Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Prasketanje iz CD-ja
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 26, 2012 13:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko je leča umazana in se to hitro odpravi.
Naslednja možnost je težja:
namreč za premikanje laserja po plošči gor in dol se velikokrat uporabljajo plastični zbnik in zobata letev. Kada to dobi 'luft' se zgodba bliža koncu. Rešitev je menjava mehanike. Če ste sentimentalno vezani na škatlo in je dovolj da deluje.
Če ne, revolucija..
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 26, 2012 13:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kot prvo se laser z leti obrablja in enkrat pac neha citat,kot drugo so zapeceni cd-ji manj obstojni od originalov ker zapis ni tako globok in nimajo zascitne plasti,zgodi se da so zapeceni cd ji ze po nekaj letih necitljivi ,originali pa se po 20 letih citljivi,najstarejsi ki ga imam letnik 1983 se vedno deluje.
Kar se tice popravila odvisno, ce ima player cd rom mehaniko je zamenjava dokaj poceni, ce pa moras zamenjati laser odvisno od modela.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 26, 2012 14:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko ti posredujem svojo izkušnjo, ker sem imel podobne težave.

Pomagalo je čiščenje leče laserja in (rahlo) "drmanje" gor-dol, da se je mehanizem laserja razmigal. Poskusi, a previdno, da česa ne poškoduješ.
Robert1975

Pridružen/-a: Ned Jul 2012 19:13
Kraj: Batuje

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 27, 2012 17:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma ja, sem eden tistih, ki ne menjava komponente vsak dan. Šele po nekje 13 letih menjavam sistem in sem si zaželel tube CD player. Rad bi spravil k sebi Marantza 63 MKII KIS, ki mi služi zelo dobro vsa ta leta, zadnje tri leta imam z njim pač težave s branjem, ampak ker enostavno ni bilo časa za poslušanje se zaradi tega nisem kaj prida sekiral. Če ni prebral v prvo je pa v drugo.

Sedaj, ko sem zamenjal sistem in bi rad tudi CD player imam na probi tube CD player, kateri mi je zvokovno zelo všeč, ampak ima tudi on težave s branjem. Ne tako kot Marantz, ampak jih ima in me zanima, če je kdo imel že take težave in kakšni stroški so ga čakali v najslabšem primeru. Ker CD še ni moj me je zanimalo bolj informativno, ker ga normalno ne smem tikat. Verjetno kakšnih 200 eur mi ne uide v najslabšem primeru? Ker, če bi bilo tako, potem je boljše, da kupim novega...

Bom prvo čiščenje opravil na mojem Marantzu, da vidim rezultat.-)
Nazaj na vrh
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 27, 2012 19:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede laserja v cd playeru je tu ena zanimiva stran.
http://lampizator.eu/LAMPIZATOR/TRANSPORT/laser/Laserology.html
Nimam kaj dosti prakse kar se tega področja tiče, bi pa tole prebral, preden bi posegal v notranjost CD playerja, vsaj nobenega vrtenja trimerjev, ki so ob laserju.
Tu je tudi dobro opisano čiščenje leč.
Nazaj na vrh
Robert1975

Pridružen/-a: Ned Jul 2012 19:13
Kraj: Batuje

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 28, 2012 16:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala, fajn link.
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2013 13:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zamenjaj glavo, je poceni, pa odlotaj kurcšlus, ki jo varuje, se pravi, da je glava nova zalotana v stik in neuporabna, ko jo montiraš se to razlota s sesalko. Jaz imam Denon SACD DVD-3910 serijo z novo, zamenjano glavo, pa da gre vinil v kišto, adijo. Glavese ne nastavljajo in potenciometri ne drkajo. Z alkoholom se glav ne sme pucat, destilirana voda ali stelex in samo enkrat s faličko za ušesa.

Nazadnje urejal/a joztom Pon Jan 07, 2013 16:17; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
makra28

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 11:07
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2013 14:49    Naslov sporočila: Re: Prasketanje iz CD-ja Odgovori s citatom

HIFRIK je napisal/a:
Iz cd-playerja NAD M5 se mi je včeraj pojavilo neko prasketanja, kot bi preskakovala plošča. Pa tudi kakšno pokanje v desnem kanalu je slišno.
Ampak! To se dogaja na začetku, recimo prvih 10 minut, potem pa je vse OK Shocked
Le kaj bi to lahko bilo ... laser, statična elektrika?
Kakšna ideja, nasvet?

Tx
HIFRIK, točno to se je meni dogajalo pri skoraj novem CDP znamke C.E.C. Nobeno čiščenje leče ni pomagalo. Namesto poslušanja glasbe sem ves čas samo poslušal, ali prasketa ali ne. Nazadnje sem se tega naveličal in vrnil CDP izvornemu lastniku.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 051669524
makra28

Pridružen/-a: Pet Dec 2009 11:07
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2013 15:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozabil sem povedati model.
CDP je bil C.E.C CD3300
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 051669524
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 08, 2013 10:47    Naslov sporočila: Re: Prasketanje iz CD-ja Odgovori s citatom

makra28 je napisal/a:
HIFRIK je napisal/a:
Iz cd-playerja NAD M5 se mi je včeraj pojavilo neko prasketanja, kot bi preskakovala plošča. Pa tudi kakšno pokanje v desnem kanalu je slišno.
Ampak! To se dogaja na začetku, recimo prvih 10 minut, potem pa je vse OK Shocked
Le kaj bi to lahko bilo ... laser, statična elektrika?
Kakšna ideja, nasvet?

Tx
HIFRIK, točno to se je meni dogajalo pri skoraj novem CDP znamke C.E.C. Nobeno čiščenje leče ni pomagalo. Namesto poslušanja glasbe sem ves čas samo poslušal, ali prasketa ali ne. Nazadnje sem se tega naveličal in vrnil CDP izvornemu lastniku.

No, meni se je zadeva kar sama od sebe "popravila" Very Happy
Tako da ... ništa neznam ... Twisted Evil
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu