Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kopiranje iz ,,zaščitenega'' CD-ja!
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 08, 2014 10:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vprašanje je tudi življenska doba SSD-ja... če bodo tako crkovali kot rami?
Je pa res, da brez backupa ne gre. Jaz imam to na treh diskih in redno urejam arhivo. Najnujnejše je kr na laptopu, drugače mam pa še en zunanji disk ter en, ki je priklopljem preko dockinga samo za arhivo, sicer počiva v omari. Meni kvaliteta z laptopa zadošča.. če sem prej živel z CD resolucijo...
Pa še laptop ima številne prednosti, ker ga lahko uporabljam zvečer, za gledanje koncertov preko youtube-a. Gor je že ogromno koncertov v HD, kvaliteta audio signala pa je tudi dovolj dobra za poslušanje preko slušalk. Računalnik itak mora bit pri bajti, ker ga rabim za ripanje, za internet. Pa še preko remota se da kontrolirat foobar in ga potem preko aplikacije na telefonu lahko tudi ugasnem. Jaz zaenkrat brez problema živim z laptopom... ena naprava za vse. Pa tudi glasen ni zvečer kot PC , da bi motil. Sem si vzel v službi enega rabljenega Thinkpada z i5 in je polna kapa. Narejen kot tank, magnezijevo ohišje, s pritiskom na gumb preklopiš med zaslonom na laptopu in zunanjem zaslonu, displayport pa tako avtomatsko dela. Ko pa bodo padle cene SSD-jem pa itak pride to na vrsto... če ne drugega pohitri sistem. Sem že pa razmišljal da bi dal vsaj enega 240gb kot primarni disk, dokupim bay za dodaten disk in zraven poknem še 1Tb HDD in potem samo menjam bay-e, kadar rabim DVD RW . Thinkpad pa to lepo narejeno.
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 08, 2014 10:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Torej v kolikor že kopirate/ripate komade, priporočam da si omislite svoje diskovno polje. Kot sem že omenil, bi to moral biti obvezna komponenta pri novodobnem audiofilu. Nekaterim ni problem dat 500 EUR za napajalni kabel, pri zadevah kot je NAS pa kar nekako zmanjka.

Link

Torej, če ste se odločili, da ne boste imeli CD v klasični obliki, je čas, da si za varnost vaše kolekcije omislite napredno diskovno polje

Have a nice Day

Matt
N.K.

Pridružen/-a: Pon Maj 2014 14:45
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 26, 2014 19:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, da sporočim epilog Smile !
Skratka, takrat sem si še ista dan dolpotegnil foobar2000, ,,razbil" zaščito, porihtal avtorja, album in naslove in shranil kot zvočni file. Sedaj moram le še to spremeniti v .mp3 in svet bo lepši Razz .

Na tem mestu bi se vsem skupaj zahvalil za pomoč, sploh uporabniku, ki mi je priporočil ta program Wink .
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: +386 31 854 698
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2014 11:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glasbeni CD, LP ali datoteka je bistveni člen vsakega hi-fi sistema. Če ne bi bilo glasbenikov, uživanje ob poslušanju glasbe skozi razne hi-end naprave sploh ne bi bilo mogoče. Genijalnost ima svojo ceno. Ali je res nekaj vredna samo železnina? Z vidika glasbenika (izpad dohodka) je nelegalno kopiranje CD-jev ali downloadanje glasbenih datotek enako kraji CD-ja v trgovini.

Zato glasbo kupujem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi

Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55
Kraj: črna

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2014 12:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz imam v glavnem vse kupljeno, pa vseeno zripam na HD, da mi je potem bolj na komot, ko poslušam Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2014 14:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar se tiče kupovanja... jaz kupujem oz. podpiram mlade še neuveljavljene glasbenike. Nimam nobene slabe vesti, če ne podpiram raznih megalomanov kot so Rollingi itd. ki imajo itak milijone. Naj povem, da bi letos morali nastopiti na Pivo Cvetju TOTO. Za en nastop so hotli met preko 200.000€. Brez skrbi, da tut brez prodaje CD-jev dost zaslužijo. Itak pa karta za koncert ponavadi košta lahko tudi 5-10 kratnik CD-ja. Se pravi je izvajalec dobil od mene več. Se pa izvajalci končno spet zavedajo, da se ne da živet samo od prodaje plošč ampak je treba delat se pravi nastopat. Ne moreš večno vlečt avtorske honorarje samo zato, ker si pred 20 - 30-imi leti izdal plato. Itak pa dobijo denar od radijskih postaj. Potem pa je še tu drug problem in sicer , da največ služijo založbe. Zato pa rajši podprem izvajalca na drug način in kupim kaj z njihove strani ne od založbe. Plate od Jacksona se bolj prodajajo kot takrat ko je bil živ. Ko je avtor enkrat mrtev nam ne bi blo treba več plačevat avtorskih pravic. To je zame skrunitev avtorjevega dela, ko nekateri na račun tujega dela mastno služijo. Sploh je pa na svetu ogromno dobrih glasbenikov, ki si kruh služijo z igranjem na ulicah. Takemu je treba dat denar. Če mene nek ulični izvajalec prepriča mi ni težko vržt neki denarja v škatlo. Ne maram pa tistih, ki na pol nekaj igrajo samo zato, ker se mu ne ljubi delat. V Celju imamo enega, ki že najmanj 20 let igra na ulici. Pa kdo bo plačeval za tisto jamranje. Tip se sploh ne potridi, da bi kitara lepo zvenela, da bi se naučil nek nov komad. Sam imam doma boljši ojačevalec za kitaro, ki lepše zveni kot tisto prdalo. Pa še to... verjetno imate vsi vse programe , ki jih uporabljate doma na računalniku, kupljene.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu