| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1774 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 06, 2012 15:13 Naslov sporočila: |
|
|
google zna vse...just ask _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Čet Sep 06, 2012 15:34 Naslov sporočila: |
|
|
| kumer je napisal/a: | sedaj pa me zanima katere polnilne baterije AA in polnilec mi priporočate
rabim 4xAA, nekaj bolj kvalitetnega in seveda ne zelo dragega |
Ansmann 2850 _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Sep 06, 2012 15:36 Naslov sporočila: |
|
|
Tiste Turnigy, ki sem jih linkal nudijo isto kvaliteto kot Eneloopke, za bistveno manj denarja.
Poguglej za teste. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1774 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 06, 2012 16:25 Naslov sporočila: |
|
|
komentar na eneloop bele 2000mAh:
"Odlične Ni-MH baterije in kar večina uporabnikov in potencialnih kupcev počne narobe, je to, da se zanaša na podatek mAh, v zmotnem mišljenju, da večja vrednost pomeni tudi boljšo baterijo. Te baterije kljub temu, da so "le" 2000 mAh, po vzdržljivosti prekosajo marsikakšno 2700 mAh ali 2850 mAh. Sam jih uporabljam v bliskavicah, pri čemer lahko z enim kompletom štirih baterij oddelam za skoraj enkrat več kot s kakšnimi drugimi vrednosti 2700 mAh.
Kar je pomembno je pa tudi pravilno polnjenje baterije. Originalni Sanyo Eneloop polnilec s polnilnim tokom 200-250 mAh ali pa superiorni Voltcraftov IPC-1L, sta odlična izbira in baterija bo zagotovo napolnjena pravilno, do konca ter bo resnično zdržala 1500 ciklov polnjenja/praznjenja. Izogibajte pa se polnjenju Eneloop baterij s hitrimi polnilci, ki napolnijo baterije v eni uri in s polnilnim tokom tudi do 2A.
Kar je pa deležno velike graje je pa samo to, da se v Sloveniji te baterije prodajajo po skrajno zlatarskih cenah, ker očitno ni nihče pogledal čez mejo in osvežil cenika." _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Sep 06, 2012 23:29 Naslov sporočila: |
|
|
Sanyo Eneloop so zelo dobre baterije, pa tudi Ansmann se dobro izkažejo, če jih pariš z dobrim polnilcem baterij.
Priporočam ti (če imaš možnosti internetnega naročila) da nabaviš Maha Energy model MH-C801D... Uporablja ga večina pro-fotografov... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 321 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Pet Sep 07, 2012 12:14 Naslov sporočila: |
|
|
Sanyo Eneloop so prav gotovo zelo dobra izbira, so bile ene prvih, mogoče tudi prve akumulatorske baterije, ki imajo zelo majhno samoizpraznitev. To je zelo uporabno ko aparat ni v uporabi par tednov, ga vzameš in funkcionira! Medtem ko standardne polnilne baterije po enem mesecu nimajo skoraj nič več energije in so skoraj takoj prazne!
Lidl in Hofer občasno tudi po zelo ugodni ceni prodajata “Reday to use” akumulatorske baterije, ki so prav tako zelo dobre. Dobre izkušnje imam z Lidlovimi TRONIC “Reday to use”, ki so bistveno cenejše od Enelopk.
Kar se tiče polnilca je dobro pogledat, da ima :
-avtomatski preklop iz polnenja v vzdrževalni način, da se prepreči uničenje baterij. Polnilci za par evrov te funkcije nimajo in če pozabimo baterije predolgo v polnilcu jih prenapolnimo in baterije so tako samo še za odpad.
-uporabna funkcija hitro polnenje, če se mudi za napolnit
- možnost preklopa na počasno (normalno) polnenje, današnji polnilci skoraj da nimajo te funkcije.
- nekateri polnilci imajo funkcijo recikliranja baterij, zelo uporabno za malo starejše polnilne baterije jih osvežijo in bolje napolnijo.
Jaz trenutno uporabljam TRONIC polnilec iz Lidla, ki ima predal za 6 AA, AAA in ali 4 C ali D baterije. Zelo dobro opravlja svojo nalogo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
|
Objavljeno: Pet Sep 07, 2012 13:33 Naslov sporočila: |
|
|
| peterpan je napisal/a: | Tiste Turnigy, ki sem jih linkal nudijo isto kvaliteto kot Eneloopke, za bistveno manj denarja.
Poguglej za teste. |
kateri napajalnik pa paše zraven teh...oz ga imaš ti?
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
|
Objavljeno: Pet Sep 07, 2012 13:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | Sanyo Eneloop so zelo dobre baterije, pa tudi Ansmann se dobro izkažejo, če jih pariš z dobrim polnilcem baterij.
Priporočam ti (če imaš možnosti internetnega naročila) da nabaviš Maha Energy model MH-C801D... Uporablja ga večina pro-fotografov... |
morda veš kje se dobi najceneje? link...
ali pa Voltcraftov IPC-1L - cena?
kateri je boljši
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Sep 07, 2012 14:40 Naslov sporočila: |
|
|
| kumer je napisal/a: |
kateri napajalnik pa paše zraven teh...oz ga imaš ti?
LP |
Prek Amazona.de sem kupil Technoline BC 700. Gre za inteligenten polnilec, ki mi omogoča ravno to kar potrebujem za razumno ceno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
|
Objavljeno: Pet Sep 07, 2012 14:41 Naslov sporočila: |
|
|
Za Voltcraftov model ne vem, Maho pa sem jaz naročil preko angleškega Amazona. Saj se da najbrž dobiti še malček ceneje, a Amazonu vseeno lahko zaupam.
To zadevo poznam in uporabljam. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
|
Objavljeno: Pet Sep 07, 2012 15:04 Naslov sporočila: |
|
|
preko ebayov sem naročil že cca 50 zadev
preko amazonov pa še nobene
kakšen je postopek naročila, ali je kompleksno uredit račun, paypal....??
skratka, kako se naj lotim zadeve...
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
|
Objavljeno: Pet Sep 07, 2012 16:39 Naslov sporočila: |
|
|
Naročil sem na www.amazon.co.uk.
Vpišeš Maha Energy in poiščeš npr model MH-C801D
Če še nisi registriran, se registriraj, vpiši svoj naslov in to je to. Za plačilo uporabljam Mastercard kartico, da pa se tudi druge. Če se ne motim, je možno na angleškem Amazonu, kjer so cene sicer v angleških funtih, nastaviti, da se pokaže cena v evrih. In to je to.
Brez posebnosti. Jaz sem izbral Amazon zaradi tega, ker so dovolj veliki, da se ne gredo igric z nategi, kot se lahko pogosto zgodi ob nakupih na internetnih straneh s posebno ugodnimi cenami... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
|
Objavljeno: Sob Sep 08, 2012 08:48 Naslov sporočila: |
|
|
hvala za info, kaj pa plačilo z paypal, ali je možno?
ne vidim te opcije...
hvala
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|