Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

PCC 189 je zelo verjetno ok za audio
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 23, 2011 17:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:
................. enako odnos prijateljice Ivone Jantzen, ki gledano za "punco", res veliko ve o audiu.

Jaro, ne boš verjel, poznam še eno, ki ji je na področju audia več ali manj vse jasno. Če te "slučajno" dobi v kakem pub-u ob šanku, si pa po tretji "superci" piva itak pogoru Wink. Niso vse bejbe" po župc" priplavale.

Guess who?

LP

Vintagesonic

EveAnna Manley !!!

Poznam pa vsaj še enih 4 - 5 pup, ki tako kot ta "obvlada" Wink
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 23, 2011 17:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jernejc je napisal/a:
Jaro, kam si pa vtaknil tale par pcc lampic?
V amp, na zunanji strani(ne vem kateri par je za pre, ker me do sedaj ni zanimalo).
Hec je v tem, da še nimam potvikanega SBja by Stormsonic in se da posledični manjko na visokih in gornjih srednjih pridobit z tunerskimi PCC85, ECC85 in z manj upori na twitih.
Domnevam, da napetostim ampa dejansko ustreza šopek "neaudio lamp", po drugi strani pa če pomislim, koliko razlike je med neko ECC v izdelavi in materijalih in njim sorodnim neECC, ki so v bistvu z malenkostnimi razlikami enako dobre, če ne boljše(6N6P je dokaz, da to drži).
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 23, 2011 18:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:

EveAnna Manley !!!

Bingo ajka Wink ( ampak mi ni jasno zakaj so zraven trije klicaji ?). Jaz sem že malo v letih in bolj sramežljive sorte in jih ne pozanm toliko kot ti Embarassed

LP Vintagesonic
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 23, 2011 18:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
K sreči obvladam neke alternativne wiener schule Wuthering heights rock n roll free love pristope kar se tiče bejb, tako da bi že po drugem piru morda prešaltala na romantične vidike audiofilije in bi lepo odjadrala nekam kjer bi lahko uskladila najin THD libida in clipping hormonov. Laughing

Ti samo vpiši v Google " The Manley Tube Queen" ali pa "America's Goddess of Thermionic Emissions".

Sicer te je že Ajka prehitel po desni strani Wink

S tole bejbo twikat lampaše? Bolš da ostaneta pri: Kako si že reku? , aja , romantičnih vidikih audiofilije THD libida in clipping hormonov.

LP

P.S. Se opravičujem za eventualno " smetenje " v temi "lampiranja".
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 23, 2011 18:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:

EveAnna Manley !!!

Bingo ajka Wink ( ampak mi ni jasno zakaj so zraven trije klicaji ?). Jaz sem že malo v letih in bolj sramežljive sorte in jih ne pozanm toliko kot ti Embarassed

LP Vintagesonic

LP

Ma klicaji niso "zame" ali "zate" ampak "zanjo" Wink .
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 23, 2011 18:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
K sreči obvladam neke alternativne wiener schule Wuthering heights rock n roll free love pristope kar se tiče bejb, tako da bi že po drugem piru morda prešaltala na romantične vidike audiofilije in bi lepo odjadrala nekam kjer bi lahko uskladila najin THD libida in clipping hormonov. Laughing

Ti samo vpiši v Google " The Manley Tube Queen" ali pa "America's Goddess of Thermionic Emissions".

Sicer te je že Ajka prehitel po desni strani Wink

S tole bejbo twikat lampaše? Bolš da ostaneta pri: Kako si že reku? , aja , romantičnih vidikih audiofilije THD libida in clipping hormonov.

LP

P.S. SE opravičujem za eventualno " smetenje " po temi lampiranja

Mi ne pride na pamet lampa in tvik, če je poleg mene baročno grajena bejba, ki ima poleg ostalih atributov tudi možgane za dolge debate o marsičem in smisel za humor in avtoironijo.
Pa še dober moped ima.
Due grrraaaaande cuppole di Duomo, huh.. Laughing

Ja, pomlad je, pomlad in to celo najlepši mesec v letu.. Laughing
kalimero

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 21:25
Kraj: Šmartno pri Litiji

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 23, 2011 21:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
7ES8 in "današnja" RCA 9AQ8, KT77, v DACu, ki je normiran za ECC88 pa 6N6P.

Look no more kombinacija "čudnih lamp"-po "zaslugi" čudovite 7ES8.
Kaj ta lampa "zna"? Tudi brez RCA 9AQ8, v kombinaciji z njo pa sploh.

¸

A bi mi hotel tale dva stavka prevesti v prebavljivo Slovenščino, ker jih kljub temu, da imam IQ 121 in dva pira v riti, niti približno ne razumem. Oziroma ali mi lahko na preprost način lahko napišeš, kaj si s tem mislil.
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 24, 2011 08:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kalimero je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:
7ES8 in "današnja" RCA 9AQ8, KT77, v DACu, ki je normiran za ECC88 pa 6N6P.

Look no more kombinacija "čudnih lamp"-po "zaslugi" čudovite 7ES8.
Kaj ta lampa "zna"? Tudi brez RCA 9AQ8, v kombinaciji z njo pa sploh.

¸

A bi mi hotel tale dva stavka prevesti v prebavljivo Slovenščino, ker jih kljub temu, da imam IQ 121 in dva pira v riti, niti približno ne razumem. Oziroma ali mi lahko na preprost način lahko napišeš, kaj si s tem mislil.
To bo. Karkoli alkoholnega mi ne diši, ker zadeva zbrklja miselne tokove.
Včeraj sem dobil in uporabil omenjeno tunersko RCA, v ampu je v kombinaciji z 7ES8.
Hl-Stylos tube DAC je ECC88, pa lepo špila na 6N6P.

Izkazalo se je, da ta nenavadna kombinacija radarsko-mikrofonske, tunerske, RF cascode lamp ampu in DACu bolj ustreza od predpisanih in to po zaslugi nemške kaskodne 7ES8 dvojne triode(še vedno je to "samo" dvojna trioda, ki v ampu pač ne deluje kot kaskodna) z ojačanim frame gridom.
Žal so bile moje 7ES8 očitno edini par te kanadske firme na EBayu, (lahko so Siemens, Lorenz ali Telefunken, glede na letnik in kvaliteto izdelave)vsekakor pa delujejo tako dobro v paru z RCA, da so kategorija "ne išči več boljše kombinacije lamp"(ker jo boš zelo težko našel).

Zvočno namreč dosegajo, če ne celo prekašajo 6N6P, v kombinaciji z 6N6P in solidno ECC85, pa oboje skupaj delujejo naravnost fenomenalno.

Mogoče bi moral nekaj razjasnit.
Kako tube DAC vpliva na izbiro signalnih lamp na ampu?

Na prvi pogled se zdi, da je tube DAC problematičen napram ne.tube DACem, ker je težje uskladit zvok elektronk v tube DACu z zvokom lamp v ojačevalcu.
V resnici pa je ravno obratno.

Ko najdeš ustrezne signalne lampe za tube DAC, lahko dosti več potegneš ven iz signalnih lamp v ojačevalcu, kot bi to lahko naredil pri tranzistoriziranem DACu in ta 7ES8 je do sedaj edina lampa, ki to naredi res v piko.
Dober Tube DAC torej na sistem deluje identično kot dober tube preamp za gramofon, ko mu enkrat dobro zajhaš lampe.
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 24, 2011 08:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@mestn, ti bi si raje kupil kakšen dober spectralni exciter in bi lahko po mili volji dodajal harmonike po celem spektru, kot si bi zaželel. Bi prišel veliko ceneje skozi kot pa stalno kupovanje lamp, ki jih na svoj način vključuješ v naprave.
Recimo tega legendarnega(imam doma Wink ) od avstrijske manufakture Höfex.
http://www.soundonsound.com/sos/1997_articles/dec97/hofex.html
Live and let live.
Nazaj na vrh
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 24, 2011 10:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:

Ko najdeš ustrezne signalne lampe za tube DAC, lahko dosti več potegneš ven iz signalnih lamp v ojačevalcu, kot bi to lahko naredil pri tranzistoriziranem DACu

Ne vidim smisla...
Lampa v ojačevalcu deluje povsem neodvisno od lampe v tvojem DACu.
Citiran stavek mi deluje kot, da ima zamenjava ene lampe v DACu vpliv na drugo lampo v ojačevalcu, s čimer bi po tvojem lahko potegnil dosti več iz tistih lamp v ojačevalcu.
LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.

Nazadnje urejal/a jernejc Tor Maj 24, 2011 10:52; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 24, 2011 10:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@berni
ni potrebe, ker že lampa izzven svoje optimalne delovne točke proizvaja dovolj harmonikov, kar mu Kalimero poskuša (brezuspešno) razložit Very Happy Very Happy Very Happy

Ima pa srečo, da imajo lampe manjši gain od tranzistorjev in potrebujejo manj feedbacka in zato generirajo večjo količino nižjih harmonikov, ki so ušesom bolj prijetni kot nižja količina višjih harmonikov.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 24, 2011 10:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:
@mestn, ti bi si raje kupil kakšen dober spectralni exciter in bi lahko po mili volji dodajal harmonike po celem spektru, kot si bi zaželel. Bi prišel veliko ceneje skozi kot pa stalno kupovanje lamp, ki jih na svoj način vključuješ v naprave.
Recimo tega legendarnega(imam doma Wink ) od avstrijske manufakture Höfex.
http://www.soundonsound.com/sos/1997_articles/dec97/hofex.html

Tole je pa zelo, zelo zanimiva out of the box thinking zadeva..Najlepša hvala.
Lep čas sem razmišljal o Behringerjevem digitalnem EQ pri katerem gre bolj za prilagoditev prostorskega občutka sobi, ker prvo digitalno obdela signal in šele na to ga "prelije" v analognega-učinek je torej čisto drug kot pri analognem EQ.
K sreči imam odličen soničen spomin(posledica dolgih let uglaševanja kitar in orglic, ker na to dvoje igram simultano in vsaka serija, dur orglic, je kot različne lampe, zveni zelo drugačno od drugih v seriji in drugače tudi od določene uglasitve določene kitare), tako da so lampe zame optimalna rešitev.
Vsaka lampa je v bistvu kot tranzistor in tudi dva podobna tranzistorja ne igrata podobno, le ven jih ne moreš potegnit in dat not drugih, lampo pa lahko.

Zbirko lamp sem v zadnjem času krepko poširil(potem, ko sem prebiral karakteristike različno-podobnih in zakaj so take, čemu služijo) in dejansko svoje lampe ločim po karakterjih in zdaj jih pobližje spoznavam, da bom lahko kombiniral nove in prejšnje..

Prejle mi je ošinilo.

Če odmislim pravilno prezentacijo in dinamiko in globinsko in vertikalno postavitev simfoničnega orkestra, ki jo obvlada trenutni set lamp, katere so najbolj muzikalične, mehko, lampaško špilajoče, signalne lampe kar jih imam?
Najbolj B300 zvok lookalike in da so poleg tega tudi nevsiljivo analitične?
Definitivno so to GE Sylvanija 6DJ8(nova pridobitev) in Tesla E88CC in zajhane ruske 6N6P, ki so stalnica v DACu. Tu blizu bi bile še Philips 6922, Vostok 6N1P-EV, te pridejo drugič na vrsto. Vse so NOSice.
Prijatelj iz Škotske, ki je v sobi nad poslušalnico je mislil, da spodaj igram kitaro, ko sem foknil to kombinacijo v lampaša in temu dodal zelo muzikaličen napajalec.. Laughing
Zelo B300 zvok, kožo ježi, še nekatere pomanjkljivosti B300 "zna" prikazat, ampak B300, razen, če ne gre za serijo single ended B300, ne zmore moči 6L6 ampa, ki špila skupaj z 2x500Wsin 4ohm(poganja 4 ohm zvočnike)končno stopnjo futrano z muzikalično lampo preko tube bufferja v DACu namesto predojačevalca.

Potem je uletela žena, ker jo je motilo, da se vrata po bajti malce tresejo zaradi nizkih frekvenc(saj se, malo manj sicer, tresejo tudi, ko ona zgoraj tera svojo fršterkerijo Laughing ), kar pomeni, da ta noro muzikalična kombinacija gre zelo fajn tudi v zelo nizke registre, ne da bi to zaznal med poslušanjem.
Težko je življenje SLO audiomanijakov.. Wink
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 24, 2011 11:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jernejc je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:

Ko najdeš ustrezne signalne lampe za tube DAC, lahko dosti več potegneš ven iz signalnih lamp v ojačevalcu, kot bi to lahko naredil pri tranzistoriziranem DACu

Ne vidim smisla...
Lampa v ojačevalcu deluje povsem neodvisno od lampe v tvojem DACu.
Citiran stavek mi deluje kot, da ima zamenjava ene lampe v DACu vpliv na drugo lampo v ojačevalcu, s čimer bi po tvojem lahko potegnil dosti več iz tistih lamp v ojačevalcu.
LP Jernej
Še kako deluje, ker je to tako narejeno, da je soodvisnost več kot slišna.. Wink
Verjetno imaš zelo tiho, mikrofonsko 6N6P-ECC99 v DACu, domnevam in če daš vanj katerokoli ECC88, bo igralo dosti glasneje in manj umirjeno. Wink
Če boš dal prvo recimo Philips ECC88 v DAC, nato pa Tesla, je potrebno, spet, najti sonično sorodne signalne lampe za amp, ki bodo ustrezale Teslam.
Mesece nazaj sem firbcal korak dlje.
Še en par 6N6P sem dal v amp in stišalo ga je do te mere, da ta opcija popolnoma odpade.
Če pa sem dal v DAC katero od ECC88, ki so bistveno glasnejše od ECC99, je parček 6N6P v ampu enako lepo igral kot je prej igral v DACu.
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 24, 2011 11:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stormsonic je napisal/a:
@berni
ni potrebe, ker že lampa izzven svoje optimalne delovne točke proizvaja dovolj harmonikov, kar mu Kalimero poskuša (brezuspešno) razložit Very Happy Very Happy Very Happy

Ima pa srečo, da imajo lampe manjši gain od tranzistorjev in potrebujejo manj feedbacka in zato generirajo večjo količino nižjih harmonikov, ki so ušesom bolj prijetni kot nižja količina višjih harmonikov.
Spet imamo teorijo brez osnove. Wink
Lampa je kot vse aktivne in pasivne komponente-equalizer, pa če nam je to všeč ali pa ne.
Če je sistem sposoben prikazat globino in širino glasbenega dogodka, različne lampe prikažejo različno, kar je še en dokaz, da je lampa EQ.

Delovna točka je optimum in seveda je najlažje prilagodit delovno točko lampi z menjavo uporov in verjetno še česa, če si vešč elektronik- lampofil..
Vsi nismo elektroniki, torej iščmo ostala znanja, ki jih elektroniki ne" vidijo"(kako lep izraz, vzet iz elektronike).
Še vedno ima tudi taka lampa svoj EQ faktor, ki vpliva v vseh ozirih na prezentacijo glasbenega dogajanja, ker tudi dve elektrodi NOS lamp nista narejeni podobno.
Postopke za izdelavo so nekoč zelo skrivali, danes proizvajalec za reklamo celo navede, da imajo vsaj 15 več postopkov pri izdelavi lampe od konkurence.

Če želiš vedet, kaj lampa res spusti čez in kaj ne, je potrebno prvo preskrbet več kot solidno ožičenje v komponenti, bypassirat elektrolite in MKPje, tam kjer je to potrebno, da se odstrani čimveč oscilacij(za katere folk misli, če tega nima poštimanega, da to "proizvaja" lampa), sonično smielno zajhat elektrolite in MKPje in bypass kondije, dat na izhod vsaj Eichmann Phonpode, ki si eni redkih zaslužijo naziv RCA audio vhod(ker bore malo dodajo v nasprotju z večino RCAjev in spustijo čez več) in šele nato gremo lahko ločevat domače signalne lampe na tiste, ki "dajo" primeren in nemoteč EQ efekt, ker so verjetno ravno te blizu delovni točki ampa.
"Višek" signalnih lamp je namreč odlična investicija, ki ji vrednost samo raste in če veš kako do njih še malce ceneje(iskanje ekvivalentov, ker so ti znatno cenejši pri kakšnih starejših gospodih onkraj luže), si lahko narediš lepo zbirko lamp za domačo rabo.

Nazadnje urejal/a mestn pu Tor Maj 24, 2011 12:01; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 24, 2011 11:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne primerjat Behringerja z Höfex-om, ki je bil v 90.letih pa tudi sedaj, ko se ne proizvaja več, vrhunski izdelek in uporabljen v veliko studijih.
Slika samo zate. Wink

Live and let live.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu