Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

plehek zvok marantz sr5002
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
multiscan

Pridružen/-a: Čet Avg 2008 18:00
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 07, 2011 15:29    Naslov sporočila: plehek zvok marantz sr5002 Odgovori s citatom

lastim si zgoraj omenjen reciever. za front zvočnike imam ITT Imperion,nekaj podobnega tem le da so malo šibkejši
http://allegro.pl/itt-nokia-imperion-br5-120-i1336990298.html

za surround pa marantzove, oznake niti ne poznam.

Poleg tega je priklopljen na reciever še subwofer Jamo....

Nekako imam občutek, da zadeva ne igra Sad, ni zvoka, ki bi ga pričakoval. Plehek, prazen zvok...... Če gledam DVD, pa naj bo to film ali koncert nad zvokom nimam pripomb, če poslušam glasbo, tuner, cd(res da nimam posebej cd predvajalnika) pa...... Shocked
Plehko, prazno, ne znam razložit....

Reciever sem kalibriral z priloženim mikrofonom, cut off freq sem nastavil na 180Hz, na woferju sem odprl cut off freq do konca, mislim da na 150Hz.

Zvoka pa je še vedno nekoliko prazen, plehek, . So krivi zvočniki, prešibki, premočni?! Bi moral nastaviti še kje kaj, pa morda ne najdem. Bi zamenjava zvočnikov pomenila bistveno izboljšanje? Zvok je brez izrazitih zvokov, pa naj bo to visok ali nizek zvok.

Kaj mi je storiti? V nabavo novih samostoječih boxov? Verjetno v poštev pridejo kaki občutljivejši, menhejši zvočniki. Kaj mi svetujete?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 07, 2011 15:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sub pobere veliko moči.če se ne motim je tvoj receiver spodnji razred marantza ,zato je vse skupaj čisto logično. Wink
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 07, 2011 15:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lowpass na 150Hz, istočasno pa Highpass na 180 hz?
To je že ena lepa luknja med 150 in 180, + še nekaj na račun strmine obeh kretnic.S tem , da je 150 že previsoko.
Live and let live.

Nazadnje urejal/a berni Pon Feb 07, 2011 15:38; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 07, 2011 15:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Cut off frekvenco na receiverju daj na 80Hz, prav tako jo znižaj na subwooferju.
Have a nice Day

Matt
multiscan

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 07, 2011 15:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
sub pobere veliko moči.če se ne motim je tvoj receiver spodnji razred marantza ,zato je vse skupaj čisto logično. Wink

sub je aktiven, pa poleg tega pobere veliko moči?

Ne , če ga izklopim.....pa basov skorajda ni?!

Nazadnje urejal/a multiscan Pon Feb 07, 2011 15:48; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 07, 2011 15:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

jaz sem bil par let na Marantz SR5500 in pa nekaj casa na Marantz SR6003. Torej razred nekje tu tu s tvojim reciverjem.

Kot prvo reciverji so vsekakor razred nizje v kakovosti podajanja glasbe kot pa kaksni solidni stereo ojacevalci, kljub vsemu pa sem s temi reciverji da doseci tudi kar prijeten in poslusljiv zvok tudi v glasbi.

Faktorjev zakaj je tako je lahko vec. Sedaj imam vprasanje, kaj si imel pred nakupom Marantza? Si poslusal te iste zvocnike na stereo ojacevalcu in je bilo boljse? Ali so tako Marantz kot zvocniki sele dobro prisli k tebi domov?

Faktorji so lahko:

- zvocniki sami
- vir npr CDP
- zvocniski kabli.

Naj omenim, da sem resnejse zacel poslusati glasbo ob nakupu zvocnikov Canton Vento in cisto na zacetku sem imel cist navadne zvocniske kable, ki jih dobis v vsaki elektro trgovini na meter. Pred nakupom zvocnikov sem s svojim Marantzem poslusal zvocnike pri prodajalcu z njegovoimi zvocniskimi kabli in je bil zvok navdusojoc, zato sem zvocnike tudi kupil. Prinesel sem zadevo domov in prikljucil zvocnike z navadnimi licnami in zvok je bil tak kot ga opisujes ti. Prazen, suh, brez basa. Nato sem si sposodil nekaj zvocniskih kablov pri frendih in zadeva je ozivela. Zapravil sem dobrih 100 EUR za kable in zvok je prisel. To je ena od stvari, ceprav ne vem koliko so tule tvoji zvocniki omejelvalni faktor in ce se to sploh splaca naredit. Mogoce bi bilo vredno vsaj poskusit.

lp, d.
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 07, 2011 15:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

multiscan je napisal/a:
drago67 je napisal/a:

sub je aktiven, pa poleg tega pobere veliko moči?

Ne , če ga izklopim.....pa basov skoraj da ni?!

aja pardon.....nisem bil pozoren. Rolling Eyes

Nazadnje urejal/a drago67 Pon Feb 07, 2011 15:48; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
multiscan

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 07, 2011 15:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

trancedeejay je napisal/a:
Cut off frekvenco na receiverju daj na 80Hz, prav tako jo znižaj na subwooferju.
Have a nice Day

Matt

Bom poizkusil in sporočim kako bo zvenelo....
Vseeno pa vprašanje nisem s tem, ko sem tako nastavil kretnici spustil vse nižje frekvence od 180hz na sub?
Nazaj na vrh
multiscan

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 07, 2011 15:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
berni

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 07, 2011 15:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ponavadi režeš na receiverju glavne zvočnike s cut off freq( s tem da je to Highpass) , se pravi pri tebi glavni zvočniki igrajo od 180 Hz naprej ostalo gre na sub, ker si pa tam nastavil cut off freq(pri subih je omejitev navzgor oz.Lowpass) igra tvoj sub le do 150Hz. Tako nastane luknja +-150 do +-180 Hz , razlika je odvisna od vrsta filtra.
Live and let live.
Nazaj na vrh
multiscan

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 07, 2011 15:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prej sem imel marantz mx-710, nekaj takega lahko vidiš tukaj:
http://www.bolha.com/cd-predvajalniki/hifi-marantz-mx-720-oglas1273134317

zvočniki isti kot sedaj, le zvenelo je lepše....

delfinus je napisal/a:
Hoj,

jaz sem bil par let na Marantz SR5500 in pa nekaj casa na Marantz SR6003. Torej razred nekje tu tu s tvojim reciverjem.

Kot prvo reciverji so vsekakor razred nizje v kakovosti podajanja glasbe kot pa kaksni solidni stereo ojacevalci, kljub vsemu pa sem s temi reciverji da doseci tudi kar prijeten in poslusljiv zvok tudi v glasbi.

Faktorjev zakaj je tako je lahko vec. Sedaj imam vprasanje, kaj si imel pred nakupom Marantza? Si poslusal te iste zvocnike na stereo ojacevalcu in je bilo boljse? Ali so tako Marantz kot zvocniki sele dobro prisli k tebi domov?

Faktorji so lahko:

- zvocniki sami
- vir npr CDP
- zvocniski kabli.

Naj omenim, da sem resnejse zacel poslusati glasbo ob nakupu zvocnikov Canton Vento in cisto na zacetku sem imel cist navadne zvocniske kable, ki jih dobis v vsaki elektro trgovini na meter. Pred nakupom zvocnikov sem s svojim Marantzem poslusal zvocnike pri prodajalcu z njegovoimi zvocniskimi kabli in je bil zvok navdusojoc, zato sem zvocnike tudi kupil. Prinesel sem zadevo domov in prikljucil zvocnike z navadnimi licnami in zvok je bil tak kot ga opisujes ti. Prazen, suh, brez basa. Nato sem si sposodil nekaj zvocniskih kablov pri frendih in zadeva je ozivela. Zapravil sem dobrih 100 EUR za kable in zvok je prisel. To je ena od stvari, ceprav ne vem koliko so tule tvoji zvocniki omejelvalni faktor in ce se to sploh splaca naredit. Mogoce bi bilo vredno vsaj poskusit.

lp, d.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 07, 2011 15:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jap kar se tice cut offa. Naredi tako kot pravi Trance. Cut off na reciverju na 80Hz.

Glede na to, da so zvocniki dokaj sibki clen, ti svetujem, da CDjev ali radia ne poslusas v Pure Direct ali Source Direct modu, ker tukaj subwoofer ni aktiven. Poslusaj v navednem Stereo.

lp, d.

edit: izklopi tudi vse tiste avtomatske EQ kalibracije, ker to za moje pojme samo pokvari zvok.
Nazaj na vrh
berni

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 07, 2011 16:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar se tiče source direct ne vem kako ima Marantz , na Yamahi je tako , da ko preklopiš , se anulirajo tudi nastavitve kretnice. Tako da lahko poslušaš v direct modu samo z front zvočniki .

Preveri še enkrat vse + in - priklope. Vsakemu se lahko zgodi , da kaj spregleda.
Live and let live.
Nazaj na vrh
multiscan

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 09, 2011 08:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kretnice sem ponastavil tako kot je bilo predlagano, na reciverju na 80z, na subu pa sem jo dal na 70Hz. Zvok je much better.

Še tole mi prosim razložite. V menuju recieverja je nastavitev zvočnikov, kjer lahko izbiram med različnimi velikostmi. Če nastavil L&R front zvočniko kot large.....potem reciever predpostavlja, da moji zvočniki reproduciraro dovolj basa, da v multichanel stereo modu sub ni potreben. No pa ni tako.....

Druge razlike v samem zvoku med large in small nisem opazil.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 09, 2011 10:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

multiscan je napisal/a:
Kretnice sem ponastavil tako kot je bilo predlagano, na reciverju na 80z, na subu pa sem jo dal na 70Hz. Zvok je much better.

Še tole mi prosim razložite. V menuju recieverja je nastavitev zvočnikov, kjer lahko izbiram med različnimi velikostmi. Če nastavil L&R front zvočniko kot large.....potem reciever predpostavlja, da moji zvočniki reproduciraro dovolj basa, da v multichanel stereo modu sub ni potreben. No pa ni tako.....

Druge razlike v samem zvoku med large in small nisem opazil.

Oj, tole ne bo vredu. Tu imas sedaj luknjo saj ti reciver spusti na sub do 80Hz, ti pa na subu rezes pri 70Hz. Torej mas luknjo med 70 in 80Hz. Naj bo na subu enako oz nekoliko vec.

Kar se tice razlike med small in large pa je razlika samo v eni nastavitvi, ki postane aktivna, ce izberes zvocnike kot LARGE in je tudi zelo pomembna pri reprodukcija basa. Glej navodila za SR5002 na strani 28 in 29. Nastavi zvocnike kot LARGE, bass mix pa nastavi na BOTH. Na ta nacin bo bas prihajal pri stereo virih tako preko zvocnikov kot tudi suba.

lp, d.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu