Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Povprečna glasnost poslušanja
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Običajno poslušam pri glasnosti:
manj kot 50 dB
0%
 0%  [ 0 ]
50-60 dB
0%
 0%  [ 0 ]
61-70 dB
14%
 14%  [ 2 ]
71-80 dB
35%
 35%  [ 5 ]
81-90 dB
35%
 35%  [ 5 ]
91-100 dB
14%
 14%  [ 2 ]
več kot 100 dB
0%
 0%  [ 0 ]
Skupaj glasov : 14

Avtor Sporočilo
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2016 18:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfinus je napisal/a:
gwb je napisal/a:

Zanimivo, da recimo nekateri proizvajalci priporočajo poslušanje pri določenih glasnostih - na pamet mi pade npr. Harbeth, kjer pravijo, da je idealna glasnost poslušanja njihovih zvočnikov med 85 in 95 dB...

Zal moram demantirat to. Imam Harbeth SHL5+, in v primerjavi z nekaterimi prejsnjimi je njihova odlika prav ta, da jih lahko poslusam tudi na zelo potiho in detajli niso prav nic zablurani. Glasnost v rangu 40dB +. Pleasure control torej zelo nizko. Vecinoma pa poslusam v obmocju med 60-70dB.

lp, d.

Sem samo navajal, kaj o glasnosti pravi Alan Shaw oz. kaj je napisanega v njihovem "User Guide"-u...

Lepo slišati, da je v praksi drugače...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2016 19:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj, No v najnovejsih navodilih gre pa zgodba takole:

Citiram:
The amplifier’s volume control works much like a zoom lens and brings the performers closer to you as replay loudness increases. Every sound recording has an optimum replay loudness and it's loudness that sets the relative distance to the performers. The right loudness displays the tonal colours in their intended proportion. Listening at home at a responsible loudness of around 85dB is considered a sensible long-term hearing exposure level by health experts.

Harbeth speakers are uniquely optimised to sound full bodied and natural at safe listening levels so even late at night, with the volme turned down, they still sound engaging.
Vir je pa tu: klik.

Kar si lahko interpretiramo, da jih je uzitek poslusat glasno, kot tudi potiho. Uzivam v obojem.

lp, d.
lesinar

Pridružen/-a: Čet Jan 2009 19:28
Kraj: koper

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2016 20:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glasnost dvignem obvezno za 20 % ko poslušam gramofon kar mi že malo preseda pa sem probal z različnimi glavicami ter tudi z integrirci zvočniki so pa že 10 let enaki (JBL)....
sprejmem vse pametne predloge
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 02, 2016 21:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lesinar je napisal/a:
Glasnost dvignem obvezno za 20 % ko poslušam gramofon kar mi že malo preseda pa sem probal z različnimi glavicami ter tudi z integrirci zvočniki so pa že 10 let enaki (JBL)....
sprejmem vse pametne predloge

Phono pre z variabilnim gainom oz. volume.

lpm
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu