Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Prvi gramofon
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2015 12:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kupi Rego in pozabi celo zgodbo...samo ročka je vredna tega denarja...za cash boš mogoče dobil še dodaten popust....
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2015 13:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matejp je napisal/a:

Al grem vseeno Thorensa 180 pogledat? Smile
Hvala vsem!

Pozdravljen,
Thorens TD 180 ni niti bleda senca 150 ali 160.
Kolikor je meni znano je Thorens zgolj tržil te gramofone pod svojo blagovno znamko in to oznako, proizvajal pa se je nekje na Poljskem pod raznimi imeni.
To (in še nekaj drugih potez) je bil za Thorens velik strel v koleno.
Eden večjih problemov 180 tke je motor in njegova regulacija. Nisem še slišal za primer, da bi dandanes kaka 180 tka delala brez popravila, predelave...enostavno je zanič.
Mirno lahko preskočiš Thorensa 180, četudi ti ga podarijo (morda bi pa le bila kaka prijetna glava/igla dol za snet).
Rega tu omenjena je ok, najmanj komplikacij, razočaranja za novinca...almost plug&play

LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2015 14:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimiv ta AK. TD318 postane naenkrat TD180. Že @fjaka je opozoril na napako. Sicer 180 obstaja a ni nekaj da bi se pehal zanj, kot je tudi @jernejc povedal.

TD 318 za 260€ ni tako slaba kupčija. Še ima nov jermen in tudi opremljen z glavico. Za ga oceniti je dovolj dati gor ploščo - zelo primeren je solo klavir in poslušati eno stran LP-ja. Razna zavijanja in odstopanja se na klavirju lepo slišijo, pa tudi mistracking in intermodulacija, pa slabo sledenje vsled zjahane ročke. Vse je hitro očitno tudi laiku.

Če daš uho zraven prosto vrtečega krožnika in ni slišati 'hrustanja' ležaja - potem tudi dodajanja olja ni potrebno. Thorensi imajo trajno mazane sinter bronze (porozen material, prepojen) - olja niti ven spraviti ne moreš - lahko samo dodajaš.
davor281

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55
Kraj: Zimica

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2015 18:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem se zatipkal, jasno je da gre za 318...mea culpa...

Drugače pa, samo zgodnji 150 ali 160...seveda lahko tudi 125, ampak to ne bo poceni.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040/514-308
ambasador

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 06, 2015 08:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

davor281 je napisal/a:
......

Drugače pa, samo zgodnji 150 ali 160...seveda lahko tudi 125, ampak to ne bo poceni.

Mi je zabavno videti avdiofile, kadar imajo odnos podoben kot muđahedini. To in samo to ali nič, neglede na okoliščine.

Vse je stvar kakovostnega razreda in cene. Če se nekaj iz višje klase dobi za manjši denar, je pač to ugodnejši nakup. Neglede na muđahedine in njihove pridige Laughing Laughing
Pa brez zamere.
davor281

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55
Kraj: Zimica

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 06, 2015 16:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Če boš rinil kamor rine vsa čreda (Thorens ipd) te bodo oskubli.

Citiram:
Mi je zabavno videti avdiofile, kadar imajo odnos podoben kot muđahedini.

Citiram:
Neglede na muđahedine in njihove pridige

Najprej čreda, potem muđahedini, kaj bo naslednje? Izgon s foruma???

Če bi malo napel možgansko mišico, ki deluje očitno samo takrat, kadar avtoritativno zagovarjaš svoje mnenje, bi morda uspel ugotovit, da se nasvet nanaša samo na modele Thorens v določenem cenovnem razredu in da je znotraj tega cenovnega razreda bil svetovan Rega RP1.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040/514-308
ambasador

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 07, 2015 09:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@davor, brez zamere - sem zapisal, ker sem si sposodil tvoj stavek. Se ni potrebno razburjati.
matejp

Pridružen/-a: Čet Okt 2015 18:58

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 07, 2015 09:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Od muđahedinov nazaj k temi
Zanima me vaše mnenje o Thorensu 165
Je vreden nakupa
Hvala

http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/glasbeni-predvajalniki/gramofoni/thorens-td-165mk2-gramofon-1301412679.html?aclct=1446706917&kw=gramofon+thorens
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 07, 2015 09:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matejp je napisal/a:
Od muđahedinov nazaj k temi
Zanima me vaše mnenje o Thorensu 165
Je vreden nakupa
Hvala

http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/glasbeni-predvajalniki/gramofoni/thorens-td-165mk2-gramofon-1301412679.html?aclct=1446706917&kw=gramofon+thorens

Glede na to, da ga lahko tudi preizkusiš in če si zadovoljen z ohranjenostjo, zakaj pa ne! In pri tovrstnih nakupih obstaja tudi možnost barantanja glede cene. Wink Zame je velik plus tega gramofona tudi možnost elektronskega preklopa hitrosti vrtenja. Ker meni je prestavljanje jermenčka nadležno do te mere, da mnogokrat vpliva na izbor glasbe. Izberem ploščo, ki ustreza trenutno nastavljeni hitrosti. Verjamem, da se komu zdi to smešno, ampak priznam. Embarassed

Audiohedonist
Nazaj na vrh
fjaka

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 07, 2015 11:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
Zame je velik plus tega gramofona tudi možnost elektronskega preklopa hitrosti vrtenja.

Shocked
before

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 07, 2015 14:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fjaka je napisal/a:
before je napisal/a:
Zame je velik plus tega gramofona tudi možnost elektronskega preklopa hitrosti vrtenja.

Shocked

Ja kaj pa je tu čudnega. Vsakdo, ki mora ročno prestavljati jermen iz enega koleščka na drugega, ve za kaj gre. Pač sem omenil eno od komoditet, ki je zame precej pomembna.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
fjaka

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 07, 2015 19:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
fjaka je napisal/a:
before je napisal/a:

Shocked

Ja kaj pa je tu čudnega. Vsakdo, ki mora ročno prestavljati jermen iz enega koleščka na drugega, ve za kaj gre. Pač sem omenil eno od komoditet, ki je zame precej pomembna.

...čudnega...?!?

...lej, prijatelju, jaz imam nekaj strojniške izobrazbe iz srednje šole...pri elektroniki ne razlikujem elektron in feferon...
tako da, če je za tebe tole elektronski preklop hitrosti...???...

OK...ampak, tukaj ni e od elektronike...ravno ta mehanski sklop je hiba teh serij Thorensa ko jermen popusti...kar seveda ni nič narobe...
mogoče mi je kaj ušlo zadnjih 35 let...se opravičujem...

vsekakor @matejp@u želim uspešen nakup
before

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 07, 2015 21:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@fjaka
Tu si me našel na levi nogi, priznam, ampak bistvo je v preklopniku, pa naj bo elektronski, mehanski ali kakršenkoli, torej da ni potrebe po tem, da bi z rokami ali s kakšnim pripomočkom šarili po samem mehanizmu in pretikali jermen. To sem želel povedati. Ne poznam pa tega konkretnega gramofona in sem domneval, da gre pač za elektronsko regulacijo. Ampak, da ponovim, bistvo je v namenu, ne v izvedbi preklopnika.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
fjaka

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 07, 2015 22:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja, in kaj hočeš povedat...."imel sem dober namen, ampak sem se zayebal"....fanat, to je kardinalna napaka...sploh če svetuješ nekomu "prvi gramofon"....in ne nakladaj brez veze...tip je vprašal za določen gramofon...če ga ne poznaš, preskoči, ne mrvi....je veliko drugih ki ga poznajo (gramofon)...konec koncev če bi poslal masage lastniku, bi dobil vse informacije....
preklopnik je mehanski in cel gramofon je manje, više mehanski...tako kot večina gramofonov...kar, seveda ni nič narobe....lahko živiš z njim 100 let...juhuuuuu..... Laughing ...pa brez zamere....
fjaka

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 08, 2015 00:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
@fjaka
Tu si me našel na levi nogi, priznam, ampak bistvo je v preklopniku, pa naj bo elektronski, mehanski ali kakršenkoli, torej da ni potrebe po tem, da bi z rokami ali s kakšnim pripomočkom šarili po samem mehanizmu in pretikali jermen. To sem želel povedati. Ne poznam pa tega konkretnega gramofona in sem domneval, da gre pač za elektronsko regulacijo. Ampak, da ponovim, bistvo je v namenu, ne v izvedbi preklopnika.

pa še to v vednost in ravnanje, brez boldanja besedila,....če hočeš spremeniti hitrost na Kuzmi ali Linn Lp12, moraš umaknit krožnik, stran dat jermen, dodat adapter na motor, nazaj jermen in krožnik....cela procesija...ampak vse za boljši zvok... Laughing
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 2 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu