| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1975 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 06, 2013 22:08 Naslov sporočila: |
|
|
| Control 1 ni studijski monitor ampak Contract ali predstavitveni tip zvočnika, torej nekako PA v malem. Za tak denar ni take reprodukcije (par je 99€) in glasnosti pa amen. Je pa jasno, da rabiš zraven sub za bas. Doma imam in Control1 (npr manjša dvorana v podjetju) in Control5+sub5 (že za silo za odrsko predstavitev) in še vintage 4311B, ki je nearfield pravi studijski monitor, tako da vem kaj govorim. Vsaka stvar je za svoj namen. Za večino starejših receiverjev tipa Pioneer ali Marantz ali Onkyo je to zadosti (C1ali C5). Posebej dober je visokotonec v C5, ki je titanium in izjemno ravnega poteka na merjenju. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 06, 2013 23:18 Naslov sporočila: |
|
|
Točno to vsak od teh zvočnikov ima svoj namen. Bi pa v kontekstu "ta malih" JBL zvočnikov "za posušat" v ožji izbor dal vsekakor tudi dva malo novejša modela.
JBL 18 ti
JBL L 20t
 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alfa
Pridružen/-a: Sob Jun 2008 14:49 Prispevkov: 10 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 05:54 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | za moja ušesa niti pod razno,control1 je zame sramota za JBL je pa najbrž res uspešen prodajno, saj ni skrivnost, visokotonec niti euro, bas malo manj,plastik ohišje.. seštej in kakorkoli obračaš si pod 10 eur pa računaj,
kadarkoli nin kjerkoli sem ga slišal nisem mogel verjeti da je to zvok ki se lahko komu zdi dober |
Sem tudi jaz nekaj let nazaj nabavil komplet c1 v upanju na jbl zvok, ki sem ga bil vajen iz 4401, ampak sem bil razočaran, sploh na srednjetonskem območju. Sem kmalu prodal, c5 pa še nisem imel priložnosti slišat.
Ali je kdo imel priložnost slišati 43xx, 44xx in jih primerjati z L90 in Ti5000? |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 064 119 703 |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 12:22 Naslov sporočila: |
|
|
joztom
delno se s tabo celo strinjam, čeprav mi termin predstavitveni tako malo povzroča zmedo, mogoče predstavitveni za na kak knjižni štant 2x2m za ozvočenje pa zelo v narekovajih,- kopalnice ali vcja, že za kak lokal kjer sem jih velikokrat slišal je bolj tako, prekurijo pa jih tudi kot keks, vem ker sem poznal kar nekaj srečnežev...
V službi imam 4333, legenda in super zvočnik, za doma pa brez res spodobno velikega prostora ne bi ravno priporočal, drugo so 5000 serija, ena zme zadnjih za katere jih ni potrebno biti sram pri JBL zelo spodoben zvočnik občasno ugodno na ebayu, za doma za manjši prostor so pa 16/19 kar zakon, boljši od marsikaterega večjega trosistemskega |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 12:45 Naslov sporočila: |
|
|
| C1 ni za HiFi obravnavo, je pa za kakšen bife ali nezahtevno gledanje TV in razne predstavitve izjemen. Sem bil na Cebitu vsaj 8x, pa je samo to na predstavitvah igralo. Za tak denar je to kar v redu in ni primerljivega. Res je pa dosti kitajskih falsifikatov. Zvočnike vedno skuri prešibek ojačevalec, ker to počne s klipingom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 14:49 Naslov sporočila: |
|
|
No sedaj pa tako hvaljeni C1 naenkrat niso več za HI FI obravnavo . Se popolnoma strinjam. Ampak za bifeje pa tudi niso, vsaj ne brez suba. Sem jih prevečkrat popravljal in metal iz kafičev .Za tako ceno bi rekel da skoraj vse boljše dela od teh plastenk. In spet bom rekel, da za kurjenje zvočnikov ni vedno kriv ojačevalec tako kot nekateri vztrajno trdite. Se je prevelikokrat zgodilo da ko sem zamenjal skurjen visokotonec z boljšim - močnejšim - tudi kitajskim - je bil mir velikokrat pa je originalnega spet speklo, torej logični sklep, da je bil kriv piškav visokotonec !!!! ali se motim ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 17:13 Naslov sporočila: |
|
|
diyfreak
tu se s tabo popolnoma strinjam, ampak taka je nasploh politika konglomerata Harman international, iz firme ki je včasih nekaj pomenika narediti skropucalo po vseh zakonitostih današnje proizvodnje smeti, do nule oklestiti stroške, edinio kar je vredno vložka je marketing ki taka j***a potem propagira in prodaja kao nekaj, ne bom našteval z čem sem jih primerjal ampak večji jajc za kakikoli namen težko najdeš, na srečo imam tudi v garaži bistveno boljše zvočnike za takrat ko kaj malega delam |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 20:11 Naslov sporočila: |
|
|
| Toliko let jih že delajo in tolikokrat so kopirani, da ne more biti tako slab, res pa pričakujejo od njih nemogoče. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13 Prispevkov: 628 Kraj: Bronks
|
Objavljeno: Tor Maj 07, 2013 22:20 Naslov sporočila: |
|
|
| alfa, poglej na "kupujem prodajem". V BG dobiš za dober denar od 4301, L19, 4311 do L100. Pa se da še cenkat. Če ti ne bo všeč, daš pa na ta forum oglas in še nekaj zaslužiš. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alfa
|
Objavljeno: Sre Maj 08, 2013 05:58 Naslov sporočila: |
|
|
| ducar je napisal/a: | | alfa, poglej na "kupujem prodajem". V BG dobiš za dober denar od 4301, L19, 4311 do L100. Pa se da še cenkat. Če ti ne bo všeč, daš pa na ta forum oglas in še nekaj zaslužiš. |
Hvala za dobro idejo. Samo nekaj me muči in sicer, če bi našel kaj zanimivega, kako spraviti v Slovenijo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Sre Maj 08, 2013 10:40 Naslov sporočila: |
|
|
| res vprašanje-tako kot karkoli drugega, ni pa to zastonj, tudi prepričal se boš težko z poslušanjem a je to res to, pa pazi na to v kakem stanju je vse skupaj, če je potrebno menjati obrobe, obnoviti ohišje ipd je to kar neki strošek, pa še pošiljanje ali izlet na balkan, pa eventuelne dajatve.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alfa
|
Objavljeno: Sre Maj 08, 2013 10:53 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | | res vprašanje-tako kot karkoli drugega, ni pa to zastonj, tudi prepričal se boš težko z poslušanjem a je to res to, pa pazi na to v kakem stanju je vse skupaj, če je potrebno menjati obrobe, obnoviti ohišje ipd je to kar neki strošek, pa še pošiljanje ali izlet na balkan, pa eventuelne dajatve.... |
Ja bo treba dobro razmislit in preračunati, kaj se splača in kaj ne.
Hvala za nasvet. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|