| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
submat50
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05 Prispevkov: 613 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 16, 2013 15:03 Naslov sporočila: MiniDSP |
|
|
Danes sem testiral MiniDSP. Za izdelek mi je povedal Uroš, ko je še delal v Terni. Tiskanini moram dati še v škatli in urediti napajanje. Namen je izvajanje eksperimentov predno kretnico ali katero drugo enoto izvedeš v drugi tehnologiji, ki da "boljše" rezultate.
Še dve fotki:
lp matjaz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jul 16, 2013 19:41 Naslov sporočila: |
|
|
zanimivo,kakšen je pa zvok tele kretnice? _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
|
Objavljeno: Tor Jul 16, 2013 20:01 Naslov sporočila: |
|
|
Jutri bom kupil še en akumulator, ker sem danes eno napajal iz PC preko USB. Odločil sem se, da ju bom napajal kar iz ACC ker je tako mišljeno za eksperimentiranje.
Jutri bom napisal kaj več o zvoku.
lp Matjaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
|
Objavljeno: Sre Jul 17, 2013 12:49 Naslov sporočila: |
|
|
Danes sem testiral naslednjo kombinacijo:
Za vsak kanal sem imel svoj MiniDSP. Vsak je bil napajan preko svojega akumulatorja.
Informacijski signal je potoval: "interkonekt od predojačevalca" "RCA vhod MiniDSP" "AD konverzija" "Procesiranje" "DA konverzija" "RCA izhod" "interkonekt do ojačevalca".
Samo en MiniDSP trenutno ne morem uporabiti, ker nimam dovolj dolgih interkonektov. Poleg tega bom verjetno kupil se njihov USB streamer tako, da se bom ognil AD konverzije in delno problema interkonektov.
Ko imaš COM priključen na MiniDSP lahko v realnem času spreminjaš posamezna ojačanja vendar imaš lahko naenkrat na COMP preko USB priklopljen samo en MiniDSP (samo enega SW razpozna).
Še zvokovno. Skušal sem na MiniDSP čim bolj nastaviti parametre, ki jih imam na aktivni kretnici izvedeni z OpAmp. Zvokovno je kar nekaj razlike. Predvsem pa je izvedba z OpAmp veliko bolj prijetna za poslušanje (manj rezka). Tudi basi so bolj globoki (morda še nisem našel optimalnega ojačanja). Celotna zvočna slika je bolj koherentna.
Moje trenutno mnenje je, da naprava opraviči vstop v DSP svet. Omogoča veliko eksperimetiranja in modularnega dograjevanja z ostalimi moduli. Mislim, da mi bo kar v veliko pomoč pri izvedbi različnih eksperimentov. Za bolj zahtevno poslušanje pa ni ali pa je jaz še nisem dodobra spoznal. Je pa to področje, ki je tu, jaz ga še ne poznam dovolj dobro, bi ga pa rad saj omogoča neslutene možnosti.
lp Matjaž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
urosst
Pridružen/-a: Pon Dec 2008 9:48 Prispevkov: 109 Kraj: ZAGORJE
|
Objavljeno: Sre Jul 17, 2013 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
| drugi teden dobim bit one pa lahko zadevo malce potestirama |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
|
Objavljeno: Sre Jul 17, 2013 21:30 Naslov sporočila: |
|
|
Super.
Lp matjaz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
|
Objavljeno: Sob Jul 20, 2013 09:44 Naslov sporočila: |
|
|
zadeva je kar interesantna ,sedaj uporabljam dbx kretnico ,ampak bi probal kaj drugega. _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejx
Pridružen/-a: Ned Apr 2012 22:42 Prispevkov: 343 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sob Jul 20, 2013 17:24 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz si bom to definitivno nabavil
S tem je vse toliko lažje in boljše, da je to skoraj obvezno met  _________________ Lp
Jernej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
|
Objavljeno: Pon Jul 29, 2013 21:28 Naslov sporočila: |
|
|
koliko pa košta izvedba z op amp oz katera je to?ali imaš tudi mikrofon? _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
|
Objavljeno: Pon Jul 29, 2013 23:45 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz jih delam iz teh tiskanin.
http://sound.westhost.com/project09.htm
Napajanje sem najprej imel iz njegove tiskanini potem pa sem napravil shunt regulatorje.
Moram reci da se kar nabere eurov.
Lp matjaz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LBaudio
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25 Prispevkov: 921 Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA
|
Objavljeno: Tor Jul 30, 2013 12:12 Naslov sporočila: |
|
|
V car audiu je teh Mini DSP-jev uporabljenih v kar nekaj processorjih, vendar nobenega presezka, proci ki jih uporabljajo pa tudi niso pretirano čislani, ponavadi ko decki vidijo da nek processor bazira na MD gre le-ta hitro v pozabo, ali pa vsaj precej pade zanimanje zanj.....to se je sedaj zgodilo ze vsaj s 4-imi, pa ne pomaga, da zadaj stoji firma z ultra dobrim renomejem. _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
Custom car audio installs
2 X WR setter dBDrag street B - 2005 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|