| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 17, 2012 13:21 Naslov sporočila: Oldies but Goldies |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | | Wolumen je napisal/a: | Najlažje po nalepki na plošči to pa sam ugotovi kakšna je nalepka na prvi izdaji.
Ali je mogoče modra z različnimi otenki na vsaki strani plate ali je mogoče belo črna  | Svetlomodra z temnomodro črto in zgleda tako nagravžno nova in spolirana, da je skoraj zih ponatis.  |
Da ne bi “smetili” v temi z konektorčki, sem odprl novo rubriko, v kateri bi lahko zainteresirani obudili spomine na “prihodnost” v smislu foto dokumentacije zanimivih vinilk.
Glede na napisano me je "matral firbec", če so vinilke od “Mestnga Pu-ja” res v takem stanju , kot jih propagira na forumu. Vzel sem pot pod noge in ga zmotil ravno v času pred večerjo , ko je zaključeval še zadnje “tweek-anje” sferopolarnih dipolčkov pred večernim koncertom in pripravljal odgovor za forum v vezi nekih TDI turbo mašinc .
Nisem se ravno dolgo zadržal, ravno toliko da sem lahko naredil par “škljocov” na fotkič za bodoče generacije, predno zapustijo gnezdo. In res, svaka mu čast, kolekcija kot se šika s poudarkom citiram: “zgleda tako nagravžno nova in spolirana, da je skoraj zih ponatis.”
P.S. ……..Še avtogram sem dobil za njegovo oboževalko. Ostalo povedo fotke.
LP
Vintagesonic
P.S................ "copyrights of photos" not approved by City-Pu |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Feb 17, 2012 14:08 Naslov sporočila: |
|
|
Mmm,
Pjesme s planine
mam samo še ''vinyl rip'' !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46 Prispevkov: 345 Kraj: Škofija loka
|
Objavljeno: Pet Feb 17, 2012 14:41 Naslov sporočila: |
|
|
Super ohranjene plošče jaz na tvojem mestu,če ti ni mus nebi prodajal.
Čez par let bojo to že starine.$$$$$$ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 18, 2012 14:22 Naslov sporočila: Re: Oldies but Goldies |
|
|
| vintagesonic je napisal/a: |
LP
Vintagesonic
|
Druga z leve je super plošča imam, samo v bolj klavrnem stanju. . _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sob Feb 18, 2012 19:34 Naslov sporočila: |
|
|
Na tega Mlinarca sem skoraj že pozabil in se mi je zdajle obudil spomin na fantastičen koncert, ki sta ga uprizorila s prijateljem v Disku Študent v kleti 4.bloka v Študentskem naselju(vodil ga je legendarni Stane Sušnik-ali kdo ve kaj je z njim?).
Koncert je bil v nabitem prostoru, kar je sicer pomenilo kakih 120 ljudi(kdor ne ve:ni šlo za disko kot si ga predstavljamo, temveč v bistvu za poslušalnico glasbe s plošč;enkrat v tednu jazz, enkrat pa rock in blues).
Med koncertom je bila tišina, da bi slišal šivanko pasti.Publika je bila kot ponavadi vrhunsko poznavalska, Mlinarec pa je bil vzhičen nad vzdušjem in se spominjam njegove zahvale "Hvala za tišino!".Mogoče zveni to danes komu čudno.
Mlinarec pa nas je očaral tako kot glasbenik kot tudi kot tip.Bilo pa je to tam kakega l.1973.
Kako njegovo ploščo bi prav rad imel(sicer kot CD rip, ker pač gramofona že 25 let nimam več),Pengovova Odpotovanja mi je uspelo dobiti.Seveda ne mislim zastonj in če kdo ima, mi naj kar ponudi na ZS!Malo gre za samo glasbo, še bolj pa morda za nostalgijo za najlepšimi leti!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
|
Objavljeno: Sob Feb 18, 2012 23:36 Naslov sporočila: |
|
|
| Pred krtatkim so vsi njegovi abumi izšli na cdeju gre za 8 cedejev. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Sob Feb 18, 2012 23:41 Naslov sporočila: |
|
|
| Kje se to da dobit? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Sob Feb 18, 2012 23:59 Naslov sporočila: |
|
|
Res zanimivo!
Najstarejši tule se verjetno spomnimo glasbenih legend Dragana Buliča in Staneta Sušnika, ki sta oba v svojem krogu slovela kot največja glasbena eksperta konca 60-tih in začetka 70-tih.Nista si pa bila čisto kompatibilna, ne kot tipa ne po glasbeni usmeritvi.Bulič je bil bolj "angleški", Sušnik pa je bil izrazito bolj "ameriško" usmerjen.Bulič je imel tudi več posluha za medijsko predstavljanje in komercialno plat muzike, Sušnik pa precej manj, tako da me niti ne čudi, da se s tem aktivno več ne ukvarja.
Večeri v Študentu so bili tematski, ponavadi posvečeni posameznim izvajalcem.Do plošč je bilo takrat težko priti, pa še sila drage so bile.Tako so nekateri prihajali na te večere s kasetofoni in muziko snemali kar preko mikrofonov! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wolumen
|
Objavljeno: Ned Feb 19, 2012 08:58 Naslov sporočila: |
|
|
| Zaenkrat na Hrvaškem cena 161 kun. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ma_coule
Pridružen/-a: Tor Apr 2010 23:27 Prispevkov: 370 Kraj: south of the border
|
Objavljeno: Ned Feb 19, 2012 10:33 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | | Kje se to da dobit? |
To ne vem...
Morda pa ti kaj pomenita:
- Krhotine (nekakšen best of)
- Grupa 220 & Drago Mlinarec - The Ultimate collection (dvojni CD)
Če ti...
ZZ & FF  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
3000ES
Pridružen/-a: Sre Jul 2012 8:19 Prispevkov: 228 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 03, 2013 10:41 Naslov sporočila: |
|
|
He, he ! Zanimivo. Da je vmes presedlal na rožice sem videl iz oddaj na TV SLO, oslički so pa novost tudi zame.
Sicer pa sva se s Stanetom včasih srečevala v "Stari cerkvi" v Šiški. ( Da ne bo pomote, ne v cerkvi temveč v gostilni. )
Kar je pripeljalo do tega, da me je prosil, če bi v eni od oddaj "Videogodba" predstavil tedanjo novost: CD.
In tako smo novembra 1986 res posneli nekajminutno predstavitev. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|