Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Priklop zvočniških kablov

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PURPLE

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27
Kraj: Savinjska

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 23, 2012 20:07    Naslov sporočila: Priklop zvočniških kablov Odgovori s citatom

Pozdravljeni. Prosil bi za nasvet, kako najbolje priklopit zvočniške kable na ojačevalec, ki ima takšne konektorje kot je prikazano na spodnji sliki B speaker?

Zamenjal sem zvočnike in bi jih rad konkretno priklopil, s tem mislim banane na enem koncu kabla kateri gre v zvočnike, muči me pa povezava na ojačevalcu. Zanima me ali se lahko poleg "klasičnega" priklopa - žiče skozi luknjo in nato privitje, izvede še kakšen drug priklop.

Kako je pa z predelavo v način kot ga prikazuje speaker A način? Koliko okvirno stane predelava?
PURPLE

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 23, 2012 20:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 23, 2012 20:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,

ja seveda v sredini gornjih A konektorjev imaš luknje v njih vstaviš banane. Rdeči rob na konektorju pomeni (+) kabel črni pa (-).

Če pa te gornje odvijačiš, pa je od strani verjetno možno vstaviti vilice ali gole kable, tako je na večini iz tvoje slike se ne vidi dobro.

Saj izgleda da je gornje že nekdo predelal na boljše konektorje, tako, da kar tam priklopi.

LP
PURPLE

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 23, 2012 21:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na končni imam orginal priključke kot je spodnja slika.

Tako kot si omenil, kabli se vstavijo z vrha malo zamaknjeno od popolne vertikale. Zanima me pa ali je še kakšna druga opcija kot samo kabel not in privijačenje?

Všeč mi je opcija na banane kot jo prikazuje slika v prejšnem postu oz vilice. Naredijo takšno predelavo tudi trgovine ali bolj domači mojstri?
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 23, 2012 21:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja potem ne gre drugače kot z golimi kabli, sem mislil, da je na gornji sliki tvoj primer.

Drugače pa to trgovine ne delajo, kak DIY-er.
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 23, 2012 22:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Velik procent banan za zvočniške kable ne potrebuje lotanja ali česarkoli. Potrebuješ le izvijač, tako da načeloma tudi domačega mojstra ne potrebuješ.

Razlike v zvoku pa načeloma ne bo.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu