| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
magnapurga
Pridružen/-a: Sob Okt 2010 19:25 Prispevkov: 12 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 24, 2013 18:08 Naslov sporočila: |
|
|
Ne samo razmisliti, tudi spomniti se je treba.
Bojan Korsika (pisec te kolumne v Financah) je bil kot politolog skupaj z Igorjem Bavčarjem v zgodnjih osemdesetih vnet marksistični propagandist (oglejte si njegove zadetke v cobissu), ki pa se je znal naglo preobraziti, postati poslovnež, se še naprej družiti z Bavčarjem in se spraviti v številne zanimive nadzorne svete, tudi firm, ki so čudno izginjale, npr. Istrabenz, da drugih ne omenjamo. Kako so brzeli stotisoči evrov z računa na račun pred protikorupcijsko komisijo, bi bilo pa tudi zanimivo vedeti - in najbrž marsikdo o marsikom tudi precej ve, pa ne pove, da ne bi oni drugi o njem. Najbolj zanimivo razkritje PKK je bilo zame to, da je Janša na veliko posloval z Bojanom Petanom, iz nasprotne stranke, in praktično lastnikom Dnevnika, ki naj bi bil baje od medijev najbolj proti trenutni vladi ... Pri vzajemnih koristih se narcisizmi drobnih ideoloških razlik očitno zlahka potlačijo.
Na kratko: ko nas taki učijo etike, varčevanja in skromnosti, se pretepom res ni več čuditi. Bomo kar veseli, dokler bo pri njih ostalo.
Nazadnje urejal/a magnapurga Ned Jan 27, 2013 00:30; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 00:27 Naslov sporočila: |
|
|
Ob bok SLO smučarskim uspehom:
Gorenc Janšatu: "ajga, ti b' mogu smučat začet!"
Janša: "zakaj?"
Gorenc: "ja, k n'kol ne odstopiš, aajga!"
Vir : Twitter
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 08:12 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: |
Delni novum v našem političnem dogajanju pa je fizično obračunavanje z drugačemislečimi. Že pred pričetkom tega zbora za republiko je pijani SDSovec s pestmi napadel mirnega protestnika, med samo prireditvijo pa je drugi (prav tako pijani in ostareli SDSovec) vstal in pričel daviti mlajšo žensko, ki je mirno sedela in poslušala. Pri tem je na ves glas kričal, da je lezbijka. |
Ja kdo jih je pa prosil da pridejo provocirat na njihovo prireditev! To je res novum, stopnjevanje nestrpnosti, ko ni več dovolj da izražajo svoje mnenje na "svojih" shodih, zdaj so se kar sami povabili še na "sovražnikov teren" in tam dobesedno iščejo batine! Zame vse skupaj niti ni presenečenje, ker sem pričakoval, oziroma slutil, da se bodo zgodile provokacije fanatičnih sovražnikov JJ-a in SDS-a.
Vprašanje zate pasuljaris: Kdo je torej začel obračunavati z drugače mislečimi!? |
Drugače si zelo v redu fant in blage nravi, ampak včasih pa presenetiš.
Opravičevati fizično nasilje z utemeljitvijo, da žrtev sama "išče batine" je pa res pod tvojim nivojem.
Kaj so počeli "fanatični sovražniki JJ-a in SDS-a"?
Prvi, ki je bil tepen je pred vhodom v dvorano, kjer je bil Zbor za republiko mirno stal s transparentom.
Druga, ki jo je SDSovec davil in vulgarno zmerjal je mirno in tiho sedela v dvorani in poslušala.  _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 10:40 Naslov sporočila: |
|
|
Tisto z batinami je bilo res malo preveč slikovito izraženo, moral bi napisati da "iščejo težave". Ampak samo to. Sicer pa ostajam pri tem, kar sem napisal. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 11:23 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | Tisto z batinami je bilo res malo preveč slikovito izraženo, moral bi napisati da "iščejo težave". Ampak samo to. Sicer pa ostajam pri tem, kar sem napisal. |
Tako so tolmačili svoje politične nasprotnike v vseh totalitarnih režimih. Kam torej vodi tako razumevanje in način obračunavanja s političnimi nasprotniki????? _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 11:36 Naslov sporočila: |
|
|
Before, pišeš tudi to: "To je res novum, stopnjevanje nestrpnosti, ko ni več dovolj da izražajo svoje mnenje na "svojih" shodih, zdaj so se kar sami povabili še na "sovražnikov teren" in tam dobesedno iščejo batine!"
Kaj potem porečeš na to: "Iz zanesljivih virov znotraj stranke SDS smo dobili informacijo, da vrh stranke SDS pod krinko Zbora za republiko organizira javni shod svojega članstva na dan, ko bo potekala 3. vseslovenska ljudska vstaja. Shod bo potekal na Kongresnem trgu, se pravi na istem mestu, kot je predvidena tudi 3. vseslovenska ljudska vstaja," piše na Facebook skupini Tudi jaz sem organizator protestov. SDS naj bi prek svoje strankarske mreže organizira prihod svojih članov iz celotne Slovenije. Organizirali in plačali naj bi avtobusne prevoze, zato da bi mobilizirali čim večje število privržencev, opozarjajo na Facebooku. Shod bo formalno potekal pod organizacijo Zbora za republiko.
"SDS je namero po organizaciji shoda napovedal s svojim tvitom na dan 2. vseslovenske ljudske vstaja 11. januarja 2013. Datum shoda pa je bil določen v tem tednu. To pomeni, da so datum in lokacijo določili šele po tem, ko so spletne protestne skupine že izglasovale datum in lokacijo 3. vseslovenske ljudske vstaje," opozarjajo. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 11:58 Naslov sporočila: |
|
|
Ravno sem hotel napisat, pa si me pasuljaris za mišjo dlako prehitel... Zbor za republiko je najavil shod istega dne na istem mestu, kot je bila že pred tem napovedana 3. vseslovenska vstaja, le par ur bo razlike.
Preostane jim 364 dni na leto za javni shod, ne oni točno na isti dan na istem mestu. Čista načrtovana provokacija s ciljem stopnjevanja nestrpnosti in netenja sovraštva. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 12:42 Naslov sporočila: |
|
|
Morda bo to zvenelo presenetljivo, ampak glede tega pa tudi jaz mislim, da ni pametno najaviti shoda oziroma dogodka na isti dan in na istem kraju. Bolje na kak drug dan, ampak se bojim, da bi se tudi v tem primeru ponovil Mariborski scenarij. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 15:39 Naslov sporočila: |
|
|
Hja no... tudi Miloševićevi "mitingi istine" so se na koncu obrnili proti njemu.
Enkrat za spremembo upam da se zgodovina ponavlja... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 17:15 Naslov sporočila: |
|
|
Po vsej verjetnosti je nad odločnostjo azerbajdžanske policije, ki je v soboto brutalno razgnala udeležence neprijavljenega shoda v središču Bakuja, navdušen tudi notranji minister Vinko Gorenak. Tamkajšnji represivni organi so pretepli in aretirali več ljudi. Nekaj deset protestnikov se je zbralo na osrednjem trgu Sahil, kjer so protestirali proti uporabi pretirane sile proti mirnim protestnikom. Policisti se niso pustili motiti in so po desetih minutah udeležence shoda razgnali, pri čemer so desetine protestnikov pretepli in aretirali.
Prijatelji za vedno: Dimitrij Rupel in predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša, ki se je že leta 2006 na Bledu bratil s predsednikom Azerbajdžana Ilhamom Alijevom _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Pon Jan 28, 2013 17:11 Naslov sporočila: |
|
|
Avtor tega hvalospeva je administrator SDSove Facebook strani:
 _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Pon Jan 28, 2013 17:18 Naslov sporočila: |
|
|
Takoj za Bogom sem Jaz, pol si šele Ti. Amen
papa vatikan.press _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 28, 2013 17:20 Naslov sporočila: |
|
|
tisti hvalospev je že malo podoben severno korejskemu čaščenju Kim il Jonga. _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
piaggioitaly
Pridružen/-a: Sob Jun 2012 6:13 Prispevkov: 142
|
Objavljeno: Pon Jan 28, 2013 17:22 Naslov sporočila: |
|
|

Nazadnje urejal/a piaggioitaly Pon Jan 28, 2013 17:33; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Jan 28, 2013 17:25 Naslov sporočila: |
|
|
Tale zgoraj je tako bosa, da je lahko samoen blesav hoax...
Hint.
Nikjer v EU kjer potekajo demonstracije različnih mnenjskih skupin istočasno, njihove povorke ne potekajo po istih ulicah-enak varnostni protokol je, oh, kako znano, čudno res, pri športnih navijaških skupinah.
Pa sem mislil, da so Lahi teatralični..
Sem pa že velikokrat opazil, da so tisti v navijaških skupinah, ki so najbolj vpili, da je "treba one nabit ko majmune", potem ko so navalili drug na druge, prvi tekli v nasprotno stran od batin nasprotnikov in policijskih ščitov in palic..
Lahko je s tujim kurcem po koprivah mahat..  _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|