Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Forumi in posledice...
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 29, 2009 17:00    Naslov sporočila: Forumi in posledice... Odgovori s citatom

Kar v nekaj temah sem opazil, da se začnejo / začnemo prerekati okrog pravzaprav nekoliko manj pomembnih zadev in potem začetna tema postane "ena velika solata"... Pravzaprav, nekdo ki je postavil vprašanje ali začne neko temo, po drugi strani izgubi rdečo nit ali bistvo...

Ne vem ali je to problem tudi tega, da se ljudje skrivajo pod psevdonimi, vzdevki, le malo kdo po pravim imenom... in potem si dovolijo več kot bi si upali sicer...

Ne vem tudi, zakaj nabijamo prispevke z namenom, da se nam obrača števec napisanih prispevkov... Sam imam navado, da nekaterih zadev, če jih ne poznam ne komentiram... Pač vsaka tema ni zame in ne morem sodelovati...

Velikokrat vidim, da se v nekaterih temah že močno dviguje temperatura in gre "na nož"... Ampak a ni koneckoncev forum pripomoček s katerim razširjamo obzorja in si pomagamo v primerih, ko smo v dilemi??... Ali gre samo v to smer da izgubljamo čas na računalniku in poskušamo biti večji kot drugi?

Ali jaz samo vse skupaj malo sanjam? In to podnevi...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 29, 2009 17:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Forum načeloma je pripomoček, in v praksi kar uspešen.

Gre pa se zato, da se obzorja ene osebe kdaj in kdaj ne skladajo z obzorji druge osebe. Ljudje smo si pač različni. Nekateri hitro užaljeni, nekateri skoraj nikoli, nekateri hitre jeze, drugi prave cvetlice. Nekateri pa, kot bi rekel ProJet, "se ne pustijo jeb*t."

Meni se sicer forum zdi OK. Dva člana sem se navadil ignorirat, vse ostalo pa je OK:)

Če se posujem z pepelom, ta post sicer ni bil napisan z namenom nabijanja postov(pri 1.3k tega itak ne rabim(očitno nimam življenja:D), je pa bolj ali manj nepotreben.
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 29, 2009 22:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar se mene tiče, je ta forum dosegel namen, ki sem ga od njega pričakoval. Predvsem to, da sedaj poznam 600% več audiofilov, ali če hočete ljubiteljev glasbe in "gizmov" s pomočjo katerih se ta predvaja v naših dnevnih sobah ali poslušalnicah.

Pravtako je zelo zanimivo spremljati boje velikih avtoritet tega foruma za katere ne dvomim, da imajo veliko znanja in izkušenj s tega področja, a jih po drugi strani njihov veliki ego potiska v konflikte, oziroma žolčne razprave z sebi enako velikimi. Jaz v tem ne vidim nič slabega - ravno nasprotno. Marsikdo se iz tega lahko nauči marsikaj.

Kljub temu, da se z vključitvijo novih članov foruma, mnoga vprašanja ponavljajo in se meni niti ne ljubi več z ponavljanji enih in istih mnenj oziroma nasvetov, pa upam da ta forum ne bo "pokuril" goriva s katerim se napaja in da se bodo odprla mnoga nova zanimiva vprašanja.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Vinylfan

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 29, 2009 22:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se strinjam z obema... Ampak bi rekel, da sem bolj "hipijevsko" naravnan... Živimo v slogi, pomagajmo si, ne pa samo boj, mesarsko klanje...

Včasih moraš pri kaki temi resnično vložiti veliko dela, da izluščiš koristne napotke...
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2009 00:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fantje audiofili ,ali ljubitelji dobre glasbe smo redka vrsta ljudi ,ki težimo k perfektnemu zvoku svojih naprav.ker pa smo kot ljudje različni normalno da prihaja do malce bolj žolčnih debat.mislim pa da če bomo malce bolj kontrolirali naše (vroče temperamente) bomo lepše shajali.škoda je ker je slovenija tako majhna in nas je tako malo ,pa da bi bili še ti med sabo skregani. je pa res da je z nekaterimi teško najti skupni jezik in zato je pač bolje če se jih pusti pri miru. Wink
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2009 11:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sodelujem na audio-kontaktu že vse od njegovega nastanka in moram reči da mi je zelo všeč. Rad komuniciram z ljudmi istih interesov, pa nima veze ali teče beseda o našem ljubem hobiju ali izven njega.

Kot vidim v otvoritvenem postu teče beseda tudi o nabijanju postov. Ker moj števec kaže veliko cifro in sodeč po njem kamot izpadem kot nabijalec, bi rad v tej zvezi nekaj povedal.

Povedano čisto po pravici - meni se za števec fršmoga. Če je ali pa ga ni, zame ista stvar. Če gredo števci komu na živce ali če se zaradi njega nabijajo posti, se lahko zaradi mene kamot ukinejo. Jaz ga ne bom pogrešal. Veliko več mi pomeni, da sem med "domačimi" kjer se dobro počutim. Od tod izvira tudi moje forumsko blebetanje, ki dostikrat nima zveze s hifi-jem in glasbo. Jaz tega ne jemljem kot nabijanje postov, temveč gre za plod mojega sproščenega stanja v katerem mi "popustijo" zavore in pač napišem kar takrat čutim oziroma mi pade na misel in se mi zdi zanimivo, ali pa se pač pohecam. Zavedam se, da pri kakšnem "zategnjenem" bralcu ki stvari jemlje bolj na resno, izpadem kot lolek bolek. Sem kakršen sem in tega ne skrivam. Naj mi bo prosim oproščeno, drugače pa se bom probal bolj brzdati. Konec koncev forum je okolje in kot v vsakem okolju se mora tudi tukaj človek držati nekih pravil, če ne ga okolje slej ko prej izobči. Ker pa vsi želimo, da bi forum čim lažje dihal in se razvijal, vas dragi soforumaši ob tej priliki pozivam, da poveste kje vas čevelj žuli, kaj želite da bi se spremenilo,... vse v cilju čim prijetnejše bodoče forumske atmosfere.

Lahko kamot začnete z največjim forumskim težačem - menoj. Lahko me napalite kolikor vam je volja, ne bom čisto nič zameril. Ravno nasprotno - zahvalil se bom za kritiko in iz nje potegnil kaj pametnega za naprej. Razz

lp
Nazaj na vrh
Vinylfan

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2009 11:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne, ne to je samo razmišljanje in pogovor...

Tudi glede omembe števca upam, da se ve, kaj sem imel v mislih... Seveda je med nekom, ki sodeluje že nekaj časa in nekom novim razlika tudi v številu prispevkov... Logično... In tudi, če nekdo ima izkušnje in je kakor pravimo "star maček" potem je jasno, da je njegovo število prispevkov občutno večje... Ampak potem se pojavijo strokovnjaki (pa ne samo na tem forumu), ki so praviloma mlajši, imajo pa vse možne izkušnje od audifilstva, kvantne mehanike, fotografije, navtike, sociologije, itd., itd. Takšni imajo čisto v vsaki temi svoj prispevek oz komentar... In če ne uspeš izluščiti zrno od plev, potem si lahko na napačni poti...

To je pojasnilo o števcu. Včasih vidim, da če ne napišeš popolnoma jasno, potem ni vedno razumljeno, kot si želiš.

Na nikogar od sodelujočih ne leti kakršnakoli opazka, vendar sem po sodelovanju pri nekaterih forumih opazil ponavljajoče se vzorce in zato se mi je zdelo smiselno, da jih omenim, ker me zanima vaše mnenje... Tako ali tako se mi zdi "iznajdba" interneta ena bolj pomembnejših zadev v zgodovini človeštva...

Lep poletni pozdrav vsem...
Nazaj na vrh
AUDIOEXPERT

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2009 15:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam poleg izkušenj iz kvantne fizike,matematike,erotike.... izkušnje tudi z Audiofilom in vam lahko povem,da po Zagradu krade race in jih preprodaja naprej v Kitajske restavracije, na tem forumu pa poste nabija Laughing Laughing
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 040 557 500
Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2009 16:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="AUDIOEXPERT" Laughing Laughing V izdelavi!!!!
Nazaj na vrh
Vinylfan

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2009 16:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

He, he, he... in AUDIOEXPERT ima restavracijo Veliki modri Nuforce, kjer ima v predverju rdeče panoje in lampijone...
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2009 17:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

AUDIOEXPERT je napisal/a:
Jaz imam poleg izkušenj iz kvantne fizike,matematike,erotike.... izkušnje tudi z Audiofilom in vam lahko povem,da po Zagradu krade race in jih preprodaja naprej v Kitajske restavracije, na tem forumu pa poste nabija Laughing Laughing

Laughing Laughing

Bošti legenda, ti me vedno nasmejiš. Če te ne bi bilo, bi si te morali izmislit. Laughing Laughing
Nazaj na vrh
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2009 18:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Haha, sej ne moreš no Laughing Laughing

Opasen si Bošti, ni kaj Smile

Drugače pa je moje mnenje, da je forum čisto kul. Čeprav priznam, da se mi včasih ne da čitati kilometrskih postov (čeprav vem, da bi kdaj našel marsikaj zanimivega noter). Zato upam, da medsebojne polemike (pa čeprav so včasih na robu med bitko Smile ) ne bodo vplivale na kakovost in obiskanost foruma

Lp, G

DanishAudiophileLoudspeakerIndustries
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 30, 2009 20:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kdo forumske polemike preresno jemlje, ta (še) nima ali ni imel resnejših problemov v živlenju!
Sam imam v enem delu specifične motive za sodelovanje, ki s konkretno vsebino nimajo vedno direktne povezave!Me pa marsikaj tudi po svoje zabava, ne pa jez,i kot bi si kdo morda mislil!
Nazaj na vrh
AUDIOEXPERT

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 31, 2009 08:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fantje,važno da smo kolikor toliko zdravi,pa še kaj pametnega in zanimivega zvemo o tem ali onem !
Drugače ste pa vsi skupaj SUPER ekipa na tem forumu! Laughing Laughing
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 040 557 500
djpiky

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 20:55
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 31, 2009 15:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na druge predvsem računalniške forume, ste ziher 2 stopnički višje. Kar se pa tiče glede nabijanja, zasmehovanja, žaljenja je pa na nekaterih forumih že prav banalno-neumno.

Tako da se zadnje čase obračam še samo na tuje priznane forume, ko ne postajo 13 letni "vsevedi".
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu