| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 24, 2012 08:47 Naslov sporočila: |
|
|
| DAVOR je napisal/a: | No... kraljmatjaz...
Čemu čakanje na še več odgovorov? |
KraljMatjaž se je pod Peco zararal (ali zazipal, nisem siguren). Glede na nekatere poste v tej temi, zna biti, da bo ob ponovnem odpakiranju izgubil dušo, ali se celo pojavil v drugačni obliki  _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
UserName

Pridružen/-a: Tor Feb 2011 21:46 Prispevkov: 106 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Apr 24, 2012 17:40 Naslov sporočila: |
|
|
| luka79 je napisal/a: |
KraljMatjaž se je pod Peco zararal (ali zazipal, nisem siguren). Glede na nekatere poste v tej temi, zna biti, da bo ob ponovnem odpakiranju izgubil dušo, ali se celo pojavil v drugačni obliki  |
Kaj si pa mislil? Po zip-u samo čak noris ostane enak!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Apr 24, 2012 17:56 Naslov sporočila: |
|
|
| Kje si kraljmatjaz, mi čakamo da obelodaniš neslišen šum v levem kanalu |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6274 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Apr 24, 2012 18:14 Naslov sporočila: |
|
|
Kako Bušmani iščejo vodo na neznanem teritoriju?
Tehnika je taka: ko Bušman vidi da ga opica opazuje, v primerno majhno luknjo v deblu spusti pest soli. Potem se skrije in čaka. Opica ve, da je Bušman blizu, a radovednost jo vedno bolj muči in na koncu si ne more pomagati in steče do debla, seže z roko v luknjo in zagrabi sol !
Bušman se ji počasi približuje, opica vrešči od strahu, a zaprta pest s soljo ji ne dovoli izvleči roko iz premajhne luknje. Soli kljub strahu ne izpusti !
Bušman jo ujame in ji da sol, da poliže. Potem jo izpusti in ji sledi do vode!
Bušman, kje si ? _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1012 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Apr 24, 2012 19:57 Naslov sporočila: |
|
|
| Lakho vam dam link kjer se je to vse skupaj zacelo in koncalo ,ambasador se bo ze znasel , pa se kdo , ker je italijanski forum , ne vem pa zakaj se vas k.matjaz ne usmili |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Tor Apr 24, 2012 22:45 Naslov sporočila: |
|
|
Ful dobra tema, po moje se v postih odraža dejansko stanje v Hifi.
Eni ne slišimo razlike, drugi jo in to veliko.
Eni z raznimi prijemi dokazujejo, da sta fajla enaka, drugim "javlja" razlike.
Imamo različne: sisteme, prostore, pa seveda različne sprejemnike (ušesa),ohišja (glave) in procesorje v njih (možgani), mi se pa prepiramo o izgubi pri zip-anju, ki je gotovo najmanjša spremenljivka (če sploh).
Zato najbrž ni tekmovanj v "kdo ima boljši zvok", in bomo fantje moral ostat pri "tekmi" kdo ma daljši k..... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56 Prispevkov: 643 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Apr 25, 2012 10:38 Naslov sporočila: |
|
|
Ja dobri stari časi, ko so se direkt analogno snemale plošče!
Ja dobri stari časi, ko so (AAD) prve cd-je presneli iz magnetnih trakov.
Se še kdo spomni CHESKY Sampler, ko so posneli test, ki je vseboval prvo generacijo (master) in več kratno kopijo posnetka....
Kaj šele kompresije...
Enako kot so raznike med USA verzijo in EU verzijo posnetka.
En je vprašal na kateri predvajalnik bi testiral - poslušal.
Lahko ti predlagam CoolEdit v katerem lahko tudi kaj spremeniš.
Program je zelo kvaliteten.
Kupil ga je Adobe. Že to pove da je dober.
V takšnem programu se da naret kakšna koli raznika med A in B posnetkom!
Sam tudi uporabljam SACD in DVD-A, samo ne vem kaj se dogaja z novodobnimi posnetki, ki se odaljujejo od naravnosti posnetka! Vsaj večina.
Vse je zelo umetno!
Je pa očitno, kaj se dogaja z našimi SLO forumi!
Rastrgajo vse kaj jim ni po godu!
Da ne omenjam "lažne solidarnosti".
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Apr 25, 2012 12:33 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav.
Najprej glede testa...
Koliko sem uspel prevesti, ker pač ne obvladam Italijanščine.
Glasbeni izsek je bil najprej pretvorjen v 32bit...koliko vzorčenja ne vem
potem pa konvertiran nazaj v 24bit-96khz. A posnetek originalno B posnetek uporabljen dithering. Z kakšnim programom na kak način ne vem. To je to.
Torej Bojc08, če si napisal da bi enega celo kupil, nisi pa napisal katerega, torej računalniška tehnologija ni tako zanič. Za nekatere mogoče čisto dovolj in dovolj uporabno. Zavedam se, da to mogoče ni najboljša pot do ultimativnega zvoka, ampak vsak nima dovolj možnosti, da se gre LP analogijo itd. In vsakemu to tud ni pomembno, tako kot mogoče tebi. Vsak tud nima časa za vse to.
Jaz, recimo nimam niti najmanj več časa in možnosti za glasbo, kot sem ga imel nekoč.
A glasbo imam še vedno rad, in nekje so kompromisi... Jaz vem kaj si želim in pač z najmanjšimi vložki, tako časovnimi, finančnimi, znanja pridem do maksimalnega efekta... Veselja in vsega dobrega kar pač podoživljam ob glasbi.
Preidimo na malo bolj konstruktivni del debate, ki je tudi primanjkuje na tem forumu...
Hvala ti za info glede Cool edit programa, kako pa se ti zdijo recimo quux in jplajer, in v katerem programu konvertiraš, kako posnameš glasbo (software, hardware), da jo poslušaš na dvd predvajalniku. Katere ploščke uporabljaš? Kakšno mašino si sfriziral da si dobil 125db s/n. Kateri dac si vgradil? Kakšna je izhodna. Glede da si bil vedno na lampicah, je tu tud ostalo?
Bojan, dobrodošel na forumu. Tvoje tehnično znanje je ooogromno. Mogoče ga kaj več deliš z nami, kot ga deli recimo Stormsonic, in še kdo. Mogoče bo "vrednost" tvojih besed in osebnosti tudi drugačna-večja (kar imam tud občutek, da si želiš).
Za začetek pojdi na rubriko VICI in boš videl da nismo tukaj sami zategnjenci ... kot se ti mogoče zdi. Smeh je pol zdravja, tega pa itak vsi rabimo.
l.p. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Sre Apr 25, 2012 13:46 Naslov sporočila: |
|
|
Bojc po moje imaš pa malo probleme s samozavestjo.Nikjer ne vidim, da bi bil kdo nesramen ,do tebe.
Še več, zdi se mi, da si napr, v tej debati TI najbolj "oster".
Forum je zato, da si povemo različna mnenja, ne pa da imamo vsi istega kot ti.Če bi bilo tako, bi bil dolgčas.
Evo, da ne boš rekel,da sem "lažno" solidaren s tabo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

|
Objavljeno: Sre Apr 25, 2012 13:55 Naslov sporočila: |
|
|
DAVOR saj vidiš, da nesmeš kaj dosti poveda, ker ...
Za programe - player-je je pa skoraj vseeno, ker je pomembno keri kodek uporabljajo.
Najslabše je več različnih kodekov na pcju, ker potem vsak program hoče enega uporabit in je zmešnjava tu.
Pri novih instalacijah in obratno, se samo dodaja več kodekov, ki so zapisani v registrih in tudi ostajajo.
Potrebno je preiskisit in pri novi instalaciji dodat samo tiste ki si ti najboljši!
Jaz uporabljam CCCP (rusi), ki vsebuje vse kaj rabiš!
Manj je "skrančlan" play-er lepše igra, ker PC obdeluje skoraj samo audio datoteko!
Kaj se tiče modifikacij pa nemoreš imet v naprej recepture, ker je vsaka komponenta drugačna.
Mogoče bom kdaj v prihodnost (ustrezna tema) kaj dodaj, ko se bojo strasti umirile.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
strumf666
Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14 Prispevkov: 217 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sre Apr 25, 2012 14:42 Naslov sporočila: |
|
|
| To da player ne vpliva pa ne drži, ker jes z čisto laičnim poslušanjem slišim razliko pri predvajanju iste datoteke v WMP in foobarju. Možno da je za razliko kriva uporaba wasapi/asia v foobarju, samo dvomim, da vsi playerji le predvajajo izbrano datoteko, prepričan sem, da nekateri še "izboljšujejeo" zvok in so potem razlike. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

|
Objavljeno: Sre Apr 25, 2012 17:10 Naslov sporočila: |
|
|
......decoder ali coder ............
Se ni čudno da je Slovenija v recesiji !!!
Dajmo novo temo "how its made" ......
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59 Prispevkov: 451 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sre Apr 25, 2012 19:39 Naslov sporočila: |
|
|
Italijanskega foruma s podrobnejšo razlago, v čem se datoteki razlikujeta, nisem našel, tako da sem se analize lotil kar sam. Za to sem uporabil zastonjski program Audacity 2.
Datoteki A in B sem odprl vsako v svojem oknu.
V obeh oknih sem datoteki razbil na dve stezi (Split Stereo Track). Nato sem levo stezo datoteke B invertiral (Effect > Invert), jo skopiral in prilepil na mesto desne steze v datoteko A:
Tole je povečan pogled na enega od grebenov, ki nazorno pokaže zrcalnost obeh stez. Iz obeh stez z ukazom Make Stereo Track združim stezi v stereo (da lahko uporabim naslednji ukaz).
Z ukazom Track > Stereo Track to Mono sem združil obe stezi - ki sta leva steza datoteke A in invertirana leva steza datoteke B (na mestu desne steze datoteke A). Ravna črta. Pri predvajanju nobenega šuma. Zrcalnost levega in desnega kanala se pri združevanju v mono stezo izniči. Popolnoma?
Označim prvih 20 sekund posnetka in ga analiziram (Analyze > Plot Spectrum). Tudi tam ravna črta, vendar signal očitno ni popolnoma na ničli - ko kurzor premikam po frekvencah, kaže raven od -184 do -185dB, v nizkih frekvencah pa celo -152dB.
To so izjemno izjemno nizke moči. 16 bitni CD zapis je zmožen zapisati le 96dB, 24bit 144dB, 32bit pa 192dB. Program Audacity interno uporablja 32bit floating point.
Poskusimo signal ojačati. Da sem ga dobil na približno normalno raven, sem ga iz okrog -150dB ojačal z največjim ojačanjem (50dB) trikrat. Analiza dobljenega signala:
Zakaj je signal med A in B različen predvsem v nižjih tonih? Pojma nimam, vendar gre pri tako zelo majhnih razlikah (praktično manjših kot je sploh ločljivost 24bit zapisa) verjetno za popolnoma nepomembno razliko. Morda bi lahko kak neuravnovešen DAC razlike ojačal in bi bilo celo mogoče kaj slišati, vendar je to že teritorij o katerem ne vem veliko, tako da bom nehal...
Aja, razlika med datotekama je! Če uporabim v istem postopku samo stezo ene datoteke, jo prekopiram, zrcalim, in združim v mono, potem je signal resnično popolna ničla, in nobeno ojačanje ne potegne ven šuma. Tako da zgornji rezultat ni le napaka pri računanju v programu. Je pa razlika mnogo velikostnih razredov manjša od npr. razlike med lossless signalom in MP3 datoteko - takšno odštevanje res pokaže vse čudne prizvoke, ki jih izgubno stiskanje vnese v zvok. _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Sre Apr 25, 2012 22:17 Naslov sporočila: |
|
|
kaj pa če se analizira drugih dvajset sekund, a je drugače? _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59 Prispevkov: 451 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Sre Apr 25, 2012 22:25 Naslov sporočila: |
|
|
Ne, in šum je popolnoma isti tudi tam, kjer je tišina pred samim začetkom skladbe. Gre za "dither" v velikosti najmanjše možne stopnje v 24bit posnetku. _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|