| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
N.K.
Pridružen/-a: Pon Maj 2014 14:45 Prispevkov: 7 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Pon Maj 05, 2014 15:02 Naslov sporočila: Kopiranje iz ,,zaščitenega'' CD-ja! |
|
|
Lep pozdrav! Sem popoln novinec na forumu, spremljam ga nekje od novega leta ko sem ,,po nesreči'' naletel nanj, žal pa doma nimam Hi-Fi-ja, predvsem zaradi pomanjkanja prostora, no pa financ seveda . Pa bom napisal nekaj besed o sebi:
Sem Nik in prihajam iz Trbovelj, ki stojijo sredi Zasavja. Po forumih se sprehajam od novembra 2010 ko sem naletel na enega pri takratnih desetih letih . No, od takrat naprej sodelujem na nekaj forumih v zvezi z avtomobilizmih. Predvsem sta mi pri srcu avtomobilizem in avtošport kar je name prenesel oče, dirkač in velik navdušenec na avtošportom. Moj glavni hobi je fotografija, za šolo pa tudi snemam proslave in razne dogodke v šoli . Sicer pa doma stoji očetova Škoda Felicia 1.4 KIT CAR za gorske dirke, letos otvorimo sezono na GHD Verzegnis v Italiji, 16.-18. 5 če bi šel kdo gledat. Star pa sem 13 let, za nekatere malo, za druge spet ne.
Sedaj pa k problemu: Naročil sem tanovo plato/album Challe Salle - Kristalno Jasno. Album je super in rad bi ga dal enem sošolcu, in me zanima kako glasbo spravit na USB ključ. Najprej sem mislil da bo lahko in kar skopiral na namizje. Dokler je bil CD v računalniku je zadeva špilala, ko sem dal pa CD ven in poskusil pa, hm.. Moje (lahko, da zmotno) mišljenje je da je CD zaščiten pred kopiranjem ker gre za original zadevo direktno od proizvajalca. No, kako sedaj to glasbo spravit dol iz CDja za bo delovalal tudi brez njega, ko sem ga prvič dal notri (v računalnik, jasno ) in se je odprlo tisto okno je bila poleg opcije "Predvajaj zvočni CD" tudi opcija "Kopiraj z zvočnega CDja". Tisto pa bi delovalo
No, kakorkoli, če ima kdo nasvet oz. rešitev kako porihtat tole bom zelo vesel. Hvala  _________________ Contact me on: nik.kostajnsek@outlook.com
Škoda Felicia 1.4 KIT CAR |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi
Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55 Prispevkov: 238 Kraj: črna
|
Objavljeno: Pon Maj 05, 2014 15:06 Naslov sporočila: |
|
|
Snemi si foobar, zaripaj v mp3 in to bo to  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6257 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Maj 05, 2014 16:12 Naslov sporočila: |
|
|
Takole mu daj link, naj si posluša:
http://www.youtube.com/results?search_query=challe+salle+kristalno+jasno
Ne bi rad moraliziral ali oporekal tistim, ki imajo pripombe na SAZAS, a javno razpravljati o podarjanju kopirane glasbe in razbijanju zaščitnih kod - ni higiensko.
Ker si mlad, pojasnilo: kot da vprašaš: kako bi požel sosedove vrtnice, da jih podariš dekletu.
Če bi rad bil pozoren: bodi gentleman: kupi in podari.
Nakup je tudi nagrada in poklon glasbeniku. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Maj 05, 2014 19:38 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Takole mu daj link, naj si posluša:
http://www.youtube.com/results?search_query=challe+salle+kristalno+jasno
Ne bi rad moraliziral ali oporekal tistim, ki imajo pripombe na SAZAS, a javno razpravljati o podarjanju kopirane glasbe in razbijanju zaščitnih kod - ni higiensko.
Ker si mlad, pojasnilo: kot da vprašaš: kako bi požel sosedove vrtnice, da jih podariš dekletu.
Če bi rad bil pozoren: bodi gentleman: kupi in podari.
Nakup je tudi nagrada in poklon glasbeniku. |
Točno tako ! Se strinjam !  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Maj 05, 2014 22:19 Naslov sporočila: |
|
|
Gor si daj EAC-a in zripaj. Jebeš SAZAS. To so šele pijavke. _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1502 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Maj 07, 2014 08:48 Naslov sporočila: |
|
|
vsaj enkrat se z ambasadorjem strinjam
kraja je kraja, enako kot bi rekel jebeš Merkator, pojdi tristo metrov dalje so vrtički in naberi zelenjavo kolikor hočeš zakaj bi plačeval v trgovini...
saj na prvi pogled je najceneje,posledično pa izgubljamo vsi, glasbenih nosilcev se skoraj ne prodaja, žal se res iz tega vseeno napajajo tudi pijavke kot SAZAS ki pa vseeno vsaj minimalno opravlja svojo vlogo res da zelo slabo ampak mogoče vseeno boljše to kot nič... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Maj 07, 2014 10:48 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | vsaj enkrat se z ambasadorjem strinjam
kraja je kraja, enako kot bi rekel jebeš Merkator, pojdi tristo metrov dalje so vrtički in naberi zelenjavo kolikor hočeš zakaj bi plačeval v trgovini...
saj na prvi pogled je najceneje,posledično pa izgubljamo vsi, glasbenih nosilcev se skoraj ne prodaja, žal se res iz tega vseeno napajajo tudi pijavke kot SAZAS ki pa vseeno vsaj minimalno opravlja svojo vlogo res da zelo slabo ampak mogoče vseeno boljše to kot nič... |
Se strinjam.
Res, da sem tudi sam včasih med ''dolpotezniki'', a vseeno ...
na vsake toliko časa (zaradi slabe vesti, seveda) kupim tudi kak CD ali LP !!!  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
|
Objavljeno: Sre Maj 07, 2014 11:13 Naslov sporočila: |
|
|
Avtorja lahko podpreš tudi tako, da greš na koncert ali pa kupiš direktno pri njem. Kar se pa nosilcev tiče... nekateri jih ne rabimo. Sem pa že velikokrat kupil dolpoteg od kakega izvajalca samo zaradi tega, da lahko naprej ustvarja. Ampak to za take manj znane. Da bi pa moral dat služit raznim Rollingom, ki itak majo milijone, me ni pa nič sram, da sem si kaj dolpotegnil ali preripal zastonj. Od tistih, ki pa niso več živi, bi pa itak moralo bit vse zastonj, ne pa da se živijo glasbene hiše na njihov račun. Sem bil pa že na tolkih koncertih, kjer sem zmetal več denarja kot marsikdo za nosilce. Tak, da mam mirno vest. Kdo pa še rabi nosilce. _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Maj 07, 2014 12:53 Naslov sporočila: |
|
|
| fuego je napisal/a: | Avtorja lahko podpreš tudi tako, da greš na koncert ali pa kupiš direktno pri njem. Kar se pa nosilcev tiče... nekateri jih ne rabimo. Sem pa že velikokrat kupil dolpoteg od kakega izvajalca samo zaradi tega, da lahko naprej ustvarja. Ampak to za take manj znane. Da bi pa moral dat služit raznim Rollingom, ki itak majo milijone, me ni pa nič sram, da sem si kaj dolpotegnil ali preripal zastonj. Od tistih, ki pa niso več živi, bi pa itak moralo bit vse zastonj, ne pa da se živijo glasbene hiše na njihov račun. Sem bil pa že na tolkih koncertih, kjer sem zmetal več denarja kot marsikdo za nosilce. Tak, da mam mirno vest. Kdo pa še rabi nosilce. |
Kar v redu si napisal, se večinoma strinjam, ampak z zadnjim stavkom si pa spet dregnil v ''osje gnezdo'' !!!  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi
Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55 Prispevkov: 238 Kraj: črna
|
Objavljeno: Sre Maj 07, 2014 15:15 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam vse svoje cdje (ali vsaj večino) zripane in na HDju, da jih lahko poslušam na SBju in pa naredim si kak mp3 cd za v avto.
Cel kup cdjev mi pa leži in jih izjemoma uporabljam.
In tovrstno ripanje je v prvi vrsti namenjeno temu, da si SVOJE cdje zripaš na primeren format.
Ko 1x plačaš za plošček, lahko delaš z njim, kar te je volja.
Nikakor pa tega ne smeš uporabljati npr. v gostilni ali na kaki javni prireditvi.
Tako jaz razumem zakon o zaščiti avtorskih pravic- a se motim? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Maj 07, 2014 18:37 Naslov sporočila: |
|
|
| fuego je napisal/a: | Kar se pa nosilcev tiče... nekateri jih ne rabimo. |
Se spomniš leto, dve, tri nazaj različne forumske teme, kjer sva imela "težke borbe" na to temo. Ti velik zagovornik le teh češ da so flaci neosebne brezdušne računalniške datoteke, ki ne nudijo toliko zadovoljstva in da morajo biti v roki tapravi ovitki albumov. Na kontra strani prtišjen audiofill, ki tretira fizične nosilce za nebodigatreba nepregleden kup plastike navlačenega čez celo sobo, ko pa gre vse to elegantno na en hard disk, pa še pregledno in dostopno s par kliki. Dobrodošel med strimeraše. Aneda je fajn tale komocija ko nas moderna tehnika razvaja do nezavesti.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
N.K.
Pridružen/-a: Pon Maj 2014 14:45 Prispevkov: 7 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Sre Maj 07, 2014 18:43 Naslov sporočila: |
|
|
Vidim, da ste se razpisali. Najprej bi se zahvalil za koristne nasvete, eden redkih forumov kjer nasveti pridejo tako hitro, to mi je všeč .
| Citiram: | Snemi si foobar, zaripaj v mp3 in to bo to  |
Torej, ta foobar je tole KLIK ?
| Citiram: | Avtorja lahko podpreš tudi tako, da greš na koncert ali pa kupiš direktno pri njem. Kar se pa nosilcev tiče... nekateri jih ne rabimo. Sem pa že velikokrat kupil dolpoteg od kakega izvajalca samo zaradi tega, da lahko naprej ustvarja. Ampak to za take manj znane. Da bi pa moral dat služit raznim Rollingom, ki itak majo milijone, me ni pa nič sram, da sem si kaj dolpotegnil ali preripal zastonj. Od tistih, ki pa niso več živi, bi pa itak moralo bit vse zastonj, ne pa da se živijo glasbene hiše na njihov račun. Sem bil pa že na tolkih koncertih, kjer sem zmetal več denarja kot marsikdo za nosilce. Tak, da mam mirno vest. Kdo pa še rabi nosilce. |
S tem se pa strinjam. Lepo je prebrati, da ima še nekdo enako mnenje .
| Citiram: | | Gor si daj EAC-a in zripaj. Jebeš SAZAS. To so šele pijavke. |
Spet eno koristno mnenje. Hvala še tebi! Ampak res, delo na SAZASu, DARSu in podobnih organizacijah le ne bi smelo biti tako slabo .
No, sedaj pa grem testirat zgoraj omenjene programe in poskusit urediti zadevo, namreč v petek imam ekskurzijo in ne bi bilo slabo po poti poslušati ta CD. Pa lep pozdrav! _________________ Contact me on: nik.kostajnsek@outlook.com
Škoda Felicia 1.4 KIT CAR |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
|
Objavljeno: Sre Maj 07, 2014 19:13 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | | fuego je napisal/a: | Kar se pa nosilcev tiče... nekateri jih ne rabimo. |
Se spomniš leto, dve, tri nazaj različne forumske teme, kjer sva imela "težke borbe" na to temo. Ti velik zagovornik le teh češ da so flaci neosebne brezdušne računalniške datoteke, ki ne nudijo toliko zadovoljstva in da morajo biti v roki tapravi ovitki albumov. Na kontra strani prtišjen audiofill, ki tretira fizične nosilce za nebodigatreba nepregleden kup plastike navlačenega čez celo sobo, ko pa gre vse to elegantno na en hard disk, pa še pregledno in dostopno s par kliki. Dobrodošel med strimeraše. Aneda je fajn tale komocija ko nas moderna tehnika razvaja do nezavesti.  |
Zarečenga kruha se največ poje. Nikoli ne reci nikoli. Zgleda, da res veljajo tile reki. Veš kako je... ko enkrat rataš odvisen od kupovanja nosilcev in se sliniš ob ovitkih je težko razmišljat s trezno glavo. Sem bil na rehabilitaciji in se rešil odvisnosti od nosilcev.
Drugače pa kot praviš je kamot, edino mal več traja, da se mašina gor postav, sam pol pa listaš in sediš v kavču in je res kamot. Ravnokar ripam ene stare kopije CD-jev, ki sem jih prestavil v klet, ker sem hotel met sam originale. Pa še cenej je, ko si spet sposojam CD-je od kolegov, vendar sedaj ne snemam ampak ripam. _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Sre Maj 07, 2014 22:05 Naslov sporočila: |
|
|
Ja tudi trdi disk je nosilec.
Razlika med plastiko, in trdim diskom (HD) je samo kapaciteta. Bolj obstojna je plastika. Oba se pa morata da kaj slišimo vrteti. Disk se vrti in ravno tako vnaša pujsarijo v glasbo kot vsak vrteči se nosilec.
Iz plastike iti na HD je nesmisel zato kar na SSD.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Čet Maj 08, 2014 08:54 Naslov sporočila: |
|
|
Iz plastike iti na hard disk je daleč od nesmisla, čisto lepo dela kljub kao pujsarijam, pa še smešno poceni je glede na kapaciteto. Je pa res konec koncev tudi to fizični nosilec kot ostali fizični nosilci vključno s takoimenovanimi "oblaki", ki postajajo čedalje modernejši, tudi tam je glasba shranjena na fizičnih nosilcih znotraj serverja nekje bogu za hrbtom. Je pa bistvena razlika urejena na klik dostopna kolekcija na majčkenem nevidnem hard disku ali po celi sobi/bajti navlečenimi kupi nepregledne plastike.
Časi SSD-ja pa prihajajo. Zaenkrat še premale kapacitete in prevelike cene, da bi množično zaživeli. Čez nekaj let pa ziher prevladajo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|