Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zamrzniti ali ne zamrzniti lampe?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 09:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne bom packal v tej temi, ma jaz bi veliko raje debatiral o realnih problemih hifija - kot so nakazani v anglofonskem delu prispevka @mestn'ga.
Kriogenizacija in njen vpliv je marginalen kot če grem scat v morje da bo plima višja.
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 09:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Ne bom packal v tej temi, ma jaz bi veliko raje debatiral o realnih problemih hifija - kot so nakazani v anglofonskem delu prispevka @mestn'ga.
Kriogenizacija in njen vpliv je marginalen kot če grem scat v morje da bo plima višja.
V bistvu-odvisno od lamp in ostalega kar uporabljaš.
Za manjše izboljšanje v tišini med instrumenti, ko imaš dinamiko, resolucijo, ne da bi izgubil ob tem muzikaličnost, dokaj pošlihtano, bi kak audiofil skoraj dal desno roko.
Nekaj te dodatne "tišine" se je pojavilo, ko sem šel na SSDdisk namesto HDDja, nekaj po kriogenizaciji lamp, nekaj pa po brci source selektorja v smetnjak in po menjavi dela notranjega ožičenja in prgišča pasive za malo resnejšo.
Zahvalna pisma kupcev lamp firmam, ki kriogenizirajo, povedo toliko kot nič.
mito11

Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 16:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@mestn pu, slikca se ne nanaša na tvoje razmišljanje, ki je zelo dobrodošlo in duhovito, ampak na @fotrove razlage, ki kakor, da noče razumeti tvojih metafor. Ali pa jih tudi ne .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041955456
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 17:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mito11 je napisal/a:
@mestn pu, slikca se ne nanaša na tvoje razmišljanje, ki je zelo dobrodošlo in duhovito, ampak na @fotrove razlage, ki kakor, da noče razumeti tvojih metafor. Ali pa jih tudi ne .
Nič novega.. Laughing
Pričakoval sem debato o lampah, ne o avtih.
Grem nazaj sestavljat amp št2, koristneje bo, me zanima kako bo špilal po manjši spremembi pod havbo.
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 18:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem moje zamrznil ("C" KT 8Cool in sem potem slišal kako trava raste, - na balkonu.
p.s.
pred davnimi leti nazaj, sem bil na "HIFI fešti" v hotelu Union v Ljubljani. Zastopnik neke znane firme v Ljubljani, je vsakič pred vstavljanjem CD ploščka v predal predvajalnika, plošček za nekaj sekund pogrel na 100W žarnici. Ob priliki sem ga vprašal kaj počne in veste kakšen je bil odgovor. ""Krigonoziram" CD ploščke". Od takrat tudi jaz to počnem, verjemite, igrajo drugač.
Poskusite!

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 30, 2012 09:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

GoldProf je napisal/a:
Jaz sem moje zamrznil ("C" KT 8Cool in sem potem slišal kako trava raste, - na balkonu.
p.s.
pred davnimi leti nazaj, sem bil na "HIFI fešti" v hotelu Union v Ljubljani. Zastopnik neke znane firme v Ljubljani, je vsakič pred vstavljanjem CD ploščka v predal predvajalnika, plošček za nekaj sekund pogrel na 100W žarnici. Ob priliki sem ga vprašal kaj počne in veste kakšen je bil odgovor. ""Krigonoziram" CD ploščke". Od takrat tudi jaz to počnem, verjemite, igrajo drugač.
Poskusite!

lp
Hvala za mnenje.
Zamrznil sem driverske-predojačevalne, te "peglajo" zvok, ki ga "proizvajajo" ojačevalne, torej je logično, da se bo pri malih lampah prej poznalo kot pri ojačevalnih.
Plus, slučajno imam možnost podvojenega testa, ker v so v mojem tube dacu in v tube ampu, lampe enake vrednosti.
Vedno se pri vsem hardwaru za niansiranje zvoka, pri kablaži, konektorjih, dostojnejši pasivi v komponentah, pojavi tisti "zakaj pa rabim nekaj kar boljše niansira zvok, a hkrati pokaže maluse zasnove in izdelave komponent?."

Vsak glasbeni sistem je skupek kompromisov in če še ni na nivoju, da bi mu katerikoli omenjeni hardware za niansiranje zvoka dodal nekaj extra, je normalno, da nam nek hardware za niansiranje zvoka ne pomeni nič, saj nam dela, kvečjemu, dodatne probleme.
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 30, 2012 09:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem že naletel na take lampe na netu naprimer http://tubedepot.com/bsct.html
Kolikor sem zasledil, jih za postopek zelo skrbno izberejo in le "najboljše" lampe iz izbora gredo v proces.
Po moje bi bil test s tako obravnavanimi lampami primeren, če bi polovico lamp iz iste serije ki so šle skozi izbor dal v postopek. Preostale pa ne.
Seveda potem sledi slepi test!
Ali je kdo že naredil tak test?
Kakšen je bil rezultat?

Kolikor se še spomnim tehnologije materialov, se materiali tudi starajo z leti zima , poletje ... in ko se govori o NOS lampah iz 50-setih let so tudi že kar "starane" ali ne ?
Nazaj na vrh
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 01, 2012 09:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mestn,

predlagam, da si kupiš Freedom amp in boš rešen vseh ugibanj ter stroškov glede lamp, razen tistih v DAC-u seveda. Very Happy

Imam Siemens CCA lampici in mi tako dobro igrata, da o kakršnikoli postopkih sploh ne razmišljam.
Prižgem sistem in uživam v muziki.
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 01, 2012 16:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:
Mestn,

predlagam, da si kupiš Freedom amp in boš rešen vseh ugibanj ter stroškov glede lamp, razen tistih v DAC-u seveda. Very Happy

Imam Siemens CCA lampici in mi tako dobro igrata, da o kakršnikoli postopkih sploh ne razmišljam.

Ampak Tromba, užival si tudi, ko si imel še Jubala na lampice Wink Sedaj enako uživaš na Freedomu, kasneje pa mogoče spet na lampah ...
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 02, 2012 17:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fantje fermajte tovare.Nić ni brezmadežno in svetlo še manj.
Jaz na lampe ne stavim nititi penniya, pa ne zato ker bi bil fan ne vem česa, ampak lampe so tehnologija za jo pozabit.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2012 08:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:
Mestn,

Tromba. Verjamem, da je Freedom odličen, Uroš mi je njegovo zasnovo oriseval leta, "ga nosil s sabo" in ga, ko je dozorelo, realiziral, ampak.
Ti imaš 2 driverja na kanal, jaz imam 7 driverjev na kanal v line arrayu(4 driverji, pri meni -14 driverjev na 2 višinskih metrih na vsaki strani, velik- line array), imam 4X več wooferjev na kanal kot ti, pol driverjev goni lampaš, pol tranzistorc(ki je fasal prve modifikacije in špila res lepo), imava dva zelo različna sistema.
Zame je primarno smiselno mešanje zvoka tranzistorja in lampe v enem sistemu hkrati.
S tem tudi odpade vprašanje ali lampa ali tranzistor.
Oboje hkrati in če kdo misli, da tak pogon poveča popačenja, naj pomisli še enkrat, ker, slišno, jih ne.
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2012 11:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CASTOR je napisal/a:
Jaz na lampe ne stavim nititi penniya, pa ne zato ker bi bil fan ne vem česa, ampak lampe so tehnologija za jo pozabit.
lp

Castor, je potemtakem tudi gramofon tehnologija za pozabit ?
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2012 16:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CASTOR je napisal/a:

lp
Lampe so doživele svoj revival in ker imam slučajno velikokrat priliko poslušat Unison research Unico DM tranzistorske končne v monoblok konfiguraciji in Unison Simply 845 lampaša, lahko samo rečem.
Primerjava med obojimi odpade.
Lampe, za moj okus, bolje izrišejo "reverberacijske repe"(ni moj izraz), iznihavanje zvoka, po domače.
Tranzistorji nimajo od 200hz navzdol rolloffa kot ga imajo lampe, drive basa je zato bolj kontroliran in več kontrole je tudi pri orkestralnih delih.
Najbolje je "imeti" oboje v enem.
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2012 20:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
CASTOR je napisal/a:

lp
Lampe so doživele svoj revival in ker imam slučajno velikokrat priliko poslušat Unison research Unico DM tranzistorske končne v monoblok konfiguraciji in Unison Simply 845 lampaša, lahko samo rečem.
Primerjava med obojimi odpade.
Lampe, za moj okus, bolje izrišejo "reverberacijske repe"(ni moj izraz), iznihavanje zvoka, po domače.
Tranzistorji nimajo od 200hz navzdol rolloffa kot ga imajo lampe, drive basa je zato bolj kontroliran in več kontrole je tudi pri orkestralnih delih.
Najbolje je "imeti" oboje v enem.

Imaš prav, mestn. To sem tudi jaz že navajal v mojih postih že pred časom. Če uporabljaš CD player (notorično reven z mikroinformacijami) je najboljša rešitev lampa, ki se harmonično iznihava. Ti ji daš impulz (1 sam cikel) in na izhodu dobiš serijo harmoničnih iznihavanj, oziroma impulz, nato drugi harmonik, pa tretji, pa četrti... skratka namesto enega vstopnega impulza cel niz (harmonični in ali reverberacijski rep). To naredi reprodukcijo bogato. Torej s CD-jem obvezno lampa. Kjerkoli v reprodukcijski verigi. Lahko vgrajena že v CD playerju kot izhodni 'harmonizator' ali pa kot predojačevalec, ojačevalec ali pa kar vse.

Imam doma CD Philips, ki sem ga kupil za 200€ in ko sem priključil Unison Simply Two (lampaški single ended ojačevalec) sem ostrmel, koliko informacij je prišlo iz ubogega playerja. Prelevil se je v super resolutivno mašino!

Unisona sicer potem nisem kupil, ker tega ne potrebujem z gramofonom, ki je moj primarni izvor. Je pa idealka za CD!
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2012 21:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
CASTOR je napisal/a:
lp

Castor, je potemtakem tudi gramofon tehnologija za pozabit ?

Seveda in to prosim čim prej, ker bo potem moj gramofon vsak dan več vreden. Wink Wink Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu