| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sre Okt 24, 2012 00:24 Naslov sporočila: |
|
|
Delček koncerta Johannes Bauerja in Zlatka Kaučiča iz Brda Contemporary Music Festivala. Glede na izkušnje ga je potrebno naložiti, da bi slišali poln zvok( 24/48 )
http://soundcloud.com/klopotec/johannes_bauer_zlatko_kaucic_bcmf
Monitoring obdelave z Danley SH100 zvočniki in Freedom ojačevalcem.
Snemano s stereo parom Microtech Geffell U930, pozavna z lampaškim CADom, tolkala pa z dvema Calrec 1050 mikrofonoma.
V soboto gre posnetek z Zlatkom(igra solo na velikem festivalu v Wroclavu-Poljska) do založbe Not Two records(ki je izdala že duet Parker/Kaučič) _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 19:36 Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj sem zapekel eno pri Uršolinkah, gre za sv. Trojico na Kongresnem.
Sakralni abonma: par koroških zborčkov in pomoč s strani tolkalnega tria...
Ker sem sam špilu, nekega inženiringa ni bilo. Ob tej priliki sprašujem če je kdo iz Lj kdaj zaineresiran se it tonskega inžinirja v podobnih situacijah. Ti opišeš zvok, kritično, analitično, jaz premikam mikrofon Dream team. Gre za osebni projekt, social networking, snemam, da se drugi lahko sploh slišijo. Denarja ni, so pa droge
1 mic-2 kanala
http://soundcloud.com/bajde/kantata-po-sv-elizabeti _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 22:21 Naslov sporočila: |
|
|
Če ti ne bo uspelo dobit koga z izkušnjami in si pripravljen sprejet vajenca, potem se javim.
Sem iz Kranja, ampak to ni ovira.Če si za, mi javi na zs. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pet Nov 16, 2012 00:47 Naslov sporočila: |
|
|
Tole iz cerkve je pa . |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29 Prispevkov: 310 Kraj: Ljubljana-Vic
|
Objavljeno: Pet Nov 16, 2012 17:22 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi mene bi to malo zanimalo...sem pa iz Lj.-Vič ...in tako kot je mitja napisu če te ne moti sprejeti vajenca ...če ne drugega bi pa to zelo rad vsaj videl v praksi ...
Drgač je pa ta posnetek iz cerkve špica  _________________ Please visit my web site !
Home Page:
Zigy's Home Page |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Alen Tokmadzic Gost
|
Objavljeno: Sob Nov 17, 2012 16:19 Naslov sporočila: |
|
|
Aute zamerl če vas uphrašam: "Je kaj studijsko kvalitetnih zapisov na internetu, ki so free of charde for download?"
Zakuha to sprašujem? Ker se mi ne da vsega preletavat... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
|
Objavljeno: Sob Nov 17, 2012 22:14 Naslov sporočila: |
|
|
| Mr.Zigy je napisal/a: | Tudi mene bi to malo zanimalo...sem pa iz Lj.-Vič ...in tako kot je mitja napisu če te ne moti sprejeti vajenca ...če ne drugega bi pa to zelo rad vsaj videl v praksi ...
Drgač je pa ta posnetek iz cerkve špica  | Prav, računam na vaju, velikokrat sem v situaciji ko sam igram zraven in bi mi pomoč priša zelo prav, recimo v tem primeru sem na koncu drastično spremenil pozicijo mica, pa vseeno ne dovolj drzno, glede na slišano. _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Ned Nov 18, 2012 06:15 Naslov sporočila: |
|
|
| orc.perc je napisal/a: | Ker sem sam špilu, nekega inženiringa ni bilo. Ob tej priliki sprašujem če je kdo iz Lj kdaj zaineresiran se it tonskega inžinirja v podobnih situacijah. Ti opišeš zvok, kritično, analitično, jaz premikam mikrofon Dream team. Gre za osebni projekt, social networking, snemam, da se drugi lahko sploh slišijo. Denarja ni, so pa droge
1 mic-2 kanala
http://soundcloud.com/bajde/kantata-po-sv-elizabeti |
Enkrat se morava dobiti na snemanju Ti z 2mic Royerjem, jaz s 4mic Soundfieldom. Vse posnameva na Orpheusa, tvoje lahko še na tvoj snemalnik... Sporoči, če bo kaj zanimivega...
P.S.: Zakaj ne vzameš kak dolg kabel za slušalke in poslušaš in prestavljaš mikrofona? Sam boš najbolje slišal? Drugače pa, kako ti uspe na slušalke "optimalno" postaviti mikrofone? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
|
Objavljeno: Pon Nov 19, 2012 09:52 Naslov sporočila: |
|
|
Prav, a boš ti povabil, ko boš kaj v Lj, grad, Šiška, to bi bilo super.
Hja, Soundfield, v bistvu razmišljam v tej smeri, sf1234, rabim še eno enako palčko.
Glede slušalk; imam samo odprte, enkrat sem poizkusil z monitoringom v dvorani, pa je bilo preveč "originalnega" zvoka, da bi lahko vrednotil rezultat.... Drugače pa poskusim postaviti mic kot neko presečišče misli na smerno karakteristiko sevanja zvočil, geometrijo odra in karakeristiko mica, zadovoljivo prisotnostjo vseh nastopajočih.. Na koncu, ker šteje najbolj, je uravavnotežena jakost med zvočili oz. sekcijami inštrumentov. Če je zraven še dober prostor...
Iščem varianto, ki zakluči projekt s pritiskom na Stop po koncertu. _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29 Prispevkov: 310 Kraj: Ljubljana-Vic
|
Objavljeno: Tor Nov 20, 2012 02:18 Naslov sporočila: |
|
|
| orc.perc je napisal/a: | | Mr.Zigy je napisal/a: | Tudi mene bi to malo zanimalo...sem pa iz Lj.-Vič ...in tako kot je mitja napisu če te ne moti sprejeti vajenca ...če ne drugega bi pa to zelo rad vsaj videl v praksi ...
Drgač je pa ta posnetek iz cerkve špica  | Prav, računam na vaju, velikokrat sem v situaciji ko sam igram zraven in bi mi pomoč priša zelo prav, recimo v tem primeru sem na koncu drastično spremenil pozicijo mica, pa vseeno ne dovolj drzno, glede na slišano. |
Velja da se še s to zadevo malce spoznam pa da pomagam da bo (tvoj) posnetek tako kot mora biti  _________________ Please visit my web site !
Home Page:
Zigy's Home Page |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Pon Jan 21, 2013 16:04 Naslov sporočila: |
|
|
Na enem mestu zbrani vsi (ali skoraj vsi?) sajti za download glasbe, streaming radio postaj in se kaj:
http://www.dreamstreaming.info/
Lp,
Miran _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 00:04 Naslov sporočila: |
|
|
Sabir Mateen : delček koncerta iz Ljubljane(Repete)
klarinet, posneto s stereo mikrofonom Telefunken M216Matrix
24bitov/96KHz
kdor še ni bil v lokalčku-približno 30 kvdratnih metrov(s šankom vred)
https://soundcloud.com/#klopotec/sabir-mateen-repete-session
P.S.: Sabirjevo prepevanje je "mašilo", ko si je nastavljal ustnik ... Posnetek bo na voljoi samo kak teden _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marjan kralj
Pridružen/-a: Sre Dec 2010 13:16 Prispevkov: 5 Kraj: Senozeti
|
Objavljeno: Pet Feb 08, 2013 17:11 Naslov sporočila: |
|
|
Hello Iztok
Too much spice, too many notes!
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sob Feb 09, 2013 22:55 Naslov sporočila: |
|
|
| marjan kralj je napisal/a: | Hello Iztok
Too much spice, too many notes!
 |
Marjan Kralj ? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marjan kralj
Pridružen/-a: Sre Dec 2010 13:16 Prispevkov: 5 Kraj: Senozeti
|
Objavljeno: Pon Feb 11, 2013 14:53 Naslov sporočila: |
|
|
Ja tko mi je pač ime ni nick name.Če se pišeš Kralj te pač vsi tako kličejo.
O notah pa sem misli da se spomnim nato zmeraj ko šlišim podobno musko, se mi zdi da tile glasbeniki enostavno poznajo preveč not in jih hočejo vse naenkrat zaigrati v enem komadu.Primer, pred meseci v operi nastop študentov, ena bejba je igrala na ksilofon, vrhunska tehnika a kaj ko je bil avtor komada nabildan z poznavanjem not.Muzika po sinusoidi gor in dol, brez repa in glave tudi osnovne teme , ki bi prevladovala ni bilo.
Pri temle posnetku se mizdi enako, pustimo kvaliteto ob strani, seveda pa je to samo moje mnenje.
Lp,Marjan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu
-> CD, Vinil, DVD, Blu-ray |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 29, 30, 31 Naslednja
|
| Stran 25 od 31 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|