| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
bellaphon
Pridružen/-a: Pet Okt 2011 0:06 Prispevkov: 41 Kraj: Espadriliya
|
Objavljeno: Pet Sep 07, 2012 12:23 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | bellaphon je napisal/a: | | ambasador je napisal/a: |
V principu pa je tako: GORNJA ploskev glavice mora biti vodoravna. Če ima ročica kot, da se poševno spušča(ali dviga) na ploščo, to ni relevantno, če je potem shell izravnan tako, da nudi točno horizontalo za glavico. Kapito?
|
Na žalost ne gornja ploskev glavice, ni vodoravna... Ampak zanimivo, da ni težav, da bi bil zvok presvetel ali pretemen... Edino ponekod bas malo premočno udarja...
Drugače pa kot pravim, gledam po spletu in sem vidu par teh modelov kot ga imam jaz poleg normalnih tudi z slično greško kot pri meni... (ročka nazaj pa headshell z anglom)... Očitno nisem edini s to napako... |
Brez veze nas masiraš, če ne poveš za kateri gramofon in ročko gre. Toliko zgodovinskega spomina pa še imam, da najdem rešitev. Če lahko izdelam gramofon, lahko posežem tudi v že narejene. |
A nisi dobil privatnega sporočila ko sem ti poslal ??? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1775 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 07, 2012 13:22 Naslov sporočila: |
|
|
z mano si komuniciral... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bellaphon
|
Objavljeno: Pet Sep 07, 2012 13:32 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: | | z mano si komuniciral... |
Pa tudi ambasadorju sem poslal zadevo s posnetkom na youtube... Si vidu posnetek ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1775 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 07, 2012 14:14 Naslov sporočila: |
|
|
žal , jaz na posnetku ne vidim koliko je headshell iz vage...tudi ta telefon sound ki prihaja iz mojih laptop zvočnikov ni merodaven...kje je pol napaka?...v headshellu ali tubi?...shell je verjetno zaliman v karbonski tubi...tako kot je šel noter , mora tudi ven....lahko kontaktiraš tovarno in jim razložiš problem... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bellaphon
|
Objavljeno: Pet Sep 07, 2012 14:38 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: | | žal , jaz na posnetku ne vidim koliko je headshell iz vage...tudi ta telefon sound ki prihaja iz mojih laptop zvočnikov ni merodaven...kje je pol napaka?...v headshellu ali tubi?...shell je verjetno zaliman v karbonski tubi...tako kot je šel noter , mora tudi ven....lahko kontaktiraš tovarno in jim razložiš problem... |
Zvok je speljan direk iz preampa v line in računalnika... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sob Sep 08, 2012 09:35 Naslov sporočila: |
|
|
• Solid armbase permits accurate height adjustment of armtube and VTA (vertical tracing angle)
Zgornji stavek je kopiran iz uradnih navodil proizvajalca, ki so na spletu!
Torej, VTA se da fino nastavljat na tvoji ročki!!
Kadar je shell fiksen, če VTA ni v horizontali, tudi glavica ni pravokotna na ploščo, gledano od spredaj.
Sedaj veselo na delo - najdi vijak, ki drži ročko in nastavi zadevo za prav! _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bellaphon
|
Objavljeno: Sob Sep 08, 2012 12:22 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | • Solid armbase permits accurate height adjustment of armtube and VTA (vertical tracing angle)
Zgornji stavek je kopiran iz uradnih navodil proizvajalca, ki so na spletu!
Torej, VTA se da fino nastavljat na tvoji ročki!!
Kadar je shell fiksen, če VTA ni v horizontali, tudi glavica ni pravokotna na ploščo, gledano od spredaj.
Sedaj veselo na delo - najdi vijak, ki drži ročko in nastavi zadevo za prav! |
Vem, kje so tisti vijaki, ampak na žalost, bolj dol kot je že zadeva ne gre, če pa bi dvigoval bi pa bilo z VTA še slabše kolikor si predstavljam zadevo...
Jaz stvari pri gramofonih še kar razumem nekak, ampak alignmenta glavic se pa bojim...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Sob Sep 08, 2012 13:53 Naslov sporočila: |
|
|
Lahko podložiš bodisi glavico ali mat ali kar oboje. Najbolj enostavno je podložiti mat - tudi jaz bi šel najprej to pot.
Učinek moraš tudi slišno preverjati. Menjavaš in kombiniraš, dokler nisi zadovoljen. Priporočljivo je občasno ponoviti tovrstne teste in preveriti ustreznost rešitve.
