| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 18:22 Naslov sporočila: |
|
|
Evo bom se jaz dal en konkreten predlog, ki je japoncek. Marantz PM-KI Pearl Lite. Poskusi in se cudi, da se prasas kaksna jajcka nam prodajajo za megalomakse sume denarjev. Sem napisal en review in revisit po parih mesecih na enem tujem forumu. Najdes na netu, ker ne zelim oglasevati.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ljnkl
Pridružen/-a: Sre Okt 2013 23:15 Prispevkov: 20 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 18:59 Naslov sporočila: |
|
|
nasvidenje
Nazadnje urejal/a ljnkl Pon Nov 18, 2013 14:10; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 20:01 Naslov sporočila: |
|
|
zadnjič sem bil pri kolegu serviserju pa je bil en graaf gm 20 otl zakurjen...
razlog preslab vod za napajanje končnih lamp.....tako ,da ne posploševat ,
da imajo samo kitajci slabo robo....jaz dostikrat vidim res dobre -beri dražje ojačevalce ,ki "zgorijo"...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 20:40 Naslov sporočila: |
|
|
Večkrat se zgodi, da so t.i. no name ampi v celoti boljši kot kakšen z znanim imenom.
Sicer je vsaka stvar, preden postane ljudem znana, no name.
Največkrat se predsodki odvijajo v naših glavah. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 20:45 Naslov sporočila: |
|
|
| razlika je ali tudi odličen ojačevalec kot npr Graaf kaj crkne ali pa je zanič že zasnovan in je vsako izboljševanje v osnovi nesmiselno... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfreak86
Pridružen/-a: Pon Okt 2013 21:57 Prispevkov: 298 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Nov 15, 2013 21:35 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za informacije. Predlogi letijo tudi na mojo zasebno pošto. _________________ Vinyl forever!!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6265 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sob Nov 16, 2013 12:07 Naslov sporočila: |
|
|
| drago67 je napisal/a: | zadnjič sem bil pri kolegu serviserju pa je bil en graaf gm 20 otl zakurjen...
da imajo samo kitajci slabo robo....jaz dostikrat vidim res dobre -beri dražje ojačevalce ,ki "zgorijo"...  |
GM20 je že celo večnost v proizvodnji, tako da mora res biti slučaj. Ta ojačevalec kuri na veliko in če ga lastnik stlači v nedovolj zračen kotiček - ga preprosto 'dinsta' dokler se nekaj ne scvre. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sob Nov 16, 2013 13:48 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | drago67 je napisal/a: | zadnjič sem bil pri kolegu serviserju pa je bil en graaf gm 20 otl zakurjen...
GM20 je že celo večnost v proizvodnji, tako da mora res biti slučaj. Ta ojačevalec kuri na veliko in če ga lastnik stlači v nedovolj zračen kotiček - ga preprosto 'dinsta' dokler se nekaj ne scvre. |
Graafa so najpogosteje kurili zaradi domačih mojstrov, ki so opravljali nastavitve ali spremembe. Njegova zgradbe je zelo netipična in za nekatere polna nasprotij.
Za gm20 je bilo značilno , da je prišlo do sprememb pri nastavitvah biasa, kar pa domači mojstri niso vedeli. Tudi na vtikanje vseh mogočih lamp je bil obcutljiv. Uparjanje pri gm200 je bilo zelo selektivno in je potrebno upariti 4 komplete "uparjenih" oktetov!! Koliko lamp potrebuješ za to, ni potrebno razlagati.
Te podatke sem dobil osebno od g.Mariani-ja in jih lahko kadarkoli prenesem, saj sem še vedno v stiku z njim. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
davor281
Pridružen/-a: Čet Jan 2010 18:55 Prispevkov: 210 Kraj: Zimica
|
Objavljeno: Sob Nov 16, 2013 21:26 Naslov sporočila: |
|
|
Ker se je že omenil Rega Brio-R...
Uživam z njim že 5 mesecev...
Phono stopnja je po moje (in po mnenju kolega z več izkušnjami v phono svetu) ZELO dobra.
Dokaj ugodna cena -
http://audiodream.hr/product/brio-r/ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040/514-308 |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Nov 16, 2013 21:31 Naslov sporočila: |
|
|
drago67
sedaj pa samo reči da je bil kolega serviser navdušen kako kvalitetno je kitajček narejen in kako super se meri in sliši ko ga vsaj polovico v štartu zamenjaš!!!
Ali pa je bil pač kulturno prijazen in je rekel da kar je... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sob Nov 16, 2013 23:15 Naslov sporočila: |
|
|
Poznamo drage kitajske ampe in cenene.
Slučajno sva prijatelja z francoskim uvoznikom, ki jim pomaga prilagajat Yaqine evropskim zahtevam.
Z nekaj evolucije na mojem ampu so dosegli, da se ne pokadijo več prvi mesec, drugače pa ožičenje na 220V korodira že po 2 letih(moja izkušnja, je pa res, da imam okno vedno priprto ali odprto, a vseeno, na dosti starejši Yamahi ni korodiralo), nizkonapetostni vodi s konektorji so isti kot v PCjih, potenciometer gre hitro k vragu, par uporov je prešibkih, enako MKP kondenzatorji, so pa v novejših serijah no name elektrolite nadomestili z osnovnimi modeli BC, Rubycona in Nichicona. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko