| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2012 09:13 Naslov sporočila: |
|
|
| zvocnik je napisal/a: | Kar precej let sem imel v posesti oba LP-ja Jazz at the Pawnshop, ki sicer nista bila moja, a ne Castor, in imel sem tudi CD za katerega trenutno ne morem povedati kdo ga je izdal a bom preveril. Skratka LP-ja cisti uzitek medtem, ko je bil CD popolnoma drugacen. Lahko si ga poslusal, ce nisi poznal LP-ja vendar ni bil niti senca LP-ja. Prav ti dve izdaji smo kot razlicna formata primerjali na skupinskem poslusanju za ugotavljanje razlik med CDP in LP pa je CD je hitro romal iz CDP-ja saj se ni dalo nic primerjati. XRCD pa nimam.
Ne vem, mogoce sem imel v roki resnicno slab primerek CD-ja te glasbe.
Razlike med samimi izdajami zagotovo so, kakor tudi med formati. Ce bi imel z obeh strani best of the best izdaje, potem bi zadevo lahko primerjal, drugace pa primerjava ni prav nic postena. |
Na ta način je nemogoče primerjati formate. Saj če bi isti vinil dan na dve različni analogni kombinaciji bi tudi dobil različne rezultate. In katera je tista, s katero primerjaš CD?
Meni je edina primerjava, da kvalitetno o presnameš vinil in ga brez filtriranja zapečeš na CD. Potem pa to primerjaš z vinilom. CD je takrat v velikem hendikepu-presnameš tudi slabe strani gramofona, ampak vseeno vidiš, kam pes taco moli.
Kot sem že rekel, že mastering za vinil je drugačen od masteringa za CD, mi pa bi primerjali ta dva formata
Lahko pa zapečem na CD masterverzijo Roundtripa in jo dam lastnikom vinila, pa naj primerjajo... Potem pa še primerjava z 96-24, kar ob dobri analogni in digitalni aparaturi pokaže, kaj so naredili v masteringu  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2012 09:49 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: |
Meni je edina primerjava, da kvalitetno o presnameš vinil in ga brez filtriranja zapečeš na CD. Potem pa to primerjaš z vinilom. |
Kaj pa meniš o highres.posnetkih, tako imenovanih vinyl ripih? To kar precej kroži po netu. Torej posneto iz LP in uppsamplano na 96 ali 192 in potem predvajano iz računalnika. Vsekakor mi je jasno, da je močno odvisno od analogne kombinacije, bolj pa me "skrbi" računalniška obdelava...Kakorkoli, določeni posnetki posnetki zvenijo kar dobro....
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Tor Mar 27, 2012 14:49 Naslov sporočila: |
|
|
| gorko1 je napisal/a: | | Kaj pa meniš o highres.posnetkih, tako imenovanih vinyl ripih? To kar precej kroži po netu. Torej posneto iz LP in uppsamplano na 96 ali 192 in potem predvajano iz računalnika. Vsekakor mi je jasno, da je močno odvisno od analogne kombinacije, bolj pa me "skrbi" računalniška obdelava...Kakorkoli, določeni posnetki posnetki zvenijo kar dobro.... |
Jaz sem jih kar nekaj naredil-tudi za test. Ko reciva izbiram digitalije(konverter, digitalni kabel, interkonekt, napajalni kabel), potem predvajam vinilko in obenem še posnetek in primerjam. Tista kombinacija, ki je najbližje vinilu, je zmagovalna ...
Zanimivo bi bilo nekaj posneti na tahudi Kuzma kombinaciji, pa npr. Clearaudio Reference ... in to primejati doma s svojim gramofonom. Nisem prepričan, da bi bil domači gramofon boljši od posnetka.
Drugače pa, ja, posnetki so lahko zelo , zelo dobri. Samo nikakršne obdelave prosim! Enkrat sem, res pazljivo in s prefinjenostjo, vrgel ven šume in prasketanja. Rezultat? Ko si primerjal z vinilom-pokop. Šum in prasketanje morata ostati...
Za snemanje je potrebna zelo dobra snemalna oprema(v celoti), se pravi, kablovje, ADC , program!!! in nič obdelave(razen nivoji). _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matajur
Pridružen/-a: Ned Mar 2009 19:19 Prispevkov: 28 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2012 14:03 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za obvestilo. Samo meni squeezebox tega wav formata ne prebavi. A je kaka fora? Imam pa classica. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2012 14:23 Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi s konvertiranjem faila v flac24-96.
LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2012 17:17 Naslov sporočila: |
|
|
| matajur je napisal/a: |
Hvala za obvestilo. Samo meni squeezebox tega wav formata ne prebavi. A je kaka fora? Imam pa classica. |
Ne vem kateri format si prenesel ?!
Complete Album 44kHz (WAV):
Complete Album 96kHz (WAV):
Complete Album DSDIFF (DFF):
Jaz sem navadnega (44kHz) in dela b.p. !?  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2012 19:13 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za link, super zadeva!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2012 19:35 Naslov sporočila: |
|
|
96kHz dela ok! Hvala za link  _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
magnapurga
Pridružen/-a: Sob Okt 2010 19:25 Prispevkov: 12 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Apr 01, 2012 21:06 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem prenesel 96khz in če odštejem komplikacije z dolvleko (vsak komad posebej) in odzipanjem, tudi dela super, zvok je vsekakor vreden več od cene, ki jo je treba zanj plačati ... Pa hvala za namig! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matajur
Pridružen/-a: Ned Mar 2009 19:19 Prispevkov: 28 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Apr 03, 2012 16:36 Naslov sporočila: |
|
|
| janzi je napisal/a: | | matajur je napisal/a: |
Ne vem kateri format si prenesel ?!
Complete Album 44kHz (WAV):
Complete Album 96kHz (WAV):
Complete Album DSDIFF (DFF):
Jaz sem navadnega (44kHz) in dela b.p. !?  |
Sorry nisem redno na forumu in sem komaj sedaj videl.
Prenesel sem wav 44.
Ko pritisnem play komada, se ne zgodi nič. Tišina. Sej potem sem pretvoril v flac in mi sedaj predvaja, sam čudno mi je bilo, da mi ni wav formata predvajalo.
Sicer pa kul muzka za kul ceno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Ned Apr 08, 2012 23:44 Naslov sporočila: |
|
|
Dve kalimbi z zvoki votline polne os in valovanja morja. Samo Kutin in Ana Kravanja (16/44.1)
http://soundcloud.com/klopotec/sovica
zvončki pomakajoči v vodo s posnetki iz pašnikov
Samo Kutin in Ana Kravanja (16/44.1)
http://soundcloud.com/klopotec/zvoncki-in-voda
CD in HDji bodo na voljo v maju. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Tor Apr 10, 2012 10:10 Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj tolkalne muske;
Slovenski tolkalni projekt- SToP
v živo, s štirih koncertov, preprost, dvokanalen posnetek
http://soundcloud.com/btwm
Uživite! _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Apr 10, 2012 23:09 Naslov sporočila: |
|
|
Djurdjev dan mi je zelo simpatičen  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu
-> CD, Vinil, DVD, Blu-ray |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 29, 30, 31 Naslednja
|
| Stran 24 od 31 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|