Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Podatki iz ebaya o preteklih dražbah
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 10:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo,
evo je prva moja aukcija prek Ebay.de za mano, čeprav na koncu ni bilo bidov in sem potem zvočnike enemu kle z Jesenic prodal Smile
No skratka če sem prav razumel njihove pogoje, torej če se zadeva ne proda, potem tudi stroškov ti z njimi nimaš. Vseeno sem pred dnevi prejel račun za slabih cca 8 €, zaračunali so mi galerijo, slike, ... Ali kdo kaj ve ali naj plačam, ali naj se naredim budalo?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 10:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Stroški oglaševanja ostanejo, kljub neprodaji.
Live and let live.
Nazaj na vrh
gero

Pridružen/-a: Sob Dec 2011 15:03

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 10:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

habo66 je napisal/a:
Živjo,
evo je prva moja aukcija prek Ebay.de za mano, čeprav na koncu ni bilo bidov in sem potem zvočnike enemu kle z Jesenic prodal Smile
No skratka če sem prav razumel njihove pogoje, torej če se zadeva ne proda, potem tudi stroškov ti z njimi nimaš. Vseeno sem pred dnevi prejel račun za slabih cca 8 €, zaračunali so mi galerijo, slike, ... Ali kdo kaj ve ali naj plačam, ali naj se naredim budalo?

Ne rabiš se delat budalo Twisted Evil
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 11:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lahko se greš balkanca ampak ne bo pomagalo ker si moral najbrž linkati kartico in ti to sami poberejo oz odvisno kako si izbral možnost plačila, sam sem registriran že davno in so pogoji vmes večkrat bili spremenjeni, včasih je šlo tudi brez kartic, kot vem sedaj ni možno.

Imaš pa kar par strani obveznosti in vseeno preberi kaj je pogodba z Ebayem
Nazaj na vrh
habo66

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 12:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najbrž sem površno prebral in spregledal da stroški oglaševanja ostanejo v vsakem primeru. Ok, hvala! Zdaj vidim kako pravzaprav ebay dobro služi.
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 13:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

služi super.,še bolj ko kaj prodajaš ,a o plačilih preko Paypala -njihove družbe sploh ne govorimo, tudi 20% ali več v skupnem znesku, provizije tudi od plačane poštnine itd
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 13:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ne plačaš, ti slej ko prej zaprejo račun, vem iz prve roke. Neke 3 funte sem jim bil dolžen, ampak ni šlo plačat, ker sprejemajo plačila za "seller fees" zgolj v evrih, ker pa je bil oglas na angleškem ebayu, se stroškov ni dalo konvertirat iz funtov v evre. Račun so mi suspendirali, po ene pol leta, ko so pa spremenili pogoje toliko, da sem tisto vsoto lahko na njihovi strani konvertiral in končno poravnal dolg, so mi račun ponovno aktivirali. Vglavnem, tudi za drobiž ne popustijo.

Služijo enormne vsote, od vsakega oglasa, tudi neprodanega, potem pa še procente od končne prodane vrednosti (okrog 10%, odvisno od izdelka), nato pa še 4% od paypal-a, ki je v lasti ebaya. Lep biznis. Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 14:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drugače pa nič bat, jaz sem v desetih letih tudi že tretjič registriran, vedno sem letel zaradi kakih neumnosti, enkrat zaradi neplačanega 1 funta in 12 funtov poštnine za lampo, vmes na dopustu potem pa blokada, ko sem angležu napisal da nisem vedel da ne more počakat na ta funt par dni so me zaradi žalitve brisali, sicer daš npr ženino ime in drugo kartico pa si spet v igri..pa spet imam skoraj 600 nakupov, to je pravi problem!!!!
Nazaj na vrh
habo66

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 16:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
drugače pa nič bat, jaz sem v desetih letih tudi že tretjič registriran, vedno sem letel zaradi kakih neumnosti, enkrat zaradi neplačanega 1 funta in 12 funtov poštnine za lampo, vmes na dopustu potem pa blokada, ko sem angležu napisal da nisem vedel da ne more počakat na ta funt par dni so me zaradi žalitve brisali, sicer daš npr ženino ime in drugo kartico pa si spet v igri..pa spet imam skoraj 600 nakupov, to je pravi problem!!!!

Ravno zaradi tega žene/punce ne bi vpletal v to Very Happy
Nazaj na vrh
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 19:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
služi super.,še bolj ko kaj prodajaš ,a o plačilih preko Paypala -njihove družbe sploh ne govorimo, tudi 20% ali več v skupnem znesku, provizije tudi od plačane poštnine itd

Ja ebay fajn služi. Sploh , če imaš gor pridržano ceno itd. Tut , če ne prodaš plačaš njihove ˝fees˝. Na koncu te pa še paypal opali. Sem poleti kupil na ebayu en kolesarski dres od enega kitajca. Počakal še par dni, preden sem plačal, da vidim, če je vse v redu. Prodajalec je imel več kot 1000 pozitivnih rate-ingov. Končno plačam, nato pa dobim obvestilo od ebaya, da so prodajalca skenslal. Jaz pa njim: Kaj pa moj denar?. Njihov odgovor je bil , da bi moral sam preverit prej prodajalca. Halo??? Še sreča, da mi je prodajalc vrnu denar. Je bil tolk pošten. Je reku, da ne ve zakaj so ga vrgl dol.
berni

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 19:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To pa ne bo držalo.
Ravno v primeru, da prodajalec ne dostavi robe, se prekliče nakazilo preko Paypal in se vrne denar kupcu.
Sam sem kupil nekaj polo majic, za katere se je izkazalo, da so ponaredki. Samo poslal slike in omenil,da so ponaredki. Denar je bil vrnjen v roku 5 dni, majic še vrniti nisem rabil.
Live and let live.

Nazadnje urejal/a berni Čet Nov 08, 2012 21:08; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 20:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ebay dela samo vse za maksimiranje profita, še z Paypalom nisi več zaščiten, če pa slučajno sploh v nemčiji komu plačaš direkt na račun ker marsikdo pač ne vzame plačila z Paypalom kar pozabi na reklamacije, e bay je vsaj včasih to reševal, sedaj se distancira od vsega če nisi plačal z Paypalom
Nazaj na vrh
berni

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 21:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
ebay dela samo vse za maksimiranje profita, še z Paypalom nisi več zaščiten, če pa slučajno sploh v nemčiji komu plačaš direkt na račun ker marsikdo pač ne vzame plačila z Paypalom kar pozabi na reklamacije, e bay je vsaj včasih to reševal, sedaj se distancira od vsega če nisi plačal z Paypalom

Seveda je edino orodje Paypal s katerim se lahko vsaj delno zavaruje, da se pa plačuje je pa normalno. Nam je še nekaj EUR težko plačati in pričakujemo, da bo nekdo zastonj oglaševal.
A bolha ti garantira karkoli? Rolling Eyes
Live and let live.
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2012 21:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ebay je imel včasih safety trust board ali nekaj takega in tudi če si plačal z nakazilom je nekako poskušal z neke vrste mediacio posredovati v primeru spora
izdelek seveda moraš plačati kakorkoli, a ta institut sploh več ne reagira, oz nima nobene odgovornosti če ni plačila preko Paypala in na to sem mislil.
Primerjava z bolho je smešna, če ne drugo je bolha za zasebnike brezplačna in je vse dogovor kupca-prodajalca, pri ebayu vse precej plačaš,zaščite pa je vedno manj, velik del plačil na bolhi poteka direktno zaradi majhnosti trga.tako vsaj malo oceniš kaj fizično kupuješ...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu