| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 13:32 Naslov sporočila: |
|
|
Ajka pravi -prevečkrat se lotijo DIYerji nekaj česar nikoli niso slišali, tako kot se gre.
Pa saj ravno v tem je poanta diy-erjev, da naredimo nekaj česar še nismo slišali in torej na podlagi eksperimentiranja pridemo do nekih izkušenj in znanja.
Ma saj 90% audiofilov sploh ne pozna razlike med kompresijo, br, transmissijo ,hornom ali med riboncem, svileno kaloto, titan kaloto in konusnim visokotonce, pa tudi kako bi jo ? Mogoče tako da na enem sejmu sliši to, na drugem ono in pri kolegu spet tretje ? Nato pa doma hoče naprimer bas popravljati z dražjim kablom - he he bolano. Dokler ne slišiš vseh naštetih principov pri sebi doma na isto elektroniko do takrat sploh ne moreš nekaj resno komentirat. In kdo ponavadi vse to da skozi pri sebi doma ? DIY-erji
In tudi omenjeni Yamamura je do sedanjega sistema prišel po ohoho letih eksperimentiranja.
Sicer pa kolikor vidim je takšna anti simpatija do diy-erjev prisotna samo tule na slo.hi fi sceni - kako zanimivio a ne ? - |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 13:43 Naslov sporočila: |
|
|
Spet en prispevek v žaljivem tonu.
Če povem odkrito, mi povsem dol visi za diy sceno. Ampak tole samopoveličevanje je pa res odveč.
A si ne bi rajši kupil en spodoben sistem, prihranjeni čas pa porabil za poslušanje glasbe ?
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 13:55 Naslov sporočila: |
|
|
Bogomir....
še eden zraven enakega mnenja, vsaj malo samokritike tem fantom manjka, ko sem zadnjič napisal da kretnica z avtozvočnikov in paralelni bas sigurno ne more biti recept za vsaj solidne kaj šele dobre zvočnike je bil komentar v par minutah odstranjen, zgleda da ta forum ne prenese niti minimuma kritike in skepse do uzaludnih projektov, še huje je da je to nalezljivo, skoraj vsi verjamejo samo v skubljenje velekapitalistov in astronomskih zaslužkih pri vsem kar po prepričanju marsikoga vsak naredi mimogrede sam.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 13:58 Naslov sporočila: |
|
|
| Bogomir 4051 naj te spomnim da si v rubriki diy in če ti za to sceno dol visi ne vem zakaj jo prebiraš. Če se ti zdi prispevek žaljiv je v bistvu samo odgovor na žaljenje diy-erjev, podkrepljen z nekimi malimi dejstvi, ki pa se mi ne zdijo samopoveličevanje |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 14:13 Naslov sporočila: |
|
|
| Ko se postavim v bran diy-erjev lahko komot sebe izpustim, ampak ko vidim da nekateri nimajo niti trohice razuma, kajti tudi Yamamura spada med diy-erje in ima doma ,saj ste si sami prebrali kaj, pa še vedno pluvajo po njih potem se res sprašujem kdo se tu samopoveličuje |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 14:47 Naslov sporočila: |
|
|
Audiofrik bom probal bit kratek glede avtokretnice - moje priporočilo
Felixxx se je znašel pred problemom. Ima dva basa, tweeter in trosistemsko kretnico. Kako to povezat, nikak ok. Za meritve in izdelavo optimalne kretnice se ne odloči. Kaj zdaj ??? Jaz mu ponudim zasilno rešitev v obliki dvosistemske avtokretnice , ki mi pač doma ležijo in naj pubec proba. Potem poda Audiofrik zelo modro in predvsem koristno mnenje za Felixxa, da pa iz tega že ne bo dober - soliden zvočnik. Se zelo strinjam. Ampak jaz sem dečkotu pomagal - in koliko on pravi je zelo zadovoljen - ti pa da namesto bi mu pomagal si ga še samo bolj potolkel - bravooooo in sedaj sem jaz za obsojat
Se iskreno opravičujem da ne vem kaj delam in sem pomagal pri nesolidnem zvočniku
Nazadnje urejal/a diyfreak Pon Okt 21, 2013 14:48; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 14:47 Naslov sporočila: |
|
|
diyfreak,
malo offtopic, v vednost in razmislek, tukaj na AK je kar nekaj audiofilov, ki presneto dobro vedo, kaj horn in kaj kalota, verjetno si še skakal levo desno, ko se je to že vse poslušalo pri njih doma...
Kot je bilo neštetokrat povedano, DIY je lep hobby, ampak samo to in nič več...
DIY je po svetu precej razvit, in se najdejo projekti, ki dejansko dosežejo ali celo presežejo kvaliteto industrije, ampak ni se za bat, da bi se to pogosto zgodilo v SLO, sicer se da to konec koncev tudi preveriti...
Morda bi pa ravno vi iz DIY morali kdaj pa kdaj slišat tudi nek vrhunski hi-end sistem, tako za orientacijo in lastno oceno, kritiko.
Skratka, nihče vam nič noče, imejte svoj kotiček, le korektnost pri nizkotnih in pavšalnih izjavah, češ kako smo audiofili bebasti, ker da preplačamo opremo, ki je povrhu slabša od DIY. _________________ The only way to do great work is to love what you do |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
diyfreak
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 14:50 Naslov sporočila: |
|
|
| Saj pravim kar nekaj jih ve večina pa ne pa saj tako sem tudi napisal. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03 Prispevkov: 930 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 14:59 Naslov sporočila: |
|
|
Zivjo,
Mislim, da se krizna debata vlece skozi 2 temi. Bi se premaknili v DIY in pustili full rangerje pri miru?
LP, Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 15:42 Naslov sporočila: |
|
|
diyfreak
ne me takoj direkt napadat in obračat stvari, nikogar ne bi dotolkel in tudi meni je všeč da je tudi z takimi zvočniki zadovoljen in me to tudi ne moti dokler ni takoj zraven kako je to za malo denarja oh in sploh da kaj je resnega in narejenega z vsaj malo znanja je pa takoj sam nateg ki ga vsak ki ima pet minut časa lahko naredi sam doma
že parkrat sem napisal da je marsikaj zelo resnega ratalo iz diy scene ampak ne tako da prvič kot butalci nekaj skupaj zmečeš ali bo lopata ali vile samo da bo ,potem pa je takoj ta d best tu se pa potem moje strinjanje konča, ja amak najprej nešteto poizkusov in nadgradenj da končno prideš do nekega solidnega rezultata, da pa kar tako rata kaj z glavo v zid pa pač ne verjamem, lahko tudi da se motim |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 15:51 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pravite k temu, Lowther v field coil tehniki!!!:
Lp,
Miran _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
VCC
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:39 Prispevkov: 21 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 15:57 Naslov sporočila: |
|
|
| kraljmatjaz je napisal/a: | Kaj pravite k temu, Lowther v field coil tehniki!!!:
Lp,
Miran |
BTW, Lowtherje z fieldcoili se je dalo videt v LJ na HiFi sejmu kake 3 ali 4 leta nazaj... Mislim da so bili Fidelio horni.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Pon Okt 21, 2013 22:01 Naslov sporočila: |
|
|
| Krasne so Tangband W 1808 enote. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|