Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Studio oprema vs High End
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 33, 34, 35  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 06, 2013 15:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador, prav dobro vem o čem govoriš in tudi to poslušam (kot da je glasbenik otipliv in v sobi).
Prvič pa sem to poslušal iz masivnega gramofina. To je bilo pred približno 20leti, ko sem bil na obisku na primorskem.Igral je preko 2A3 in nekih starih ovalnih širokopasovcev.

Dobro razumem "holografsko" in morem pritrdit, da je to težko doseči.
Leta in leta truda in nadgradenj.
Na koncu je še vpliv napajalnega kabla ...

lp
Bojc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 06, 2013 16:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bojc08 je napisal/a:
Trenotno poslušam Diano Krall in opažam hologramski zvok. Njen vocal se odbija od sten studija, ker se Diana celi čas premika in obrača.

Predpostavljam da je to studijski album. Kateri naj bi to bil?

LP
Nazaj na vrh
bojc08

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 06, 2013 16:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aja, prozabil sem omenit, da so redki posnetki. Nekaj takih je pri Cheski-ju, ko vokalistka drži roke v zrak, tleska s prsti in se levo-desno obrača za četrt kroga. Kot da je pred mano. Pol metra za centrom.
Pa še to morem omenit, glasneje ko poslušaš, večja je.

lp
Bojc

Nazadnje urejal/a bojc08 Sob Apr 06, 2013 17:20; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
bojc08

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 06, 2013 16:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic - the girl in the other room.

Čuje se pri večini komadov. Če hočeš podrobneje, pa povej.

lp
Bojc
Nazaj na vrh
bojc08

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 06, 2013 18:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador - Daj si gor CD/Sacd "AUDIOPHILE VOCAL RECORDINGS" od Chesky Records. Na tem cd-ju imaš vse "holografsko"!
Samo subsonic je včasih nadležen.

lp
Bojc

Nazadnje urejal/a bojc08 Ned Apr 07, 2013 14:46; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 06, 2013 21:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bojc08 je napisal/a:
ambasador - Daj so gor CD/Sacd "AUDIOPHILE VOCAL RECORDINGS" od Chesky Records. Na tem cd-ju imaš vse "holografsko"!
Samo subsonic je včasih nadležen.

lp
Bojc

Paco De Lucia, La Zarzamora. Popoln posnetek za "vzorčenje".

Plesalka z kastanjetami se giblje po prostoru in tolče z petami po tleh.

Posnetek je star, a jasen in čist in muzikaličen in pokaže pravo globino in širino prostora, saj plesalka pridrvi z ene strani na drugo in nato nazaj in nato zdrvi čisto v ospredje, nato pa kroži in pleše in tolče po podnu in tleska z kastanjetami sem in tja..
Kitari igrata duel in se menjavata v spremljavi kot v rafalih, zadaj zvončki za spremljavo.
vintagesonic

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 07, 2013 00:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bojc08 je napisal/a:
vintagesonic - the girl in the other room. Čuje se pri večini komadov. Če hočeš podrobneje, pa povej. lp
Bojc

No tako, sem si preposlušal cel CD. Zadevo lahko pre-analiziramo. Torej kaj ti pravzaprav slišiš pri njenem vokalu in od kje tvoja predpostavka da

bojc08 je napisal/a:
Njen vocal se odbija od sten studija, ker se Diana celi čas premika in obrača

Mimogrede bi želel tudi vedeti, koliko osebnih izkušenj pa ti imaš s studijsko snemalno produkcijo, da prihajaš do zgoraj omenjenih zaključkov in na podlagi česa ?

LP
Nazaj na vrh
bojc08

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 07, 2013 10:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic, pol pa opiši kaj čuješ pri katerem komadu, pa bom komentiral.

"Mimogrede bi želel tudi vedeti, koliko osebnih izkušenj pa ti imaš s studijsko snemalno produkcijo"
Pred leti sem servisiral studisko opremo za dva studija, tak da nekaj pojma imam.

lp
Bojc
Nazaj na vrh
vintagesonic

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 07, 2013 21:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bojc08 je napisal/a:
vintagesonic, pol pa opiši kaj čuješ pri katerem komadu, pa bom komentiral.

"Mimogrede bi želel tudi vedeti, koliko osebnih izkušenj pa ti imaš s studijsko snemalno produkcijo"
Pred leti sem servisiral studisko opremo za dva studija, tak da nekaj pojma imam.

lp
Bojc

Predpostaviva hipotetično, da sem nekdo ki o studijski tehniki nima pojma, ampak sem na temu področju željan informacij nekoga, ki je recimo pred leti servisiral studijsko opremo in je zagotovo poučen ali informiran o načinu dela v samem studiu.

Bojc, glede na to da si napisal:

bojc08 je napisal/a:
vintagesonic - the girl in the other room.

Čuje se pri večini komadov. Če hočeš podrobneje, pa povej.

lp
Bojc

sploh ob slušni predpostavki

bojc08 je napisal/a:
Trenotno poslušam Diano Krall in opažam hologramski zvok. Njen vocal se odbija od sten studija, ker se Diana celi čas premika in obrača.

bi izkoristil priliko in izrazil željo :"Želim podrobneje" Wink

Ali bi/bo šlo? Rolling Eyes

Kot primer vzemiva za primer " komad" I've changed my address. Zelo tipičen primer iz kolekcije skladb na temu albumu. Poizkusi mi razložiti recimo na kakšen način je po tvojih videnjih in izkušnjah ta skladba posneta in naknadno "zmiksana".

So se "fantje in bejba" kar enostavno vsedli za instrumete, tehniki postavili mikrofone v studiu in preko mešalne mize poslali avdio signal na magnetofon?. In "Voila", imamo posnetek!

" Al kako?"

Izrazil bi samo rahlo opazko, da nisem nikjer napisal, da nimaš pojma, le tvoji zaključki me navdajajo z rahlim dvomom, ki ga lahko sam s studijsko snemalnimi argumenti brez problema takoj ovržeš. Če me nekdo prepriča s trdnimi argumenti ( tukaj ne mislim na moč pesti), mi ni težko stopiti korak nazaj.

Jaz osebno se v verbalnih prostorih tipa "hologramskih reprodukcij zvoka" ne znajdem najbolj ker menim, da so produkt nekih metafizičnih doživljanj zvoka in glasbe, ki so daleč nad oblaki. Ponavadi so tudi snovalci teh glasbeno zvočnih produktov presenečeni nad hipersonično hvalo svojih izdelkov, ki jih očitno tudi sami žal nikoli ne slišijo.

Nimam pa nič proti, da se ljudje po svoji lastni želji ukvarjajo tudi s takimi dejavnostmi, ampak naj to počno z malce pozitivne samoironije in občutka za okolico. Tudi če na koncu ugotovijo, da je bil na srečo vse skupaj vpliv napajalnega kabla.

LP
Nazaj na vrh
VCC

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:39

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 08, 2013 10:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HI!

bojc08 je napisal/a:
Aja, prozabil sem omenit, da so redki posnetki. Nekaj takih je pri Cheski-ju, ko vokalistka drži roke v zrak, tleska s prsti in se levo-desno obrača za četrt kroga. Kot da je pred mano. Pol metra za centrom.
Pa še to morem omenit, glasneje ko poslušaš, večja je.
lp Bojc

Ojoj, tole pa ne bo dobro. Če se z višanjem glasnosti dozdeva, da vokalistka raste, potem se vprašam o vernosti sicer slišanega. Pri vernih sistemih z večanjem glasnosti raste samo - glasnost...

Da so pa Chesky posnetkizmanipulirani točno tako, da se tam in tu po prostoru neki zvončki, tleski in "naključni" dogodki vrstijo pa najbrž že veste.... O neki hudi realnosti raje ne press.

LP
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 08, 2013 12:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se sprašujem:
bil sem zraven na treh koncertih (klavirski trio, pa klavirski recital) kjer smo na dva mikrofona posneli dogodke.
Ti posnetki so v rangu nekaj CD-jev iz moje male zbirkice, ki se daleč najbolje slišijo.: opomba: moja zbirka nikakor ni merodajna, ker sem CDejke zbiral izključno po glasbeni plati (ker v zvočno plat CD-ja ne verjamem. posebej samplerji se mi zdijo obupno naviti na zgornjem delu spektra ali pa naredijo violončelo kot trodelno omaro).

To tudi nesem kdaj naokoli na dobre playerje, vendar vedno in povsod mi manjka mesnatosti. Torej slika je lahko velika in globoka in znotraj so vsi kjer morajo biti - a ploščati. Kot bi iz kartona izrezal instrumente in jih razporedil po prostoru.

Zato tudi vprašam digitaliste kakšne imajo izkušnje s holografijo na CD formatu. Se splača sploh iskati, ali je vnaprej izgubljena bitka? Za HD digitalni vem da zmore, ker sem to že slišal na sejmih.
Primer je bil tudi največji MBL na lastni elektroniki, ki je pričaral moški pevski zbor iz mesa in krvi v naravni velikosti pred menoj. Srhljivo realno in lepo. Malce električni prizvok je nekoliko skalil idilo, nikakor pa ne slike. Tu je Everest na Levinsonih bil brez take napake. (vse Minhen 2010)
bojc08

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 08, 2013 18:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic - Ja res je nasnemavano. Samo jaz sem samo vocal opisal, kako ga čujem pri nekaj komadih.
Zgleda da ne čuješ odmevil, ki Diano orišejo v realni velikosti!

Glede mojega znanja pa se ne mislim prepirat. Jaz za razliko nekaterih se ne učim iz diy forumov.

Chesky snema z tremi mikrofoni.
Na posnetku, ki sem ga omenil, so zanimivi samo vocali.

ambasador - zgleda da samo ti razumeš "holografsko".
Za CD pa lahko potrdim to da mi igra boljše od DVD-A (HD). Naravnejše in "holografsko".
Uporabljam Sony 227ESD full modificiran od digitalije do analogije.
Trije trafoti za dig.,anal.,master clock. Modov toliko da jih ne morem opisti ker jih je preveč.
Drugi je 20 bitni Pioneer.
Oba sta brez oversamolinga!

lp
Bojan
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 08, 2013 19:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Holografski prikaz izvajalcev je itak osnova HighEnda, kaj pa potem sploh pričakujete, če ne prostorskega vtisa izvajanja. Navadni CD ne more biti boljši od dobrega SACD ali DVD-Audio posnetka že po naravi, zaradi števila informacij na enoto zvoka. Holografski efekt je produkt nepopačene informacije iz medija, ki gre čez kvalitetno končno stopnjo, ki je toliko hitra, da v fazi igra osnovne tone in smerne karakteristike na visokotoncu, obenem čim večja odsotnost neparnih harmonikov in zmernost na parnih, ki jih pač manj zaznamo. Primer kako smo občutljivi na motnje, v dvorani s tisoči gledalcev vsi ploskajo, kar zaradi različnih oddaljenosti povzroča multifrekvenčni odziv do 100kHz. Če samo eden zaploska izven takta, to jasno ločimo in lociramo z ušesi, pa je to kao teoretično nemogoče.
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 08, 2013 19:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Ma važno , da uloviš "bit" , da je je skupina godal enako velika kot vokal pa ni važno, oziroma, da so godala posneta v koncertni dvorani, klavir v studiu, vokal posebaj v studiu in vse to skupaj zlepljeno in nas "prevarijo" ter se nam smejijo ,ko audiofili iščemo pozicijo instrumentov v "utopičnem" prostoru Laughing Wink ...
bojc08

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 08, 2013 19:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom - z 90% se strinjam, samo z 100khz ne. Pa še odmev in čas trajanja ...

Jaz ne govorim, da je cd format boljši od HD, ampak ko poslušam isti komad na cd in dvd-a, mi je cd bolj všeč.

Valjda je tehnično boljši HD in SACD.

lp
Bojc
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 33, 34, 35  Naslednja
Stran 17 od 35

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu