| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1975 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 05, 2013 07:51 Naslov sporočila: |
|
|
| Konec pomočiš v alkohol in zakuriš z vžigalnikom na kratko. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pet Apr 05, 2013 08:02 Naslov sporočila: |
|
|
Potem pa do onemoglosti čistiš črne posmojene oksidirane žičke.
Pri utp kablu ni izolacija takšna, da bi se kr stopila ko pride mimo kaka vroča mladenka
Sicer to je čar DIY. Je treba delat če hočeš ... kabl met
Sicer pa ... kaj še rabimo jutri da se zorganiziramo?
l.p. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 407 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Pet Apr 05, 2013 09:51 Naslov sporočila: |
|
|
Torej,jutri bodo na voljo za poslušanje dvojni open bafle sistemi K1 in K3,melhiad in pipi,veliki in mali pujs ! To z naše strani,se pa najavljajo še drugi projekti !
Torej,jutri na Vranskem! Sobota,6.4.2013
OGLEJTE SI PREDHODNE POSTE ZA LOKACIJO!
lp,Boštjan _________________ TRGOVINA AUDIOEXPERT V CELJU !
www.audioexpert.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JanezBlond
Pridružen/-a: Sre Okt 2009 9:50 Prispevkov: 190 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 05, 2013 15:49 Naslov sporočila: |
|
|
| Od katere ure pa se bo tole dogajalo? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinc76

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:09 Prispevkov: 194 Kraj: Tabor
|
Objavljeno: Pet Apr 05, 2013 16:09 Naslov sporočila: |
|
|
Od devete ure dalje _________________ Les je naravni materijal zato barvne in strukturne spremembe niso del reklamacij
www.rmsound.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
Objavljeno: Sob Apr 06, 2013 16:51 Naslov sporočila: |
|
|
| raport! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
|
Objavljeno: Sob Apr 06, 2013 18:36 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav,
Srečanje je za nami. Nova lokacija, novi pogoji za poslušanje...
Trije amigosi iz našega konca smo bili relativno zgodnji. Sistem je komaj začel igrat, soba prazna akustično neobdelana... uf odmevi odmevi... no go.
Na srečo je kmalu prišel CK, ki nas je spet rešil z absorberji, s katerimi se ja vsaj malo rešila problematika, kasneje so obiskovalci doprinesli še več absorbcije, kar je bil dodaten plus. K1 in K3 so bili edini zvočniki danes na sceni... škoda, da ni še kdo predstavil kak svoj projekt. Poslušali smo jih na lampaša Tonewin, nekaj različnih plejerjev, kasneje pa je Senca prinesel še svoj predelan ojačevalec, ki je končno spodobno prijel vajeti v svoje roke .
S Turbo pogonom na strehi, je ojačevalec lepo obvladoval oba zvočnika brez slušnih težav. Vmes smo menjevali različne diy kable. Od interkonektov do zvočniških. Predvsem slednjih je bilo precej. Od Diyfreka, Sence s Tempoelectric, nov soforumaš...žal ne vem imena... je prinesel kar nekaj kablov temeljujočih na high-speed telekomunikacijskih kablih in moja malenkost s srebrno-zlatim folijskim interkonektom.
Vmes je debata tekla o vsem možnem, tako da je bilo zanimivo. Pred odhodom je Miro prinesel še en amp, vendar sem bil na odhodu in bo impresije napisal kdo drug.
Torej še enkrat zahvala organizatorjem, za pripravljeno srečanje, pogostitev in se vidimo na naslednjem srečanju.
Fotk žal nimam, bodo pa zagotovo kje videne.
Porodila se je ideja, da bi lahko naslednjič prinesli s seboj stvari (material, pcbje, kable, zvočnike, kondenzatorje...) in naredili mini sejem, oziroma menjava-prodaja stvari, ki so vam ostali od projektov ali vam kako drugače zasedajo prostor in bi jih radi prodali, zamenjali za kako drugo stvar.
lp. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
Pridružen/-a: Tor Nov 2009 18:05 Prispevkov: 613 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Apr 06, 2013 20:21 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem bil prvic na srecanju in si nisem predstavljal, kako izgleda. Zato si tudi nisem rezerviral dovolj casa in mi je sedaj kar malo zal. Meni sta bila oba sistema vsec tako zvokovno kot po izdelavi. Nikoli se nisem ne videl ne slisal drugih OB razen tistih, ki jih imam doma. Opazil sem nekaj razlik od svojih sistemov, ki jih ne razumem se dobro. Drugic bom s seboj vzel se kaksen svoj CD, da bom lazje primerjal glede na svoj sistem.
Tudi ideja z "bolsjim sejmom" se mi zdi zelo dobra.
Fantje so se zelo potrudili in prinesli tudi posladke. Na kratko zelo pozitivno za DIY subkulturo.
Veselim se ze srecanja drugega leta.
Lp matjaz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
|
Objavljeno: Sob Apr 06, 2013 21:33 Naslov sporočila: |
|
|
| Se nekaj fotografij. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
submat50
|
Objavljeno: Sob Apr 06, 2013 21:40 Naslov sporočila: |
|
|
| submat50 je napisal/a: | | Se nekaj fotografij. |
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 14:30 Naslov sporočila: |
|
|
| No na srečanju se je dalo slišati tudi dac ki ga je sestavil naš soforumaš Davor. Lahko samo rečem - fenomenalno -. Mogoče še lahko Davor kaj pove o njem pa seveda cena nas zanima. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 08, 2013 14:59 Naslov sporočila: |
|
|
| ja se strinjam s teboj diyfreak .škoda je samo,ker je davor prej odšel,da nismo njegovega dac-a sprobali še z mirotovim ojačevalcem.to bi bila po moje najboljša varianta tisti dan.upam ,da bo kdo še dodal nekaj fotk,tudi senca je bil tam z svojim predelanim cdp in ojačevalcem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
|
Objavljeno: Tor Apr 09, 2013 08:43 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav,
Dac je vgrajen v predvajalnik tudi zaradi uporabnosti. Včasih je še fino kak cd-plošček dat v predvajalnik in poslušat. Ima 3 dig. vhode, enega uporablja predvajalnik 2 pa sta za druge zunanje digitalne vire.
Dac temelji na current dacu BB najboljšem kar jih ponuja ta proizvajalec.
V spodnjem delu predvajalnika so vse usmerniške stopnje, torej napajalnik za predvajalnik in 3-je napajalniki za Dac. Digitalna, analogna stopnja ter audio stopnja imajo svoj napajalnik. Regulatorji so mešani, shunt by Stormsonic, Teddyreg ... Materiala kot so Elna silmic2, Nichicon muse KG, Sanyo os-con.. ne primanjkuje. Izhodni del je po mnogih poslušanjih in menjavah materiala na koncu dal rezultat ki ste ga slišali.
Bil je na poslušanju že marsikje in prekašal marsikaj. Tudi Buffalo3 dac ni igral bolje. Ko bo Buffalo3 do konca zmontiran bo ponvno test.... če ga ne bo že prej soforumaš odnesel Mislim, da se je marsikdo prepričal da mu oba prisotna predvajalnika nista mogla parirat. Predelan Technics je mastno temen in razmazan in detajlov slišiš zelo malo, s tem pa izgine občutek prostora. Drug predelan lampaški CD, pa je bil presenetljivo tanek, oster in nazalen, brez teže v sredini spektra.
l.p. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Tor Apr 09, 2013 12:22 Naslov sporočila: |
|
|
Kakor vedno dosedaj, je tudi 7. Audiodiy srečanje minilo v prijetnem vzdušju, veliko poslušanja, še več pa debatiranja - spoznavanja soforumašev, razlage predelav (tukaj sta izstopala Davor in še en, katerega ime pa si žal nisem zapomnil) ter konkretni napotki za prihodnje projekte.
Organziatorji so vedeli, da smo velikobesedni in so poskrbeli, da grla niso bila suha in želodčki niso bili prazni. HVALA!
Po prihodu smo na K1 priključili moj predelan Tonewin DC-222 in CD-player by Davor. Turbo banka in ostale predelave so poskrbele, da ojačevalec ni pokleknil pred zvočniki K1, je pa bilo zaznati, da bi mu koristilo še kar nekaj W energije. 90 W po kanalu ni dovolj, da bi nahranili tega požrešneša.
Osebno mi je bilo najbolj zanimivo, kako so K1 zaigrali, ko se je na njih priključila elektrarna (ojačevalec by Ro-Bi). Zvok si slišal in čutil ; tukaj sem spoznal, zakaj si marsikdo želi OB koncept zvoka. Kakor je bilo že napisano, bi bilo zanimivo v sistemu imeti še CD-player by Davor, uporabljali pa smo Sony od CK.
Prav tako je bilo veselje poslušati CD player by Davor, kjer se vidi, da je bilo vloženo veliko znanja in uporabljenih precej izkušenj, rezultat pa je seštevek tega. Odprtost zvoka napram drugim CD-playerjem te zelo prijetno šokira .
Od Audioexperta pa sem dobil na testiranje trak bakrene kable za zvočnike, vendar jih še nisem uspel priključiti, niti postaviti sistema doma na svoje mesto.
Upam, da Audiodiy srečanja ne bodo zamrla in se bodo razširila še s kakšnim "mini boljšakom", kakor je že bilo omenjeno. _________________ Nikoli se ne prepiraj z idiotom,
ker te bo potegnil na svoj nivo
in te premagal s svojimi izkušnjami. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
Objavljeno: Tor Apr 09, 2013 13:40 Naslov sporočila: |
|
|
k.rc ko noben nič ne kupi..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|