Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Mrežni audio predvajalniki
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 15, 2014 10:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko sahu pritrdim. Sonosa imam zdaj vec kot leto po raznih all-in-one predvajalnikih ki so stekali in zmrzovali. V letu dni ga nisem ne vklopil ne izklopil ne restiral. Ko pridem domov stisnem gumb na ojacevalcu se poknem na kauc in s telefonom poslusam kar hocem (otrocje lahko. Moj 5 let star mulc zna zalafat muziko). In dela ko sus.
Za 300 in nekaj se vedno v prodaji. Teufel je lahko konkurenca. Kaj tretjega pa se ne. Vsaj nic od zgoraj nastetega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MihaU

Pridružen/-a: Ned Okt 2009 14:16
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 15, 2014 12:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

trenutno se odločam med Sonos connect in Pioneerjem N50. Na disku imam pol tera flacov različnih kvalitet (tudi tistih, ki jih Sonos ne podpira). Omrežni predvajalnik bi priključil na obstoječi ojačevalec, ki ima samo analogne vhode.

Zanima me, če kupim N50; ali lahko priključim 1TB disk direktno na usb Streemerja (in Streemer preko analognih na ojačevalcec); oz ali lahko dostopam do glasbe brez omrežne povezave.

Lp, M.

PS: upam, da s tem vprašanjem ne smetim po temi; sem pač laik.
Nazaj na vrh
D3v1L

Pridružen/-a: Pet Jan 2014 22:56
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 17, 2014 04:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MihaU je napisal/a:
Zanima me, če kupim N50; ali lahko priključim 1TB disk direktno na usb Streemerja (in Streemer preko analognih na ojačevalcec); oz ali lahko dostopam do glasbe brez omrežne povezave.

V navodilih piše da podpira "Mass storage devices" le formatirane morajo biti v FAT16/32, ExFAT ter NTFS pa ne podpira.

Piše tudi na ne podpira zunanjih HDD naprav. Spredaj piše 5V 2.1A. Ne vem koliko moči rabi disk. Mogoče bi delali 3.5 diski ki imajo svoje napajanje. Pri 2.5 je ponavadi kabel z 2 USB izhodoma...

V raznih testih piše da lahko tudi z diska, le dolgo časa (do 5 min) porabi pri zagonu da najde tage
Nazaj na vrh
MihaU

Pridružen/-a: Ned Okt 2009 14:16

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 17, 2014 15:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen,

hvala za odgovor. Verjetno bo najvarneje, da si omislim NAS in uredim vse skupaj preko mreže.

Lp, Miha
Nazaj na vrh
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 14:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimiva zadeva:

Več na: http://www.cocktailaudio.com/home.html

All in one sistem, CD-ripper, streamer, FM radio, ojačevalec...
Pa še uvoznika za SLO imamo: http://www.corrado.si/
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 15:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HIFRIK je napisal/a:
Zanimiva zadeva:

Več na: http://www.cocktailaudio.com/home.html

All in one sistem, CD-ripper, streamer, FM radio, ojačevalec...
Pa še uvoznika za SLO imamo: http://www.corrado.si/

http://www.cocktailaudio.de/shop/en/x30
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 16:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako uvoznika, a ni System Fidelity made in Slovenija.
Čeprav o samem media playerju ne najdem ničesar.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 17:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

System Fidelity ni made in Slovenia. Morda brand izvira iz Slovenije (Corrado), vse je pa narejeno na Kitajskem. Nekaj je tudi genericnih proizvodov. Vidim pa na njihovi strani, da je celo kontakt sedaj zgolj na Dunaju.

Sicer pa so se na prejsnjih sejmih nekajkrat predstavili z budget sistemi, z zvocniki, ojacevalci in CD playerji in za ceno, po kateri se da to dobit je spilal presenetljivo zelo dobro. Komot so konkuriral 10 kratnikom cen drugih razstavljalcev. Zvok so imeli v sobah vedno zelo soliden. Edino na lanskem mi ni blo kej pretirano posebno. Tudi sistem je bil nek mikro jajcek, od keterega ne mores kej posebnega pricakovat.

lp, d.
Nazaj na vrh
JanezBlond

Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 17:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole je bilo za videt in slišat že na lanskem MM showu.
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 17:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aja, lani je bilo tole? Sicer se spomnim nekega displaya, oblike pa ne vec. Pol sem poslusal verjetno tole? Ajej Smile. Tisti njihovi demo sistemcici iz prejsnjih let so bili neprimerljivo boljsi.
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 18:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Malo sem skeptičen... Po mojem ga nekoliko omejuje visoka cena (1000€)...
Nazaj na vrh
JanezBlond

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 19:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem bolj gledal X10 za 300€. Nikjer pa nic ne pise kateri DAC je notri v malem modelu.
Tole bi znala biti zanimiva zamenjava za squeezbox.
Glede na to da zadnje verzije sb severja podpirajo upnp, bi tole znalo delat preko mreže in sb serverja.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 21:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Takšne in podobne "all in one" zadeve so po mojem mnenju tvegan nakup, še posebej dandanes, ko se tehnologije hitro menjavajo in še posebej za audiofile, ki po defaultu zmeraj skušamo sami sestaviti nekaj optimalnega. In z nakupom takšne naprave je zgodba bolj ali manj zaključena...

Audiohedonist
Nazaj na vrh
JanezBlond

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 22:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V bistvu iščem alternativo za Squeeza.
Trenutno mi najbolj obetavno deluje en poceni namenski mini itx pasivno hlajeni PC z Daphile, priklopljen na zunanji DAC.
Za kontrolo pa tablica.
Sem par mesecev nazaj testiral in zadeva funkcionira.
Nevem sicer glede zvoka ker nimam zunanjega DACa.
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 06, 2014 23:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem testiral Daphile na mojem NUCu. Tko tko, ko mu daš veliko knjižnico za prebrskat, enostavno zmrzne, in po resetu ga moraš ponovno naštelat. Na koncu sem obupal.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Naslednja
Stran 13 od 17

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu