Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Vpliv šumov lastnega telesa na HI-FI izkušnjo
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tuny

Pridružen/-a: Tor Feb 2013 7:31
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2013 15:02    Naslov sporočila: Vpliv šumov lastnega telesa na HI-FI izkušnjo Odgovori s citatom

No, sem sicer sodeloval zgolj v "bralni" enoti tega foruma, zadnjič se mi je med kopanjem v bani in seveda poslušanjem glasbe utrnilo tole vprašanje..

Torej, veliko vas sliši spremembe v kablih za par tistoč evrov, v spremembah električnih priključkov, komponentah (tih cd predvajalnik),...

Kaj pa šum lastnega telesa. Če ste se kdaj kopali v tišini in ste se potopili pod vodo, potem ste slišali bitje srca, kakšno piskanje po pljučih,... in seveda glasbo na površini. Vsi ti "šumi" so včasih slišni tudi na površini, torej se vibracije prenašajo po zraku.

Ali "tvikate" tudi svoja lastna telesa, da odstranite te "šume", nehate dihat (no, to verjamem, da se zgodi včasih ob komponentah, ki te vržejo na rit) Smile

No, upam, da ste dojeli point, ki ga hočem povedat... Ali je šum, ki ga proizvede cd enota, ki se nahaja par metrov stran in ob ustrezni glasnosti ni slišen, enak šumu, ki prihaja iz telesa in ob ustrezni glasnosti pravtako ni slišen...
In je potem ves tisti vrvež okoli iskanja perfekcije zaman Very Happy?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2013 15:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz zaznavam zvok svojega telesa najbolj takrat, ko se najem tistega, kar je v mojem nicku.
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2013 15:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni potrebe po tvikanju lastnih ušes, ker lastni šum telesa izpade iz enačbe Very Happy

Ker živiš s tem svojim lastnim telesom od rojstva, si navajen njegovih običajnih šumov. Vsi ti šumi so zate "default" stanje, recimo, da si vključno s vsemi temi lastnimi šumi skalibriran na 0. Torej izpadejo iz slušne enačbe.

Podobno, kot je tvoj lastni telesni vonj, ki se razprostira cca 30-40 cm vsepovsod naokoli tebe. To ni smrad ali karkoli, ampak tvoj lastni telesni vonj. Vsak človek ima svojstven vonj. Ti ga ne zaznaš, ga tudi ne moreš zaznati, ker si ga navajen od rojstva in ker si vključno s tem vonjem skalibriran na 0. Boš pa zaznal vsak drug vonj, ki bo prišel do tvojega nosu.

Bolj zanimiva tema o šumih in dosegu človeških ušes se nahaja tukaj, bo več koristi:

http://phys.org/news/2013-02-human-fourier-uncertainty-principle.html
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2013 15:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uh, bomo vzeli na znanje. Naslednjič bom dih zadrževal najmanj do konca, ali pa še malo dlje

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2013 15:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz pa - dokler ne raztegnem pete.
Živel HI-FI in HighEnd !!!

lp
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2013 15:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem izkusil takšno izkušnjo ko slišiš samega sebe, pa ni bilo prav nič lepo. Pa ne med kopanjem, ampak v gluhi sobi. Tako gluhi, da ne slišiš samo bitje srca, temveč tudi cirkulacijo svojega lastnega krvnega obtoka. In to je bil tak srhljiv filing, takoj v glavi ono a je to vredu, a to mora tako bit, je kaj narobe z ožiljem,... ne ne bi več hvala hehe
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2013 18:25    Naslov sporočila: Re: Vpliv šumov lastnega telesa na HI-FI izkušnjo Odgovori s citatom

tuny je napisal/a:

Kaj pa šum lastnega telesa. Če ste se kdaj kopali v tišini in ste se potopili pod vodo, potem ste slišali bitje srca, kakšno piskanje po pljučih,... in seveda glasbo na površini. Vsi ti "šumi" so včasih slišni tudi na površini, torej se vibracije prenašajo po zraku.

Ali "tvikate" tudi svoja lastna telesa, da odstranite te "šume", nehate dihat (no, to verjamem, da se zgodi včasih ob komponentah, ki te vržejo na rit) Smile

No, upam, da ste dojeli point, ki ga hočem povedat... Ali je šum, ki ga proizvede cd enota, ki se nahaja par metrov stran in ob ustrezni glasnosti ni slišen, enak šumu, ki prihaja iz telesa in ob ustrezni glasnosti pravtako ni slišen...
In je potem ves tisti vrvež okoli iskanja perfekcije zaman Very Happy?

Na koncertu imaš poleg lastnega šuma še polno drugih .
Sigurno pa so tviki očiščena ušesa, zavihanje las za ušesa(dolgolasci, je to res?) ...
ReturnToForever

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2013 18:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A vi slište hrup v moji glavi? Embarassed
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2013 18:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@tuny
Čisto si zgrešil... Najbolje sta ti to pojasnila @stormsonic in @JAZZZ. Jaz mislim enako kot omenjena.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2013 18:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pasuljaris je napisal/a:
Jaz zaznavam zvok svojega telesa najbolj takrat, ko se najem tistega, kar je v mojem nicku.

Ja, pravilno si se izrazil - "zaznavam", ker pri tem gre mnogokrat za subsonične zvoke! Laughing

Audiohedonist
Nazaj na vrh
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2013 20:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
pasuljaris je napisal/a:

Ja, pravilno si se izrazil - "zaznavam", ker pri tem gre mnogokrat za subsonične zvoke! Laughing

Ma ne subsonične, samo gain je včasih blizu nule. Very Happy Very Happy Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2013 21:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jutr bo velik vintiđ hrupa na Celovški, kasneje pa še več šumov v glavi... Laughing

Idea earplugs?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 051383384
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2013 22:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jacoby je napisal/a:
Jutr bo velik vintiđ hrupa na Celovški, kasneje pa še več šumov v glavi... Laughing

Idea earplugs?

to se pravi , tebe ne bo... Laughing
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2013 23:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kdor hoče slišat High end
v flaši naj ne išče Low end.

Muzika dobra mimo njega gre
a slišal rasti bo lase.

Mu vonj telesni bo neznan
ker Rigoleto popestril mu bo dan.
orc.perc

Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05
Kraj: Posr.Park

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 06, 2013 00:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

John Cage:
"It was after I got to Boston that I went into the anechoic chamber at Harvard University. Anyway, in that silent room I heard two sounds: one high and one low. Afterward, I asked the engineer in charge, 'Why, if the room was so silent, I had heard two sounds?' He said, 'The high one was your nervous system in operation. The low one was your blood in circulation."
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu