| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
|
Objavljeno: Tor Okt 18, 2011 16:48 Naslov sporočila: |
|
|
Ima sploh kdo pri nas Audeze ali pa Hifiman HE slušalke?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
borisov57
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 10:08 Prispevkov: 53 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 06, 2012 12:03 Naslov sporočila: |
|
|
| Je mogoče kdo zainteresiran za izmenjavo boljših slušalk/ampov/dac-ov/sourcev/izkušenj? Mene zanimajo Denon, JVC, HD800, beyer...ma ja v bistvu vse, kar nimam. Imam pa RS-1 z equinox kablom, ATH-W1000, v stand-by-u pa AKG-701 ( equinox ) in Stax SRM-001mk2 (predelane). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
akacjan
Pridružen/-a: Tor Maj 2010 19:39 Prispevkov: 213 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 06, 2012 15:04 Naslov sporočila: |
|
|
Hola,
imam Senn. HD 800, 414 Jubilee, px100, px200 in Shure ( mislim da ) C5. Takole ti povem, da sem z vsemi zelo zadovoljen. Morda so me samo malo v basu razočarale nove px 200. Stare, ki jih je poverbala žena so se mi zdele boljše. Je pa res, da rabiš za poganjanje dober ojačevalec. Jaz imam Lehmanna. Prej sem imel Brocksiepra z Phillips miniwatt lampami. Dovolj izkušenj sem imel pred 10 leti tudi z Staxi Omega, ki me pa niso povsem prepričali. Predvsem zato, ker so počepnile pred skoraj vsakim basom. Ojačevalec je bil najboljši njihov - na lampe. Zanimivo, da je od vseh naštetih najtežje pognati 414 Jubilee....Dokler nisem imel Lehmanna, jih nisem mogel z ničimer resnim resno zadovoljiti. So pa presenetljivo dobro igrale na navaden kuhinjski Sony....
lp
A. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
borisov57
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 10:08 Prispevkov: 53 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2012 08:38 Naslov sporočila: |
|
|
Živjo,
mene so ravno PX-100 potegnile v slušarkarstvo. Trenutno najraje poslušam Grado RS-1, največ sem se pa naposlušal Audio-Technica ATH-W1000. Moj source je predelan Pioneer PD-77 kot digitalen vir, pa tudi računalnik prek optike. Dac je domače izdelave in mi poganja slušalke odlično. Mislim da je njegova trenutna analogna stopnja podobna Lehmannu po zasnovi.
Že dolgo se trudim s Senheiser, pa mi nobene še niso bile všeč ( 580,600,650). Nekako se mi zdi, da bi HD-800 to lahko spremenile.
Omege me sploh mikajo, pa so mi predrage.
akacjan, ti pošljem telefonsko na ZS, če bi bil zainteresiran za kakšno slušarkarsko seanso ali zamenjavo.
Lep pozdrav vsem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2012 09:00 Naslov sporočila: |
|
|
Lahko kaj več poveš o analogni stopnji DAC-a?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
leteci
Pridružen/-a: Tor Feb 2013 17:18 Prispevkov: 5 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 17:22 Naslov sporočila: |
|
|
Shure SE 535 or Sennheiser IE 80?
Slišal sem IE80 in zvok je dober, kje pa bi lahko slišal Shure? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 20:00 Naslov sporočila: |
|
|
| akacjan je napisal/a: | Dovolj izkušenj sem imel pred 10 leti tudi z Staxi Omega, ki me pa niso povsem prepričali. Predvsem zato, ker so počepnile pred skoraj vsakim basom. Ojačevalec je bil najboljši njihov - na lampe.
lp
A. |
Problem je v ojačevalcu, ki je malce prešibak.
Edina rešitev je izvor zvoka z močnejšim izhodom.
Z 2 V bolj slabo špila, ni moči na basu, ni dinamike … - sam ga poganjam s 5 V in ni problemov.
Na basu se to najbolj pozna, ker je to že v osnovi bas elektrostata – iste prednosti in pomanjklivosti kot pri zvočnikih.
Takšnega basa se je potrebno navaditi, ker ni resonanc in drugih koloracij, se zdi kot da nima slam-a, karkoli naj bi to bilo.
Ko je problem poganjanja enkrat rešen, je rezultat eden najbolj definiranih basov, ima strukturo in detalje in vedno veš kateri instrument ga proizvaja.
| Citiram: | Bass is just about perfect to well below audibility.
Bass is never distorted, and never rings, hangs-over, resonates, doubles, or does anything other than reproduce the sound as recorded.
These Stax Omegas easily reproduce subsonics without distortion, but since our body doesn't feel it, we can't hear it. Heck, I can feed a Stax amp with a 16 Hz sine wave at 100 mV and run it at full gain (probably 100 V output), and still not hear any distortion; the SR-007 just gives you 100 dB SPL at 16 Hz and looks forward to the next note. |
http://kenrockwell.com/audio/stax/sr-007-mk2.htm
S kakšnim posebnim ojačevalcem kot je Blue Hawaii teh problemov ni.
Je pa cena zato 5.000 EUR samo za ojačevalec.
Najboljši amp za Staxe je njihov stari SRM-T2. Zakaj ga ne proizvajajo več, mi ni jasno. Je precej boljši kot vse kar ponujajo danes. Woo Audio in HeadAmp so v bistvu njegove kopije.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|