| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peri
Pridružen/-a: Tor Avg 2012 11:13 Prispevkov: 88 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sob Jan 12, 2013 11:15 Naslov sporočila: |
|
|
kolko pa mora biti nastavljena frekvenca, zdaj je
center in surround na 40 hercih. kaj to sploh pomeni. če zvišam to frekvenco pol bodo zvočniki dali več od sebe. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
strumf666
Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14 Prispevkov: 217 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Jan 12, 2013 12:47 Naslov sporočila: |
|
|
taddeo: Problema se še nisem spravil reševat, bom napisal, ko se bo zadeva kaj premaknila. Zaenkrat malo sprašujem in berem, da ugotovim, kako bi se bilo najbolje lotit zadeve.
Frekvenco, ki so audyssey nastavi kot crossover za zvočnike lahko premakneš navzgor, če se ti zdi, da je bolje, ne pa navzdol, drugače narediš "luknjo" v delovanju audyssey-ja. Audyssey crossover nastavi na frekvenco pri kateri odzivnost zvočnikov pade za 3dB.
Peri: Za pojačat/utišat surrounde bi morala biti možnost v istem meniju, kot za crosover frekvenco. Crossover frekvenca je meja, ki določa AVR-ju, da vse kar je nad njo, pošlje AVR na zvočnik, vse kar je pod njo pa na wufer. Odvisna je od zvočnikov in prostora v katerem so, tako da tudi če imaš na zvočnikih napisano, le-ta ni nujno prava. Če jo hočeš preverit, rabiš (kalibriran) mikrofon+računalnik ali SPL meter ter generator zvoka, da izmeriš odziv zvočnika. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peri
|
Objavljeno: Sob Jan 12, 2013 14:02 Naslov sporočila: |
|
|
kako pa je omenjena ta crosover frekvenca v resiverju. V nastavitvah sem zasledil neko LPF of LFE, ki je nastavljena na 120 hercov in nevem kaj pomeni. Drugače pa mam satelite narete na 40 hercov, če jih dvignem na 50 ali 60 bojo potem dali več od sebe ali kako.
Pa še nekaj me zanima, imam namreč dali zensor zvočnike, ki naj bi bili 6 omski, če se ne motim. Na resiverju pa mam nastavljeno na 4 ome, kaj to je hudo narobe, ima no kakšno vezo z učinkovitostjo zvočnikov. Naj rajši naredim na 6 omov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Lenuh
Pridružen/-a: Čet Apr 2009 14:35 Prispevkov: 20 Kraj: Dobova
|
Objavljeno: Sob Jan 12, 2013 20:48 Naslov sporočila: |
|
|
Ali deluje TV preko HDMI povezave, če receiver ni vključen? _________________ Lenuh |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 321 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Sob Jan 12, 2013 21:23 Naslov sporočila: |
|
|
| Lenuh je napisal/a: | | Ali deluje TV preko HDMI povezave, če receiver ni vključen? |
Deluje, če ima HDMI Standby Through funkcijo.
Ta funkcija v mojih očeh nima prave uporabne vrednost. Reciver imam zato, da izboljšam zvok in ne zato, da bi poslušal zvok preko TV-ja pri ugasnjenem reciverju. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
strumf666
Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14 Prispevkov: 217 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Jan 13, 2013 00:09 Naslov sporočila: |
|
|
Različni ljudje, različni okusi/želje.
peri: pri meni so frekvence pod speaker configuration, ločeno za front, center in surround. So pa možna različna poimenovanje LFE ali crossover, HPF. Ponavadi se pri domačem kinu uporablja oznaka LFE. Da bo zvočnik "več dal od sebe" je malo presplošen pojem. Zvočnik ne dela dobro, če ga siliš igrat frekvence, ki jih ni sposoben odigrat in na to zelo vpliva tudi prostor, ne moreš se zanašat samo na specifikacije.
Nastavljenje koliko omski so zvočniki pri AV receiverjih je praviloma samo dodatna zaščita (omeji tok), ki na zvok nič ne vpliva, pa v večini problemov niti ni potrebna. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peri
|
Objavljeno: Ned Jan 13, 2013 17:58 Naslov sporočila: |
|
|
jakost mi je uspelo dvignit z decibeli v konfigoraciji.
Zanima me še naslednje. Namreč tv in rač. imam povezana prek resiverja s HDMI ko gledam film prek rač na televiziji se včasih slika na Tv popači v obliki motnje, poprek ekrana se ustvarjajo črte. na monitorju pa teh črt ni vidnih.
Kaj bi to lahko bilo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
taddeo

Pridružen/-a: Pon Sep 2012 14:32 Prispevkov: 67 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Mar 04, 2013 19:41 Naslov sporočila: |
|
|
Uporaba aplikacije Home Media na reciverju Onkyo txnr 818 mi povzroča težave..in sicer uporabljam operacijski sistem Windows 7,ki pa ni zaščiten z geslom.Ko zaženem Home Media na reciverju in mi prikaže mape ,ter potrdim določeno mapo mi javi okence za network login in password.. preko Dlna z Windows media player 12 deluje ok.. Potrebujem tudi dostop na multi predvajalniku PCH (tudi tam zahteva login) Nikakor ne razumem zakaj login? Oz. če pa imam vse free? Mogoče kakšen namig  _________________ FORZA JUVENTUS! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 321 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Pon Mar 04, 2013 21:28 Naslov sporočila: |
|
|
| taddeo je napisal/a: | Uporaba aplikacije Home Media na reciverju Onkyo txnr 818 mi povzroča težave..in sicer uporabljam operacijski sistem Windows 7,ki pa ni zaščiten z geslom.Ko zaženem Home Media na reciverju in mi prikaže mape ,ter potrdim določeno mapo mi javi okence za network login in password.. preko Dlna z Windows media player 12 deluje ok.. Potrebujem tudi dostop na multi predvajalniku PCH (tudi tam zahteva login) Nikakor ne razumem zakaj login? Oz. če pa imam vse free? Mogoče kakšen namig  |
Sicer nimam Onkyo, ampak sem moral direktorije "pošerat". Ne vem, če sem se prav izrazil? Ali si storil to na računalniku? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
taddeo

Pridružen/-a: Pon Sep 2012 14:32 Prispevkov: 67 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sre Mar 06, 2013 10:44 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za pomoč.Sicer je bilo treba odpret nov račun na računalniku in seveda obvezno z geslom...tudi izbrane mape je treba šerat ,da deluje.Način DLNA je pa zelo preprost (brez gesla) v primerjavi z Home Media ,kjer mi flaci 24/192 trokirajio  _________________ FORZA JUVENTUS! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
piaggioitaly
Pridružen/-a: Sob Jun 2012 6:13 Prispevkov: 142
|
Objavljeno: Sre Mar 06, 2013 17:32 Naslov sporočila: |
|
|
| Forza rossoneri, forza bianconeri |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Stefi
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58 Prispevkov: 119 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 06, 2013 23:28 Naslov sporočila: |
|
|
| piaggioitaly je napisal/a: | | Forza rossoneri, forza bianconeri |
 _________________ Lp, Stefi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
piaggioitaly
Pridružen/-a: Sob Jun 2012 6:13 Prispevkov: 142
|
Objavljeno: Sre Mar 06, 2013 23:33 Naslov sporočila: |
|
|
stefi
nič bat ni povezano s temo, šala z taddeo-tom, saj bo razumel.
Sorry za nesporazum. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Stefi
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 17:58 Prispevkov: 119 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 06, 2013 23:35 Naslov sporočila: |
|
|
| piaggioitaly je napisal/a: | stefi
nič bat ni povezano s temo, šala z taddeo-tom, saj bo razumel.
Sorry za nesporazum. |
No problem!  _________________ Lp, Stefi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|