| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Maj 21, 2012 11:19 Naslov sporočila: |
|
|
Postavitve zvočnikov z vidika partnerja se je potrebno lotiti strateško. Prvo se jih postavi ob steno, da se na njihovo prisotnost in izgled lahko navadi. Potem potožiš, da ni vse v redu z zvokom in premakneš 5cm naprej. Počakaš kak teden ali dva in ponoviš vajo.
Je dolgoročen projekt, ampak z malo zvitosti se na koncu zvočniki lahko znajdejo na sredini sobe  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Pon Maj 21, 2012 11:41 Naslov sporočila: |
|
|
Ce ne gre drugace, kupis take, da lahko gor roze postavis. Se lepse je, ce se ovijalke lahko primejo.
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Maj 21, 2012 13:02 Naslov sporočila: |
|
|
| peterpan je napisal/a: | Postavitve zvočnikov z vidika partnerja se je potrebno lotiti strateško. Prvo se jih postavi ob steno, da se na njihovo prisotnost in izgled lahko navadi. Potem potožiš, da ni vse v redu z zvokom in premakneš 5cm naprej. Počakaš kak teden ali dva in ponoviš vajo.
Je dolgoročen projekt, ampak z malo zvitosti se na koncu zvočniki lahko znajdejo na sredini sobe  |
 _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 21, 2012 14:20 Naslov sporočila: |
|
|
| janzi je napisal/a: | | peterpan je napisal/a: | Postavitve zvočnikov z vidika partnerja se je potrebno lotiti strateško. Prvo se jih postavi ob steno, da se na njihovo prisotnost in izgled lahko navadi. Potem potožiš, da ni vse v redu z zvokom in premakneš 5cm naprej. Počakaš kak teden ali dva in ponoviš vajo.
 |
s tem nimam nobenih problemov.......tiste ,ki pridejo k meni pridejo na kratkotrajni obisk..... nimajo pravice glasovanja....
največ kar naredim izpolnim glasbeno ali kakšno drugo željo...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6274 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Čet Maj 24, 2012 00:57 Naslov sporočila: |
|
|
| ProJet je napisal/a: | | bogomir 4051 je napisal/a: | ajka@
Odprl si temo, ki bi se znala razviti v zelo zanimivo. Kaj praviš, a ne bi bilo dobro, da bi najprej postavili pravila, oziroma objavili definicije izrazov, kot so popačenja, nevtralnost, koloracije itd. Menim, da si ljudje precej različno predstavljajo in tolmačijo te izraze.
LpM. |
Zanimivo kako sta glavna forumska mešalca megle preskočila tale post, jima očitno še kako ni v interesu zediniti se okoli minimalnega konsenza dveh najosnovnejših asociativnih pojmov, ampak bi kar mešala, mešala ...
Ambasador, če si si že nadel tako prominenten vzdevek, potem bi lahko bil vsaj amabasador širjenja resnice, pravilnega razumevanja pomov itd.
DIY teorija, vem sicer na kaj namiguješ pa vendar, mogoče tvoj vertikalni LP gramofon bazira na psevdo znanosti (metafizika vključena?), ne vem pojasni, no moja razlaga definitvno bazira na fizikalnih temeljih in je še kako dokazljiva, tudi za koloracijo (BTW ali veš zakaj takšno poimenovanje pojma) in svetel/temen zvok (tudi ta verjetno ni kar iz lufta vzet), ki sta trenutno stvar debate.
Kakorkoli, ta forum nima nikakršnega strokovnega moderiranja in sprotne korekcije nebuloz, ki jih kar mrgoli in so stalnica, pomenijo pa popolno razvrednotenje še tistega malo tehtne vsebine in seveda vsakršnega smisla po vložku časa in energije za prepričevanje prepričanih, ki so tako ali tako zaverovani v svoj ne-prav. V tem tudi tiči bistvo problema zakaj izogibanje oz. neprisotnost kompetentnih osebkov na Audio kontakt-u. |
Ne morem iti mimo tega posta, ker je izpeljan kot napad name. Klasičen sovražni govor. Po vrsti:
1. Kot 'glavni forumski mešalec megle, hahaha' sem v prvem mojem postu v tej rubriki definiral koloracijo kot: - ''vse kar se stalno ponavlja v reprodukciji, neglede na posnetek, kot fil rouge''- To sem navedel kot prvo trditev, da dogradimo ali ovržemo in se poskusimo zediniti.
2. Ker sem si nadel vzdevek ambasador (mimogrede, to mi priznavajo dogoletni audio prijatelji), še ne pomeni, da sem nezmotljiv, vsemogočen ali, bog ne daj - audio guru. Avdiofil sem kot vi, širim navdušenje za ta hobi in ponujam moje izkušnje tako dobre kot slabe. Tudi če bi se kje zmotil (kar je še za videt v tem primeru) ne pričakujem tak linč, kot ga pro-jet ponuja. Nenazadnje sem moje trditve podkrepil s citati iz tuje literature.
3. Z DIY teorijo nisi razumel nič, ker sem samo mislil na to, da če ima kdo kaj v prid rezrešitve najine diatribe, naj pove, ne pa da ponudi nekaj kar tako za mešanje megle. Vsi so to razumeli.
4. Kar se tiče moje originalne (=ni kopija) konstrukcije vertikalnega gramofona - ne pričakujem da je vsem všeč in me tudi ne tangira, če je komu nagravžen. Ma od tu do javnega pljuvanja kisline na trud drugega je široka moralna reka..
5. Če se z mnenjem drugih ne strinjam, to povem, ne pa obdolžim nestrokovnosti.
Meni je žal, da moram odgovarjati na post, ki je diskreditivno naravnan. Sprva nisem hotel tega in sem se zelo spravljivo umikal. Po kar nakaj signalih z vseh strani pa sem se le odločil, da se ne umaknem takemu napadu. Tudi ne želim da se vname polemika na to temo - zato vas dragi soforumaši pozivam, da ne netimo tega naprej. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|