Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Hišni kino, par vprašanj
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 12, 13, 14  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 11, 2013 15:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uporablja kdo tole:

http://www.dspeaker.com/en/products/anti-mode-8033.shtml
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
peri

Pridružen/-a: Tor Avg 2012 11:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2013 11:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kolko pa mora biti nastavljena frekvenca, zdaj je
center in surround na 40 hercih. kaj to sploh pomeni. če zvišam to frekvenco pol bodo zvočniki dali več od sebe.
Nazaj na vrh
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2013 12:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

taddeo: Problema se še nisem spravil reševat, bom napisal, ko se bo zadeva kaj premaknila. Zaenkrat malo sprašujem in berem, da ugotovim, kako bi se bilo najbolje lotit zadeve.
Frekvenco, ki so audyssey nastavi kot crossover za zvočnike lahko premakneš navzgor, če se ti zdi, da je bolje, ne pa navzdol, drugače narediš "luknjo" v delovanju audyssey-ja. Audyssey crossover nastavi na frekvenco pri kateri odzivnost zvočnikov pade za 3dB.
Peri: Za pojačat/utišat surrounde bi morala biti možnost v istem meniju, kot za crosover frekvenco. Crossover frekvenca je meja, ki določa AVR-ju, da vse kar je nad njo, pošlje AVR na zvočnik, vse kar je pod njo pa na wufer. Odvisna je od zvočnikov in prostora v katerem so, tako da tudi če imaš na zvočnikih napisano, le-ta ni nujno prava. Če jo hočeš preverit, rabiš (kalibriran) mikrofon+računalnik ali SPL meter ter generator zvoka, da izmeriš odziv zvočnika.
Nazaj na vrh
peri

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2013 14:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kako pa je omenjena ta crosover frekvenca v resiverju. V nastavitvah sem zasledil neko LPF of LFE, ki je nastavljena na 120 hercov in nevem kaj pomeni. Drugače pa mam satelite narete na 40 hercov, če jih dvignem na 50 ali 60 bojo potem dali več od sebe ali kako.
Pa še nekaj me zanima, imam namreč dali zensor zvočnike, ki naj bi bili 6 omski, če se ne motim. Na resiverju pa mam nastavljeno na 4 ome, kaj to je hudo narobe, ima no kakšno vezo z učinkovitostjo zvočnikov. Naj rajši naredim na 6 omov.
Nazaj na vrh
Lenuh

Pridružen/-a: Čet Apr 2009 14:35
Kraj: Dobova

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2013 20:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali deluje TV preko HDMI povezave, če receiver ni vključen?
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2013 21:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lenuh je napisal/a:
Ali deluje TV preko HDMI povezave, če receiver ni vključen?

Deluje, če ima HDMI Standby Through funkcijo.
Ta funkcija v mojih očeh nima prave uporabne vrednost. Reciver imam zato, da izboljšam zvok in ne zato, da bi poslušal zvok preko TV-ja pri ugasnjenem reciverju.
Nazaj na vrh
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 13, 2013 00:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Različni ljudje, različni okusi/želje.

peri: pri meni so frekvence pod speaker configuration, ločeno za front, center in surround. So pa možna različna poimenovanje LFE ali crossover, HPF. Ponavadi se pri domačem kinu uporablja oznaka LFE. Da bo zvočnik "več dal od sebe" je malo presplošen pojem. Zvočnik ne dela dobro, če ga siliš igrat frekvence, ki jih ni sposoben odigrat in na to zelo vpliva tudi prostor, ne moreš se zanašat samo na specifikacije.
Nastavljenje koliko omski so zvočniki pri AV receiverjih je praviloma samo dodatna zaščita (omeji tok), ki na zvok nič ne vpliva, pa v večini problemov niti ni potrebna.
Nazaj na vrh
peri

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 13, 2013 17:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jakost mi je uspelo dvignit z decibeli v konfigoraciji.
Zanima me še naslednje. Namreč tv in rač. imam povezana prek resiverja s HDMI ko gledam film prek rač na televiziji se včasih slika na Tv popači v obliki motnje, poprek ekrana se ustvarjajo črte. na monitorju pa teh črt ni vidnih.
Kaj bi to lahko bilo.
Nazaj na vrh
taddeo

Pridružen/-a: Pon Sep 2012 14:32
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2013 19:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uporaba aplikacije Home Media na reciverju Onkyo txnr 818 mi povzroča težave..in sicer uporabljam operacijski sistem Windows 7,ki pa ni zaščiten z geslom.Ko zaženem Home Media na reciverju in mi prikaže mape ,ter potrdim določeno mapo mi javi okence za network login in password.. preko Dlna z Windows media player 12 deluje ok.. Potrebujem tudi dostop na multi predvajalniku PCH (tudi tam zahteva login) Nikakor ne razumem zakaj login? Oz. če pa imam vse free? Mogoče kakšen namig Smile
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2013 21:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

taddeo je napisal/a:
Uporaba aplikacije Home Media na reciverju Onkyo txnr 818 mi povzroča težave..in sicer uporabljam operacijski sistem Windows 7,ki pa ni zaščiten z geslom.Ko zaženem Home Media na reciverju in mi prikaže mape ,ter potrdim določeno mapo mi javi okence za network login in password.. preko Dlna z Windows media player 12 deluje ok.. Potrebujem tudi dostop na multi predvajalniku PCH (tudi tam zahteva login) Nikakor ne razumem zakaj login? Oz. če pa imam vse free? Mogoče kakšen namig Smile

Sicer nimam Onkyo, ampak sem moral direktorije "pošerat". Ne vem, če sem se prav izrazil? Ali si storil to na računalniku?
Nazaj na vrh
taddeo

Pridružen/-a: Pon Sep 2012 14:32
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 06, 2013 10:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za pomoč.Sicer je bilo treba odpret nov račun na računalniku in seveda obvezno z geslom...tudi izbrane mape je treba šerat ,da deluje.Način DLNA je pa zelo preprost (brez gesla) v primerjavi z Home Media ,kjer mi flaci 24/192 trokirajio Smile
piaggioitaly

Pridružen/-a: Sob Jun 2012 6:13

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 06, 2013 17:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Forza rossoneri, forza bianconeri
Nazaj na vrh
Stefi

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 06, 2013 23:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

piaggioitaly je napisal/a:
Forza rossoneri, forza bianconeri

Shocked Question Rolling Eyes
piaggioitaly

Pridružen/-a: Sob Jun 2012 6:13

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 06, 2013 23:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stefi
nič bat ni povezano s temo, šala z taddeo-tom, saj bo razumel.

Sorry za nesporazum.
Nazaj na vrh
Stefi

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 06, 2013 23:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

piaggioitaly je napisal/a:
stefi
nič bat ni povezano s temo, šala z taddeo-tom, saj bo razumel.

Sorry za nesporazum.

No problem! Wink
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 12, 13, 14  Naslednja
Stran 9 od 14

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu