| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
acoustic pref
Pridružen/-a: Sob Apr 2009 9:01 Prispevkov: 31 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 08:17 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Jap, za vse stvari - razen za ženske. Tu pa je ravno obratno. Lepše ko so zdizajnirane, bolj vnašajo duši nemir. Vzdrževanje je dražje in več je skrbi.  | he-he Aljoša to pa je ekstremno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SCHalko
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49 Prispevkov: 166 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 08:45 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Jap, za vse stvari - razen za ženske. Tu pa je ravno obratno. Lepše ko so zdizajnirane, bolj vnašajo duši nemir. Vzdrževanje je dražje in več je skrbi.  |
Jao, tole si pa dobro spesnil. Pa še kako res je  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 09:31 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Jap, za vse stvari - razen za ženske. Tu pa je ravno obratno. Lepše ko so zdizajnirane, bolj vnašajo duši nemir. Vzdrževanje je dražje in več je skrbi.  |
No ja ...
... je pa zato izziv večji.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mtj
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 2:10 Prispevkov: 15 Kraj: MB
|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 14:02 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja, dizajn je absolutno pomemben. Meni so všeč enostavne, minimalistične linije, over-design mi je isto mimo kot no-design. K no-designu štejem pred časom na teh straneh objavljene mizarske zvočnike proizvajalca iz Maribora. Ne najdem linka za intarzije... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megane
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28 Prispevkov: 152 Kraj: Benedikt
|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 14:57 Naslov sporočila: |
|
|
A si mislil te?
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acoustic pref
|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 20:42 Naslov sporočila: |
|
|
| megane je napisal/a: | A si mislil te?
 | Hi, sem iz oblikovalskega tima teh 3 modelov, kaj pa je narobe z njimi?
Me zanima čisto iz stališča informacije, ker imamo do sedaj samo pozitivne odzive na dizajn, pa je dobro vedeti tudi kaj morda ni všeč manjšini.
Okoli dizajna je pač vedno tako, da vseh ne moreš zadovoljiti:-(
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 20:50 Naslov sporočila: |
|
|
Ta design je dosti specifičen in je jasno da ti je res všeč ali pa ti je enostavno grozno. Seveda tukaj igra vlogo prostor in ostalo pohištvo, in v idealnem partnerskem odnosu s tema dvema faktorjema bi res zaživeli.
Da bi jih pa kupil in postavil pač v povprečno dnevno sobo bi pa preveč dominirali.
Sam se ne bi opredelil ali so mi všeč ali ne, prej mogoče ja, zgolj zaradi same narave lesa, kar pogrešamo v današnjih časih, je pa res da so cenovno nedostopni navadnim uporabnikom hi-fija, in bi bilo fajn še kak entry model napravit v tem stilu.
In pa konkretno več barv lesa (finišev), predvsem pogrešam wenge barvo nasploh, vse pohištvo zadnjih par let je v tej barvi, zvočnikov pa nobenih, razen ogabne folije "kao" wenge na B&W zvočnikih.
So mi pa padli v oči te zvočniki in sem si jih zapomnil, kar ne more biti drugega kot dobro.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acoustic pref
|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 20:58 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | In pa konkretno več barv lesa (finišev), predvsem pogrešam wenge barvo nasploh, vse pohištvo zadnjih par let je v tej barvi, zvočnikov pa nobenih, razen ogabne folije "kao" wenge na B&W zvočnikih.
So mi pa padli v oči te zvočniki in sem si jih zapomnil, kar ne more biti drugega kot dobro.
Lp | Hi Numb,
drži rabili bi večjo izbiro vrst ohišij in razmišljamo o mogoči širitvi na les Zebrano in Wenge (ki si ga omenil), ki sta zadnje čase zelo aktualna v pohištveni industriji.
Bomo videli kaj prineseta čas in interes;) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megane
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28 Prispevkov: 152 Kraj: Benedikt
|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 21:30 Naslov sporočila: |
|
|
| acoustic pref je napisal/a: | | Hi, sem iz oblikovalskega tima teh 3 modelov, kaj pa je narobe z njimi? |
Z moje strani nič. Podal sem sliko kot odgovor na MTJ-jev post o no-designu, ker je verjetno mislil na tvoje zvočnike. Bo več sam povedal.
LP, Dejan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 23:31 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Nekateri oblikovalci vložijo mnogo truda v oblikovanje svojih izdelkov...
Nastanejo prave mojstrovine estetike,pravi "autorski umetniški" izdelki,ki nimajo veze z velikoserijskimi izdelki tako v audio kot v pohištveni industriji...
Ni večjega greha skrit "zvočnik" med ali za regale polic pohištva,ki so celo morda desetino cene zvočnika...
To je tako kot piti ,drago,vrhunsko vino iz "plastičnega" kozarca !!!
Še največji hec pa bi bil,da bi se "oblikovalci" komponent prilagajali "modi" pohištvene industrije !!!
Čestitka za "acoustic pref " !!
DIAPASON
ALIANTE
Se pa dogajajo "kopiranja" predvsem italijanskega oblikovanja(Unison,Aliante,Sonus Faber,Opera,Diapason ...) s strani "kitajskih" oblikovalcev,ki se celo upajo potem predstavit te izdelke na znanih svetovnih sejmih... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 24, 2009 07:46 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | LP
Še največji hec pa bi bil,da bi se "oblikovalci" komponent prilagajali "modi" pohištvene industrije !!!
|
S tem se pa ne morem strinjat, sam sem picajzlast in hočem da je prostor urejen do zadnje potankosti, pri tej stvari je pa ravno najtežje uskladit hi-fi, ker ni nobene izbire.
Ne vem zakaj bi bil "hec" ponudit zvočnik v nekaj različnih furnirjih!?
Žal nimamo vsi posebej sob za poslušat glasbo, katere bi uredili po vzoru zvočnikov.
Ajka, v bistvu se mi zdi ta tvoja izjava malo zaničevalna do vseh ostalih materialnih stvari in naprav v stanovanju, in postavljanje sistema kot osrednja in najbolj pomembna stvar, kar pa definitivno ni, razen v parih primerih nekaj osebkov.
Tukaj bi povdaril še tole stvar katero sem porajtal na podlagi galerij uporabnikov (na sploh, ne mislim tega foruma), zvočniki in elektronika v stilu kot si zgoraj pripopal, potem pa v istem prostoru razpadel parket, lajšte štrlijo na vse strani, tapete kateri barva ne veš ali je original bela ali drap ali rumena, kakšne kičaste slike, zarjaven radiator...vonja in počutja v takem prostoru si raje ne predstavljam...
Glede ostalih stvari le še tole, kaka bela tehnika, hladilnik in nenazadnje kak dizajnerski kos pohištva udari dol večino komponent glede dizajna.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acoustic pref
|
Objavljeno: Pet Apr 24, 2009 09:11 Naslov sporočila: |
|
|
Hi Ajka in Numb,
v bistvu se strinjam z obema. Lep izdelek se mora videti in dobro je če ga lahko kombiniraš z obstoječim pohištvom. Naša serija Maestoso (antični dizajn) je nastala ravno zato ker takšnih izdelkov na trgu sploh ni in so striktno namenjeni audiofillom, ki točno to potrebujejo zaradi pohištva.
Dočim je linija Gracioso (posebnost sestave ohišij je popolnoma masiven les in voskanje, kar lepoto lesa še povdari) oblikovana za bolj moderne interierje, vendar je toliko klasičen dizajn zaradi uporabe vrhunskega lesa, da lahko stojijo v vsakem prostoru.
Seveda pa je bilo v prvi vrsti vse prilagojenu zvoku in na tega smo še najbolj ponosni.
Uživajte |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Apr 24, 2009 10:03 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Tudi jaz sem zelo "picajzlast" saj sem po osnovni izobrazbi "arhitekt" in sem po tej strani še bolj kritičen...
Hotel sem samo poudarit,da je povsod tudi v "pohištveni" industriji (da ne rečem v arhitekturi,avto oblikovanju itd...)za normalen svet premalo "avtorskega" dizajna...Vse je nekako po sistemu "štance"...
Saj vem so tudi "butične" firme ,ki imajo tudi "izbran" dizajn ampak govorim na splošno ...
Na nas potošnikih pa je "naloga" da z estetskim pristopom "vklopimo" te avtorske komponente v naš življenski prostor...Žal tudi po tem stališču Slo zaostajamo za EU ...Nekako še vedno mislimo,da gre belo z belim in črno z črnim...Kaj bolj drznega vsaj doma si malo kdo privošči(lokali so izjema...)
~
Najbolj mimo pa je zame "timsko" oblikovanje,ko en izdelek oblikuje "neznano" število oblikovalcev in potem imaš popolnoma neavtorske izdelke,ki so sicer estetske a samo to in jih tako v sekundi pozabiš...
Iz audio ind. poznam tak primer v B&W ko skušajo združit ideje v en izdelek...Tudi tu na forumu sem prebiral ,da tako delajo tudi v System F.
(Pa saj so Kitajci hoteli pobegnit iz "uniformiranosti")...
~
Evo en primer ..."WILSON AUDIO",kako "dober" oblikovalec naredi samo nekaj malih sprememb in je izdelek vsaj zame popolnoma drugačen...
S tem,da osnovne funkcije oziroma konstrukcije,ki služi namenu niso spreminjali ......
("Star"izdelek so oblikovali sami v fabriki, nov pa je "dizajn pininfarina")
"PREJ"
" POTEM" _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Apr 24, 2009 13:11 Naslov sporočila: |
|
|
Acoustic,
načrtujete kakšno predstavitev vaših novih zvočnikov? Morebiti na kakšnem bližnjem hifi showu?
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
borisov57
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 10:08 Prispevkov: 53 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 24, 2009 13:21 Naslov sporočila: |
|
|
acoustic pref,
Kje se da videt in slišat vaše zvocnike? Na fotografijah so videt zelo lepi.
Lep pozdrav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|