Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Multimedia HI-FI SHOW 2014
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ZZBOY

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 21:48
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2014 09:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vsak svoj ima svoj okus; kar je čisto ok; sprejmite samo to! ali je kdo že kdaj slišal tole: http://www.rockporttechnologies.com/#/products/

npr. http://www.ultraaudio.com/index.php/twbas-menu/434-when-the-stars-align-rockport-technologies-atria-loudspeakers
pa ne takoj o ceni, pls...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
AndrejS

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2014 10:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Zaradi obveznosti se sejma nisem mogel udeleziti in z rahlo zalostjo berem vase prispevke.
Ste pozabli cemu je sejem namenjen?

Prav zanima me koliko je bilo skupno stevilo obiskovalcev?

LP,
Andrej
Nazaj na vrh
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2014 10:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ZZBOY je napisal/a:
vsak svoj ima svoj okus; kar je čisto ok; sprejmite samo to! ali je kdo že kdaj slišal tole: http://www.rockporttechnologies.com/#/products/

npr. http://www.ultraaudio.com/index.php/twbas-menu/434-when-the-stars-align-rockport-technologies-atria-loudspeakers

O Rockportih smo že kar nekaj napisali tukaj.

ZZBOY

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 21:48
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2014 10:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nek_do je napisal/a:
ZZBOY je napisal/a:

O Rockportih smo že kar nekaj napisali tukaj.

hvala; nisem opazil Embarassed
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2014 10:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Je @nomad enkrat lepo napisal, "glasba" se zgodi v "glavi".

Na "odru" so samo taki ali drugačni "zvoki", ali se (ne) zgodi v "glavi" glasba, je tisoč in en vzrok, ma je tako:"Bosancu" se ne "dvigne" na polko, ima pa lahko "trdno stališče kad vidi i sliši Jeleno Rozgo" Rolling Eyes Wink

Ali je v audiu kaj drugače ??!!

Če kaj, je bilo letos "kot na dlani slišati" "različnosti zvokov" Shocked Exclamation
Samo v pritličju smo imeli priložnost prisluhnit kako so si zvoki timbralno zelo različni, torej je po verziji vintagesonic@ najboljši TAD ali morda FM, zakaj sta si ta dva tako zelo zelo drugačna ali ne bi že v tem "kvalitetnem" razredu morala si biti že zelo podobna Exclamation Exclamation

Zakaj !!!!

Sem pred časom to vprašanje že zastavil ko sem spraševal kakšna je zvočna razlika med KEFom in B&W pa ni bilo odziva, morda vintagesonic@ ti veš ??

Vidiš vintagesonic@ jaz pišem te stvari, da ljudje začnejo razmišljat ko kaj poslušajo, da jih ne zanese evforija slišanega (audio-video industrija prekleto dobro ve s stališča psihoakustike kaj je potrebno za evforijo in še kaj...) , da pozorno poslušajo, da si tako delajo audio km.
Zakaj pišeš ti ??? Na moje poste vsekakor, da jih spretno obračaš, obenem pa se s svojimi mnenji-opisi ne izpostavljaš !!!
Pa prosim ne spet narest iz mojega posta "salto mortale" !

Če imaš kaj "konkretno naslišanega" evo priložnosti opiši zvočne razlike sob v pritličju pa da vidimo "kak mamo različna uha" Rolling Eyes Exclamation Idea Wink
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2014 12:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HI, tudi sam ne zastopim, je res potrebno toliko blatenja, neprimerne komunikacije. Torej če s svoje strani pogledam sejem zabavne elektronike Multimedia HI-FI Show je to edini dogodek na katerem se skupaj spraskajo audiofili iz SLO in bližnje okolice, kjer je videti marsikaj novega, navoljo razne demonstracije dražjih sistemov, cenovno ugodnih sistemov, hostese, ploščki in vinilke...
Sam bi lahko komentiral tako da, če mi zvok kakšnega sistema nebi bil všeč, da pač mi ta kombinacija komponent v tem sistemu ni ustrezala in pa kaj me je motilo. Zvočniki so le en element sistema, morebiti z drugačno elektroniko popolnoma zadovoljijo naše potrebe po dobrem zvoku. Že iz spoštovanja do tistih, ki se trudijo sistem postavit, se da lepše povedat, da nam določena zadeva ne ustreza in kje bi lahko iskali izboljšavo. Da ne omenjam variante, kjer nekateri ocenjujejo zvok iz slike sistema (to pa že ne more špilat...)

Vglavnem, meni se je sejem zdel čisto ok, je bilo kar nekaj kolegov s hrvaške, tako kot obiskovalcev kot tudi razstavljalcev...
Po pogovoru s hrvati moram rečt, da so fantje na mestu, razmišljajo s trezno glavo, pomagajo en drugemu, kar je pri nas zelo redko.
Torej vsi se trudijo po najboljših močeh, stranke pa se same odločajo kje bodo kupile. Običajno največ komentirajo tisti, ki niso kupci.

Pristop predstavnikov TAD (Primaline) in tudi Intek se mi je zdel uredu, torej nek koncept predstavitve, tako da človek prejme nekaj več informacij kaj posluša, zakaj je kakšna stvar izvedena, postavljena priklopljena kot je...itd. Vem da je problem, ker je potem v manjših sobah manjši pretok obiskovalcev a vseeno, gledano z mojega stališča.
Zdej kako je neka stvar predstavljena je pa drugo.

Kar se glasbe tiče, se mi zdi, da je dokaj omejen repertoar na jazz in podobne zadeve, kot da druge zvrsti, ki so kvalitetno posnete ne obstajajo. Dejansko se mi zdi, da v realnem svetu nimamo tako omejenega repertoarja in je vse stvar predstavitve - mimogrede pogrešam tudi filmsko glasbo. Včasih je Audiofil delal Audiofill's Choice CD-je, ki so jih potem razstavljalci vrteli tako na Ljubljanskem kot na Zagrebškem Showu.

Želel bi si tudi več predstavitev komercialne elektronike (ok, to je stvar organizatorja), ne samo HI-FI, pa naj bodo to TV, kamere, razni gadgeti po sejemskih cenah, morebiti celo snemalna tehnika.

Predstavitev izven HI-FI Show-a se nisem uspel udeležiti - zmanjkalo časa, škoda, ker ATC predstavitve pri nas niso ravno pogoste.

Torej vse ok, morebiti sem pogrešal tudi after Show druženje v soboto - očitno je utrujenost imela svoj davek.

Have a nice Day

Matt
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2014 13:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:

Na "odru" so samo taki ali drugačni "zvoki", ali se (ne) zgodi v "glavi" glasba, je tisoč in en vzrok, ma je tako:"Bosancu" se ne "dvigne" na polko, ima pa lahko "trdno stališče kad vidi i sliši Jeleno Rozgo" Rolling Eyes Wink

Ajka, ne vem zakaj imaš ti občutek, da mora biti med nama vedno nek verbalni “ boksarski dvoboj”?

Ok, jaz tebi med vrsticami primerjalno Cankarja z čokoladnimi kroglicami, ti meni Bosanca v paketu z Jeleno Rozgo. O "dviganaju uteži" na temu mestu ne bi, upam da razumeš zakaj! Je sedaj rezultat 1 : 1 ?

Ali si pri svojih letih sposoben dojeti, da imajo ljudje lahko tudi drugačne okuse, mnenja ali zahteve po zvoku? Pusti ljudem da se lahko vsaj opredelijo. Lahko debatiramo o isti stvari in ni potrebno da se vedno strinjamo. To sem že tolikokrat ponovil , da sem počasi postal že sebi in nekaterim na forumu precej dolgočasen.

V načelu s svojimi prispevki na temo audio tehnologije ( ki mi ni bila, ali mi še vedno ni sonično ali tehnološko všečna), na temu forumu nikoli nisem verbalno lomastil kot slon v sobi s porcelanom. Če sem, prosim naredi spisek, da ga podrobno preanaliziramo. Mogoče so bili nekateri prispevki okrašeni s precejšnjo dozo ironije, ampak to je davek mojemu stilu pisanja in posledica vsebine predhodnih replik. Žal, se vam vsem skupaj iskreno opravičujem.

Verbalno ultimativno lomastenje v stilu "plesnivi vintage zvočniki" ali primerjava svojedobnega ultimativnega sistema "Beweridge" z, citiram:

Igra tako kot izgleda, kot da bi zvok povleku ven iz "riti", zamolklo, kartonasto_škatlasto brez spodnjega in zgornjega spektra, brez 3D odra, zvok instrumentov siv brezbarven

je pa v stilu ocene zgoraj omenjenih TAD-ov. Tudi tukaj nimam kaj dodati.

Kar se tiče tvoje opazke da ti spretno obračam tvoje poste bi rekel, da se že malce ponavljaš. Mislim da sem te na to dejstvo nedavno opozoril v kontekstu replik Bojca. Sta hodila v isti razred? Se boš moral v bodoče malo zamisliti sam nad sabo. Tisto kar napišeš, pač napišeš. To je tvoj pismeni izdelek. Ko je še v tvoji glavi je še tvoja “last”, ko pa misel preliješ na “papir” na nek način postane vsesplošno “dobro” foruma. Zato so forumi, kajne? In tukaj si potem popolnoma sam na odprti sceni forumskega odra, ampak ne po principu zgodbe " Cesarjeva nova oblačila". Ali si ti zadevo predstavljaš malce po svoje?

Lahko bi ti celo naredil subjektivno analizo prvega nadstropja po sklopih /sobah. Prav v tem nadstropju so bila zvočna odstopanja enormna. Mislim da je primernejše, da raje pohvalim nekatere od njih.
Predvsem mi je kot Slovencu v ponos in osebno zadovoljstvo, da je tudi “slovenska industrija” sposobna predstaviti izdelke, ki so lahko povsem konkurenčni tujim. Tu bi predvsem izpostavil skupino AUDIO ALTO, ki je po moji oceni naredila zelo dober, všečen in privlačen set izdelekov. Za njihove “konkurente” v sosednji sobi žal ne bi mogel deliti enakega mnenja, ampak se bom vzdržal nadalnega komentarja ( kar mi boš ti seveda spet oporekal ).

Po mojem ( spet samo ) “subjektivnemu” mnenju sta dva sistema zvočnikov absolutno pripravila popolno in mogoče za nekatere celo pre brutalno zvočno lekcijo kvalitete ostalim konkurentom.

Kot prvi je bil to zagotovo ATC v salonu Inteka in kot drugi je bil TAD v Hotelu M. Zaradi mene lahko ti nadaljuješ pljuvanje in zlivanje gnojnice po TAD-u in vintage opremi v svojem značilnem stilu, ampak to ne bo dosti spremenilo določenih dejstev.

Take zvočne lekcije kot jo je demonstriral TAD na omenjenem sejmu očitno ni od prisotnih razstavljalcev nihče pričakoval niti v najhujših nočnih morah, zato je reakcija posameznikov na nek način celo razumljiva.

Odziv v stilu : “audio-video industrija prekleto dobro ve s stališča psihoakustike kaj je potrebno za evforijo in še kaj... je skrajno patetičen in na meji dobrega okusa oziroma pravljic za lahko noč. S takimi izjavami samo kažeš svoj osebni vzvišen odnos do ostale populacije avdiofilov.

Kot trgovcu se ti lahko zgodi, da se ti bo čez čas vrnilo kot bumerang, čeprav ti tega ne privoščim. Ravno obratno. Bodi uspešen trgovec, samo ne na truplih konkurence. V svojem programu imaš dobre produkte za trženje, zato te na nek način sploh ne razumem zakaj to počneš. Da ne bo na koncu podobna zgodba, kot je zgodba naše Alenčice iz Bruslja.

Za konec pa ponavljam nomadovo misel, "glasba" se zgodi v "glavi". Ja, ampak zgodi se zaradi možganov, ne zaradi česa drugega.

LP

P.S.

Mogoče se bo nakaterim zdelo spet neko "prepucavanje" zato malce razmišljam, da bi odšel spet na nekajmesečni forumski abstinenčni dopust . Ajka , ali bi ti odleglo?
Nazaj na vrh
vintagesonic

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2014 14:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Stronzata (štroncada) pa:
Delovanje, govor osebe, ki se obnaša kot 'stronzo' (štronco) - torej bebavo nekorektno.

Ambasador , hvala za poučno razlago terminusa "Stronzata (štroncada).

Če se še komu zdi da moje "štroncade" ne sodijo več na ta forum me prosim obvestite. Sploh ni problema. Enemu ali dvema bo za nekaj časa zagotovo odleglo Wink

LP
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2014 15:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

vintagesonic@ me spominjaš na našo uradno politiko, juguljasto_izmuzljivi teksti_odgovori na konkretno postavljena vprašanja (Kaj je z vtisi iz pritličja) ...
vintagesonic@ tema je Multimedija ne ATC ne Beweridge...

Da se vrnemo na temo zvoka in ne "pranje perila", zakaj se dogaja, se je zgodilo, da je na TADih bil vokal prevelik, morda veš ali tega nisi slišal ( da ne bi o krivdi posnetka, ker vem kakšen je) ???

PS.: Če želiš opisati pot na Triglav jo moraš prehodit in to večkrat in ne iz helikopterja ali iz udobnega naslonjača "šinfat" (To je bolj gnojnica, ki jo omenjaš, kot pa moji vtisi iz peš poti pa naj bodo všečni ali ne, je konec koncev tudi moja pravica biti opozicija "uradnemu mnenju")

PS.: Pri poštenem odnosu si konkurenca čestitamo en drugemu in ne delamo "trupel" smo se letos z večino prav dobro razumeli izmenjali nekaj mnenj, ja, tudi pokritizirali kar nam ni bilo všeč Embarassed Wink
Bumerang, pardon polena sem jih dobil še preden sem pomislil kaj je to, ko sem bolj poklicno zajadral pred 20 leti v svet audia, sem bil in sem še sedaj naivno_optimističen da tega ni v teh vodah Crying or Very sad Wink

Nazadnje urejal/a ajka Sre Okt 08, 2014 17:19; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: -
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2014 15:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A ni fino, da zivimo v casih, ko vpletenim ni treba svoj prav in cast braniti za grajskim zidom z bridko sabljico v roki.

lp
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2014 15:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hehe, hec pa tak. Meni osebno sta bila na sejmu in izzven najbolj vsec prav 1. TAD sistem in pa 2. OPERA + UNISON + M2Tech, ki jih med drugim zastopa ajka Smile.

Sicer razlicna, ampak oba glasbeno izjemno doziveta. Ce bi ne imel nic doma, bi vzel sistem st.2, ker za sistem st.1 doma nimam na tleh placa za tako velike ojacevalce. Smile

lp, d
Nazaj na vrh
vintagesonic

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2014 17:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
LP

vintagesonic@ me spominjaš na našo uradno politiko, ....................

PS.: Pri poštenem odnosu si konkurenca čestitamo en drugemu in ne delamo "trupel" smo se letos z večino prav dobro razumeli izmenjali nekaj mnenj, ja tudi pokritizirali kar nam ni bilo všeč Embarassed Wink
Bumerang, pardon polena sem jih dobil še preden sem pomislil kaj je to, ko sem bolj poklico zajadral pred 20 leti v svet audia, sem bil in sem še sedaj naivno_optimističen da tega ni v teh vodah Crying or Very sad Wink

O primernosti nadaljevanja umetno izsiljenega “strelskega obračuna” se lahko razpišemo na dolgo in široko. Ne vem če bi to vodilo v neke pametne končne rezulatate. Lekcij na področju zvoka in audio tehnologije si bil v zgodovini AK foruma deležen že z mnogih strani ( Nomad, ProJet, Jazz, audiofrik...itd. ), pa očitno pri tebi nimajo nobenega efekta. Še najbolj indikativna je izjava soforumaša audiofrika izpred nekaj tednov

audiofrik je napisal/a:
Ajke že dolgo velika večina ne jemlje resno,saj ga je po svoje razumeti, to mu je kruh in zdaj ko je vedno manj ovc polnih denarja je hudo, …………

Besede ki so napisane zgoraj niso plod moje domišljije, tako da ne bi bil spet nesporazum in podtikanje.

Predno dobiva uradno opozorilo z rdečo lučjo s strani administratorja foruma ( in tokrat popolnoma upravičeno) je bolje da umirimo strasti.

Ajka bi te pa resnično na nekaj opozoril, ker menim da si malce pomešal akterje te zgodbe.

Ti meni na nek način nikoli ne moreš biti konkurenca, ker stojiva na nasprotnih straneh bregov. To zgodbo sem ti že enkrat razložil, ampak si jo očitno pozabil. Lahko obnovim pojasnilo, ni problema.

Jaz nisem nikoli bil uradni trgovec z audio opremo, razen če upoštevam prodajo tiste nekaj rabljene HI_Fi opreme ki je bila posledica nezadovoljstva ali enostavne zamenjave komponent tekom let. Ker imam veliko opreme še iz študentskih let ( po vsej verjetnosti povsem nepotrebno in iz čiste nostalgije ) se nimam za nekega hudega preprodajalca rabljene opreme na našem trgu.

Skozi celotno obdobje mojega ukvarjanja z zvokom sem bil na srečo na strani kupca. Lahko mi oporekaš, da sem v tem primeru v previligiranemu položaju. Ampak to ni več moj problem, to je lahko postal tvoj problem , ko si se odločil za “pot na Triglav”. Koga si izbral za sopotnika na tej poti je tudi tvoja odločitev. Jaz pri temu nimam absolutno nič. Na tej "trnovi poti na Triglav" si bil deležen občasnih pohval tudi z moje strani na temu forumu, predvsem v smislu organizacije prezentacij svoje opreme. Na drugih področjih, kjer je bila debata predvsem o profesionalni opremi si pa pogosto stopil na tanek led strokovnosti , z občasnimi totalnimi potopi. Ampak glej, to se zgodi tudi najboljšim v familiji, tako da ni panike.

Glede velikosti vokala v posnetku bi lahko razpravljala na dolgo in široko s predpostavko, da bi najbrž moral imeti malce več znanja s področja tehnike snemanja glasbe. Tu zbirateljska žilica LP plošč in prodaja HI-Fi opreme žal ne bo dovolj, kljub temu da predpostavljaš da imaš “golden ears”, ki so v tvojih in mojih letih že tako ali tako postala rahlo “kosmata”. Lahko pa to isto vprašanje nasloviš na G. Franka iz TAD-a, ki ti bo z veseljem razložil vse misterije zablod občasnih poslušalcev na njihovih prezentacijah.

Ravno od njega sem dobil včeraj po DHL-u zajeten kup literature. Najbrž boš na podlagi tega zadnjega stavka spet plasiral v javnost teorijo zarote, ampak to me absolutno več ne gane.

Tisto tvojo tezo o poštenem odnosu trgovcev do konkurence pa rajši ne bom komentiral, ker nisem trgovec, mi pa gre pri celi zadevi rahlo na smeh. Ti si pa to razlagaj, kakor si hočeš. Ne bo prvič !

LP
Nazaj na vrh
nek_do

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 09, 2014 14:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No pa je gospodine Pecotiću "vse postavil na glavo" ah no ja za nekatere mogoče tudi ne. Odlomek iz njegovega ekspozéja:

Drugi najgori zvuk na sajmu imao je TAD. U sustavu se nalaze: TAD-CR1 Compact Reference mk2 W zvučnici, TAD-M600 mono-blokovi, TAD-C-600 pretpojačalo i TAD-D600 SACD player. Total vrijednost sustava: cca 140.000 EUR (bez kabela).

"Pa zaista je izvrsno Marko" bi rekel Oliver Mlakar v svojih zlatih Vegetinih časih.
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 09, 2014 15:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citat kvalitetno vzet iz konteksta... Drugače se pa kot hišni kino amater strinjam z njegovo obrazložitvijo ocene.

Če dodam še mojo izkušnjo iz sejma, zanimivo je bilo slišat sisteme, ki jih zaradi cene ne bom nikoli imel, poskusit slišat kriterije po katerih se le-te ocenjujejo pa mimogrede še "spoznati" dva diametralna stereotipa audiofila, enega, ki na doma posnetem CD-ju na (svojem) predstavitvenem sistemu ob primernem komadu pokaže, da mu gredo dlake pokonci, drugi pa, ki to arogantno zavrne, ker je to pač "svetoskrunstvo".
Pa da ne bom nepošten do slednjega, potem mu je bilo očitno malo žal in je ponudil možnost, da ga zavrti po sejmu, ko ne bo navzočega nikogar, ki bi to slišal in lahko zmotno menil, da je sistem kriv za posledničo zanič reprodukcijo, ter razložil, da ga skrbi review zgoraj omenjenega recenzista, ker je recenzijo delal ravno med njegovo odsotnostjo in ker sistem ni bil pod kontrolo, je bil zvok polomija.
Nazaj na vrh
nek_do

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2014 11:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa še ena reportaža z res fantastičnimi fotografijami in izrednim smislom za foto objektiv. Z žalostjo pa ugotavljam, da pri nas nismo sposobni oz. ni prave volje naredit nekaj podobnega - ene konkretne reportaže. Ja saj je odgovor že "na dlani", saj je brez veze saj se itak ne splača! Tipično Slovensko-bravo!

http://tooloud.co/hifi-multimedia-show-2014/
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Naslednja
Stran 8 od 11

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu