| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 10, 2009 10:09 Naslov sporočila: Prosim za pomoč. |
|
|
Spoštovani,
enako temo sem odprl na še enem forumu. Rad bi povečal možnost za pomoč, tako da sem odprl temo tudi na tem forumu.
V kratkem mi bo dobavljen HDTV. Trenutno sem povezan na UPC Telemach kabelsko. Popolnoma mi je jasno da bo slika TV programov na novem TV-ju slabša kot jo imam sedaj na CRT TV-ju.
Naj tako tudi ostane, saj TV programov načeloma ne gledam. Do prihoda optike pa je še daleč.
Za uvod toliko.
S soprogo sva filmofila. Rada pogledava Evropske, nekomercijalne, družbeno angažirane, butične in podobne filme. To je tudi razlog nakupa TV-ja.
Do filmov prideva z nakupom DVD nosilcev, izposojo v videotekah, menjavo z znanci in dolvleko.
DVD player z upscalingom in HDMI-jem imava. Dolpotegnjene filme (VIDEO_TS) znam v Nerotu zapečt na DVD-RW.
Seveda, sedaj bo tudi možnost nakupa, izposoje, menjave in dolvleke filmov v HD kvaliteti, smiselna.
Tukaj pa trčim v zid lastnega neznanja. Nasvetov in pomoči bom zelo vesel, a o tem bom napisal še nekaj na koncu tega mojega traktata.
Začel bom z konkretnimi vprašanji.
-Potegnil sem HDDVD (1080p) film. Je na D disku. Kaj potrebujem da ga sploh odprem. Je .mkv in ga računalnik ne odpre, tako da nimam možnosti da ga pogledam niti na PC-ju.
-Je potreben nov PC, BD pekač in podobno?
-Kateri BD player kupiti?
V tem primeru poteka zadeva kot je do sedaj potekala z DVD-ji. V kabinetu zapečti in odnesti v dnevno pogledat.
Med dnevno sobo in kabinetom je možna vleka kablov. Trenutno je v kabinetu ADSL modem (Siol).
V ceveh je trenutno vulgaris UTP. Vse cevi se stikajo v večji dozi na hodniku. Razdalja je cca 20m.
To odpira tudi naslednji vprašanji.
- Kateri NMT kupiti?
- Kupiti NMT+BD npr. DUNE HDI?
Postavitev in instaliranje PC-ja, programčkov, NMT-jev, torrentov je meni Španska vas.
Trenutne zmogljivosti mi je omogočil mlad g33k, ki pa ni več dosegljiv.
Tukaj se obračam na vas in iščem pomoč.
Napišite mi prosim, vaša mnenja in nasvete. Domnevam da je še kar nekaj nas, ki o prednosti novih tehnologij, nimamo zadostnega znanja in izkušenj. Naj ta tema pomaga še komu, ne samo meni.
Vem da sem veliko izpustil in da je še veliko vprašanj.
Naj se mi oglasi (lahko tudi na ZS) negdo ki je pripravljen te napravice instalirati. Ponujam svoji pridni roki, dobro voljo, nekaj za pod zob, nekaj za v papirčke, pijačko in nenazadnje refundiram mu ves vložen trud in čas.
Vnaprej hvala za vsak odziv.
Lepe praznike vsem,
Alen
P.S.1 Vem da vam g33k-om na majčki piše: "NE, NE BOM POGLEDAL TVOJ KOMP!"
Obljubim tudi, da ne bom klicaril za vsako malenkost.
P.S.2 Sem instalater strojnih instalacij in star 39 let. _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acoustic pref
Pridružen/-a: Sob Apr 2009 9:01 Prispevkov: 31 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pet Apr 10, 2009 18:06 Naslov sporočila: Re: Prosim za pomoč. |
|
|
| alenvprekršku je napisal/a: | Spoštovani,
enako temo sem odprl na še enem forumu. Rad bi povečal možnost za pomoč, tako da sem odprl temo tudi na tem forumu.
V kratkem mi bo dobavljen HDTV. Trenutno sem povezan na UPC Telemach kabelsko. Popolnoma mi je jasno da bo slika TV programov na novem TV-ju slabša kot jo imam sedaj na CRT TV-ju.
Naj tako tudi ostane, saj TV programov načeloma ne gledam. Do prihoda optike pa je še daleč.
Za uvod toliko.
S soprogo sva filmofila. Rada pogledava Evropske, nekomercijalne, družbeno angažirane, butične in podobne filme. To je tudi razlog nakupa TV-ja.
Do filmov prideva z nakupom DVD nosilcev, izposojo v videotekah, menjavo z znanci in dolvleko.
DVD player z upscalingom in HDMI-jem imava. Dolpotegnjene filme (VIDEO_TS) znam v Nerotu zapečt na DVD-RW.
Seveda, sedaj bo tudi možnost nakupa, izposoje, menjave in dolvleke filmov v HD kvaliteti, smiselna.
Tukaj pa trčim v zid lastnega neznanja. Nasvetov in pomoči bom zelo vesel, a o tem bom napisal še nekaj na koncu tega mojega traktata.
Začel bom z konkretnimi vprašanji.
-Potegnil sem HDDVD (1080p) film. Je na D disku. Kaj potrebujem da ga sploh odprem. Je .mkv in ga računalnik ne odpre, tako da nimam možnosti da ga pogledam niti na PC-ju.
-Je potreben nov PC, BD pekač in podobno?
-Kateri BD player kupiti?
V tem primeru poteka zadeva kot je do sedaj potekala z DVD-ji. V kabinetu zapečti in odnesti v dnevno pogledat.
Med dnevno sobo in kabinetom je možna vleka kablov. Trenutno je v kabinetu ADSL modem (Siol).
V ceveh je trenutno vulgaris UTP. Vse cevi se stikajo v večji dozi na hodniku. Razdalja je cca 20m.
To odpira tudi naslednji vprašanji.
- Kateri NMT kupiti?
- Kupiti NMT+BD npr. DUNE HDI?
Postavitev in instaliranje PC-ja, programčkov, NMT-jev, torrentov je meni Španska vas.
Trenutne zmogljivosti mi je omogočil mlad g33k, ki pa ni več dosegljiv.
Tukaj se obračam na vas in iščem pomoč.
Napišite mi prosim, vaša mnenja in nasvete. Domnevam da je še kar nekaj nas, ki o prednosti novih tehnologij, nimamo zadostnega znanja in izkušenj. Naj ta tema pomaga še komu, ne samo meni.
Vem da sem veliko izpustil in da je še veliko vprašanj.
Naj se mi oglasi (lahko tudi na ZS) negdo ki je pripravljen te napravice instalirati. Ponujam svoji pridni roki, dobro voljo, nekaj za pod zob, nekaj za v papirčke, pijačko in nenazadnje refundiram mu ves vložen trud in čas.
Vnaprej hvala za vsak odziv.
Lepe praznike vsem,
Alen
P.S.1 Vem da vam g33k-om na majčki piše: "NE, NE BOM POGLEDAL TVOJ KOMP!"
Obljubim tudi, da ne bom klicaril za vsako malenkost.
P.S.2 Sem instalater strojnih instalacij in star 39 let.
| Pozdravljen Alen,
precej vprašanj bom poiskusil na nekatera odgovoriti, pa morda še kdo drug odgovori na ostala.
Tudi jaz gledam TV signal na UPC in slika je lepša kot je bila na CRT-ju. Morda so posamezni programi slabši, a večina je lepša, kljub tebu da je TV 50". Torej glede tega ne boš imel težav, pač nekaj igranja z nastavitvami novega TV-ja.
Sedaj pa glede .mkv download-ov. Jaz jih imam že okoli 120 v BR ali Full HD kakovosti. Ker mi je bilo tečno stalno instalirati Prenosnik na Tv ko sem hotel gledati filme, sem se odločil za strošek okoli 200 Eur in ta problem rešil za vedno. Kupil sem WD HD-TV napravico na katero se priklopi zunanji trdi disk in vklopiš ter gledaš takoj. Rokovanje je enostavno, kakovost pa odlična. malo včasih štekajo podnapisi ker bere menda le .srt podnapise, a pač pazimo pri kopiranju.
Zadeva je odlična in užitek ob gledanju filmov je zagotovljem. Ima tudi optični izhod za zvok, tako, da ga priklopiš še na Home Cinema receiver in gledaš v DTS ali DD-ju filme (no vsaj večino, nekateri so posneti tudi le z analognim stereo zvokom, potem pa gre itak preko HDMI na Tv zvočnike.
Torej vse kar si že potegnil dol, preneseš iz PC-ja na trdi prenosni disk, njega priklopiš na malčka WesternDigital HD-TV in uživaš, zelo enostavno;)
Če te še kaj zanima pa še vprašaj.
PS:še link do slike, če bo šlo:http://www.slo-filesharing.com/forum/viewtopic.php?t=73163 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Pet Apr 10, 2009 21:28 Naslov sporočila: |
|
|
tale wd je zelo dobra izbira, tudi poceni je, za 100 eur
edino kar pa mene moti je to da ga ni možno povezat z računalnikom, torej je potrebno usb diks vedno znova selit med pc-jem in wd
nmt-ji so dražji, temeljijo na linuxu ki ga stalno izbolšujejo, imajo zelo dobro podporo in veliko dodatkov!, vse je nemogoče naštet, meni se dopade npr. dolvleka torrentov direkt na interni diks nmt-ja, pa razni jukeboxi...
tukaj je npr. nekaj dodatkov:
http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=13161
glede mkv-jev
blur ray predvajalnik ti ne predvaja mkv-je!
mkv-je predvajao nmt-ji, dune hdi, pc...
tukaj imaš FAQ na temo matroske (mkv)
http://www.matroska.org/technical/guides/faq/index.html
za predvajanje na pc-ju probaj to:
http://www.inmatrix.com/
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jenx
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 17:43 Prispevkov: 24 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 01:56 Naslov sporočila: |
|
|
| Še vedno je za moje pojme najboljša stvar Playstation 3. Tudi sam sem ga kupil in stvar deluje res super. Imaš pa blu ray player, media server in igre v enem. Odvisno je sedaj sam to, če ti blu ray in igre kaj pomenijo, drugače je morda malo boljša in cenejša rešitev kakšen nmt... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 09:15 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za vaše predloge. PS3 je huda napravica. Osebno se nekako odločam za WD TV HD. Trenutno HD vsebine vlečem z neta in spravljam na 1TB WD My book. Bom ga odnesel v dnevno in priklopil v WD TV HD. Za prenos zvoka še nič ne vem. Bom vam poročal po dobavi TV-ja. V prihodnjosti sledi nakup BD playerja.
Meni ljube filme želim imeti v originalu.
KMPlayer sem si snel in odpre mi vse .mkv datoteke. Zvok prehiteva in/ali čez čas tudi izgine. Vmes pa tudi trokira. Verjetno imam slab PC.
Lep dan in lepe praznike, vam želim.
Alen _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 09:30 Naslov sporočila: |
|
|
mkv dobro bere VLC player, edino rabiš normalen PC. PS3 ne bere mkv formata, edino če ga stremaaš iz PCja preko PS# media server (programček), rabiš pa dober pc in 1gbit mrežo (jaz sem probal brati iz povprečnega notebooka, pa mi je štekalo), bi pa bila to drugače odlična zadeva.
Za dolvleko uporabljam utorrent- odličen.
Sam sicer nameravam nabavit HDX 1000 nmt player, so pa večinoma podobne te zadeve.
PS3 - bluray in HDX1000 = odlična kombinacija |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 09:49 Naslov sporočila: |
|
|
| dr.sah je napisal/a: | mkv dobro bere VLC player, edino rabiš normalen PC. PS3 ne bere mkv formata, edino če ga stremaaš iz PCja preko PS# media server (programček), rabiš pa dober pc in 1gbit mrežo (jaz sem probal brati iz povprečnega notebooka, pa mi je štekalo), bi pa bila to drugače odlična zadeva.
Sam sicer nameravam nabavit HDX 1000 nmt player, so pa večinoma podobne te zadeve.
(PS3 - bluray in HDX1000 = odlična kombinacija) Bomo drugo leto dobili v eni škatli za cca 200€. Potegnil sem tudi VLC player pa mi šteka.
Imam utorrent in dolvleka dela BP. Bom začasno nosil WD My book po stanovanju. Za najino rabo bo trenutno PC ostal tak kot je.
LP Alen _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19 Prispevkov: 223
|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 09:54 Naslov sporočila: |
|
|
kaksen racunalnik imas (najbolj me zanima procesor, ki je najbolj pomemben za HD filme)? Drugace pa probaj media player classic in matroska mkv kodek, saj ima VLC probleme na nekaterih racunalnikih. Znano je tudi da coreavc kodek ( http://www.coreavc.com/ ) porabi najmanj procesorskega casa, je pa placljiv.
Glede mreznih kablov je tako, da naj bo za stabilen in hiter prenos kabel vsaj CAT 5 c ali pa CAT 6. Slednjega bos tezko dobil, tako da bo tudi CAT5 v redu. Firme tukaj sploh niso pomembne |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 10:30 Naslov sporočila: |
|
|
Računalnik je Intel Pentium 4CPU. 3,00GHz 1GB RAM
To sem prepisal.
CoreAVC za predvajanje v WMP misliš? Tudi to sam dobil skrekano.
Isto tako trokira zvok in podnapisov sploh ni bilo?!?
LP _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19 Prispevkov: 223
|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 10:38 Naslov sporočila: |
|
|
| hm, mislim na kodek, predvajas pa potem v kateremkoli predvajalniku. Kot pravim, zastonjska in dobra izbira je Media player classic + matroska mkv kodek. Vse ostale kodeke odinstaliraj in izbrisi. Na takem PCju bi moralo to brez problema delati. Mogoce kaksno pozresno aplikacijo takrat zapri, ampak na splosno ne bi smelo bit problemov |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jenx
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 17:43 Prispevkov: 24 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 10:54 Naslov sporočila: |
|
|
| dr.sah je napisal/a: | mkv dobro bere VLC player, edino rabiš normalen PC. PS3 ne bere mkv formata, edino če ga stremaaš iz PCja preko PS# media server (programček), rabiš pa dober pc in 1gbit mrežo (jaz sem probal brati iz povprečnega notebooka, pa mi je štekalo), bi pa bila to drugače odlična zadeva.
Meni HD streama brez problema preko wirelessa. Imam pa kar hud komp (Core2Duo E8500, 4GB DDR3, nekaj diskov v raidu). Baje je na kablu vse skupaj samo še hitrejše =) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 11:59 Naslov sporočila: |
|
|
| ravno sedaj se igram z streamingom. Iz službenega notebooka dela mnogo bolje, čeprav preko wirelessa, tko da je bil star notebook hiba. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 13:28 Naslov sporočila: |
|
|
| aljo je napisal/a: | | hm, mislim na kodek, predvajas pa potem v kateremkoli predvajalniku. Kot pravim, zastonjska in dobra izbira je Media player classic + matroska mkv kodek. Vse ostale kodeke odinstaliraj in izbrisi. Na takem PCju bi moralo to brez problema delati. Mogoce kaksno pozresno aplikacijo takrat zapri, ampak na splosno ne bi smelo bit problemov |
Nisem prepričan da vem kaj je kodek in kako sedaj naprej prčkat po kompu. Vidim da bom potreboval pomoč izkušenejšega.
LP _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 14:12 Naslov sporočila: |
|
|
| kaj pa Ps3 in ubuntu na njem? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 16:22 Naslov sporočila: |
|
|
| dr.sah je napisal/a: | | ubuntu ? |
Nekako sem tako bil videti, ko sem prebral tvoj post. _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|