| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Čet Jul 11, 2013 19:21 Naslov sporočila: |
|
|
| jacoby je napisal/a: | | Pri tako debilnih vprašanjih pač ignoriraš najbolj neumne možnosti, se osredotočiš na najmanj neumne...pri tem se ugrizneš v jezik, da takoj ne napišeš ker debil zdej to sprašuje... |
Ti to resno???????????
Ce je tako debilno vprasanje potem bi se lahko ugriznil v jezik in odgovoril, da bo lahko resil problem. A, ne.
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
Leon
Pridružen/-a: Sre Maj 2011 21:43 Prispevkov: 21 Kraj: Tepanje
|
Objavljeno: Čet Jul 11, 2013 19:36 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni vsi,
Hvala za dogovore. če je kdo napisal malo bolj .... nič zato.Ima tudi po svoje prav. Tudi jaz bi se vprašal "kakšen hi end? "
Da bi se lažje razumeli lahko rečem da so komponente po sem solidne.
Ojačevalec lampaš SET 811 in SE 845,
Integrirec brez povratne zveze, Končna z lampaškim predojačevalcem,
Gramofon - Kuzma, Dual Golden One ..oba z MC glavo
Phono - Step up Ortofon, MC Densen Audio
Zvočnika oba klase nad 5000 €
Zvočnik.kabel Nordost, power Oyaide.
Polarity ta v vticnici OK
Da poenostavim, sistematično sem izločeval komponento po komponento in menjaval variante.Tudi power kabel in zvočnik.kabel sem menjal.
Kateri koli kombinacijo sem poslusal je desni zvoČnik igral glasneje ( ali pa levi če sem menjal kanal).
Se strinjam , da z pozicioniranjem zvocnikov lahko zvočno sliko popravim vendar še vedno ne vem zakaj eden od kanalov ( ne bom vec rekel zvočnik ker se to dogaja na obeh različnih zvočnikih in še levo desno odvisno kako ga priklopim) igra glasneje.Tudi polariteto na zvočniku sem preverjal. Celo jack- e , zgoraj spodaj priklop ker oba zvocnika imata možnost bi-wiringa moj kabel pa je single.
Sem do odprt za vse predloge in ideje.
L.p. _________________ Leon |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041-327-532 |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Čet Jul 11, 2013 19:55 Naslov sporočila: |
|
|
| Začni pri izvoru, od glave, step up, phono...pre itd. menjaj L <> D RCA kanale, takoj ti mora bit jasno...očitno je, da si nekaj spregledal... |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 603
|
Objavljeno: Čet Jul 11, 2013 20:19 Naslov sporočila: |
|
|
Podoben problem sem tudi jaz imel. V Klopu sem nekoč kupil SF Concerto in je tudi eden igral manj glasno. Vse kar se dalo, sem testiral, menjaval in na koncu sem odprl škatle. Na visokotoncu "desnega" je bila obrnjena polariteta.
Predlagam tudi tebi, da pogledaš, če si že vse preizkusil, kako je s tem.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 321 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Čet Jul 11, 2013 21:31 Naslov sporočila: |
|
|
Glede na napisano je velika verjetnost, da je napaka v ojačevalcu. Pišeš, da je ojačevalec brez povratne vezave in to lampaš. Verjetnost, da je ena od lamp na enem kanalu oslabela, je zelo možna. Če imaš možnost preveri ojačevalec tako, da daš na oba vhoda enak sinusni signal. Na izhod namesto zvočnikov priključiš na vsak kanal upor naprimer 8 omov in z osciloskopom ali pa z AC V-oltmetrom meriš, če sta izhoda enaka. Na ta način boš najlažje dognal. Če ti ojačevalec na obeh kanalih enako ojača!
Kar se tiče zvočnikov se mi ne zdi verjetno, da bi povzročala različno močan zvok, vseeno pa ju lahko preveriš tako, da oba zvočnika priključiš na en izhod (levi ali desni ), s tem si siguren, da je na obeh zvočnikih enaka napetost (moč). Slišati se morata oba enako glasno (mono), sicer je en zvočnik v »defektu« elementi v kretnici kondenzatorji in upori ali pa enote (polariteta, kot je že omenjeno v prejšnem odgovoru)? Za priklop zvočnikov na lampaša pazi, da ne preobremeniš izhoda! Če sta zvočnika 8 omska, jih priključi na lampaša na 4 ohmski izhod!
Ostale komponente pa boš preverjal, če je do tu vse v redu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Leon
|
Objavljeno: Pet Jul 12, 2013 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
Joże pozdravljen
Imel si prav. Ena lampa je bila że bolj slaba.Hvala.
Leon _________________ Leon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Sob Jul 13, 2013 00:00 Naslov sporočila: |
|
|
ej, ena lampa, kaj pa drug feršt? _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Leon
|
Objavljeno: Sob Jul 13, 2013 07:29 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj je feršt ne vem. Če misliš na par, nimam.
Imam Svetlano 811, ki se ne dela več.Zalogo še za nekaj let, vendar ne pare. _________________ Leon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jul 13, 2013 08:41 Naslov sporočila: |
|
|
| Leon je napisal/a: | Kaj je feršt ne vem. Če misliš na par, nimam.
Imam Svetlano 811, ki se ne dela več.Zalogo še za nekaj let, vendar ne pare. |
orc.perc je najbrž mislil drugi ojačevalec.v prvem prispevku si napisal,da si zamenjal dva ojačevalca,zato si najbrž mnoge zmedel.potemtakem je mogoče najbrž tudi drugi ojačevalec v okvari? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|