| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
acjom
Pridružen/-a: Čet Apr 2010 21:55 Prispevkov: 2 Kraj: Prebold
|
Objavljeno: Ned Avg 11, 2013 12:59 Naslov sporočila: |
|
|
Purple
Če še nisi priklopil zvočnikov (mono režim) jih vsekakor priklopi po skici 2.
Da te ponovim, kable priklopiš na + izhode ojačevalnika. Ob preklopu na ojačevalniku (bridge) se povežeta kanala skupaj in delujeta na način, da vsak kanal od njih ojačuje 1/2 sinusoide audio signala. Ta funkcija ne deluje tako kot, če bi na prednji plošči integriranih ojačevalnikov preklopil na mono (ta združi levi in desni kanal). Funkcija "bridge" ima to delo, da združi oba kanala (po predhodni razlagi) in s tem poveča moč ojačevalnika. Žal pa ima takšna vezava tudi negativne posledice, ki se izražajo v večjem popačenju izhodnega signala. Če ni nujno potrebno si takšnih vezav ne omišljuj (razen če rabiš ekstremno moč). Glede zvoka je bolje kupiti močnejšo končno stopnjo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27 Prispevkov: 236 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: Pon Avg 12, 2013 16:54 Naslov sporočila: |
|
|
Acjom, hvala za razlago.
Vezavo mono sem poizkusil takrat ko sem to pisal. V koliko se spomnim je bilo nekaj več dinamike in mislim, da je bil bas bolj definiran, drugače ima N80ES dovolj moči za moj sistem. Kappe poganjam tudi z N90ES, ki je po podatkih na polovici zmogljivosti N80ES. _________________ HI FI - balzam za ušesa... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LBaudio
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25 Prispevkov: 921 Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA
|
Objavljeno: Tor Avg 13, 2013 16:11 Naslov sporočila: |
|
|
| CRV je napisal/a: | Še jaz eno tehnično vprašanje , kako priklopit,če je možno vmes med resiverjem ekvilajzer ? Torej iz pre-out izhoda na resiverjuSony str-v555ES v ekvilajzer in nazaj iz njega na vhod naprimer cabl/sat ali podobni vhod analognih komponet ? Ali je to mogoče,ali pa je možno ekvilajzer priklopit samo iz pre-out na končno ? Kaj pa iz siol box-sa cinch na ekvilajzer in iz njega v avdio vhod na resiverju ! a to gre ??  |
iz izvora (cd/dvd.....) line out (rca) v EQ line in, in iz EQ line out v ojacevalec.
Ali ima EQ moznost priklopa vecih komponent (vec rca vhodov)..... simpl kt pasulj _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
Custom car audio installs
2 X WR setter dBDrag street B - 2005 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LBaudio
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25 Prispevkov: 921 Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA
|
Objavljeno: Tor Avg 13, 2013 16:13 Naslov sporočila: |
|
|
| acjom je napisal/a: | Purple
Če še nisi priklopil zvočnikov (mono režim) jih vsekakor priklopi po skici 2.
Da te ponovim, kable priklopiš na + izhode ojačevalnika. Ob preklopu na ojačevalniku (bridge) se povežeta kanala skupaj in delujeta na način, da vsak kanal od njih ojačuje 1/2 sinusoide audio signala. Ta funkcija ne deluje tako kot, če bi na prednji plošči integriranih ojačevalnikov preklopil na mono (ta združi levi in desni kanal). Funkcija "bridge" ima to delo, da združi oba kanala (po predhodni razlagi) in s tem poveča moč ojačevalnika. Žal pa ima takšna vezava tudi negativne posledice, ki se izražajo v večjem popačenju izhodnega signala. Če ni nujno potrebno si takšnih vezav ne omišljuj (razen če rabiš ekstremno moč). Glede zvoka je bolje kupiti močnejšo končno stopnjo. |
obstaja tudi paralelen nacin vezave ...... Crown in se nekateri... _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
Custom car audio installs
2 X WR setter dBDrag street B - 2005 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Avg 13, 2013 19:17 Naslov sporočila: |
|
|
| LBaudio je napisal/a: | | CRV je napisal/a: | Še jaz eno tehnično vprašanje , kako priklopit,če je možno vmes med resiverjem ekvilajzer ? Torej iz pre-out izhoda na resiverjuSony str-v555ES v ekvilajzer in nazaj iz njega na vhod naprimer cabl/sat ali podobni vhod analognih komponet ? Ali je to mogoče,ali pa je možno ekvilajzer priklopit samo iz pre-out na končno ? Kaj pa iz siol box-sa cinch na ekvilajzer in iz njega v avdio vhod na resiverju ! a to gre ??  |
iz izvora (cd/dvd.....) line out (rca) v EQ line in, in iz EQ line out v ojacevalec.
Ali ima EQ moznost priklopa vecih komponent (vec rca vhodov)..... simpl kt pasulj | Ja to mi je ratalo in sem zadovoljen,sicer ima ekv.samo line in,out. Kasneje bom itak priklopil med pre-out iz resiverja v končno in bo vse čez ekv. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Ned Avg 25, 2013 11:58 Naslov sporočila: |
|
|
| Ko smo ravno pri ES bi še prosil kateri kabli se dobro obnesejo za povezavo cinch z resiverjem čez pre-out na končno in cdp in ostalih komponent na resiver ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|