Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

MAZDA ECC83, EAT 803s
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 30, 2010 19:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po vsem napisanem sem že sam začel dvomiti da so neke hude razlike med dragimi in zelo cenjenimi NOS in med normalo.
Komaj danes sem se spravil menjati lampe na mojem cd playerju.
Kar sem slišal me je skoraj vrglo na tla.
Primerjava serijska kitajska 12au7short triple mica, Philips jan 5814a(po @ajka novejše generacije žal..) in med Siemens/Halske 5814a NOS (po slikah predivdevam da nekje začetek 60. let)
Že pred primerjavo je bil Cd dober, imel širok stage , a v visokih premalo prezenten a kljub temu oster, temačen , zabrisan , v spodnjem področju pa zelo suh in brez volumna..Petje je imelo značaj kot če bi pevec pel pred desko in brez širine..
philips:
ta lampa že viden napredek od kitajske, oder se razširi , petje postane za oddtenek bolj široko in z dinamično z veliko več barve , činele se že začnejo definirat in ločevat od ospredja
v celem velik napredek a moti me celotna slika ki ni enotna , stage se še vedno formira le v mogoče dveh ravninah...
Siemens:
presenečenje popolnoma udari!! Timber , krasen, celovit in v sozvočju, oder se napolni po globini, visoki toni postanejo še bolj prezentni brez da bi utrujali ali motili. detajlii , ki jih prej ni bilo se brez sramu prikažejo , kitara Mark Knopflerja, vem da skoraj vsepovsod igra odlično a tukaj se pokaže , da takšna lampa pokaže vse kar zmore glasbenik. Kitara ne da igra ampak poje, slišis vse malenkosti in z lahkoto prepoznavaš stvari ,ki jih prej sploh ni bilo..Petje Eagels-ov se premakne in razvrsti...
Oprostite za moje zmedeno pisanje in izraze , ker zelo težko opišem a slišal sem še vsaj 100x več .... Embarassed

Kdor še ni preizkušal različnih lamp, naj nameni vsaj nekaj evrov za vsaj nekaj dobrih(opisi in splošna mnenja ne lažejo) lamp in le te preizkusi.
Po moje je to eden najboljših tuningov, kar jih lahko na hitro naredite..
Kdor se oklepa le ene naj se , drugi pa uživajte v raznolikosti... Idea
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 30, 2010 20:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:

Oprostite za moje zmedeno pisanje in izraze , ker zelo težko opišem a slišal sem še vsaj 100x več .... Embarassed

Nekako tako bi lahko opisal razliko, ki sem jo doživel, ko sem v svoj ojačevalec vtaknil TAD 7025 83ecc Smile

Menjal sem lampice že prej in razlike so seveda bile: nekako v smislu, da se je "drugače slišalo" Wink TAD je naredila dramatično razliko. Ne bom opisoval kakšno, nima smisla Laughing
Kaj je vzrok za tako spremembo ne vem. Morda je lampa pač "dobra", morda se je samo ujela v sistemu.
Me pa mika, da bi ojačevalne zamenjal z reissue Genalex kt77. Ajka, kakšna izkušnja s to lampo?

lpM
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 30, 2010 23:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:
Pa dajva še kako o lampi, ki je bila dolgo tvoj superlativ superlativov, dokler ni nenadoma postala lampa non grata.

6N1P-EV, na zvok katere sem stvikal sistem in kretnice, ima še vedno daleč nadinamičnejši, najhitrejši, najgloblji bas, kar sem jih slišal, ne samo pri lampah.
Druge domače ECC88 v basih preprosto plenkajo napram temu in so-netočne in mlahave.

Torej je bas pri tej lampi v ospredju in ker se vsaka lampa "obnaša"v celotnem spektru, recimo temu, kot čisto na svoj način nastavljen equalizer..
Equalizer 6N1P-EV je v basih izjemno močan in razkošen in prijetno liričen v visokih in srednjih, ampak ob tako izrazitih bas linijah so ta območja logično malenkost manj izrazita..
Bolj nežno in polno zvenečo lampo pri sobni jakosti boš težko našel.

Jaro, nič od tega, kar pripisuješ tej lampi, ni bilo slišati na Trombinem sistemu. Zame je bil zvok napadalen. Škoda da nisem mogel priključiti Maca in bi se poigrali z ekvalizatorjem. Razkošen bas? Ne ne. Polnost zvoka? Ne ne ...

Je pa zato Tromba danes slišal njen resnični razpon na mojem sistemu, ker sem sistem praktično stvikal na točno to lampo. Wink
Pri meni igra izjemno nežno in kultivirano dokler je jakost na nivoju, ki ga zmorejo EL34 triodni lampaši pri "polnem gasu".
Nekako celo bliže zvoku B300 topologije.
Ko bom imel boljši magnetostatski tweeter, kot ga trenutno imam, bo špilalo še za nianso bolje, ker bo zadnji kanček nazalnosti izginil.

Pri njemu je par tvikov nazaj ta lampa špilala odlično, potem pa ne vem kaj je dogajalo naprej, ker je šel na ojačevalcu na druge lampe, ki s to ne gredo skupaj in na koncu pri toliko lampah vedno prevaga posrečena mešanica lamp in ne ena lampa..

Jaz te dileme ne poznam, ker jo uporabljam kot predojačevalno lampo in igra na 2x500w tranzistorje, ne na druge lampe.

Zaradi te lampe sem dva meseca poslušal samo Stanleya Clarka in nikoli pod 2X300W, ker Stanley ne pride do izraza. Laughing
In bil zadet od tega.

Na mojem samo 18L, near wall BR, 20cm, paru wooferjev lastne izdelave so volumen, plus komplet mikrodetajli pri vsakem Clarkovem posnetku popolni, jasni, energija in globina pa jemljejo dih.
Zaradi te lampe.

Kot tipična ruska lampa ima malo temnejši zvok.
Edino to ji lahko očitam je, da ima zvok preveč popoln, čeprav muzikaličen, da nima sladkega zvoka.

S Trombo sva se zmenila, da bo vsako ECC88, ki mu prišla v roke prinesel tudi k meni, ker ne trdim, da je "moja lampa" najboljša ECC88, saj si želim srečati z ECC88, ki zna enake čarovnije v basih kot ta in je v srednjih in visokih lucidna, polna in jasna na nek drugačen način.

Nazadnje urejal/a mestn pu Tor Mar 30, 2010 23:11; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 30, 2010 23:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
S Trombo sva se zmenila, da bo vsako ECC88, ki mu prišla v roke prinesel tudi k meni, ker ne trdim, da je "moja lampa" najboljša ECC88, saj si želim srečati z ECC88, ki zna enake čarovnije v basih kot ta in je v srednjih in visokih lucidna, polna in jasna na nek drugačen način.

In kaj boš s tem dosegel. Ko sem Trombi prinesel nekaj NOSk in TAD 803s, je bila pred menjavo 88ke najboljša 803s. Po menjavi pa so prišle na plan NOSke.
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 30, 2010 23:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:

In kaj boš s tem dosegel. Ko sem Trombi prinesel nekaj NOSk in TAD 803s, je bila pred menjavo 88ke najboljša 803s. Po menjavi pa so prišle na plan NOSke.
Dosegel?
Če mi lampa pokaže nek potencijal, da me prepriča, bom samo ustrezno pretvikal sistem nanjo.
Moj sistem je sestavljen iz prave množice tvikov, za katere vem zakaj tako delujejo in jih zato lahko poljubno spreminjam.

Celoten sistem imam preprosto v glavi, ker nastaja tam in v ušesih in niti ena rešitev v njem ni običajna ali uniformna, delujejo pa vse in preko neobičajnih zasnov potem najdem še bolj neobičajne, ki dopolnjujejo obstoječe.
Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 30, 2010 23:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
Če mi lampa pokaže nek potencijal, da me prepriča, bom samo ustrezno pretvikal sistem nanjo.
Moj sistem je sestavljen iz prave množice tvikov, za katere vem zakaj tako delujejo in jih zato lahko poljubno spreminjam.

Celoten sistem imam preprosto v glavi, ker nastaja tam in v ušesih in niti ena rešitev v njem ni običajna ali uniformna, delujejo pa vse in preko neobičajnih zasnov potem najdem še bolj neobičajne, ki dopolnjujejo obstoječe.

V bistvu bi potem moral za vsak nov tvik ponoviti postopek iskanja lampic. Trombin primer je lep primer(sam sem ga prosil naj objavi izkušnje), da ni nujno, da slišiš kar ti dobra lampa nudi. Kar ni nič narobe. Narobe je samo, da ko ti enkrat ena lampa ni všeč ji verjetno ne boš dal velko možnosti pri naslednjih testiranjih(sploh, če si jo imel samo na posodo).
Kako potem sploh poiskati ustrezne lampe. Za NOSke so znani zvokovni dosegi in ti veljajo. če še dobro poznaš svoj sistem, potem ne bo hudih problemov najti ustrezno.
berni

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 08:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="JAZZZ"]
mestn pu je napisal/a:

V bistvu bi potem moral za vsak nov tvik ponoviti postopek iskanja lampic. Trombin primer je lep primer(sam sem ga prosil naj objavi izkušnje), da ni nujno, da slišiš kar ti dobra lampa nudi. Kar ni nič narobe. Narobe je samo, da ko ti enkrat ena lampa ni všeč ji verjetno ne boš dal velko možnosti pri naslednjih testiranjih(sploh, če si jo imel samo na posodo).
Kako potem sploh poiskati ustrezne lampe. Za NOSke so znani zvokovni dosegi in ti veljajo. če še dobro poznaš svoj sistem, potem ne bo hudih problemov najti ustrezno.[/quote]

Če je pa preveč tvikov pa se še ti "znani zvokovni dosegi" uničijo.
Preveč kuharjev pokvari juho... Lampa ki ne da vsega od sebe , kljub neštetim tvikom ne more v sistem prinesti več kot boljša. Ko enkrat nekaj izgine se ne povrne s tvikom nekje drugje.. To je samo popravljanje posledic in ne vzroka..
Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 13:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:
Preveč kuharjev pokvari juho... Lampa ki ne da vsega od sebe , kljub neštetim tvikom ne more v sistem prinesti več kot boljša. Ko enkrat nekaj izgine se ne povrne s tvikom nekje drugje.. To je samo popravljanje posledic in ne vzroka..

Če se zavedaš, da je nekaj izginilo, potem to 100% drži. Ampak koliko ljudi se sploh zaveda, da je nekaj izginilo? In na osnovi česa-mogoče povprečnih posnetkov ?
Tudi najboljše lampe imajo različne karakterje-katera je potem boljša ?
berni

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 13:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj , zato sem te citiral , ker se mi zdi da sva enakega mnenja. Ko nekaj izgine seveda ne veš, se pa zavedaš da se nekaj mora drugače slišati...
Pri povprečnih posnetkih je itak vseeno, te vse moti in tudi super lampa ne bo čudeža naredila.. Spet isti zaključek : Shit in , shit out... Wink Če pa je še par shit tvikov(mednje sodi tudi lampa) :Shit in, double shit out..
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 14:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:

Kako potem sploh poiskati ustrezne lampe. Za NOSke so znani zvokovni dosegi in ti veljajo. če še dobro poznaš svoj sistem, potem ne bo hudih problemov najti ustrezno.

Vsaki lampi je periodično potrebno dati novo priložnost.
Sistem spreminjaš in po nekem obdobju, ko jih znova preizkusiš, se TOP lestvica lamp skoraj praviloma spremeni.
Vsaj pri meni je tako.
Za svoj sistem lahko trdim, da sem solidno rešil problem točkovnega sevanja visokih tonov in ga z smiselno uporabo dipola in omnipola prisilil, da tudi srednje in visoke tone igra skoraj povsem enako eksponencijalno kot igra base.
V taki fake eksponencijalno delujoči postavitvi večih tehnično različnih tweeterjev lampa pokaže nekaj povsem novega.
Nekatere zvenijo nekako plosko, točkasto, kot ne bi znale prostora risat pravilno.

Poznam par znanstvenikov starejših letnikov in včasih malce modrujemo o zasnovi lamp.
Če sem jih prav razumel, vsebujejo barij, ki sčasoma počasi uhaja in lampa zato slabi.
Odvisno naj bi bilo tudi koliko barija je proizvajalec porabil za lampo, baje naj bi nekoč obstajal samo en proizvajalec za nogice, tako da naj bi predvsem zasnova in materijal elektrode, tesnost, količina barija in tudi debelina stekla pomenili razliko med dobro in slabšo lampo.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 14:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="berni"]
JAZZZ je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:

Kako potem sploh poiskati ustrezne lampe. Za NOSke so znani zvokovni dosegi in ti veljajo. če še dobro poznaš svoj sistem, potem ne bo hudih problemov najti ustrezno.[/quote]

So običajni tviki in so tviki, ki jih nikoli ne bom objavil, ker bi predolgo razlagal zakaj tako delujejo, zaleglo pa tako in tako ne bi nič, ker so odvisni od drugih tvikov.
V času poskusov ubesedit zakaj tako, bi morda že našel še kakega zanimivega, ki bi ga nato po veliko razmišljanja poskusno uporabil zase po svoje in dopolnil z njim prejšnje, če pa bi se izkazalo, da ne gre v špil, bi ga preprosto odklopil in razmišljal naprej.

En uspešen tvik je vedno eno majčkeno veselje, več tvikov, če jih ne znaš razumet do te mere, da bi jih smiselno združil, pa pomeni pogreb.
Ne vem kako, ampak od nekdaj dokaj hitro razumem značilnosti neke tehnične ali drugačne zasnove(ne samo v audiu) s pomočjo tega kar vem že od prej, čeprav nisem elektronik in zadev, ki jih še premalo poznam, se ne lotevam.
Uživam v dolgih razmišljanjih in kombiniranjih kaj od spoznanega mi kaj prinaša, če sploh kaj in potem se zadeve naenkrat lotim, ker dozori, naredim in obesim na klin in poiščem kaj novega kar z audiom nima nobene zveze.
Nazaj na vrh
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 16:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
Sistem spreminjaš in po nekem obdobju, ko jih znova preizkusiš, se TOP lestvica lamp skoraj praviloma spremeni.
Vsaj pri meni je tako.

To je možno le, če si lastnik vseh teh lampic ali pa so na posodo pri prijatelju. Pri NOSkah to ni več poceni.
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 16:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:
Vsaj pri meni je tako.

To je možno le, če si lastnik vseh teh lampic ali pa so na posodo pri prijatelju. Pri NOSkah to ni več poceni.

V bistvu je relativno poceni, čim vložiš v sistem nekaj 1000EU in parček dobrih lamp za DAC potem predstavlja manjši del vložka.

Pasivne komponente, plus ožičenje v mojem sistemu so na več kot zadovoljivem nivoju in rezerve bom zato iskal izven tega.
Nazaj na vrh
vojcb

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:41
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 18:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V predojačevalcu in ojačevalcu imam NOS Telefunken 801s in 803 lampe, pa me zanima, če bi kaj pridobil z dampiranjem teh lamp ali je to dampiranje potrebno bolj za novejše lampe?

Hvala za odgovor

LP.
Nazaj na vrh
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 31, 2010 20:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen,
Neglede na to da imaš Telefunken vrhunske, celo najboljše lampe, damperji so zelo pomembni. Priporočam ti H-ALO damperje !!! Iste uporablajm na Telefunken lampah ecc82 in ecc83.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Naslednja
Stran 10 od 12

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu