| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
obojan
Pridružen/-a: Čet Jun 2012 8:36 Prispevkov: 25 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 03, 2012 07:28 Naslov sporočila: Kater HT sistem za neoptimalno postavitev v prostoru? |
|
|
V sobi nimam možnosti za "normalno postavitev" zvočnikov. Postavil bi jih ob televizijo. En zvočnik bi bil cca 30cm višje kot drugi-(oba pa precej nižje kot bi bilo potrebno glede na višino sedenja). Od zvočnika do zidu je pa max. 20cm.
Zato bi bila opcija (vsaj po mojem) tudi tole:
http://www.soundandvisionmag.com/article/mirage-uni-theater-speaker-system
Prosim za kakšen nasvet. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Pet Avg 03, 2012 07:43 Naslov sporočila: |
|
|
| Kaj pa je prioriteta, glasba ali film? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
obojan
|
Objavljeno: Pet Avg 03, 2012 07:57 Naslov sporočila: |
|
|
Več mi je do tega , da bi imel ob gledanju tv soliden prostorski zvok.
Aja pa še to. Ali ima sploh smisel razmišljati v tej smeri ker gledam največkrat le tv program ali pa kakšen film potegnjen iz neta. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pet Avg 03, 2012 08:07 Naslov sporočila: Re: Ena dilema |
|
|
| obojan je napisal/a: | V sobi nimam možnosti za "normalno postavitev" zvočnikov. Postavil bi jih ob televizijo. En zvočnik bi bil cca 30cm višje kot drugi-(oba pa precej nižje kot bi bilo potrebno glede na višino sedenja). Od zvočnika do zidu je pa max. 20cm.
Zato bi bila opcija (vsaj po mojem) tudi tole:
http://www.areadvd.de/hardware/2011/mirage_uni_theater.shtml.
Prosim za kakšen nasvet. | V takem primeru, če ni možno da so v višini ušes, je bolje, da so zvočniki nad glavo in obrnjeni navzdol, predpogoj je, da nimajo bas refleks odprtine na zadnji strani, ker BRi z portom zadaj blizu stene obupno pačijo.
Iz linka ni razvidno nič.
V imenu linka samo piše "Mirage".
Če imaš slučajno kanadske bookshelf omnipolarne Mirage zvočnike, ti definitivno sodijo pod strop, ne na polico ali stojalo.
Ker je njihov raznos zvoka usmerjen "nedirektno", zvok driverjev šele disperzorja na kovinski "roki" preusmerita v prostor, jim pozicioniranje tik pod stropom še dodatno "pomaga" k še boljši zvočni sliki. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
obojan
|
Objavljeno: Pet Avg 03, 2012 08:30 Naslov sporočila: |
|
|
Od opreme nimam še nič.
Starih B&W p5 ne morem uporabiti v novi postavitvi saj so preveliki in jih zato prodajam.
Tako da štartam iz nule. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pet Avg 03, 2012 10:17 Naslov sporočila: |
|
|
| obojan je napisal/a: | Od opreme nimam še nič.
Starih B&W p5 ne morem uporabiti v novi postavitvi saj so preveliki in jih zato prodajam.
Tako da štartam iz nule. | Osebno sem pri minijih pristaš italijanskih "Opera audio" bookshelf minijev, saj so grajeni v tradiciji stare angleške audio šole, a po najnovejših dognanjih, izdelani so fenomenalno in estetsko, zmogljivi in imajo praviloma lep, nevsiljiv "laid back" sound.
Za užitke, ki jih nudijo(ne samo "Made in EU", ročna izdelava in odlični materijali in finiš), sploh niso dragi.
http://www.audioreview.com/cat/speakers/bookshelf-speakers/opera-audio/operetta/prd_341695_4290crx.aspx _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1004 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Avg 03, 2012 10:39 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | | obojan je napisal/a: | Od opreme nimam še nič.
Tako da štartam iz nule. | Osebno sem pri minijih pristaš italijanskih "Opera audio" bookshelf minijev, saj so grajeni v tradiciji stare angleške audio šole, a po najnovejših dognanjih, izdelani so fenomenalno in estetsko, zmogljivi in imajo praviloma lep, nevsiljiv "laid back" sound.
Za užitke, ki jih nudijo(ne samo "Made in EU", ročna izdelava in odlični materijali in finiš), sploh niso dragi.
http://www.audioreview.com/cat/speakers/bookshelf-speakers/opera-audio/operetta/prd_341695_4290crx.aspx |
Opera Operetta samo se med rabljenimi,pa se tam se jih redko najde ker Opera nima take masovne proivodnje kot npr.Jamo ali pa B&W.Trenutno pa nima Opera v programu nobenega mini bookshelfa. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Avg 03, 2012 17:08 Naslov sporočila: |
|
|
| siroliver je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | | obojan je napisal/a: | Od opreme nimam še nič.
http://www.audioreview.com/cat/speakers/bookshelf-speakers/opera-audio/operetta/prd_341695_4290crx.aspx |
Opera Operetta samo se med rabljenimi,pa se tam se jih redko najde ker Opera nima take masovne proivodnje kot npr.Jamo ali pa B&W.Trenutno pa nima Opera v programu nobenega mini bookshelfa. |
LP
Takoj po "počitnicah" startajo s proizvodnjo novega monitorja "Mezza" in samostoječega "Mezza Grand", predstavljena bosta seveda v Milanu ... Izgled podoben kot pri Secondi in Quinti samo manjših dimenzij ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Avg 03, 2012 17:34 Naslov sporočila: |
|
|
V neoptimalnem prostoru bodo delovali(sprememba po počitnicah ali direktna reklama?)? _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1004 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Avg 03, 2012 18:15 Naslov sporočila: |
|
|
| obojan je napisal/a: | Več mi je do tega , da bi imel ob gledanju tv soliden prostorski zvok.
Aja pa še to. Ali ima sploh smisel razmišljati v tej smeri ker gledam največkrat le tv program ali pa kakšen film potegnjen iz neta. |
Ce bo samo za tv in pa kaksen film potem HT res ne potrebujes stereo bo cisto dovolj.ce imas moznost montirat zidne nosilce za zvocnike ce ne pa kot pravi Mestn kar montazo pod strop |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Avg 03, 2012 23:31 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa glasujem za kakšen "sound bar," nekaj takega kot je mirage v Linku. Tega je sicer na trgu kar nekaj, sam pa se niti ne spomnim kaj sem poslušal. Spomnim se samo da je bilo to v BB, ter na prvo žogo impresivno.
Sploh če glasba ni v prvem planu (pa saj, tudi glasbo se da poslušat na tem) potem gre moj glas za takšno odločitev. Ni kablov, oječecalca ter vse "odvečne" tehnike, samo lična škatlica nad/pod TV-jem pa je to to. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Avg 05, 2012 10:45 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem za sound bar. Pred dvemi leti sem prijatelju zmontiral in priključil in kalibriral Yamaho top model (se ne spomnim oznake, vem da jo je dobil na netu za okoli 1200€).
Hecno imajo narejen kartonski nosilec za mikrofon (kalibracija).
A zvok me je več kot prijetno presenetil! Prej je tip menjaval poceni receiverje od nad-a do marantza, do onkya. Pa čaral z zvočniki kar naprej.
Zdaj si da mir. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|