Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Gradnja HTPC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 31, 32, 33  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
NCC2000

Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 09, 2013 23:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nikoli si ne bi mislil, da je iz PC-ja res težko narest en dober izvor zvoka .. nasproti čisto povprečnim dedicated CD playerjem ...

... le pozno sobotno jamranje ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 09, 2013 23:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je samo mit, da se ne da. S pametnimi komponentami se lahko dobi zelo soliden sound.
Nazaj na vrh
NCC2000

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 10, 2013 00:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne mislim na mite, ampak na svoje izkušnje..

Pameten izbor komponent?

Se strinjam, če v komponente vštejemo tako SW kot HW..

polno zanimivih štosov se pojavi .. le eden.. npr. izbor osnovne plošče bistveno bolj vpliva na sound kot izbor ATX napajalnika ... razlika med tistim za 22,99€ in super gold silent pro formula oh in sploh za 130€ je meni skoraj neslišna na različnih motherboardih ...
da ne govorim o razlikah med OS-i, sound driverjih, playerji ...

Seveda govorim za svoje skromne ugotovitve, brez usiljevanja tega mnenja komerkoli..

Vsekakor zanimivo tole igračkanje, če le ne bi bil že do grla sit enega komada, ki ga gonim na različnih kombinacijah, in gonim in gonim in ...

hahahahahaha
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 10, 2013 02:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NCC2000 je napisal/a:
Ne mislim na mite, ampak na svoje izkušnje..

Pameten izbor komponent?

Se strinjam, če v komponente vštejemo tako SW kot HW..

polno zanimivih štosov se pojavi .. le eden.. npr. izbor osnovne plošče bistveno bolj vpliva na sound kot izbor ATX napajalnika ... razlika med tistim za 22,99€ in super gold silent pro formula oh in sploh za 130€ je meni skoraj neslišna na različnih motherboardih ...
da ne govorim o razlikah med OS-i, sound driverjih, playerji ...

Seveda govorim za svoje skromne ugotovitve, brez usiljevanja tega mnenja komerkoli..

Vsekakor zanimivo tole igračkanje, če le ne bi bil že do grla sit enega komada, ki ga gonim na različnih kombinacijah, in gonim in gonim in ...

hahahahahaha

Veliko stvari vpliva. Da ne bluzim preveč, na spodnji povezavi zajetega nekaj tega (beri drugi post):

http://www.audiofil.net/forum/forum_posts.asp?TID=13743&PN=4
Nazaj na vrh
NCC2000

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 10, 2013 13:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mnogo informacij navrže stric google, so pa vse pretežno teoretične ali pa vezane na review ene konfiguracije, praktičnih primerjav je malo.

Ker imam nekaj hw-ja na razpolago, sem se spravil poslušat različne konfiguracije na enakem OS-u in zvočnem sistemu (mobe: 2x1150, 1x1156, 1x775, 1xuITX z D2700 atomom; cpu-ji: i5-4570, g3220, i7-860, E6500 in atom D2700)

Moje mnenje o slišanem ni podprto z meritvami ali kakršnimi koli empiričnimi metodami.

Ampak MENI se slišno zadeva poklapa takole:

- predvajanje zvoka vsak procesor opravi z levo roko in manj ko v njem teče procesov v fazi predvajanja, manj smeti pretok zvočnih informacij
- haswell z integrirano grafiko in vsemi možnimi kontrolerji na področju zvoka razočara, kakor tudi atom. pentium meni najlepše poje med hasweloma, potem i5, atom konfiguracija je najslabša
- presentljivo uporaba zunanje grafe na haswellu ob izklopu notranje povzroči mali plus
- sistema na 1156 in 775 sta meni najboljša in ne slišim razlike, če na 1156 izključim dva jedra in HT (malo nelogično, saj je ob predvajanju glasbe cpu itak v stanju "šparaja" na enem jedru, ampak..)
- izklop vseh možnih nepotrebnih enot v biosu ima pozitiven vpliv na vseh konfiguracijah

Imam občutek, da je glede na dejstvo, da je poraba cpu-ja ob predvajanju glasbe res minimalna, vsak sistem regulacije napetosti na vsaki plati zadosten, da zagotavlja stabilnost in ni nobene potrebe za 10 ali več fazno regulacijo. Vsi cpu-ji namreč 100% opravijo s predvajanjem glasbe v "šparovnem stanju" z znižano frekvenco in napetostjo.

Predvidevam, da bi marsikaj od tega bilo drugače, če bi med svoje potrebe vključil tudi prevajanje videa, ampak ciljam le na zvok in niti enkrat nisem spustil čez videa.

"Manj je več" po moje pri PC konfiguracijah za zvok velja še toliko bolj, ker PC v osnovi nikoli ni ciljal na namensko "sound" uporabo. Zato sem skeptičen (glede na slišano, seveda), da bodo nove generacije CPU-jev z vedno več integriranih funkcij pozitivno prispevale k soundu.

Žal mi je, da nisem uspel usposobiti za test še ene P4 prastare konfiguracije, ampak sem zaradi nestabilnosti plate (kondenzatorji) to vezijo opustil.

Vse te primerjave sem opravil na USB izhodih in na prav vseh konfiguracijah je bil sound na spdif-u boljši. Lahko, da je težava v usb sprejemniku mojega dac-a, v sami dac povezavi, ampak ker sem primerjal po dva sistema med seboj, meni to v tej fazi ni bilo pomembno, saj so bili pogoji za vse konfiguracije enaki.

Pa seveda, namenska DDC zvočna na pci-ju odpihne vsako integrirano z spdif izhodom, tako da za boljši zvok je izklop notranje zvočne must to do.

Evo, tako je to pri meni, z mojimi omejenimi HW resourci, z vsem mojim neznanjem in z mojimi ušesi.

Matr sem sit tistega komada ... Laughing Laughing Laughing
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 10, 2013 14:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj menite o tej razlagi oz. "novem" pristopu?

Govori o usklajenosti clocka OS in audio clocka.
http://www.lessloss.com/laminar-streamer-sd-player-p-207.html
Live and let live.
Nazaj na vrh
NCC2000

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2013 20:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@delfinus

z LC17 zadovoljen? Če bi danes, bi kaj drugega, mnenje?
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2013 21:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Anglež dosti inštaliraji win 2008 in 2012 server kot os.
Probaj še to.
Nazaj na vrh
NCC2000

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2013 21:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
Anglež dosti inštaliraji win 2008 in 2012 server kot os.
Probaj še to.

nope, pc je že brez tastature, miši in monitorja, pa tudi win pri meni gor za audio več ne gre ...
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2013 22:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uporabljaš linux? Kater pa?
Nazaj na vrh
NCC2000

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2013 22:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.ap-linux.com/
fluxbox
jack
playam pa trenutno z mpd, krmiljenje z MPdroid na androidu
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 12, 2013 23:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,
ja nimam propomb na Silverstone LC 17. Je funkcionalno namemben in ucinkovit, da je zadeva hladna kot spricer. Sicer pa ravno srfam do Silverstone in mi je Lascala LC20 lustn. Seveda namemben za malce zmogljivejsi HTPC. Je pa cela vrsta tudi slim profile in mikro profilov. Vec.

lp, d.
Nazaj na vrh
NCC2000

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 24, 2013 12:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@delpinus hvala, sedaj že malce res kukam za namenskimi ohišji.

Kot sedaj kaže, bo ta konfiguracija kar za obdržat. Že več kot teden na pc ni bilo potrebno priključiti tastataure, miši in monitorja, na MpDroid app na androidu sem se že navadil, vse deluje stabilno in čisto uporabno.

Ko se sprehodim izklučit ojačevalnik, dac ... pritisnem še pwr button na PC-ju in v parih sekundah skoči v sleep, ponovni vklop pa se tudi zgodi v 2h sekundah, tako da močno prehiti startup ojačevalnika.. Pritisk pwr knofa za več kot 5sek pa PC izključu, ponovni vklop pa pač potem traja neke pol minute.. Meni je tako čisto uporabno, tako da sem pwr/dwn in wake/lan variato kar opustil.

Moja zbirka glasbe ( v naraščanju) na hdd-ju so zripani cd-ji, vse v 44_16 in ta sw varianta jo pržveči bp. Z višjimi samplerati pa se bo treba še malce poigrati z audio serverjem, ker omogoča le ročno nastavitev rate-a. Tega se še nisem lotil, le malce sem si prebral o tem. Verjetno bo treba direktno na also, ampak je ta nekako skregana z mojim hw-jem ...

Mah, nimam pojma od linuxa in potem je vsaka malenkost lahko ... izziv, ki srka mnogo časa Laughing
Nazaj na vrh
zonzi

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 17:08
Kraj: medvode

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 25, 2013 21:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfinus je napisal/a:
Hoj,

Prvo vprasanje imas 4.0 konfiguracijo zvocnikov ali 5.1?

Tule so najnovejse verzije XBMCja in si potegni zadnjo verzijo. Download. Pri tebi je expert opcija ze vkljucena, ker so vidne vse opcije. Ce slucajno z novim nighties teh opcij ne bo, pojdi levo s kurzorjem in izberi Level: Expert.

Takole imam jaz nastavljeno, da preko HDMI dobim ven DD in dts.

Bodi pozoren na zadnji dve nastavitvi (Audio Output device in Passthrough output device). Pri Passhtorugh output device izberi nekaj od HDMI in ne SPDIF kot imas ti, ker tako signal posiljas na opticni oz SPDIF izhod in zvoka posledicno ni. Glej moje nastavitve za pomoc.

lp, d.

delfinus eno vprašanje. Zakaj imaš nastavljeno pri Audio output device: DirectSound speakers in ne WASAPI?

lp
delfinus

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 25, 2013 23:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,
to je pa zategadelj, da imam pri stereo virih volume kontrolo pod Win in se ene par drugih opcij, ki ji potrebujem pa se mi ne da vedno sprehajat in spreminjat. Poleg tega pa sem primerjal WASAPI z Direct Sound in razlike nisem opazil, zato sem se odlocil za Direct Sound, ker rabim funkcionalnost.

lp, d.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 31, 32, 33  Naslednja
Stran 25 od 33

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu