Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Squeezebox tema
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 123, 124, 125 ... 140, 141, 142  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 27, 2013 17:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Yamaha CDN 500 cd player/streamer za 250 funtov:

http://www.richersounds.com/product/cd-players/yamaha/cdn500/yama-acdn500-blk

Predvaja 24/192, podpora apple in android tabličnemu upravljanju, predvajanje z USB diska/ključka,... odzivi na netu so obetajoči. Če dela okej mogoče alternativa skvizom, ki jih ne delajo več, cene rabljenih pa so čedalje višje.

Čeprav jaz nisem zasledil ali bere flac oz. lossles formate 24/192 Khz preko USB vhoda...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 28, 2013 00:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

simon740 je napisal/a:
audiofill je napisal/a:

Predvaja 24/192, podpora apple in android tabličnemu upravljanju, predvajanje z USB diska/ključka,... odzivi na netu so obetajoči. Če dela okej mogoče alternativa skvizom, ki jih ne delajo več, cene rabljenih pa so čedalje višje.

Čeprav jaz nisem zasledil ali bere flac oz. lossles formate 24/192 Khz preko USB vhoda...

WAV in FLAC preko USB-ja letita vse gor do 24/192. Poglej 34. stran navodil za uporabo evo tukaj.

Bode pa v oči ena stran prej, kjer piše, da zadevšna preko USB-ja podpira samo in izključno USB ključ, ne podpira pa zunanjega USB diska. S tem se funkcionalnost fejst omeji, saj si preko USB-ja limitiran na maksimum 128 GB kolikor premorejo prostora današnji USB ključi. Takšni stanejo od kaj jaz vem 150 eur naprej in ne verjamem, da si bo kdo šel samo za to kupovat tak drag ključ, bolj verjetno takega s 64 GB prostora, ki je dosti cenejši, na takega pa ne spraviš dosti hi-res albumov. Da pa moraš imeti zdaj cel kufer različnih USB ključev s glasbeno kolekcijo in kar naprej menjavat ko se ti zahoče poslušat kaj drugega kar ni na ključu ki je trenutno v napravi je pa tudi en velik šmorn. Ni mi jasno kaj so Yamahini inženirji študirali, ko so to spravljali skupaj, saj je že squeezebox touch, ko je prišel ven znal brati z USB diska, ta Yamaha pa še danes ne. Hallooo v letu 2014 smo že praktično, vsaka nova naprava mora to znat brez nadaljnjega.
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 28, 2013 09:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče niso brali foruma Very Happy
Nazaj na vrh
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 28, 2013 13:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
simon740 je napisal/a:
audiofill je napisal/a:

WAV in FLAC preko USB-ja letita vse gor do 24/192. Poglej 34. stran navodil za uporabo evo tukaj.

Bode pa v oči ena stran prej, kjer piše, da zadevšna preko USB-ja podpira samo in izključno USB ključ, ne podpira pa zunanjega USB diska. S tem se funkcionalnost fejst omeji, saj si preko USB-ja limitiran na maksimum 128 GB kolikor premorejo prostora današnji USB ključi. Takšni stanejo od kaj jaz vem 150 eur naprej in ne verjamem, da si bo kdo šel samo za to kupovat tak drag ključ, bolj verjetno takega s 64 GB prostora, ki je dosti cenejši, na takega pa ne spraviš dosti hi-res albumov. Da pa moraš imeti zdaj cel kufer različnih USB ključev s glasbeno kolekcijo in kar naprej menjavat ko se ti zahoče poslušat kaj drugega kar ni na ključu ki je trenutno v napravi je pa tudi en velik šmorn. Ni mi jasno kaj so Yamahini inženirji študirali, ko so to spravljali skupaj, saj je že squeezebox touch, ko je prišel ven znal brati z USB diska, ta Yamaha pa še danes ne. Hallooo v letu 2014 smo že praktično, vsaka nova naprava mora to znat brez nadaljnjega.

No jaz sem na tujih forumih zasledil, da tale Yamaha preko USB-ja bere določene diske, vendar samo do velikosti mekje 320GB...No jaz mam tudi zunanji disk 500Gb kjer imam vso glasbo..kar poemni, da to destvo tudi mene moti. Hmm kaj pa vem. Plus tega tisti iz Anglije ne pošiljajo v SLO -sem jih kontaktiral. Za 400€ ga pošljejo iz Londona..za 420€ pa ga ima ElectronicForyou v graz-u.
Bom vzel disk s sabo, pa grem probat...morda pa imam srečo Cool

Hvala vseeno za info.

Upam, da ne smetimo preveč teme..
Se opravičujem

LP,
Simon
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 28, 2013 20:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
S tem se funkcionalnost fejst omeji, saj si preko USB-ja limitiran na maksimum 128 GB kolikor premorejo prostora današnji USB ključi. Takšni stanejo od kaj jaz vem 150 eur naprej in ne verjamem, da si bo kdo šel samo za to kupovat tak drag ključ, bolj verjetno takega s 64 GB prostora, ki je dosti cenejši, na takega pa ne spraviš dosti hi-res albumov.

Nisem prepričan, če tole drži. Kolega si je namreč naročil iz Kitajske USB ključ, ki ima kapaciteto 500 GB (ja, prav si prebral, 500 GB), stal pa je s poštnino nekih 35€...
Nazaj na vrh
jernejx

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 22:42
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 28, 2013 22:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam eno vprašanje Smile

Zakaj pa enostavno za izvor zvoka ne izberete računalnik, usp/spdif konverter in zadeva rešena Cool

Jernej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 28, 2013 22:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vinylfan je napisal/a:
audiofill je napisal/a:
S tem se funkcionalnost fejst omeji, saj si preko USB-ja limitiran na maksimum 128 GB kolikor premorejo prostora današnji USB ključi. Takšni stanejo od kaj jaz vem 150 eur naprej in ne verjamem, da si bo kdo šel samo za to kupovat tak drag ključ, bolj verjetno takega s 64 GB prostora, ki je dosti cenejši, na takega pa ne spraviš dosti hi-res albumov.

Nisem prepričan, če tole drži. Kolega si je namreč naročil iz Kitajske USB ključ, ki ima kapaciteto 500 GB (ja, prav si prebral, 500 GB), stal pa je s poštnino nekih 35€...

Haha ja pa res... 512 GB model:

Povezava na ebay

Sem pa zelo skeptičen kako to funkcionira, glede na to, da priznani proizvajalci memorije kot so Sandisk, Corsair, Lexar, Transcend,... trenutno še ne znajo spraviti skupaj več kot 128 GB. Patriotu je uspelo z enim modelom gor na 256 GB ampak stane 260 usd.

Kot vem je edino Kingstonu ratalo spraviti skupaj 512 GB in 1 TB, ampak cene niso zemeljske. Prvi na amazonu trenutno znižan s 1750 na 550 usd, drugi pa z 2310 na 1290 usd.

Le kako je kitajcem na tisti miniaturni noname ključek za 29 usb uspelo spraviti 512 GB mi je uganka. Če ne gre za nateg...
Nazaj na vrh
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 28, 2013 23:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Očitno vam/nam še ni čist jasno "who is running the game now"...let's face it...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 051383384
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 28, 2013 23:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi ni dalo miru... tisto z miniaturnimi 512 GB kitajčki za 29 usd zna biti fejk. Sem vedel da to ni mogoče kar tako. Preden se kdo naserje:

OPOZORILO EBAYA
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 28, 2013 23:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, se dobim s kolegom v ponedeljek, pa bomo sprobali, potem pa poročam. Ampak, kot vem, ga veselo uporablja... Let's see!
Nazaj na vrh
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 29, 2013 11:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hhhh sej 256gb jih je pa celo morje za 25usd pa free shipping Smile
Nazaj na vrh
sg

Pridružen/-a: Pon Maj 2013 10:39
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 29, 2013 17:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To so sami faki.
Kar kupite pa testirajte in to tako kot piše na linku ki ga je dal audiofil, če ne verjamete.
Nazaj na vrh
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 29, 2013 20:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Niti ni nujno, da bos opazil, da je fejk. Do dolocene kapacitete deluje normalno, potem pa starih datotek ne mores vec prebrat. Sam sem se nasral pred leti na bolhi, ko sem kupil zapakirano sd kartico. Normalno je delovala do 2gb, potem pa ne vec. Comp jo je vedno prepoznal kot kartico z "uradno kapaciteto". Ne spomnim se vec velikosti...Kolega bo kmalu presenecen, ko bo kljucek "poln"
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 29, 2013 20:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jap, med drugim točno o tem govori zgornje opozorilo ebaya. Fejk ključki so shekani da navidezno prikazujejo recimo 256 ali 512 GB kapaciteto, dočim prostora je neprimerno manj. Pa tu je še veliko vprašanje hitrosti pisanja/branja, da ne gre kje slučajno počasi da izgubiš živce zraven.

Če 512 GB niso sposobni spraviti skupaj priznani proizvajalci memorije, potem to miniaturni kitajski ključki za 29 usd zmorejo še toliko manj. Ne verjamem dokler ne dobim v roke in spravim gor pol tera.
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 04, 2014 23:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem če je že bilo omenjeno ali ne, no kakorkoli, mogoče komu zanimiva čisto majčkena zadevica... Cubox:

Več tukaj.

Se recimo naloži Squeezelite in zadevica zamenja squeezeboxa. Ima optični izhod, lan, usb reže, e-sata režo in režo za micro spominsko kartico. Mogoče bi celo squeezebox server laufal gor.

Potem recimo uporabno za usb streamanje. Se priklopi gor zunanji e-sata trdi disk s glasbeno kolekcijo in se preko usb-ja streama dalje v zunanji usb dac. Tu namenoma preko e-sata reže, da zunanji disk ne deli skupaj usb-ja z zunanjim dacom ter s tem manj interferenc. Če se malo "zakomplicira" lahko zraven kakšno takšno fensi majčkeno e-sata ohišje za dva 2.5 diska notri in raid:

http://uk.startech.com/HDD/Enclosures/25in-Removable-eSATA-USB-Dual-SATA-Hard-Drive-Enclosure-with-RAID~S252U2ERR

Pa še se da špilčkat seveda. Tako malo v razmislek. Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 123, 124, 125 ... 140, 141, 142  Naslednja
Stran 124 od 142

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu