Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

DIY stojala zvočnike benz220d & Mr.Zigy
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
benz220d

Pridružen/-a: Čet Jul 2012 20:37
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 24, 2012 20:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hm zanimiv koncept Razz jaz ti priporočam da poskušaš čim več variant, meni je bilo tudi pomembno da je zvočnik nekako fiksiran na stojalo, ne zaradi mene ampak zaradi bolše polovice ki sesa okoli po dnevni pa se lahko v kaj zaplete ali prevrne, zaradi obiskov, predvsem otroci so Evil or Very Mad problem ko pridejo v bližino mojega kotička, ker je vse tako zanimivo...

drugače bi jaz poskusil še na špice na stojalih oz. zvočnikih na stojalo ampaka potem ni tako stabilno...

kot je bilo omenjeno že na začetku te teme imaš lahko toge, poltoge in podobne povezave ki so lahko tudi problematične...najbolje bi bilo zabetonirat zvočnike v temelje hiše pa bi rešil problem....

jaz imam samo narahlo privijačene toliko da so fiksirani, še vedno pa "stojijo" na nogicah ki jih da b&w zraven zvočnikov, tako da niso togo povezani z stojalom....

imaš tudi razne gumijaste podložke itd....eksperimentiraj, pa ne pozabi tu objaviti rezultatov...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29
Kraj: Ljubljana-Vic

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 24, 2012 23:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lp

Drugače za Aurum Cantus zvočnike imam pata fix na leseni plošči pa potem zvočnik gor in se obnese supr. Razz

Za te DIY INTI zvočnike bi pa rad izvedel točno to varianto ideje, da se izognem leseni plošči kljub isti barvi in odtenku (saj je uporabljen isti pajc)saj izgleda veliko boljše (brez plošče) in tako sem se spomnil idejo o "nasaditvi" zvočnikov na stojala saj bi jih tako lahko hitro postavil zvočnike gor/dol na stojala ko bi to potreboval, ne pa da bi jih nekako stalno (običajno) privijačil na stojala saj bodo večino časa preživeli na mizi zravn laptopa na ustreznih mini stojalih.
V mislih imam nekaj takega: http://audioengineusa.com/Store/Accessories_2/DS2-Desktop-Stand-Pair#.UGDQja7SEWA

Verjetno bom izdelal nekaj podobnega v lesni varianti. Če bo le možno verjetno v enem lesenem kosu. Izgled njih naj bo pa še skrivnost Wink

Ali imaš morda kakšno idejo kaj bi lahko uporabil za tiste "moje vložke " Question
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Mr.Zigy

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 00:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malo sem pogledal po netu kaj bi lahko uporabil za moje "vložke" in tako sem zagledal tole : http://www.merkur.si/delavnica/pritrdilna-tehnika/pritrdila-za-tezke-obremenitve/sidro-z-notr-navojem-tap-m-12-z-robom.html . Uporabil bi tale vložek v katerega bi najprej vstavil navadn prozorn šlauf primerne velikosti kot neke vrste absorbtivni element.
V šlauf bi pa potem "sedel" neke vrste kovinski štift oz palčka. Morda tudi kaj takega bi prišlo v upoštev ; malenkost predelan Wink http://www.merkur.si/delavnica/pritrdilna-tehnika/pritrdila-za-tezke-obremenitve/zatezno-sidro-fm-753-6x85.html

Za stojala za na mizo za te DIY zvočnike imam v mislih nekaj takega da bi izvedel iz enega lepega lesenega kosa . Very Happy Na hitro zrisal v google sketchup-u. Razz

Pa še slika:

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
benz220d

Pridružen/-a: Čet Jul 2012 20:37
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 07:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lepo zgleda, jaz bi zadnji del pustil malo debelejši... drugače pa primacoustic dela nekaj podobnega se uporablja za studijske monitorje ali gramofone...imajo pa tudi funkcijo da preprečujejo prenos vibracij....

http://www.primacoustic.com/isopads.htm

če nebi bili tako dragi bi z veseljem uporabil nekaj njihovih produktov
Rolling Eyes

http://www.primacoustic.com/index-panels.htm
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mr.Zigy

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2012 11:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Podobno zgledajo kot tisti od Audioengine. Koliko je pa pri njih cena tistih isopads ? Razz

Od Audioengine sem našel za 29 $. Link : http://www.amazon.com/Audioengine-DS1-Desktop-Stand-Pair/dp/B002ATK2OS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1348736099&sr=8-1&keywords=desktop+speaker+stand

Ali pa tudi tele: http://www.amazon.com/Auralex-MOPAD-Isolation-Charcoal-speakers/dp/B0002D0B4K/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1348736099&sr=8-3&keywords=desktop+speaker+stand

Pri teh ind. stojalih kjub dobrim materialom ne vem točno ali bi mi ustrezali saj ko bi jih sam naredil bi točno preračunal kolikšen more biti naklon, da bo "linija" od visokotonca pri mojih DIY INTI zvočnikov točno v višini mojih ušes pri mojem načinu sedenja.... hmm. ne vem ...
Bom še malenkost razmislih ali kupiti ali narediti... je pa res da če bi jih kupil npr za 26 $ bi prišparal več denarja kot pa da jih naredim saj bi jih verjetno nesel da bi mi jih izrezali na CNC mašini Cool
Nazaj na vrh
Mr.Zigy

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 28, 2012 14:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Arrow Pozabil omeniti ko sem delal sekundarna stojala sem "umetni kamen " zaščitil s pomočjo impregnacije za zaščito in lesk Cool

Danes pa sem še dodatno drugič premazal kamnito bazo saj večkrat ko je premazan seveda na tanko, bolje je in tud lepše zgleda Razz

Še slikca:

Nazaj na vrh
Mr.Zigy

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 02, 2012 23:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lp

No danes sem se odločil da leseno ploščo že finalno narejeno na katero sede zvočnik stanjšam iz debeline 18 mm na 10 mm saj se mi tako vizualno veliko bolje ujema ter paše skupaj z zvočnikom ko je enkrat postavljen na stojala Cool

Odpravil sem se do enga prijaznega mizarja kjer mi je v slabi minuti zadevo lepo poštimal Razz

Doma sem spodnjo stran ponovno popajcal ... ta teden bom pa še nesel h kolegu iz faxa da mi zadevo še enkrat prelakira ....potem pa samo še pršraufat na kovinsko bazo pa bo zadeva fertik Wink

Dodam še 4 "kroglice" patafix pa zvočnik gor pol se pa muska vrti v nedogled

Še slikca:

Toliko za enkrat ... ko bo pa fertik pa objavim slikco končanih stojal Cool
Nazaj na vrh
Mr.Zigy

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 19:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lp

Po malce krajšem premoru če tako lahko rečem sem danes izboljšal oz. naredil "zadnjo notranjo stanico" pri diy inti zvočnikih tako kot se za gre saj mi prejšnja "izvedba" ni bila všječ oz. ni bila dovolj dobra.

Prejšnjo "notranjo tesnenje" za zadnjo snemljivo stranico je bilo izvedeno s pomočjo embalažno penaste folije ki se veliko krat uporablja za raznovrstno zaščito (http://www.izoterm-plama.si/si/proizvodni-program/Embalazni-program/Embalazna-folija). Danes sem pa naredil tako kot se za gre bi lahko dejali in uporabil univerzalni testnil trak ki sem ga včeraj čisto po naključju opazil v hoferju (ravno pravšnje debeline, širine in barve Razz muhaha)

Zaradi različne debeline tesnila bo narejena čisto nova zadnja stranica Very Happy
Izrezana je že. Treba jo je samo še luknje za šraufe ( upam da bom uspel dobiti imbus črne vijake) popajcat in prelakirat Wink

No pa da vidite o čem je govora ...še slikca :

Nazaj na vrh
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13
Kraj: Bronks

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 21:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz nikoli ne dajem tesnila pri snemljivi stranici. Najbolje je direktno naleganje in dobro privijačenje. Morda izjemoma trajno elastičen kit ( plastelin ). Zakaj pa so potrebne demontažne stene, razen če gre še za fazo preizkušanja?
Dobro, saj ni to nek hud sistem, ampak vseeno.
Mr.Zigy

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 03, 2012 21:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ducar je napisal/a:
Jaz nikoli ne dajem tesnila pri snemljivi stranici. Najbolje je direktno naleganje in dobro privijačenje. Morda izjemoma trajno elastičen kit ( plastelin ). Zakaj pa so potrebne demontažne stene, razen če gre še za fazo preizkušanja?
Dobro, saj ni to nek hud sistem, ampak vseeno.

Ne, ne gre za fazo preizkušanja ! Demontažna zadnja stranica je potrebna zato da lahko ko je potrebno da lahko pridem v samo notranjost škatle Razz
Snemljiva pa je samo ena zadnja stranica na kateri je BR cev in konektorji za zvočnike
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Stran 9 od 9

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu