| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
TIGER9292

Pridružen/-a: Sob Jan 2010 20:01 Prispevkov: 37 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2012 21:23 Naslov sporočila: Harman Kardon AVR 430 problem |
|
|
Pozdrav,
imam problem z omenjenim receiverjem in sicer, da začne samodejno "nabijat" glasnost(npr. iz -40dB na hitro pojača npr. na -5dB). Ta problem se mi je pojavil od lanskega poletja(takrat sem kupil ta receiver(rabljen)) recimo ene parkrat, zdaj pa se pojavlja zadnja dva dni kar na pogosto(recimo tudi parkrat na minuto, pol je nekaj časa mir in spet), nevem pa kaj je vzrok za to. Prosim za kakšen nasvet oz. če je kdo imel podobno težavo, če lahko objasni kako jo je rešil, ker sem ga že konkretno sit Oz. vsaj če kdo pozna kakšnega serviserja za HK, da ga magar kontaktiram kar se te težave tiče.
Pri meni osebno uglavnem HK nikad više  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2012 21:59 Naslov sporočila: |
|
|
no zdaj veste zakaj se ugodno prodajajo receiverji za hišni kino...
no resno....po moje je že prejšni lastnik zadevo kam nesel in ni bil zadovoljen z pojasnilom-drago popravilo....jaz mislim,da je bilo takole. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29 Prispevkov: 310 Kraj: Ljubljana-Vic
|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2012 22:50 Naslov sporočila: Re: Harman Kardon AVR 430 problem |
|
|
| TIGER9292 je napisal/a: | Pozdrav,
...... Prosim za kakšen nasvet oz. če je kdo imel podobno težavo, če lahko objasni kako jo je rešil, ker sem ga že konkretno sit Oz. vsaj če kdo pozna kakšnega serviserja za HK, da ga magar kontaktiram kar se te težave tiče.
Pri meni osebno uglavnem HK nikad više  |
Tega pač nekomu prodaj (ne omenjaj te "napake") in si kupi drugega in ne boš imel nobenih težav  _________________ Please visit my web site !
Home Page:
Zigy's Home Page |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
TIGER9292

|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2012 22:58 Naslov sporočila: |
|
|
Nažalost nisem taka p*zda, sem prepošten za kaj takega, je*i ga. Sem ga hotel sicer poleti prodat, ko je recimo normalno delal, sam zdaj od prodaje očitno ne bo nič. Mimogrede, ni pa to edina težava, ki sem jo imel do zdaj z njem. Zgubljal je spomin, to sem rešil z menjavo kondenzatorja, plus to da je popustil mehanizem, ki drži pokonci sprednja vratca(to mi je tudi ratal popravit). Pri trenutni težavi sem pa "mrzel". Sicer imam že nadomestek zanj in sicer Yamaho A3090, ki sem jo uporabljal že preden sem ga kupil. Na srečo je ta ojačevalc narejen ko ruski tank in dela brezhibno, razlog nakupa HK-a so bili multichannel vhodi katere bom pa očitno drago plačal  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29 Prispevkov: 310 Kraj: Ljubljana-Vic
|
Objavljeno: Tor Okt 30, 2012 23:43 Naslov sporočila: |
|
|
| TIGER9292 je napisal/a: | Nažalost nisem taka p*zda, sem prepošten za kaj takega, je*i ga. Sem ga hotel sicer poleti prodat, ko je recimo normalno delal, sam zdaj od prodaje očitno ne bo nič. Mimogrede, ni pa to edina težava, ki sem jo imel do zdaj z njem. Zgubljal je spomin, to sem rešil z menjavo kondenzatorja, plus to da je popustil mehanizem, ki drži pokonci sprednja vratca(to mi je tudi ratal popravit). Pri trenutni težavi sem pa "mrzel". Sicer imam že nadomestek zanj in sicer Yamaho A3090, ki sem jo uporabljal že preden sem ga kupil. Na srečo je ta ojačevalc narejen ko ruski tank in dela brezhibno, razlog nakupa HK-a so bili multichannel vhodi katere bom pa očitno drago plačal  |
Verjamm hehe ...malo sem se hotel samo pohecati
Meni je od Yamah všječ npr. RX-V673 _________________ Please visit my web site !
Home Page:
Zigy's Home Page |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 321 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2012 00:12 Naslov sporočila: |
|
|
TIGER9292
Ali si pregledal daljinca od HK-ja, kontroliraj baterije. Mogoče ga svira prav daljinec, samo ideja, daljinca daj na tako mesto,da ga reciver ne bo mogel sprejemati. (izven prostora)
Če se še vedno pojavi ista napaka, potem je napaka na HK-ju. Mogoče pregledaš še napetosti ki so v HK-ju na IR sprejemniku v reciverju, zamenjaš še kakšen kondenzator na napajanju na tem delu.
lp Jože |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2012 10:27 Naslov sporočila: |
|
|
Samo v "tolažbo": tudi sam sem se z nakupom "na slepo" Onkya 5007 nasankal (ugodno kupil rabljenega iz Avstrije) in tudi jaz nimam srca, da bi ga komu podtaknil naprej. K sreči moje napake v bistvu ne omejujejo uporabnosti aparata, mu bo pa usojeno, da bo pri meni ostal vrsto let, saj bi popravilo bilo predrago.
Bojim se, da zna biti popravilo tudi pri tebi kar zahtevno po materialni plati, a da ne ugibamo: najbolje bo, če receiver odneseš v popravilo.V ta namen bi ti priporočal delavnico, ki se nahaja v BTC-ju. Sem pozabil naziv, a se bo tule že našel kdo, ki ga ve, saj je bila že nekajkrat omenjena. HK receiverje dobro poznajo, tako da vsaj to nebi smel biti problem!
Upam, da le ne bo tako hudo! Sicer imajo po mojih izkušnjah HK receiverji zelo dober zvok! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
TIGER9292

|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2012 11:00 Naslov sporočila: |
|
|
jože: dalinec pomoje, da ni kriv, ker je stalno postavljen tako, da ga ir sprejemnik na ojačevalcu ne more zaznat
krokar: moj je prišel iz Nemčije od enega hifi-dealerja, ampak fora je v tem, da tudi če bi ga lahko sam preizkusil takrat teh napak(ki so po prebiranju spleta očitno stalnica pri HK receiverjih)verjetno ne bi mogel odkrit. Pa mimogrede, bil je med najdražjimi primerki na ebayu takrat.
Drugače pa danes začuda že dve ure svirka brez problema. Sam kaj, ko nevem kdaj se mu bo spet odtrgal in bo nabil volume do konca, pa bo koga kap, ker se bo ustrašil
Sem včeraj po skeniranju spleta po dolgem in počez našel tole temo, ki nekako opisuje rešitev tega problema(vsi ostali omenjajo zgolj reset receiverja kar pa ne pomaga, vsaj trajno ne). Bom probal poklicat na servis, če mi lahko dobavijo ta rotacijski enkoder, pa da ga zamenjam. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
TIGER9292

|
Objavljeno: Sre Okt 31, 2012 19:23 Naslov sporočila: |
|
|
Evo zdaj že od zjutraj deluje brez problema, očitno bo dal mir nekaj časa. Mogoče je celo na polno luno občutljiv  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
TIGER9292

|
Objavljeno: Čet Jan 24, 2013 12:12 Naslov sporočila: |
|
|
No naj pojasnem, da sem zadevo rešil malo po prvi objavi. Sedaj receiver ne nabija več glasnosti samodejno. Fora pa je v koleščku/rotacijskem enkoderju za glasnost na receiverju, ki lahko očitno ostane med "stopnjami/zarezami" in posledično ne ve kako to interpretirat in nabije glasnost po svoje Reši se pa stvar enostavno, da kolešček enostavno zavrtiš in paziš, da ne ostane med stopnjami. Menjava se menda ne splača, ker zadeve niso nič izboljšali in si posledično na istem. Sicer je meni vseeno, ker uporabljam v 99% kontrole na dalincu, takrat sem očitno ko sem brisal prah obrnil kolešček za glasnost, ki je ostal v poziciji, ki mu ni pasala
Upam, da bo napisano komu prišlo prav
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|