Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kurirska služba
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
uroš

Pridružen/-a: Sre Dec 2013 18:30
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2014 22:40    Naslov sporočila: Kurirska služba Odgovori s citatom

Zdravo,
ali imate kakšen koristen nasvet, katero kurirsko službo uporabiti za pošiljanje ojačevalnika v Združeno kraljestvo? Predvsem me skrbijo stroški in hitrost, za varno pakiranje bom že poskrbel.
Hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audio_holic

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2014 01:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Domača pošta Wink

Dosedaj najceneje in razmeroma hitro Laughing
Nazaj na vrh
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2014 07:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz imam z našo pošto dobre izkušnje.

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
uroš

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2014 07:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se nagibam k temu, cene so znosne. Z DPD Slovenija in Hrvaška pa imam slabe izkušnje - dobre pa z DPD Nemčija in VB.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2014 07:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, naša pošta !

lpm
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2014 08:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da ne bodo predlogi samo naša pošta "za hec" pokliči http://www.cheaperandmore.com/. To so fantje bivšega izAnglije.com. Sicer delujejo prvenstveno v obratni smeri ampak so zelo ustrežljivi in kooperativni ter naredijo marskikaj kar nimajo ravno v opisu del in nalog. Imajo pa UK v malem prstu. Bazo pa imajo v Ljubljani.
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2014 07:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole bi znalo pa še kako prav prit Smile
Nazaj na vrh
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2014 07:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zadnjic ko sem posiljal v UK je bila zgodba sledeca

Posta Slovenije je bila sicer poceni, ampak nimajo moznosti Trackinga posiljke in ne vem ce se da zavarovat posiljko.

DHL....too expensive.....posiljka bi me stala cca 150€
DPD ista posiljka z zavarovanjem 37€ s trackingom in zavarovanjem
TNT...nekoliko cenejsi od DHL

Bcasih se da poceni priti cez tudi s kaksno spedicijo..

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
andrej

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:47
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2014 12:27    Naslov sporočila: Pošta Slovenije Odgovori s citatom

Pošta Slovenija ima tracking za vse pošiljke v tujino.
Za 72€ sem poslal 20kg ojačevalca na Kitajsko zavarovan za 800 DTS.

Za isto pošiljko mi je DHL Slovenija naredil predračun za 581€ (ja, prav ste prebrali).

Nazadnje urejal/a andrej Tor Sep 16, 2014 12:57; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2014 12:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tracking od naše pošte je neuporaben...
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2014 12:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Pošta je "kamot" pozabi pakete nad 20kg, ne sprejemajo...
Cena ohoho za 20kg na Nizozemsko cca 55€ ...
Sem plačal na GLS za dva paketa po cca 22kg isto cifro 55€ !!!(Običajna hitrost)...
DHL,UPS,Hermes itd. so v tujini bolj prilagodljivi, isti paket iz tujine 50€, nazaj 150€ !!!
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2014 13:59    Naslov sporočila: Re: Pošta Slovenije Odgovori s citatom

andrej je napisal/a:
Pošta Slovenija ima tracking za vse pošiljke v tujino.
Za 72€ sem poslal 20kg ojačevalca na Kitajsko zavarovan za 800 DTS.

Za isto pošiljko mi je DHL Slovenija naredil predračun za 581€ (ja, prav ste prebrali).

ocitno nimas pravih informacij, ali pa jih je meni na posti posredovala napacno.....Posta Slovenije NIMA trackinga za UK (razen ce so to zrihtal v zadnjem mesecu)..... bojda nimajo urejene neke pogodbe z njimi, za ostale drzave je to urejeno.

DHL je poceni ce imas z njimi pogodbo...... strosek za isti paket je bil varjanta a - 15€ + davek s pogodbo in 155€ za isto stvar, isti naslov brez pogodbe.....

LP!

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
uroš

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2014 14:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni nujno, da poštne uslužbenke glih vse vejo. Zadnjič sem moral eno kar dolgo prepričevat, da VB je v EU.
Nazaj na vrh
andrej

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:47
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2014 19:11    Naslov sporočila: Sapphire Odgovori s citatom

uroš je napisal/a:
Ni nujno, da poštne uslužbenke glih vse vejo. Zadnjič sem moral eno kar dolgo prepričevat, da VB je v EU.

Danes sem poslal paket 21Kg v Romunijo pravtako zavarovan za 800€ in me je stalo dobrih 64€, tracking number tudi v tem primeru deluje BP. Tudi mene je uslužbenka vprašala, če je Romunja v EU Very Happy
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 17, 2014 00:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jop, tracking je zraven pri vsaki priporočeni pošiljki, neglede na destinacijo. Ni pa 100% zanesljiv, sploh stran pošte slovenije za sledenje je obupna. Veliko bolje je uporabiti sran pošte od države, kamor paket potuje, ali pa kar tole: http://www.track-trace.com/post

Bolj problematično je z "zavarovanjem" pošiljke. Pravega zavarovanja v bistvu sploh ni, najbližje je, če se izbere opcija "vrednostna pošiljka", kar pa ni možno za vsako državo, pri tistih, ki pa omogočajo, pa se maksimalna višina možnega zneska precej razlikuje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu