| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 09:32 Naslov sporočila: |
|
|
Prebral sem vse te odgovore.
Kar se tiče jezika, ni to problem foruma, ampak se mi zdi, da je to stanje, kakršno je v družbi. Ljudje ne kupujejo revij, časopisov in knjig, ker vse piše na internetu. Zavest do slovenskega jezika se izgublja, zato je tudi kvaliteta jezika na forumih takšna, kot je.
Zakaj pa ne bi razpravljali enkrat o poceni drugič pa o hi-fi (hi-end) zadevah? Saj je ime foruma audio kontakt in ne AUDIOFILSKI kontakt? Torej? Zakaj bi odganjali ljudi? Pri registraciji ne piše, da moraš biti audiofil in ne postavljati vprašanj za opremo pod 200€.
Razlike med ljudmi so vedno bile in vedno bodo. Tudi v komunizmu je bilo tako. Je pa dandanes veliko več nestrpnosti, ki se kaže tudi med pogovori na forumu. Če nekdo ni po našem okusu, ni naš, kajne?
In potem še t.i. multitalenti. To so ljudje, ki vedo o vsem. O hi-fiju, o fotografiji, o avtomobilizmu, o elektroniki ipd. Seveda, ko se da danes veliko prebrat na internetu. In potem si strokovnjak. Tak primer sem videl, ko sem bil na srečanju ljudi s fotografskega foruma. Tisti širokoustneži, ki so se najbolj hvalili, niso imeli pojma o osnovah. Kar pa se odraža na fotografijah.
Ampak danes tako je. In mnogi dobivajo forum kot sredstvo za izlivanje žolča. Mislim, da bi bilo že nekoliko drugače, če bi se za forum uporabljali npr. ime in priimek, ne pa psevdonim oz t.i. nickname. Marsikdo bi najbrž prej razmislil, kot pa avtomatično napisal kako neumnost.
Ampak tako je. To je moje razmišljanje. Ne skrbite, uživajte vsaj danes in srečno v letu 2010. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 11:45 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | | Zakaj pa ne bi razpravljali enkrat o poceni drugič pa o hi-fi (hi-end) zadevah? Saj je ime foruma audio kontakt in ne AUDIOFILSKI kontakt? Torej? Zakaj bi odganjali ljudi? Pri registraciji ne piše, da moraš biti audiofil in ne postavljati vprašanj za opremo pod 200€.. |
Ali mogoče kje piše, da ne smemo govoriti o dražjih komponentah?
| Vinylfan je napisal/a: | Razlike med ljudmi so vedno bile in vedno bodo. Tudi v komunizmu je bilo tako. Je pa dandanes veliko več nestrpnosti, ki se kaže tudi med pogovori na forumu. Če nekdo ni po našem okusu, ni naš, kajne?
|
Točno tako. Če nekdo zapiše "plastika", je takoj potrebno udariti po njemu (z elito, nestrpnostjio, podcenjevanjem...), kajne
| Vinylfan je napisal/a: | | In potem še t.i. multitalenti. To so ljudje, ki vedo o vsem. O hi-fiju, o fotografiji, o avtomobilizmu, o elektroniki ipd. Seveda, ko se da danes veliko prebrat na internetu. In potem si strokovnjak. Tak primer sem videl, ko sem bil na srečanju ljudi s fotografskega foruma. Tisti širokoustneži, ki so se najbolj hvalili, niso imeli pojma o osnovah. Kar pa se odraža na fotografijah. |
Kaj pa si s temle mislil Si malo nestrpen
| Vinylfan je napisal/a: | | Ampak danes tako je. In mnogi dobivajo forum kot sredstvo za izlivanje žolča. Mislim, da bi bilo že nekoliko drugače, če bi se za forum uporabljali npr. ime in priimek, ne pa psevdonim oz t.i. nickname. Marsikdo bi najbrž prej razmislil, kot pa avtomatično napisal kako neumnost. |
Se strinjam. Jaz se ne skrivam. Pa ti?
