| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
gnjavator
Pridružen/-a: Pon Sep 2008 17:17 Prispevkov: 6 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Jan 01, 2009 15:26 Naslov sporočila: Onkyo 606- crknu? |
|
|
| Torej včeraj se je doma nabijala muska, verjetno (malo) preglasno (>80-85 volume na receiverju ) in se je enostavno ugasnil in se noče več prižgat. Standby lučka gori, ko se pa prižge, se samo tisti klik zvok slisi, ki se ponavlja, dokler ne držiš standby gumba da se ugasne. Je konec z njim? Nekak ne verjamem da nima taka stvar nekakšnega varovala ali pa kaj? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tomaž
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 20:08 Prispevkov: 5 Kraj: slivnica
|
Objavljeno: Čet Jan 01, 2009 17:35 Naslov sporočila: onkyo |
|
|
| LP Poskusi za začetek izkjučiti oba oziroma vse zvočniške kable |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 516 558 |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Čet Jan 01, 2009 20:31 Naslov sporočila: |
|
|
Receiver ima varovalko.Če dela dolgo na polno, pri čemer pa nima zagotovljene zadostne cirkulacije zraka(nanj se ne sme nič postavljati, najmanj 10 cm mora biti prostega), je to lahko razlog.
Sicer pa onega podrobnejšega opisa napake več ne razumem!Verjetno nisem edini!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
megane
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 20:28 Prispevkov: 152 Kraj: Benedikt
|
Objavljeno: Čet Jan 01, 2009 20:53 Naslov sporočila: |
|
|
Če se sliši klik, je možno da ga meče v protect. Kot je že Tomaž svetoval, odklopi zvočnike.
LP, Dejan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gnjavator
|
Objavljeno: Čet Jan 01, 2009 23:23 Naslov sporočila: |
|
|
Nič ni na receiverju, je prostor okoli njega in nad njim. Ne dela tudi ko odklopim vse zvočniške kable, oz. je isto kot z njimi, pri tem mislim, da ko pritisnes da se prizge, tisti "klik" zvok (ki se slisi samo enkrat ko ga prizges ko dela normalno) pa se ponavlja v nedogled. Imam občutek, kot da "poskuša" ga prižgat, toda neuspešno.
res nevem kaj mi še ostane, razen ga poslat na servis. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Jan 02, 2009 01:25 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da ta težava ni povezana z (pre)glasnim poslušanjem glasbe. Verjetno je enostavno prišlo do okvare releja, mogoče za "hladni lot" na releju ali pa napaka na krmiljenju releja, tako da je res najbolje ojačevalec odpeljati na servis. Tam bodo že ugotovili kaj je narobe. Karkoli drugega se tako na daljavo ne da svetovat. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rokos
Pridružen/-a: Ned Feb 2009 12:25 Prispevkov: 25 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 16:26 Naslov sporočila: |
|
|
Ok, nakup onkyo 606 reciverja odpade..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 22:05 Naslov sporočila: |
|
|
Si pa moral res zbijat, da si tolk odvrtel knof. Na Onkyo 501 v naši dnevni nad 55 ne vem če se je kdaj odvrtel.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gnjavator
|
Objavljeno: Ned Mar 29, 2009 16:49 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim svašta....smo ga dobil nazaj s servisa...je delal nekaj časa, potem med gledanjem james bonda pa spet crknu, oz. ugasnu se je (lučka je isto utripala kot prej) pa smo ga samo nazaj przgal pa je delal. sam to zdej skos dela. skor vsakič ko je "malo" bolj naglas (>50)l.
krneki, najraj bi ga čez okn fuknu. mi/nam je žal da nismo kupl neki za 800e. Skratka ne priporočam, da pa o PCgiga garanciji ne govorim, ker je za drugo temo. čeprav bi lahk, pa ne lub se mi ker me že u slabo voljo spravi ko sam pomislim na to trgovino.
anyway for your own sake, dont buy at pcgiga |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Orpheus999
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 9:44 Prispevkov: 127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 29, 2009 21:20 Naslov sporočila: |
|
|
Če ti spet serje bi ga lahko spet peljal nazaj in uveljavil stvarno napako,
v kakršnem primeru bi bil (lahko) upravičen do nadomestnega-novega ali povrnitev kupnine. V vsakem primeru good luck. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29 Prispevkov: 206 Kraj: Miklavž na dr. polju
|
Objavljeno: Pon Mar 30, 2009 23:51 Naslov sporočila: |
|
|
Meni se je to isto zgodilo na enem Yamaha receiverju. Problem je bil, ker so bili vsi zvočniki 4 ohmski. Ponavadi je to za receiverje nižjega in srednjega ranga velik problem. Pri večjih glasnostih se je vedno izklapljal in se zelo grel. Po priklopu novih (8-ohmskih) ni bilo več teh problemov.
In še nekaj: ti AV receiverji niso namenjeni za večurno nabijanje malo pod max. glasnostjo. Če redno to prakticiraš, potem je priporočljivo dat gor kak ventilatorček ali dva. Jaz sem jih vedno dal gor, ko smo imeli kak house party in ni bilo problemov.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|