| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Primus
Pridružen/-a: Tor Okt 2008 11:03 Prispevkov: 38 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pet Maj 17, 2013 14:36 Naslov sporočila: |
|
|
XXL-VERGLEICH: Panasonic/Sony/Toshiba/Philips: Bildqualität LCD/Plasma-TV 2012/2013
http://www.areadvd.de/hardware/2013/lcd_plasma_bildguete.shtml
Panasonic VT60 review
http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1368523071
| Citiram: |
Conclusion
VT60 uses Panasonic’s so-called Hexa processor to improve performance and add features to the Smart Viera platform. We recently tested the mid-range Panasonic ST60, which we found to be a bit slow and limited. VT60 is noticeably faster and the new additional features are great; especially for Europeans who get USB recording and twin tuner functionality (in some countries). Still, the Smart Viera platform leaves a lot to be desired and our recommendation is still to consider VT60 for its picture quality elements and not the Smart Viera features.
Many picture quality enthusiasts have eagerly awaited Panasonic VT60 and after we recently tested the ST60, we were also very excited to see what VT60 had to offer. VT60 does not disappoint. It is without doubt Panasonic’s best TV to date and it comes with the same amazing inky deep blacks as the ST60 while taking performance up one or two notches in most other areas. The THX profiles are great and the improved filter makes VT60 more than suitable for a bright living room. We also found it to have better shadow detailing and less dithering noise. 2D picture quality is fantastic and 3D picture quality if great, too.
Panasonic VT60 is not perfect and it still suffers from some dithering noise and we would also love to see overall panel brightness go even higher but those are minor concerns. We also have to say that the difference between VT60 and Panasonic ST60 is less pronounced than in the past but that probably says more about ST60 than it says about VT60. And since VT60 takes picture quality to an even higher level we hereby award it with our Reference Award. Not since the Pioneer Kuro have we given out our Reference Award to a TV. VT60 is that good - it has deserved our praise.
|
Panasonic TX-P42GT60B
http://www.whathifi.com/review/tx-p42gt60b
| Citiram: |
Panasonic TX-P42GT60: verdict
But despite having started (with design) and ended (with sound) with the Panasonic TX-P42GT60’s shortcomings, everything in between is never less than very good and occasionally truly outstanding.
2013 42-inch TVs are only now starting to trickle into the What Hi-Fi? Sound and Vision testing rooms, but we reckon any other 42in model that comes our way is going to have to go some to make this Panasonic plasma TV look second-best.
|
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Maj 17, 2013 15:40 Naslov sporočila: |
|
|
| Vas pa denar tišči. Pri slovenskih ponudnikih signala z omejenimi HD programi je 3x-na cena nora, pa pusti to tvojo kao super črnino. Ne nasedajte naročenim recenzijam, pa kupi si Panasonic 55 LCd z enako sliko za tretjino cene. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
|
Objavljeno: Pon Maj 20, 2013 09:18 Naslov sporočila: |
|
|
dvomim, da bi vse zgoraj omenjene strani delale po principu "naročenih recenzij"
morda kakšna stran že, amapk ne vse! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 20, 2013 12:05 Naslov sporočila: |
|
|
| Kako neki te denar tišči za 3x-no ceno pa vsaj zelo podoben rezultat. Ali ti tista opevana črnina res povrne ta vložek. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
|
Objavljeno: Pon Maj 20, 2013 14:03 Naslov sporočila: |
|
|
o katerem tv ti sploh govoriš, o vt, zt, gt, st....?
če sprašuješ mene, potem ti lahko povem da ne kupujem tv-ja, če pa bi ga že kupoval, bi vzel ali gt ali pa st model, ostalo je predrago za mene...
sicer pa se vsekakor splača počakat do jeseni...ker bodo do takrat cene padle, novi modeli so vedno najdražji, najboj ugoden nakup bo konec leta ali v začetku novega leta, seveda če bodo takrat še sploh te plazme dobavljive
ne vem pa kako bo z oled tv-ji, kdaj bodo cene primerne cenam plazem in lcd tv-jev, ter kdaj bo na izbor večja paleta teh modelov (v več dimenzijah...ne samo zelo veliki)
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6274 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sre Maj 22, 2013 17:43 Naslov sporočila: |
|
|
| joztom je napisal/a: | | Kako neki te denar tišči za 3x-no ceno pa vsaj zelo podoben rezultat. Ali ti tista opevana črnina res povrne ta vložek. |
Ja, to je res dobro vprašanje.
Bom povedal kako jaz to tolmačim.
V avtu sem povprečno pol ure na dan. Televizijo gledamo vsak večer vsaj tri ure. Z velikim veseljem za nakup avta raje potrošim 15 jurjev namesto 17 jurjev (se odpovem kakim za moj okus butastim dodatkom) in si za to razliko kupim odličen TV.
Pomen te črnine za TV sliko gre daleč preko črne barve - če je TV sposoben globoke črnine - je globina vseh barv boljša. Pomeni manj 'sprane' barve, intenzivnejše, globlje, bližje naravnemu balansu. Ki potem tak TV ima še kaj boljše, ne samo črnino. Gledanje take Tv je tudi z navadnimi programi bistveno boljše. Poleg tega so temne scene na običajnih TV navaden zmazek. Razlika med navadno in res dobro TV niti približno ni majhna. Navadna je zame totalno negledljiva. Sploh če je program slikovno slab - popolnoma izgubi kontrolo in začne vleči naprimer na roza vse barve, gumijaste obraze, da o drugih artefaktih ne govorim. Groza.
Zame definitivno vredno razlike v ceni. V hifiju se desetkratno preplača take razlike v kakovosti. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 22, 2013 19:57 Naslov sporočila: |
|
|
Ambasador @ tukaj se strinjam s teboj.
Tudi jaz imam zelo rad svoj dom, se v njem dobro počutim in v njem preživim vsekakor precej več časa kot v avtu. Pa čeprav tudi ta ni ravno "karjola".
Nekaj let imam doma Pioneer Kuro plasmo in sem se jo navadil do te mere, da mi sedaj slika z večine drugih zaslonov učinkuje slabih.
In ja, res je, dobra črna je pomembna. Če je ni, je to približno tako, kot da zvočniki ne bi imeli nobenega basa.
Kar se avtov tiče. Imam prijatelje, ki v dveh letih na avtih za 70 ali 80k evrov, "popušijo" recimo 30 ali več jurčkov. Ampak za spodoben TV ali hifi pa ne bi dali več kot jurja ali dva. Pa bi te naprave imeli vsaj 10 let. Halo !!!
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 22, 2013 20:51 Naslov sporočila: |
|
|
Hi-fi-ja ne vidi sosed...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Maj 22, 2013 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
| Jim pač tko paše. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6274 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Maj 23, 2013 09:38 Naslov sporočila: |
|
|
Logično, če te oslepijo dolge luči avtomobila, so vsi televizorji enaki. Najboljši je najcenejši.
Pa moj ego bo prizadet, če ne postrgam res vsega denarja zase, za moj avto - tako da žena res ne more gledat neumne telenovele na dobrem televizorju. Njej mora zadoščati moj k.., kadar pridem domov iz mojega lepega, super opremljenega, avta. In potem ji še rečem: kaj skozi gledaš tisto klinčevo tv, a ne vidiš kako bedna je?
Mi tko paše. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Gatsu
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 22:23 Prispevkov: 11 Kraj: NN
|
Objavljeno: Čet Maj 23, 2013 14:05 Naslov sporočila: |
|
|
| joztom je napisal/a: | | Vas pa denar tišči. Pri slovenskih ponudnikih signala z omejenimi HD programi je 3x-na cena nora, pa pusti to tvojo kao super črnino. Ne nasedajte naročenim recenzijam, pa kupi si Panasonic 55 LCd z enako sliko za tretjino cene. |
Ne gledamo vsi samo teh omejenih tv signalov. Sam 90% gledam HD serije in HD filme in je ta razlika v ceni več kot upravičena. Moj že ostareli Kuro zadnje generacije pelje scat praktično vse nove LCD LED tvje, tiste pod jurja pa itak sploh ni vredno omenjat, ker imajo večinoma backlight sevanja za bruhat.
Tile novi Panasonici me pa počasi že mikajo, a kaj ko večinoma pridobim samo možnost gledanja 3D, vse ostalo je na trenutnem še vedno več kot zadovoljivo, tako da bom najbrž počakal da bodo 50colski oled tvji cca 2K €  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Primus
Pridružen/-a: Tor Okt 2008 11:03 Prispevkov: 38 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Maj 31, 2013 14:41 Naslov sporočila: ... |
|
|
...
Nazadnje urejal/a Primus Sob Jun 01, 2013 22:04; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|