| Vinylfan je napisal/a: | | Ampak tako je. To je moje razmišljanje. Ne skrbite, uživajte vsaj danes in srečno v letu 2010. |
Uživajte vseskozi in ne samo na Silvestrovo ! See the day. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 11:49 Naslov sporočila: |
|
|
Kje pa se skriva admin in ne doda svojega mnenja in rešitve? Hiend podforum bi vse rešil se mi zdi. Hi-fi pa naj ostane pač nam plastičnjakoljubcem
Če lahko to sploh predalčkamo kam kaj paše. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 11:56 Naslov sporočila: |
|
|
| fantje ne prepirajmo se o malenkostih .meni je žal ,če je kdo moje pisanje vzel kot žalitev ali podcenjevanje high end komponent .to ni bil moj namen,vsakemu je jasno da so to po večini res kvalitetne in zvokovno superiorne zadeve.po drugi strani pa itak vemo kaka je finančna situacija večine.za vsakega se najde nekaj.... nekje.lepe praznike vam želim vsem.pa brez zamere. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 11:58 Naslov sporočila: |
|
|
 _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 12:07 Naslov sporočila: |
|
|
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 12:54 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | Kje pa se skriva admin in ne doda svojega mnenja in rešitve? Hiend podforum bi vse rešil se mi zdi. Hi-fi pa naj ostane pač nam plastičnjakoljubcem
Če lahko to sploh predalčkamo kam kaj paše. |
Ne vem, če je potrebno predalčkanje. Mogoče malo več strpnosti do dražjih komponent (in njihovih lastnikov)
 _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 13:09 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz osebno nimam teh težav, kot sem že rekel da rad preberem stvari, mi pa tudi ni vseeno če nekdo žali stvari samo zaradi tega ker so vredne 500€. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 13:14 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | ...
...
Uživajte vseskozi in ne samo na Silvestrovo ! See the day. |
Verjetno si mislil, užijte dan, ali Seize The Day
 _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 13:30 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | Ma ja, seveda.
Tudi jaz sem se že zapeljal k nekaj zvokoljubcem. Hvala za povabilo, te držim za besedo, ko bo čas in priložnost!
lp |
Moje povabilo tudi še velja.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 13:56 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: | Ma ja, seveda.
Tudi jaz sem se že zapeljal k nekaj zvokoljubcem. Hvala za povabilo, te držim za besedo, ko bo čas in priložnost!
lp |
Kontra! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 14:17 Naslov sporočila: |
|
|
Božiček mi je prinesel 2x3m no-name zvočniškega kabla. Za kaj več letos nima, vse šlo za koncerte : )
Pa vesele praznike, in lep dan. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 14:19 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: | Ma ja, seveda.
lp |
Kontra! | Ok.
Na menuju bo organsko zveneč 6L6-ECC88 lampaš, potem negenerično popdprta z lampaškim E88CC bufferjem, tričtrt organsko zveneča končna, ki najbolj organsko zveneča in prezentna postane(ne vem zakaj) tam pri 1,5KW peaka in srednje do dvotretjinsko negeneričen Gainclone na pre lampah..
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 14:21 Naslov sporočila: |
|
|
Kot ponavadi je celotna diskusija OFF-TOPIC.
Bom pa jaz pisal Bozicku (pravzaprav je ze cas za Dedka-Mraza):
da mi prinese dovolj casa, da si postavim sistem za "tekoco glasbo".
-stari PC z novim 2.5" tihim diskom je na razpolago, naloziti moram potvikan (Nlite) XP, pa se par programov (Foobar, DRC, pa se kako malenkost)
- Echo Audiofire 4 firewire DAC je ze doma
- nabaviti bo treba se Behringerjev ECM8000 mikrofon za merjenje
potem pa ....novim izzivom naproti.
Srecno 2010 vsem!!!!  _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Čet Dec 31, 2009 14:29 Naslov sporočila: |
|
|
| Sper off-topic: lahko ob priliki kaj napišeš o tem DRCu? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|