Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Makro fotografije by bojc08
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Simon Limon

Pridružen/-a: Sre Apr 2013 16:08
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 30, 2013 15:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Že lep čas berem tudi tole debato, ker je tudi meni fotografija zelo blizu. Sicer v debati ni nič konkretnega, ne morem pa mimo tvojih fotk bojc08. Sicer ne vem, s katerim programom jih obdeluješ, ker ne pridem do EXIF-a, ampak marsikatera fotka je daleč od ostre kot sicer sam omenjaš. Tudi šuma je na marsikateri opazit čisto preveč. Dolgo časa sem tudi sam živel v prepričanju, da so moje fotke super. Ko pa sem si nabavil malo boljši monitor z IPS matriko, se matral z njegovimi nastavitvami in kalbiracijo debelo uro, sem spregledal.... in skoraj vse že obdelane fotke zbrisal. Bile so ena sama žalost od barv in ostrine. Zdaj vsaj dovolj korektno lahko obdelam tako svoje fotke kot vidim pravo kvaliteto v ostalih, ki jih ljudje objavljajo in primerjam komentarje ostalih z mojim opažanjem.
Tele rožce tudi niso bogve kaj, ker jih direkten fleš čisto ubije. Že preprost bel papirček pred fleš in rahlo usmerjen navzgor precej popravi osvetlitev in jo zmehča. Kar se tiče ostrine pa iz lastnih izkušenj vem, da bo treba poseči po precej višjem razredu objektivov, če hočeš dlake štet in se it pipetkarstvo na 100% cropu.
Ugotavljam, da je DLSR fotografija v marsičem podobna z avdiofilstvom na določenih področjih.
Pa brez zamere, prosim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 30, 2013 16:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Simon Limon
ne zamerim nobene kritike, vsaj realne. Ostale pa lepo ignoriram, saj veš zakaj!. Poskusi kakšno fotko gor pripopat, pa boš videl koliko jo degredira.

Z macroti sem zelo zadovoljen kaj se tiče ostrine in barv.
Tele zadne rože pa sem delal včeraj pri flešu. Prav imaš da rabim malo predelan fleš, da razpršim svetlobo. Pa tudi nabavit morem kvaliteten fleš.
Zadne rože so samo za primer (Stacking Focus Technique) kako napravit višjo globinsko ostrino.
Za marsikoga zelo uporabno. Vsaj šeram nekaj in ne samo kritiziram.
Za šum pa sem že omenil, da je kriva alpha100. Ostrino pa ne gre prikazat niti z crop-om, ker naredi kompresija svoje!
Drugo sezono bo boljše, ker bom nabavil nov dslr.
Kaj se optike tiče pa uporabljam zelo kvalitetno (po ocenah in meritvah).
Po mnogih "user" testih ocenjeno z najvišjo oceno. So zelo ostri in imajo Minoltine tople barve.
Napake na slikah ni teško najt. Nobena ni popolna!

Škoda da se ne vključi v debato več ljudi in da postane konstruktivna!

lp
Bojc

ps
samo raziskujem ta lep hobi in nič več
Nazaj na vrh
bojc08

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 30, 2013 17:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Simon Limon
tu lahko šteješ dlake na očeh, če hočeš

tu pa "segmente" oči

V palanu imam to zimo svojo macro opremo nadgradit tako, da bo še za 200% višja resulicija!

lp
Bojc

ps
žal tudi crop zgubi na ostrini in barvah Sad
Nazaj na vrh
bojc08

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 30, 2013 19:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na tej je uporabljen "Stacking Focus Technique". Narejena je iz štirih fotk.
Tako da se dobi izredna globinska ostrina. Ta način je zelo uporaben za macro, ki se dela zelo od blizu in normalno zajame zelo malo globinske ostrine.
Bližje si, manjša je globinska ostrina.
Pri tem cvetu je normalno samo četrt ostrega.

lp
Bojc
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 30, 2013 20:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bojc08 je napisal/a:
Škoda da se ne vključi v debato več ljudi in da postane konstruktivna!

Mogoče pa se jim ne da, ali pa so obupali... Sicer pa lahko kakšen večji odziv pričakuješ na forumu za fotografijo kot pa tukaj...
Nazaj na vrh
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 30, 2013 21:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poplava makro fotk ki niso na nivoju se mi zdi odveč,pa tudi naslov teme je kateri dslr,kompakt uporabljate.Pa brez zamer.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu