Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Blue ALPS
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
speci

Pridružen/-a: Čet Dec 2013 15:02
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 10:13    Naslov sporočila: Blue ALPS Odgovori s citatom

Problem mi dela modri Alps na predojačevalcu pri niski jakosti ni isti sigmal levi zvočnik igra tišje.Zamenjal bi ga z TDK atteunatorjem.Vaše mnenje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040 414 768
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 10:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa si prepričan, da je pot krivec?

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
AndrejS

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 10:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zivjo,

Najbrz imas malo enosmerne napetosti na njem.
Stisni pavzo na Cd playerju in pomeri, ce je kaj DC komponente.

Andrej
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 10:51    Naslov sporočila: Re: Blue ALPS Odgovori s citatom

speci je napisal/a:
Problem mi dela modri Alps na predojačevalcu pri niski jakosti ni isti sigmal levi zvočnik igra tišje.Zamenjal bi ga z TDK atteunatorjem.Vaše mnenje

Attenuator je v vsakem primeru boljši kot blue alps.
Sam sem menjal blue v GRAAF GM13.B II, tako da mi viška.
Lahko bi poskusil z mojim?
Live and let live.
Nazaj na vrh
speci

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 12:36    Naslov sporočila: Blue ALPS Odgovori s citatom

Ja smo že pomerli pa je dobro šele od 9.00 po uri jaz pa lahko poslušam samo do 8.30 po jakosti,pa tudi na netu šinfajo čez alpsa z istimi problemi
Nazaj na vrh
speci

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 12:37    Naslov sporočila: Blue ALPS Odgovori s citatom

Berni a je kaj razlike v zvoku
Nazaj na vrh
berni

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 06, 2014 12:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po pravici povedano je.
attenuator z Dale upori

Live and let live.
Nazaj na vrh
DAVOR

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 07, 2014 10:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Berni,
Si nabavil shunt ali ladder type?
Se tudi ti imel občutek da je moder alps manj natančen oziroma zvok se malo omehča in zgubi se na attacku in kontroli basa?
Jaz sem ga probal v shuntu. Torej en 10kohm upor na signalu alps pa na maso. Precej bolje. Tu pa lahko z uporom sedaj eksperimentiraš komu je pač volja. Smile jaz sem takrat pristal na 0.5w allan bradley.
Lp
berni

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 07, 2014 12:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DAVOR je napisal/a:
Berni,
Se tudi ti imel občutek da je moder alps manj natančen oziroma zvok se malo omehča in zgubi se na attacku in kontroli basa?
Jaz sem ga probal v shuntu. Torej en 10kohm upor na signalu alps pa na maso. Precej bolje. Tu pa lahko z uporom sedaj eksperimentiraš komu je pač volja. Smile jaz sem takrat pristal na 0.5w allan bradley.
Lp

Tako kot si napisal, vse je bilo bolj zaspano in leno.
Moj ima še eno finto specifično za moj predojačevalec, tako da je kombinacija shunt in ladder. Še sam ne vem točno, mi ga je delal sodelavec Graaf-a .
Kombinacjia z uporom mi je še tu odprta, malo vzame gain a naredi vse bolj čvrsto.
Live and let live.
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 08, 2014 19:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

berni je napisal/a:
DAVOR je napisal/a:
Berni,
Lp

Tako kot si napisal, vse je bilo bolj zaspano in leno.
Moj ima še eno finto specifično za moj predojačevalec, tako da je kombinacija shunt in ladder. Še sam ne vem točno, mi ga je delal sodelavec Graaf-a .
Kombinacjia z uporom mi je še tu odprta, malo vzame gain a naredi vse bolj čvrsto.
DACT attenuator v vseh komponentah že leta in ne zamenjam ga za karkoli...
Kupil sem ga iz zafrkancije, ker je nesramno poceni..

Toliko več glasbene info in linearnosti in fenomenalnega tranzijentnega odziva od modrega Alpsa, da traja vsaj teden ali več, da se ga navadiš.

SMD upori na DACTu gor ali dol...
DACT ima velik plus, ki ga klasični uporovni delilniki nimajo.

This topology of resistor network give you shortest signal path, which is only 5% length compare to conventional resistor network.

Plus.
Je tako majhen, da ni komponente v katero ga ne bi spravil.

Njegova evolucija je Valab 23 Step Attenuator Potentiometer, ki pa je konkretno večji od DACTa.
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 08, 2014 20:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa to še ni vse. Dobi se koračni motorček prav za DACTa, tako da je volume motoriziran.

lpm
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 08, 2014 23:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bogomir 4051 je napisal/a:
Pa to še ni vse. Dobi se koračni motorček prav za DACTa, tako da je volume motoriziran.

lpm

Volume reguliram kar preko daljinca music serverja, od vrednosti 80-100, tako da regulacija ne vpliva na pretvorbo.
Pred tem pa fiksiram na DACu z DACT om ustrezno izhodno napetost.
DACT imam tudi na lampašu.
"Neusmiljeno" pokaže katera lampa je najboljša izbira za moj sistem.
V sistem imam vgrajene RCA in IEC-ŠUKO vtiče in vtičnice (kabli v to niso všteti!), ki DACT, vsi skupaj, cenovno presegajo za vsaj 200X.
DACT je do sedaj pri čisto vseh v piko "pokazal" koliko je vsak kos posebej dejansko kvaliteten.
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 09, 2014 17:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bogomir 4051 je napisal/a:

lpm

Samo ta kombinacija je kar cenovno huda... Dact CT2 100k je cca. 200 EUR, pa Bent motorček z reciverjem in daljincem je cca.180 EUR...tako, da te ta kombinacija z poštnimo v slo pride slabih 400 EUR. Ni ravno poceni...

LP,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
speci

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 12, 2014 12:34    Naslov sporočila: Blue ALPS Odgovori s citatom

Ima kdo mogoče kak soliden atteunator viška za prodajo.Lahko na zs
Nazaj na vrh
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 12, 2014 14:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mam jaz viška enega DACT 20K novega točno takega kot ga ima Mestn pu.
Če ni dovolj soliden, se ti opravičujem...
LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu