Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zanimiv intervju Mateja Izaka z Lampizatorjem
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 08:38    Naslov sporočila: Zanimiv intervju Mateja Izaka z Lampizatorjem Odgovori s citatom

http://www.monoandstereo.com/2012/08/interview-with-lukasz-fikus-lampizator.html

Ena od zanimivejših izjav...

Digital phenomena is already happening. Where it will head?

Faster and easier accessibility of MP3 in the cloud.

Glede MP3 se "verniki FLACa" ne bomo strinjali, "in the cloud" pa pomeni SSD disk, na katerem se podatki shranjujejo po principu "in the cloud", medtem, ko se na HDDju shranjujejo v bolj ali manj urejenih nizih, zato je dostop do njih počasnejši in slabši.
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 09:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kolikor vem "in the cloud" pomeni online, ne lokalno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 09:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tip ni ravno po župi priplaval.
Spoštovanja vredna mnenja.

Rad bi samo komentiral eno njegovo izjavo, ko govori da ne uporablja feedbacka, v isti sapi pa pravi da njegovo vezje vsebuje en upor in en kondenzator, poleg lampe, seveda. Naj spomnim, da je kondenzator na izhodu potreben, da anodna napetost ne gre naprej na preojačevalec.

Ker ima samo en kondenzator, nujno pomeni da nima kondenzatorja v katodi - kar v isti sapi pomeni tokovni lokalni feedback ! Da se razumemo, nič narobe s to rešitvijo (tudi jaz jo uporabljam) edino ne gre skupaj z izjavo da je popolnoma brez feedbacka. Verjamem, da je zaradi poenostavitve (ki je očitno njegov način razmišljanja) tako rekel.
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 10:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slinch je napisal/a:
Kolikor vem "in the cloud" pomeni online, ne lokalno.
Hvala za info.

Zakaj sem domneval, da misli SSDje..
Tole sem požel", ko sem odprl debato o SSDjih nekje kjer je več stručotov za serverske zadeve.

Ena stvar, ki naj bi bila pri SSDjih odveč, so tudi elevatorji.

Brihtni OSi namreč slepo ne izpolnjujejo diskovnih I/O ukazov, ampak te zbirajo v čakalnih vrstah. Potem, jih sortirajo po vrsti, kakor gre glava čez disk in jih izpolnjujejo v takem vrstnem redu. Ko gre glava od prvega cilindra proti zadnjemu izpolnjuje samo še tiste zahteve, ki so na taki poti dosegljivi. Oni, ki so ostali (se pojavili) na poti zadaj, bodo izvršeni šele v drugem preletu, ko bo šla glava od zadnjega cilindra proti prvemu.

Zato se tem postopokom reče elevator (=dvigalo), saj podobno kot dvigalo v stavbi pobira samo tiste potnike, ki gredo v pravo smer, ostali so na vrsti kasneje, ko se vrača v nasprotno.

No, logično da tega SSDji ne rabijo, saj nimajo glav.

Vseeno pa ni tako trivialno, ker tudi SSDji nekatere operacije delajo na precej velikih blokih in jih je škoda delati posebej 2x, če bi jih lahko naenkrat. Zato je taka velika znanost v krmilnikih samih SSDjev, da optimizirajo bločne operacije in da čimbolj enakomerno obrabljajo vse celice.
alko

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 21:04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 29, 2012 22:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A ima kdo izkušnje z njegovimi izdelki ? Zanima me predvsem dac.

Ima nareč povsem drugačno razmišljanje kot npr. nuforce. Pa čeprav sebe ne opiše kot dragega proizvajalca so cene (vsaj Daca) kar visoke...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 30, 2012 08:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

alko je napisal/a:

Ima nareč povsem drugačno razmišljanje kot npr. nuforce. Pa čeprav sebe ne opiše kot dragega proizvajalca so cene (vsaj Daca) kar visoke...
Kolikor se spomnim, je Lampizator za osnovo enega svojih DACev vzel nek poceni(malo nad 100EU) Behringerjev DAC in ga nafriziral, hkrati pa so testi pokazali, da ta budget DAC začuda tudi sam po sebi, brez predelav, sploh ni slab.
Morda ima Lampizator še kje kaj napisanega o tem DACu..
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 30, 2012 09:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
alko je napisal/a:

Kolikor se spomnim, je Lampizator za osnovo enega svojih DACev vzel nek poceni(malo nad 100EU) Behringerjev DAC in ga nafriziral, hkrati pa so testi pokazali, da ta budget DAC začuda tudi sam po sebi, brez predelav, sploh ni slab.
Morda ima Lampizator še kje kaj napisanega o tem DACu..

Lp

O, ja, ja veš koliko konfekcijskih DACov je na tržišču ki uporabljajo "poceni klone" pa naj bo to DAC, clock, USB modul... Končni izdelek je potem samo lična škatla in ajd tudi več tisoč € . Potem se pa čudimo, da imajo "vsi" podoben zvok a niso nič kaj podobnih cen Embarassed Wink
ambasador

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 30, 2012 22:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če imaš malo denarja in ga hočeš zelo racionalno porabiti - pozabi na novitete in kupuj izdelke, ki so že dolgo na trgu in imajo solidno reputacijo za svoj denar. Tako se izogneš klonom v celofanu s parfumirano ceno.

In nasprotno - če se pališ za novitete in rad nasedaš komercialnim pravljicam, potem je dobro da imaš veliko denarja in debelo kožo.

Mene to ne moti. En prijatelj mi je ves besen pravil kako so mu prodali ponarejeno Lacoste majico. Pravilno, sem rekel. Če ne ločiš originala od ponaredka je zate tudi ponaredek dober. To je cena za snobizem. (Njemu je nekdo drugi povedal da tisto ni original).
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2012 14:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Novitete so tako dobre kot slabe. Če imaš na podstrešju vse pospravljeno in znaš ločit zrno od plevela, ne rabiš čisto nič več denarja kakor če bi kupoval klasično robo. V vsakem cenovnem razredu se najde enakovredna hi-tech alternativa.
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2012 18:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Novitete so tako dobre kot slabe. Če imaš na podstrešju vse pospravljeno in znaš ločit zrno od plevela, ne rabiš čisto nič več denarja kakor če bi kupoval klasično robo. V vsakem cenovnem razredu se najde enakovredna hi-tech alternativa.

Ja, vsaka uveljavljena reč je bila nekoč noviteta.
Ker se ubadam s tem že kar nekaj destletij imam na 'zalogi' kar nekaj spomina. Eksperti v revijah testirajo novitete - ko so italijani testirali NAD 3020, so ugotovili da za tisti denar je kar ugoden nakup. Niso pa prepoznali v tem modelu potencial in impakt ki ga je kasneje doživel s potrditvijo na trgu. Kasneje so to glorificirali, ma kje so bili ko je bila ura.
So pa poveličali Proton, ki je kasneje potonil.

Tega sem videl kolikor hočeš. Torej, eksperti, ki poklicno testirajo ne zmorejo pravilne vrednostne sodbe kadar gre za univerzalno dobre rešitve. Kako bo en amater to naredil?

Če hočeš maksimum za svoj denar. Če ne je itak vseeno. Kupiš kar ti paše.
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2012 20:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Novitete so moja velika strast. O njih bi lahko dneve in dneve. Že itak jih preveč turim vsepovsod, ne bom še te teme kontaminiral. Me Mestni že ziher grdo gleda. Smile

Back on track na lampizator. Smile
Nazaj na vrh
alko

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 21:04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 31, 2012 20:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no pa gremo nazaj na to temo: Smile

Je kdo predeloval CD-je tako kot jih opisuje na strani ? Je res tako velik napredek ?
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 01, 2012 19:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja, ja, tema je intervju ..

Izpostavil bi tisti del, ki govori o pomembnosti napajanja in nebeškem zvoku zaradi njega. Dobesedno je rekel : napajanje je vse - odstranite moj napajalnik - in dac bo igral kot vsak kitajski dac za 200 dolarjev

Poleg anodne napetosti in kurjave ima še 9 ločenih napajanj za digitalni del.
Ni povedal če je to enotno za oba kanala ali ima vsak kanal ločeno napajanje, kar je high end tehnika - 9+2=11 izhodov napajanja x 2 ker je za vsak kanal posebej. Skupaj 22 izhodov iz napajanja po dve žici vsako je 44 žic. Toliko o minimalizmu.
ambasador

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 01, 2012 19:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mestn, a ti tudi izdelaš napajanje za vsako stopnjo ali sklop posebej, pol pa še ločeno za vsak kanal?

Jaz to naredim na lampaškem predojačevalcu, edino trafo je isti, ali pa dam trafo ločeno za kurjavo posebej. No, kurjave ne ločim levo, desno.

Vam zaupam eno dobro finto: kupiš dva standardna enaka transformatorja 230V - 9V in jih vežeš tako, da sta 9voltna sekundarja povezana skupaj - v tej točki vzameš napetost za kurjavo (seveda jo usmeriš na 12,6V) ostala dva konca koristiš - enega za priklop na mrežo 230V, drugega na usmernik za anodno napetost !
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 02, 2012 19:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Mestn, a ti tudi izdelaš napajanje za vsako stopnjo ali sklop posebej, pol pa še ločeno za vsak kanal?

Jaz to naredim na lampaškem predojačevalcu, edino trafo je isti, ali pa dam trafo ločeno za kurjavo posebej. No, kurjave ne ločim levo, desno.

Vam zaupam eno dobro finto: kupiš dva standardna enaka transformatorja 230V - 9V in jih vežeš tako, da sta 9voltna sekundarja povezana skupaj - v tej točki vzameš napetost za kurjavo (seveda jo usmeriš na 12,6V) ostala dva konca koristiš - enega za priklop na mrežo 230V, drugega na usmernik za anodno napetost !

Ko bom bil velik bom razumel ???

Ma saj me niti ne briga.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu