| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
aless1
Pridružen/-a: Pet Jan 2021 10:55 Prispevkov: 7 Kraj: Kanal
|
Objavljeno: Pet Jan 01, 2021 11:56 Naslov sporočila: Budget Hifi |
|
|
Zdravo
Glede na to da nimam izkušenj s hifi sistemi me zanima kakšen predlog za zvočnike + ojačevalec tam nekje do 1000 EUR
vse skupaj bo postavljeno v dnevni sobi cca 20m2, je pa "odprtega" tipa, se nadaljuje v kuhinjo in jedilnico cca 20m2 in galerijo v nadstropju ki se nahaja nad jedilnico cca 15m2, nad dnevno sobo pa je prostor odprt in zato višina stropa cca 5m
za ojačevalec sem se nekako navdušil za Denon PMA-600NE, me pa zanima kakšen cenejši komplet prostostoječih zvočnikov, tja do 700-800 EUR/par
mogoče kaj takega
Indiana Line Nota 550 X / Tesi 561
Fyne audio F302 / F303
Monitor Audio Monitor 300
Jamo S 626 / 628
A se v tem cenovnem rangu sploh opazi kakšna bistvena razlika med zvočniki?
Je razlika med 2 / 2,5 in 3 sistemskimi?
Postavljeni naj bi bili čimbližje steni.
Namen poslušanja glasbe Youtube, DVD koncerti in kot izboljšava zvoka TV pri gledanju filmov (samo stereo, naknadna možnost nadgradnje na surround me ne zanima)
Zvrst poskušanja pop, rock in metal, kakšna klasika in jazz zelo poredko, tako da to ni prioriteta.
V drugi fazi bi najbrž dodal še kakšen CD player in gramofon za obstoječo zbirko CDjev in plošč (vse staro 15let in več in že preko 10 let ni v uporabi)
Vnaprej hvala za kakšen namig in lep pozdrav, Aleš |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2545 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Jan 01, 2021 13:13 Naslov sporočila: Re: Budget Hifi |
|
|
| aless1 je napisal/a: | | A se v tem cenovnem rangu sploh opazi kakšna bistvena razlika med zvočniki? |
V nižjem cenovnem rangu se verjetno še najbolj opazi razlike. Gre za večje kompromise.
| aless1 je napisal/a: | | Je razlika med 2 / 2,5 in 3 sistemskimi? |
Za poslušalca to ni ravno pomemben podatek.
Na splošno ne moreš trditi da je vsak 3 sistemski boljši od 2 sistemskega. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2021 17:42 Naslov sporočila: |
|
|
Amp in Lintoni so 1400...cena je za en zvočnik.
Mogoče kak rabljen amp in zvočniki, bo po moje lažje najt. Ampak v teh časih bolj smotrno kje bližje kaj poiskat. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tma
Pridružen/-a: Pet Nov 2010 3:06 Prispevkov: 635 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2021 18:34 Naslov sporočila: |
|
|
| DAVOR je napisal/a: | Amp in Lintoni so 1400...cena je za en zvočnik.
|
Ne vem če prav razumem, ampak kar jaz vem so Lintoni cca 1000 ter 1200 z podstavki... (par v SLO)
In po moje so Lintoni za ta denar eni boljših zvočnikov...
LP, Tomi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2021 18:41 Naslov sporočila: |
|
|
Pri teh površinah bi jaz pogledal za samostoječimi ali drugimi večjimi zvočniki + soliden integriran ojačevalec.
Novo, rabljeno? _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aless1
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2021 20:25 Naslov sporočila: |
|
|
hvala vsem za odziv
zvočniki pridejo v poštev samo samostoječi tower
cenovno bi pa rad prišel skozi na nivoju 1000 eur, mogoče kakih 100-200 eur čez, več pa raje ne
opcija je tudi rabljeno (potihem sem že razmišljal tudi o kakem Technics vintage sistemu)
lp, aleš |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2021 21:20 Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj pa ne Piega Classic 5.0 iz malih oglasov?Bo simon spustil še kak € pa sta oba kontenta
Pomoje za nekje 1000€ vrhunski nakup. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aless1
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2021 21:40 Naslov sporočila: |
|
|
nivo 1000 eur imam v mislih skupaj z ojačevalcem
lp aleš |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2021 22:05 Naslov sporočila: |
|
|
| Poglej za klipsch zvočniki..Za tak denar ponujajo veliko. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
raptor
Pridružen/-a: Čet Jan 2014 11:03 Prispevkov: 175 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2021 22:26 Naslov sporočila: |
|
|
| Je pa klipsch precej specificen zvocnik. Za nekoga, ki vstopa v svet hifija, je varna izbira dali. V tem primeru samo vprasanje ali oberon 5 ali 7. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aless1
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2021 23:17 Naslov sporočila: |
|
|
| kaj pa kakšni whardefale diamond 11.4 -oz. 11.5 ampak ti so precej dražji? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2021 23:32 Naslov sporočila: |
|
|
| 11.5 ima bistveno večje bas enote zato bi ti definitivno raje priporočal tega..za tistih par 100€ se boš pa že sprijaznil..na koncu koncev se te zadeve kupujejo za daljše obdobje in,da ti ne bo potem žal,ko ne bo šusa itd..Sploh ker poslušaš rock,metal itd |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sol-in-poper Gost
|
Objavljeno: Ned Jan 03, 2021 08:23 Naslov sporočila: |
|
|
[b]Aless vzemite si čas za nabavo zvočnikov.[/b]
Nabavite ta Denonov amp in si ob varščini prinesite kakšnega od predlaganih zvočnikov domov. Vmes pa imejte neke poceni, ali pa sposojene zasilne zvočnike... Noben od predlaganih zvočnikov, vsaj nazivno ni zahtven za poganjanje, kar je dobro. Koliko pa bo kateri "srečen" ob steni in vam všečno deloval v obsežnem prostoru pa je ??? Upam, da nimate na tleh laminata.
Glede testiranj sem zastarel, saj sem z 2006 po obdobju dveh - treh let s tem zaključil. Sem pa drugod in doma testiral opremo večinoma budget ranga, to je 500 - 2000 eur po enoti.
Na Denon se ne spoznam. Zagotovo pa vem, da so izraziti rockerji, sploh pa metalci prisegali na Rotel. Vsekakor slišano in prava zadeva za rock glasbo, seveda sploh ob kombinaciji z odzivnimi, večjimi zvočniki.
Kolegica, ki se je takrat tudi navduševala za hi-fi, si je, čeprav sem ji odsvetoval glede na njen glasbeni okus, zaradi oblike nabavila Rotel amp in manjše Sonus faber zvočnike s podstavki. Potem pa ni bila ravno srečna, ko je ugotovila, da se glasba, ki jo posluša "čudno" to je drugače sliši, kakor bi si želela, ko je jasno nato slišala kaj drugega...
Kolega si je npr. pred kratkim tudi na uč kar nekaj nabavil v rangu malo nad 1000 eur in sedaj je več problemov kakor bi jih bilo, če bi si vzel čas in si najprej kaj sposodil in testiral... zlasti, ker ima zahtevnejši prostor... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|