Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Streamerji prevladujejo - gre CD v pozabo?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 08:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No ni samo lenoba. Se komu danes še da z lopato kopati luknje za temelje hiše, na roko s črnilom pisati - prepisovati zapisnike, na roko prati perilo? Vse skupaj je povezano tudi s tehnologijio in ne vem zakaj bi se človek branil vseh prednosti, ki jih je naštel audiofill, ker so res imenitne in ker ne nižajo kakovosti reprodukcije.

lp Mare
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 08:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MAre007 je napisal/a:
No ni samo lenoba. Se komu danes še da z lopato kopati luknje za temelje hiše, na roko s črnilom pisati - prepisovati zapisnike, na roko prati perilo? Vse skupaj je povezano tudi s tehnologijio in ne vem zakaj bi se človek branil vseh prednosti, ki jih je naštel audiofill, ker so res imenitne in ker ne nižajo kakovosti reprodukcije.

lp Mare

Yes, yes ! Laughing
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 08:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic @ tisto o lenobi, se nanaša izključno name in ne postavljaj izrečenega štosa v nacionalistične okvire.

Sploh pa je po 40tih letih (zahtevne) službe, dveh dobro vzgojenih in šolanih otrokih in 40tih letih v tem našem hobiju, prišel čas in pravica tudi za malo lenobe.

So pa seveda na svetu tudi ljudje, ki jim napredek ni v veselje, temveč v oviro, ker se je pač treba naučiti novih reči. Če temu ni vzrok lenoba, je pa nekaj drugega, kar ima tudi svoje ime.

LpM.
tomasg

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 15:00
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 09:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Od kdaj trdi disk ni več fizični nosilec? Ali res kdo misli da so podatki shranjeni v oblakih na nebu? Smile

No bolj resno, CD je na poti zatona in živela nova tehnologija. Se pa splača malo počakat, da se vse te novitete malo stabilizirajo. Ponavadi vzklikne kar nekaj novih tehnologij oziroma načinov predvajanja, do širše uporabe ponavadi dozori samo en način, ponavadi niti ni tehnično ali zvokovno najboljši, je pa ponavadi najbolj praktičen.
Do takrat pa v polno uživancija CD-ja kot medija, cene jim bodo nekoliko padle zaradi količine rabljnih, tehnologija je več ali manj zrela, da se iz njega iztisne kolikor se je pač dalo. in nenazadnje bodoči mediji ne bodo imeli fizičnosti, rituala ki ga CD še nekaj ima.

Tomas
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
matej

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:07
Kraj: laško

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 10:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MAre007 je napisal/a:
...Vse skupaj je povezano tudi s tehnologijio in ne vem zakaj bi se človek branil vseh prednosti, ...ker ne nižajo kakovosti reprodukcije.

Si prepričan, da je res tako?
Nazaj na vrh
matej

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 10:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Letos je bil v Vklopu predstavljen sistem, ki ga upravljaš novodobno. Prisotni smo si podajali tablico in izbirali naslednji posnetek za poslušanje. Super.

Pred kar nekaj leti sem prijel v roke prvo generacijo iPod-a in bil takoj navdušen nad načinom upravljanja. V hipu mi je bilo jasno, da je to revolucija.

Rad poslušam zelo raznovrstno glasbo, največ užitka pa izkusim pri poslušanju klasične glasbe. Pristal sem torej med glasbenimi deli, ki so lahko tudi precej kratka po dolžini, vendar so takšna, ki trajajo npr. kakšne tri minute, precej redka.

Poslušalska seansa največkrat izgleda tako, da zaženem posnetek in nato poslušam glasbo neprekinjeno recimo eno uro. S tablico ali brez nje.

Prostor, kjer poslušam, je urejen tako, da z mesta poslušanja vidim samo zvočnike in morda daljinski upravljalnik, če sobo zatemnim, pa še to slabo. To smatram kot veliko prednost, ki močno vpliva na »kvaliteto reprodukcije«. Wink

Potreboval sem kar nekaj časa in energije, da sem spravil reprodukcijo CD medija na kakovostni nivo, ki me zadovoljuje. Enako velja za LP medij. Nisem nor, da bi sedaj to podiral!

Največja slabost LP formata je zame dolžina predvajanja ene strani plošče. To lahko precej okrni poslušalsko izkušnjo in s tem »kvaliteto reprodukcije«. CD format je v tem pogledu zame popolnoma zadosten.

Količina glasbe, ki me zanima in je trenutno na voljo na svetu, je na CD in LP mediju neizmerna. Za glasbo v obliki digitalnih datotek to (zaenkrat) nikakor ne velja.

Ker sem načeloma odprt za novosti, sem pogledal, kaj nudi npr. HDtracks. V okviru založbe Chesky se mi zdi zanimiva glasba Badi Assad. Vendar je vsa njena glasba, ki jo lahko s te strani prenesemo na svoj računalnik, kopija albumov, ki so v osnovi izšli na CD mediju. Te albume imam. Kaj sedaj? Laughing

V sistemu imam radijski sprejemnik, gramofon, CD predvajalnik in posredno računalnik, po potrebi pa lahko priključim tudi kasetofon ali katerikoli drugi vir. In nisem zbiralec komponent. Embarassed

In končno: prelen sem za pretvarjanje LP in CD formata v digitalne datoteke, hahaha. Vsaj zaenkrat.

Nazadnje urejal/a matej Pet Okt 25, 2013 13:05; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 11:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matej je napisal/a:
MAre007 je napisal/a:
...Vse skupaj je povezano tudi s tehnologijio in ne vem zakaj bi se človek branil vseh prednosti, ...ker ne nižajo kakovosti reprodukcije.

Matej, ja sem prepričan.

Je pa tako, da je to področje zelo subjektivno, k glasbenemu doživetju lahko zelo prispevajo tudi okoliščine (svetloba, oblika, temperatura, ...).

Priznam, da ti dejavniki vplivajo tudi na moje doživljanje glasbe. Če bi npr. isto pesem, popolnoma enako, na TV odpeli Marija Šerifović in Mariah Carey, se mi verjetno ne bi zdeli več enako odpeti. Embalaža je pomembna (žal ali pa tudi ne).

lp Mare
Nazaj na vrh
jolbe

Pridružen/-a: Sre Maj 2011 14:37

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 11:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matej je napisal/a:
MAre007 je napisal/a:

Tudi jaz sem prepričan da je tako. Rabljen Xtreamer za 60e + Lampucera z e-baya za 70e + hires ali navadni fajli (kupiš lahko danes že marsikaj, potegneš pa praktično vse) igra tako, da je veselje. Če ti zvok ne ustreza popolnoma imaš na voljo kup različnih op-ampov da zamenjaš tiste iz Lampucere, če se ti da jebat pa pomenjaš še kodije in napajanje. Jaz jih nisem. Zdaj pa mi povejte kaj še ostane takega, kar je v dragocenem cd plejerju boljše izvedeno? Da frekvenčne invalidnosti CDja niti ne omenjam...
Nazaj na vrh
zvocnik

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 12:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bogomir 4051 je napisal/a:
Rajši sem len kot zmatran !

Popolna formula za napredek!

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 737 410
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 12:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.youtube.com/watch?v=4eC6L3_k_48
matej

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 13:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zvocnik je napisal/a:
bogomir 4051 je napisal/a:
Rajši sem len kot zmatran !

Popolna formula za napredek!

Lp

Ooooj, zvoooocnik, zadnje čase tako redko vidimo tvoj podpis na forumu, da sem ga že skoraj pozabil! Sad
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 13:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj, dobri DACi yep, no pa tut cena vcasih ni pravi indikator ali bomo dobili tisto pravo iz nasih strimerjev. Letos na sejmu so se mi vsi sistemi z network playerji, streamerji od prvega do zadnjega zdeli zelo suhceni. Vsi so delovali zelo sterilno in klinicno, manjkalo je fluidnosti in zmoht.

Sam na svojem sistemu tudi uporabljam stremanje in tablico, ampak vecinoma zgolj za internet radio, ker se rad puscam presenetiti, s cim novim in kar ni moje. Tablica sicer uporabljam za marsikaj, ampak je v Hi-Fi zgolj za namen daljinca (play, stop). Lastna MP3 zbirka sicer je neka, ampak je bolj kot ne neurejena pa se to vecinoma bolj tko tko kakovosti. Iz lastne zbirke najvec poslusam neke elektro house mp3 zadeve, pa se to zgolj na telefonu, da prej mine pot do sluzbe. Da bi se sel konverzije CDjev v flac ne pomislim. CD je v rabi in deluje super fajn in prinasa zmoht verjetno tudi zaradi lampic. Tako, da ce bo kdaj potreba po kaksnem boljsem DACu bom verjetno moral gledat v tej smeri.

Kar se pa tice sejma v povezavi s streamerji. Pri nekaterih razstavljalcih s tablicami je bilo letos navzoce vedno neko preskakovanje, komadov se ni poslusalo do konca, skos se buli v tablico in se isce po direktorijih in zeli nekaj zbirati ali pa se sploh ne najde zadeve, ki jo zelimo in se pol vzame rajs CD, ker je prej pri roki. Sicer pa je to ze tehnika poslusanja in organiziranosti in je odvisna od vsakega posameznika kako se odloci poslusati glasbo. Odvisno je tudi od neucakanosti in pa ne vem morda nas tudi kaj iritira pri vseh teh digitaliziranih posnetkih in ni resolucija ali rip vredu in se pol skoz nekaj skace.

Ali se zelimo fokusirati na glasbo, brati hkrati sekundarne novice o bandu in izvajalcih, izvajati multitasking? No pa sej vsak zase bolj ali manj ve kako je prav in kaj rabi in pol pogleda ponudbo kar je na voljo in nekaj ubode, da to uporabi kot masino za poslusanje.

Fetishizacija bilo kere masinerije pa se mi zdi rahlo zblojeno.

lp, d.
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 13:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri teh prikazanih, ozkih zvočnikih, z malimi membranami, ni drugega izhoda kot suhceno s****e. Mogoče je to oblikovalski trend, zvok je pa krepko daleč od resnice. Merkejtesejajc
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 14:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matej je napisal/a:

In končno: prelen sem za pretvarjanje LP in CD formata v digitalne datoteke, hahaha. Vsaj zaenkrat.

Kot vidim obstajajo že servisi, ki to naredijo namesto tebe. Čedalje več bo tega. Dostaviš cd kolekcijo, pretvorijo na disk, plačaš in rešeno. Evo dobra poslovna ideja...nabaviš 100 bralnih enot, to je danes itak poceni in se samo šetaš od ene do druge in vstavljaš cd-je ripat. Ko tako prideš do zadnjega je prvi cd že zripan in ponovi vajo X krat. Če v roku ene službe tako zripaš 1000 cd-jev lenih audiofilov, za katere računaš kaj jaz vem 0.5 eur na komad je to 500 eur na dan... Twisted Evil
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 14:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,
ampak pomoje ni keč zgolj samo v membranah in malih zvocnikih. Kudosi Super 10 z malimi membranami, mislim da 7" do 8"in mali po velikosti so v primerjavi z znatno vecjimi zivalmi spilali prav fajn natur in organsko. Vir je bil pa tam Triode CDP.

Ampak smo ze na terenu subjektivnosti, kaj je blo komu sploh lušn.

lp, d.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Stran 3 od 10

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu