| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
lukin
Pridružen/-a: Pet Dec 2009 22:34 Prispevkov: 50 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Feb 01, 2012 20:57 Naslov sporočila: Gramofoni Rega |
|
|
| Ima kdo izkušnje z gramofoni Rega? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 09:39 Naslov sporočila: Re: Gramofoni Rega |
|
|
| lukin je napisal/a: | | Ima kdo izkušnje z gramofoni Rega? |
1992 - 1993 Planar 2 + RB 300. Če kaj pomaga spomin za nazaj. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 11:23 Naslov sporočila: |
|
|
precenjeni. nikoli imel svojega. mi je bil malo tenek in živčen. najbrž zaradi previsoke hitrosti-34 in več, na prvo žogo všečen pa hitro tečen.
tudi bolj razvpite ročke mi niso všeč.raje kaj podcenjenega starejšega. imajo kar nekaj napak v osnovi, zato toliko firm ki jih predelujejo ali prodajajo izboljšave-kable, uteži,konektorje.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tom33
Pridružen/-a: Ned Maj 2009 21:26 Prispevkov: 68 Kraj: KAMNIK
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 11:58 Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjam z audiofrikom. Imel rega p25 z rb 600 ročko! Menim, da je za svoj denar zelo dober gramofon, vendar ne vrhunski!
Zelo dobra ročka, gramofon pa je bolj DILA. Po nekaj časa sem ugotovil, da je hitrost višja od standarda. Zvok malo tenak. Sem si pa prej lastil Projecta Expirienca in menim, da je Rega v istem rangu še vedno boljši nakup. Svetujem, da v rangih P3 ali podobno raje kupite raje kakšen cdp!
lp |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041644562 |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 12:05 Naslov sporočila: |
|
|
Včasih so bili siguren in poceni vstop na LP prizorišče.
Danes vem da cenovno ni več tako ugodno. Torej bi morali biti boljši (a lot better) . Če so se kaj izboljšali preveri z enim starim Planar3 in novim P3.
Dvojka je bolj za tiste ki hočejo imeti samo 'nekaj' da svira LP. Sam sem jo uporabljal za prikaz kako deluje gramofon na tleh in na mizici (ki sem jih izdeloval in prodajal). Vlačil sem ga po ljubi domovini od trgovine do trgovine.
Drugače pa je bil zvok korekten, bolj lahcene sorte in suh (kot nasprotje sočnemu - bogatemu z informacijami). To slednje je itak skupna značilnost trdo ali ne vzmetenih gramofonov na togem podstavku (če je na sizmični bazi je druga pesem).
Je pa bil zvok 'v enem kosu' za razliko od premnogih japoncev, kjer sem imel občutek da je zvok 'lepljenka'. Kot bi vazo razbil in jo zlepil nazaj. To se posebej občuti na sistemih, ki so fazno pravilni (ojačevalci single ended, zvočniki one way ali s fazno dobrimi kretnicami..) _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ReturnToForever

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47 Prispevkov: 240 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 12:07 Naslov sporočila: |
|
|
Pravkar sem prodal P5 in Goldring 1042, a se mi že kolca po njem. V nasprotju z audiofrikom ne morem potrditi ne živčnosti ne tankosti.
Krožnik se je vedno vrtel z 33 1/3 in v 2 letih sem zaradi nje kupil 1500 plat.
Z nekimi presežki v basu in visokih se ne more hvaliti, za klasiko tudi ni preveč nadarjena, vso ostalo glasbo pa igra tako, da te vsakič spomni kaj smo zgubili z CDji...
Za ljubitelje muzike in vse, ki bi radi set and forget mašino, najtopleje priporočam! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 14:17 Naslov sporočila: |
|
|
| hvala bogu da nismo vsi enakega mnenja, se pa to nanaša na moje izkušnje z manjšimi gramofoni in ročkami in v primerjavi z konurenco-thorens 160,lpt, Linn axis... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lukin
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 17:47 Naslov sporočila: |
|
|
| ReturnToForever je napisal/a: | Pravkar sem prodal P5 in Goldring 1042, a se mi že kolca po njem. V nasprotju z audiofrikom ne morem potrditi ne živčnosti ne tankosti.
Krožnik se je vedno vrtel z 33 1/3 in v 2 letih sem zaradi nje kupil 1500 plat.
Z nekimi presežki v basu in visokih se ne more hvaliti, za klasiko tudi ni preveč nadarjena, vso ostalo glasbo pa igra tako, da te vsakič spomni kaj smo zgubili z CDji...
Za ljubitelje muzike in vse, ki bi radi set and forget mašino, najtopleje priporočam! |
Točno to kombinacijo mi je priporočal sodelavec in pravi je zelo dobra. Poleg tega si je nabavil še nek pretvornik napetosti, da se krožnik res vrti z pravilnimi obrati. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 18:09 Naslov sporočila: |
|
|
| nobeden ne pravi da ta kombinacija ni dobra, se pa za podoben denar da dobiti kaj boljšega, Clearaudio je zame definitivno za svoj denar boljši nakup, ,marsikaj je stvar kriterijev, če je to najboljši gramofon ki si ga kdaj slišal ali imel - tudi prav, nekatere moje gramofonske glave so dražje od tega kompletnega gramofona in mogoče pričakujem tudi kaj več kot ponujajo Rege, skratka noben Rega gramofon me ni toliko pritegnil da bi ga kupil, ročk je nekaj šlo skozi moje roke, vse dokaj hitro in za nobeno mi ni žal da je šla dalje.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 18:12 Naslov sporočila: |
|
|
| da ne pozabim, jaz gramofon skušam primerjati z drugimi gramofoni ne CD playerji primerjanje z drugim medijem je dodatna neznanka, seveda pa vsak povprečno dober gramofon hitro igra vsaj bolj poslušljivo kot cd player, ni pa nujno da boljše ali bolj pravilno |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lukin
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 18:14 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik: kaj mi pripročaš kot prvi nakup gramofona, ročke in glave? iščem eno dobro kombinacijo, da bom mel za dlje časa. lahko tudi rabljeno, tam nekje do 1500 eur. nočem si kupovati nekih project za 200 eur, ker bom kmalu ugotovil, da je treba zamenjati vse... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 18:42 Naslov sporočila: |
|
|
| lukin je napisal/a: | | audiofrik: kaj mi pripročaš kot prvi nakup gramofona, ročke in glave? iščem eno dobro kombinacijo, da bom mel za dlje časa. lahko tudi rabljeno, tam nekje do 1500 eur. |
Rabljen gramofon za cca. 1500 € bi on priključil na AUX vhod ojačevalnika.............. Ko gredo 18 letne bejbe na vozniški izpit res nimajo pojma o motoroznanstvu, vedo pa vsaj kaj je sklopka in prestavna ročica..........Hmmm, res se bom raje vzdržal komentarja
Ob nekem drugem postu je Špilferderber napisal :
“mal pogrešam varuhe normalne komunikacije.. ”
Brez zamere, jaz jo pa ob tej temi, vendar na nek popolnoma drug način.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lukin
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 18:51 Naslov sporočila: |
|
|
Hehe, ja saj sem res pretiraval.
Sem začetnik, ampak poceni robe ne mislim kupovati, ker ne mislim uničiti plošč.
Kaj priporočate? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1775 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 19:02 Naslov sporočila: |
|
|
| lukin je napisal/a: |
Kaj priporočate? |
odvisno a si nagnjen old school varijanti ali bolj moderni... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lukin
|
Objavljeno: Čet Feb 02, 2012 19:09 Naslov sporočila: |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: | | lukin je napisal/a: | | audiofrik: kaj mi pripročaš kot prvi nakup gramofona, ročke in glave? iščem eno dobro kombinacijo, da bom mel za dlje časa. lahko tudi rabljeno, tam nekje do 1500 eur. |
Rabljen gramofon za cca. 1500 € bi on priključil na AUX vhod ojačevalnika.............. Ko gredo 18 letne bejbe na vozniški izpit res nimajo pojma o motoroznanstvu, vedo pa vsaj kaj je sklopka in prestavna ročica..........Hmmm, res se bom raje vzdržal komentarja
Ob nekem drugem postu je Špilferderber napisal :
“mal pogrešam varuhe normalne komunikacije.. ”
Brez zamere, jaz jo pa ob tej temi, vendar na nek popolnoma drug način.
LP |
Nekateri gramofoni imajo vgrajen pre-amp, zakaj potem ne bi špilalo na AUX vhodu? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|