1. pri podlaganju glavice lahko uporabiš balzo(les), plastiko, ali svinec (za glavice z res nizko komplianso kot je Denon DL103). Narediš podlogo cca 3 mm debeline, tako da lahko uporabiš VTA regulacijo ročke. Luknje so pol cole narazen (12,7mm) in premera 3mm. Vendar tu rabiš daljše vijake.
2. za podlaganje mata lahko uporabiš gumo s tekstilom vmes in povrh daš obstoječi mat, ali pa kupiš nov mat, ki je dovolj debel, da dovolj dvigne ploščo. Odličen je Audioquestov gel-mat (mislim da ima 5mm debeline), je pa cela rajda možnosti na trgu.
Mislim da ni analogista, ki ni sprobal ali ima doma cel kup matov - morda ti kdo iz tega foruma tudi odstopi (vsaj za probo) kakšen dovolj debel mat. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bellaphon
|
Objavljeno: Sob Sep 08, 2012 15:07 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Lahko podložiš bodisi glavico ali mat ali kar oboje. Najbolj enostavno je podložiti mat - tudi jaz bi šel najprej to pot.
Učinek moraš tudi slišno preverjati. Menjavaš in kombiniraš, dokler nisi zadovoljen. Priporočljivo je občasno ponoviti tovrstne teste in preveriti ustreznost rešitve.
1. pri podlaganju glavice lahko uporabiš balzo(les), plastiko, ali svinec (za glavice z res nizko komplianso kot je Denon DL103). Narediš podlogo cca 3 mm debeline, tako da lahko uporabiš VTA regulacijo ročke. Luknje so pol cole narazen (12,7mm) in premera 3mm. Vendar tu rabiš daljše vijake.
2. za podlaganje mata lahko uporabiš gumo s tekstilom vmes in povrh daš obstoječi mat, ali pa kupiš nov mat, ki je dovolj debel, da dovolj dvigne ploščo. Odličen je Audioquestov gel-mat (mislim da ima 5mm debeline), je pa cela rajda možnosti na trgu.
Mislim da ni analogista, ki ni sprobal ali ima doma cel kup matov - morda ti kdo iz tega foruma tudi odstopi (vsaj za probo) kakšen dovolj debel mat. |
Hvala za vse koristne informacije zaenkrat... Bom preizkusil ko bom lahko. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Ned Sep 09, 2012 00:29 Naslov sporočila: |
|
|
Brez natančnih nastavitev ni klasnega zvoka...če imamo čas za poslušanje, je tudi časa za nastavitve.
Pod mat se lahko začasno podstavi tudi plošča sama. Poiščeš eno ustrezno, daš na krožnik, povrh pa mat. Začasno je to boljša rešitev kot guliti z narobe VTA _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bellaphon
|
Objavljeno: Ned Sep 09, 2012 01:23 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Brez natančnih nastavitev ni klasnega zvoka...če imamo čas za poslušanje, je tudi časa za nastavitve.
Pod mat se lahko začasno podstavi tudi plošča sama. Poiščeš eno ustrezno, daš na krožnik, povrh pa mat. Začasno je to boljša rešitev kot guliti z narobe VTA |
Pod akrilni krožnik naj podstavljam ploščo ???
Sicer pa je bil zraven gramofona zgleda en kvakl, ki se da med headshell in glavo... Sem ga najdu... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pon Sep 10, 2012 18:04 Naslov sporočila: |
|
|
a: - Pod mat se lahko začasno podstavi tudi plošča sama. Poiščeš eno ustrezno, daš na krožnik, povrh pa mat. Začasno je to boljša rešitev kot guliti z narobe VTA
b: - Pod akrilni krožnik naj podstavljam ploščo ???
Se mi je zdelo da sem bil dovolj jasen, ma sem se moral strezniti... _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bellaphon
|
Objavljeno: Pon Sep 10, 2012 21:27 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | a: - Pod mat se lahko začasno podstavi tudi plošča sama. Poiščeš eno ustrezno, daš na krožnik, povrh pa mat. Začasno je to boljša rešitev kot guliti z narobe VTA
b: - Pod akrilni krožnik naj podstavljam ploščo ???
Se mi je zdelo da sem bil dovolj jasen, ma sem se moral strezniti... |
Akrilni krožnik pri meni nima mata priloženega...
Se tja sploh daje kak mat lahko ?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|